Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Mai voiam da adaug ceva..

Lisa, am citit povestea ta, f emotionanta si as vrea si eu sa va zic ca tot la a doua casatorie sunt( primul sot a decedat - Dumnezeu sa il ierte-) Am stat 8 ani impreuna si "credeam ca e marea mea iubire". Am trecut printr-o situatie traumatizanta dar cum e si zicala " ce nu te omoara te face mai puternic", mi-am dat seama cat de repede se termina tot...da, il plang si acum, dar de atunci ...am un chef de viata ma bucur de tot si de toate si incerc sa imi traiesc viata cum pot mai frumos, nu merita sa irosesti nici o clipa.
Dumnezeu ma pus la incercare si tot el ma rasplatit. traiesc in prezent cu noul meu sot o fericire de nedescris....ca uneori imi e teama...si nu imi vine sa cred ..ce fericita sunt..
Nu arunc vorbe in vant aiurea...chiar sunt, si ma potrivesc mult mai bine cu actualul sot.
De aceea voiam sa atrag atentia lui Selene si poate altor fete, ca nu se merita sa te sacrifici pt nimik...pierzi timp pretios fara macar sa stii...Poate dupa colt e fericirea care te asteapta..

Veronica cu Alice
micuta mea
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis
1. Alaptatul e cea mai buna sursa de nutritie pentru bebe (unica necesara pana la 6 luni), previne in mare masura (bineinteles nu 100%) alergiile, astma, eczema, infectiile stomacale (stomach bugs). Se pare ca bebeii alaptati au IQ ridicat, dintii se dezvolta mai bine, la fel ca si vorbitul. In ceea ce priveste mama, alaptatul joaca un rol important la "slabit", costa muult mai putin, se face economie de timp, bani, si se pare ca previne cancerul de san si cel ovarian.

Or fi ele studii facute in acest sens, dar eu refuz sa cred un studiu care le scade din sanse fara drept de apel copiilor nealaptati. Cred ca IQ-ul depinde de mai multi factori, iar alaptatul printre cei mai neimportanti.
In ceea ce priveste "ajutatul la slabit", stiu eu pe cineva care n-a slabit deloc cat a alaptat. Cred ca depinde mai mult de metabolism.
Citat:

2. Alaptatul e o combinatie intre "nature" si "skills" Adica e o treaba naturala, dar trebuie si sa stii cum o faci. Multe fete au probleme la alaptat din cauza ca nu "pun bebele bine". Tehnica e ca atunci cand pui copilul la san, capul si corpul sa fie in aceeasi linie. Nu tu te apleci spre copil, ci stai dreapta, cu umeri degajati, intr-o pozitie comoda, si duci copilul spre tine. Cand pui copilul la san, pozitia trebuie sa fie "nas la sfarc/nose to nipple".

Eu stiam expresia "burtica la burtica" care mie mi-a fost de capatai la inceput si m-a ajutat sa alaptez fara probleme copilul. Problemele au fost la cantitatea de lapte la mine, care a venit foarte greu.
Deci, copilul trebuie asezat cu totul inspre tine: burta lipita de burta ta, fata lui inspre san. E o mare greseala sa tii copilul cu burta in sus si sa-i intorci doar capul spre san. Nu-i o pozitie comoda pentru el, deci nu va suge bine.
Citat:

3 Laptele se furnizeaza pe principiul "demand and supply" adica... daca bebe vrea lapte, laptele se va produce (atata timp cat mama e sanatoasa, mananca bine si nu sunt probleme de sanatate/greutate). Deci... in majoritatea cazurilor ar trebui sa existe lapte (asa a zis moasa, eu am intrebat despre mamele care nasc prin cezariana, ea a zis ca da... si recomanda contactul piele bebe/piele mama, care cica "lanseaza" hormonii care produc laptele).

Ea a zis ca "da" ce? Da, au lapte, sau da' n-au?

Citat:

Daca copilul nu este pus la san, sau daca sanul nu este stimulat ("mulsul" ) e clar ca laptele nu va veni sau va veni din ce in ce mai putin. [completare Dark Bendis: citind ceea ce scriu fetele de la Noiembrie-Decembrie, se pare ca in unele spitale romanesti se insista mai putin sau se abandoneaza prea repede la alaptatul natural, punandu-se accent pe completare. Din ce zicea moasa care a tinut cursul, in Scotia NU se recomanda a se da completare de formula sau suplimente la bebe atata timp cat sanul produce lapte, bebe mananca si ia greutate/sau in prima faza nu pierde multa greutate]

Ai putea sa o intrebi pe moasa data viitoare ce recomanda in cazul in care bb ar sta la san in continuu, cum il iei de la san cum incepe sa urle, nu doarme (de foame evident), despre scaderea in greutate nu stiu ce sa zic ca nu-mi dau seama cat e fiziologic normal si unde trebuie sa te ingrijorezi. Sincer ma intereseaza o parere din alta tara.
Citat:

4 Stomacelul lui bebe la nastere e cam de marimea unei nuci... deci nu va mirati ca bebe suge 10 minute o tura si gata. Cate putin si des...si la cerere. Intre supturi (se pune bebe alternativ la cate un san, dupa acesta e golit se trece la al doilea in caz ca bebe mai vrea si "desert") daca e nevoie se "mulge" laptele - se poate pastra o zi la frigider si pana la 3 luni la congelator.

