Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (29)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Bun gasit!
Ma alatur voua, ca viitoare mamica de gemeni de martie-aprlie 2009 (inca nu stiu culoarea carucioarelor) si actuala mamica de domnisoara de 3 ani.
Aceasta sarcina nu-i una usoara, dar am mare incredere in Dumnezeu ca voi putea s-o duc pana la capat cu bine. Am facut cerclaj in saptamana a 12, apoi am continuat sa merg la servici, dar de 3 saptamani au aparut dureri abdominale care cedeaza cu antispastice si odihna, asa ca dupa o internare scurta, acum stau in pat si atat, si totul pare a fi ok.
Joanna, voiam sa-ti spun ca in spital mi-au facut perfuzie cu gynipral pt oprirea contractiilor, si pt ca acest medicament da palpitatii etc., tb picurat fff incet (8 picaturi pe minut), asa incat dureaza f mult (la mine a durat una 19 ore). Asa incat e f posibil ca ametelile pe care le ai sa se datoreze perfuziilor. Stai linistita, roaga-te si fii optimisata! Va fi bine!
Datele pt listuta sunt: DN -30.12.1978, UM - 30.06.2008, DPN 7.04.2009.
19 +

Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

andreea bine ai venit; sa-ti traiasca bebitii, sa fie sanatosi, iar tu stai cuminte sa duci sarcina cat mai mult.

diana 17+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

Bine ai venit Andreaa!
Dar stiu ca suntem mamici de gemeni la topicul asta ....
tocmai cautam cu disperare pe net daca se recomanda mersul la serv dupa cerclaj ... ca mie asa mi-a spus dr ... am facut si eu acum o sapt (la 17 saptamani) si luni ma pregatesc sa merg la serviciu ... dar am o indoiala - intr-un fel m-am simtit linistita sa stiu ca se recomanda mersul la serv dupa cerclaj, dar pe de alta parte...daca tot la pat ai ajuns ...

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

andreea, grace fetelor de ce ati facut cerclaj? Cum va simteati? Ce simptome aveati?

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grace30 spune:

Iuca, la recomandarea doctorului.....colul scurtat (numai clinic nu si ecografic - ecografic avea 3.6 cm)... si tocmai pt a avea o viata normala dupa (adica nu stat la pat) - sa vedem dc va fi asa

http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

andreea, bun venit! sarcina usoara si bb-i sanatosi! stai cumintica si sigur va fi totul bine

poohy, la multi ani!

mihaelacg si celelalte fete care va sarbatoriti maine ziua numelui, sa fiti sanatoase si sa aveti sarcini usoare!ptr fiecare cate o floricica
deasemenea felicit si toti piticii, inclusiv pe cei din burtici care se sarbatoresc maine!
eu am luat-o putin inainte ca maine nu sunt pe forum

un week-end minunat la burtici si petreceri frumoase sarbatoritelor sau celor care au sarbatoriti in familii.

silvi 20 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

grace iti multumesc mult Cand a vazut prima data ca e colul scurtat, la 17 sapt cand ai facut cerclaj? S-a vazut cand te-a urcat pe masa?
Mie nu mi-a spus nimic dr de lungimea colului, am facut doar ecografii pana acum, pe masa nu m-a urcat. Daca vedea ceva in neregula cred ca imi spunea, sper.
Care e dimensiunea normala a colului? De la cate sapt se masoara?

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

15+

Mergi la inceput

Grace, in spital imi ziceau toate asistentele ca n-o sa mai am voie sa cobor din pat. Apoi doctorita a zis ca nu-i asa, ca tocmai de asta imi face cercaljul, sa am o viata cat mai normala. Si ca pot merge la servici, daca e doar munca de birou. Am mers vreo doua saptamani, iar incepand de joia (cand se acumula oboseala probabil) incepea sa ma doara burta si sa am contractii mai dese. Cu repausul imi trecea etc. Apoi, am avut dureri mai puternice care nu mai cedau, m-au internat si mi-a zis ca nu mai am voie la servici, si in casa la odihna, "dar mai am voie sa fac cate o ciorba...". Acasa, insa, daca faceam cate ceva, iar ma durea si am hotarat sa stau numai in pat ca sa nu risc (am pierdut o sarcina la 6 luni, acum un an, deci sunt si mama de ingeras, si nu mai vreau sub nici un chip sa retraiesc sentimentele).
Ca recomandare, nu stiu ce sa-ti spun. E f important sa ai o viata normala, cu satisfactii profesionale (pt psihicul tau)- si sunt numeroase exemplele de mamici de gemeni care n-au avut probleme)-, dar pe de alta parte, deja sarcina incepe sa fie din ce in ce mai grea, presiunea asupra colului mai mare, iar pozitia verticala sau pe scaun, poate agrava situatia. Daca medicul spune ca e ok, eu cred ca poti merge, dar fara nici cel mai mic efort fizic (nici emotional, nici implicare...) . Eu mergeam cu masina la servici (desi e f aproape), iar in doua zile cat am mers pe jos (cam 20 de min), ca era superb afara, au si inceput problemele. Deci cred ca doar tu poti evalua cel mai bine avantajele si dezavantajele continuarii activitatii profesionale. Sunt convinsa ca vei lua cea mai inteleapta decizie pt bebei si pt tine.

Mergi la inceput

Iuca, la mine decizia de a face cerclaj a fost luata de doctorita imediat ce i-am spus despre nasterea precedenta prematura, cu atat mai mult cu cat de aceasta data greutatea urma sa fie mult mai mare. Deocamdata colul este in regula, inchis (nu mi-a spus cat are) si daca stau in pat nu poate decat sa-i faca bine. Dar tu trebuie sa stai linistita ca daca medicul nu ti-a spus nimic, inseamna ca e ok. Pt linistea ta poti solicita un control pe masa (chiar daca e atat de placut...) si sa-ti spuna cum e colul (nu stiu daca la toate tipurile de ecograf se poate vedea colul).

Mergi la inceput

Fetelor, pentru ca n-am mai scris de mult pe forum, am uitat cum se actualizeaza semnatura . Ma poate ajuta cineva?

Mergi la inceput