Personal nu am folosit "mulsul" intre supturi. Am folosit cateva zile la inceput pompa de san si o creditez cu desfundarea unor canale, mai apoi am lasat copilul sa faca toata treaba.
Citat:

5. Eu am intrebat despre ceaiuri/medicamente pentru stimularea lactatiei. Tipa mi-a zis clar:NU!

Nu stiu cat a fost coincidenta si cat adevar, dar mie mi-a crescut cantitatea destul de mult dupa ce am inceput sa iau Galactogil(la inceput cand nu prea aveam). Ulterior, desi luam in continuare Galactogil nu am mai vazut schimbari si am renuntat la el.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 30+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anculet

Fetelor de ceva timp vroiam sa va intreb...naste vreuna din voi la Caritas...sau aveti vreo idee cum arata maternitatea? Ca din ce-am citit pe alte forumuri,maternitatea arata super jalnic .
Eu am vazut spitalul doar la exterior,si mi-a lasat o impresie... . Va pup

25+ cu Alexandra Maria

fetele 2 in 1

E super nasol spitalul. Eu am fost acolo internata pe parcursul sarcinii si pentru doar o seara de stat acolo am zis ca fac depresie. Chiar am si plans..aveau asternuturi super murdare, era plin de tiganci..nu stiu..chiar m-am ingrozit atunci. Daca ai si alta optiune, mai buna, eu zis sa te folosesti de ea. Eu una n-as naste la Caritas!

Justme 31+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

buna dimineata fetelor

am ajuns si eu mai tarziu ca am fost de dimineata sa imi ia sange pt anticorpii de rh.

si la 4 merg la doctorul de familie in primul rand cu piciorul(astazi iarasi m-am impiedicat cu el si l-am busit) si in al doilea rand ca mi se umfla tare mainile (am vazut ieri ca si picioarele) si de aseara imi amorteste mana stanga, fara sa stau pe ea sau ceva. stiti cumva cam despre ce ar putea fi vorba?

nu cred sa fie de la tensiune ca eu o am miiiica in general, dar oricum diseara primesc un aparat de masurat tensiunea imprumut.

30+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

AMR 8 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Va salut si eu fetelor!!!

Bebelusi, sunteti niste frumosi amandoi (am vazut pozele) si multumim pentru postarea legii.

Iris, te steptam sa ne spui cum a fost la eco.

Naty, sanatate muuulta si ai grija de tine.

Veronica, si eu am fost ieri la dr, si am luat 10kg
.Mi-a zis ca am luat prea mult.
Eu nu dar nu am pofta de mancare.Cred ca retin lichide

Mi-a spus sa mananc proteine, dar eu nu pot sa ma ating de carne si peste, nu stiu de ce.
O sa mai incer variante de peste si friptura, ca vad ca n-am incotro.

Fetelor, sa stiti ca m-am hotarat sa intru in prenatal cat mai repede posibil.Voi merge la medicul de familie sa-mi spuna exact data cand pot intra in prenatal, astfel incat sa-mi ramana postnatal doar cele 42 zile.
Este imposibil sa ajung decent la servici.Astazi am venit storcita (la propriu) la servici, in tramvaiul 41, de la un capat la altul.Mi-era f.f.f frica sa nu ma loveasca cineva la burta si am stat intr-un stres....fara aer si exact ca o sardea.

27+cu CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspoliss
Alina, referitor la alaptat, aici iti recomanda sa folosesti pernele alea speciale ca te ajuta sa tii copilul in pozitia corecta la san.

Sincer? Eu nu prea vad cum te poate ajuta perna aia. Da' poate-s eu mai lipsita de imaginatie.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 30+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Buna burtici!

Iar am stat vreo ora numai sa citesc ce-ati scris...ma omorati, ca nu tin pasul, dar nici nu vreau sa pierd ceva...dependenta deja, e clar!

Lisa, frumoasa poveste si mai ales ca daca e cu happy ending, ce sa mai, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de o viata frumoasa impreuna.

Selene
,eu ma feresc sa dau sfaturi ptr ca de cele mai multe ori, e bine ca doar cei implicati sa ia deciziile pe care le considera bune ptr ei. Nimeni nu stie mai bine ca voi ce si cum. Adevarul poate fi undeva la mijloc. Dar da fiu sincera, din ce povestesti tu, mi se pare ca el este un pic egoist sau imatur, nu stiu...Cred ca este un pic cam tarziu sa spuna ca trebuie sa se gandeasca si la el. Acum ar trebui sa se gandeasca la bebe si la tine si apoi la el. Mai ales ca nu esti o relatie intamplatoare. Va iubiti, tine la tine presupun. In fine, fa ce crezit u ca e mai bine pentru copil in primul rand si apoi pentru tine.

Andreea, si eu am folosit Galactogil pentru stimularea lactatiei si cred ca a fost bun o perioada. Am folosit si pompa de san la inceput ca sa maresc debitul de lapte. Una peste alta, am insistat si am reusit sa alaptez pana la 8 luni (mixt, adica o masa alaptat, o masa formula de lapte).

Daiopri, apropos de faza cu tortul vostru, am fost cu Ioana la ziua unui pusti duminica si aveau un tort super, putin rece, adica nu gretos, nu nimic. Iar fiica-mea a zis ca nu e bun, nu-i place. Iti dai seama ca am ras cele 2 portii (a mea si a ei). Asa ca, ce stiu ei ce-i bun? lasa ca ne sacrificam noi cand e vorba de dulciuri.

Anuc cu Ioana mica si BB din burtica (26S)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Selene, mult succes. contractele alea sunt pe numele tau? ca daca nu nu vad de ce sa te stresezi sa le reziliezi daca tot domnul isi vede de viata lui. si eu as apela la varianta 1.

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003
(astazi iarasi m-am impiedicat cu el si l-am busit)

auzi tu chiar nu esti cuminte deloc cu piciorul ala.... ai grija de el!
mana iti amorteste pentru ca edemul (umflarea tesuturilor) apasa pe terminatiile nervoase care, fiind permanent excitate, dau senzatia de amorteala si/sau furnicaturi. ar trebui sa cedeze in timpul zilei
pe masura ce si umflaturile dispar. daca nu ... trebuie facut ceva.
la sarcina anterioara eu am ajuns la neurolog ptr ca aveam invalida mana dreapta pana la jumatatea zilei, ma dispera, nu aveam absolut nici o senzatie in ultimele 3 degete si in incheietura si ma stresa ideea ca in 10 zile nasc si nu am o mana disponibila. dr neurolog m-a linistit ca nu va ramane asa... si a avut dreptate.
Iris, Miere, Carmen, multumesc de urarile de insanatosire. incerc sa ma fac bine rapid, promit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Naty suntem doua eu m am trezit cu durerea de stomac de azi-noapte.Incep sa cred ca este o gastrita care reactioneaza in special la stres..ca doar pn sa plece tati nu ma mai durea, sau cel putin nu atat de rau.Mi-am pus sa -mi fac o supitza de pui si am baut o cana mare de laptic plus biscuiti sa vedem acuma.

Selene cele 2 variante mi se pare ca sunt complet diferite.Una seamana cu plec forever si una cu mai las o usa deschisa.Tu trebuie sa te decizi.

Roxana tocmai tu? Iti urez multa sanatate...grea sarcina asta, intre noi 2 ca doar nu ne aude nimeni , mi se pare cel mai greu task pe care l-am avut de indeplinit in viata mea, atat de lung si presarat cu atat de multe probleme mai mari sau mai mici.

Yashi Ingrid ]Iris sotii vostri sunt ceva rar..al meu nici vorba de cumparaturi, turbeaza , se plimba ca leul in cusca.In plus NU are initiativa proprie si nu nimereste numerele...asa ca de aia am fost super uimita cand i-a cumparat ceva lui Grumetzel.Ce-i drept si aici suspicionez ca initiativa a venit de la colegul lui si el sot de gravidutza in 30+.

Carmen multumesc pt incurajari, eu cred ca a fost o intamplare tensiunea aceea, dar oricum te rog sa o mai urmaresti.Dar ma repet nu prea cred, ori a fost aparatul ori nu stiu, "sindromul de halat alb", prea ai avut valori bune dupa aceea.

Edinutzaprobabil schimbarea centrului de greutate iti da durearea de spate.Antiinflamatoare local , cam atat.

Va pup si va mai scriu...

bb mic

POZE
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Bravo, andreea uitasem de Galactogil. Si pe mine m-a ajutat mult.

lisa ce poveste ... o execlenta incurajare pentru multe femei.

In legatura cu perna de alaptat - eu una nu prea ii vad rostul. Eu am alaptat in fotoliu, tinand fata pe o perna normala (dreptungiulara) si a mers OK.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 29+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput