Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (78)
Raspunsuri - Pagina 11
DarkBendis spune:
Am ajuns si eu acasa... in sfarsit. Bebelusi, ai dreptate ma tot plimb in sus si in jos (in 2 ore iar ies in targ sa ne intalnim cu niste prieteni) dar ce sa-i faci? Saptamana asta suntem liberi si eu si sotul, lista cu cate avem de facut e lunga iar la servici mai merg pana la inceputul lui decembrie (si vin acasa franta de oboseala si fara chef de nimic). Deci parca as profita de zilele astea, ca cine stie ce va interveni mai incolo.
Selene, *big hug* din partea mea... ai grija de voi doua ... ca restul se vor rezolva ele. "Nicicand nu a fost sa nu fie cumva" vorba lui tata.
Cursul de alaptat a fost foarte interesant, am aflat multe lucruri bune de stiut, m-au cadorisit cu DVD si brosurica, sa am cu ce ma distra si acasa. Intr-adevar aici se pune mare, mare accent pe alaptat, ceea ce ma bucura, se pare ca exista multiple posibilitati de ajutor in caz ca sunt probleme... sunt foarte multumita ca m-am dus si simt ca am invatat/mi-am clarificat unele intrebari. 

Dark Bendis
31+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 9 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bebelusi spune:
Dark si eu sunt total pentru alaptat, problema e ca nici mama mea si nici sora mea nu au avut lapte dupa ce au nascut si imi e teama ca nu o sa am nici eu. 
Daca citesti chestii interesante sau daca afli de la curs chestii interesante te rog sa imi spui si mie.
Am auzit cum ca nu prea exista "nu am lapte", ci ca trebuie sa te chinui un pic la inceput, sa insisti putin....si asa mai departe....nu dupa putin timp in care copilul plange sa zici gata...ii dau si supliment de lapte praf ca nu se satura.....
Nu stiu ce sa cred, poate stii mai multe....sau voi celelalte fete
26+
Vlad Mihai
bebelusi spune:
Selene eu vreau sa iti zic o singura chestie dupa care eu ma ghidez in viata "NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR",mi s-a dovedit de-a lungul anilor. Sanatate multa!
26+
Vlad Mihai
ingrid70 spune:
Da ai dreptate! Te invidiez ca traiesti intr-un loc unde poti spera!Noi, aici, din pacate nu mai speram! Bine, decat cei saraci cu duhul, cei inocenti! A lor va fi imparatia cerurilor! Amin!Noi, ceilalti stim mai bine! Iar cunoasterea aduce doar suferinta, ignoranta nu!Noi stim ca tara noastra a fost luata de o clica de smecheri care s-au improprietarit cu ea si nu-i vor mai da drumul. Iar noi am ramas doar sclavii lor fara sa ne dam seama! Multi dintre noi nu realizeaza inca gravitatea situatiei! Suntem mult mai sclavi decat pe vreamea lui Ceausescu! Si spun asta cu toata convingerea, mai ales ca am trait jumatate de viata pe vremea lui si jumatate de viata pe vremea asta!Un mic exp la intamplare care mi-a venit acum in minte: Este Bank Austria care a cumparat BCR (banca comerciala a romaniei - cea mai mare banca comerciala a romaniei) are in Austria un singur comision la creditele de consum, iar in romanie vreo 50. De ce? pt ca guvernantii nostri au permis asta! Ne-au vandut strainilor mai rau ca fanariotii pt bani, pt mita!Ca mancarea la noi carnea este mai scumpa ca in Italia de exp. si salariile mai mici intereseaza pe cineva, nu!De contractele cu statul (banii nostri) ale firmelor particulare ale guvernantilor si despre averile pe care le fac pe seama statului nu mai are sens sa mai vorbim!Ca au distrus agricultura, economia, sanatatea, invatamantul etc. Acum e la moda alta plangere! Cica Ceausescu e de vina ca nu avem autostrazi. Ca daca lui ii placeau si il interesau autostrazilor, le facea si acum aveam. Dar Ceausescu a stat la conducere 25 de ani si astia 20. Astia in 20 de ani nu au fost in stare sa termine blocurile pe care Ceausescu le-a lasat incepute cand a l-au omorat, daramite sa mai si faca ceva. Practic eu nu vad ca ei sa fi facut ceva in 20 de ani! Absolut nimic, doar au vandut la firme straine fantoma sau lor insisi activele statului!Sa nu ma inteleaga cineva gresit! Pe vremea lui Ceausescu il uram pe acesta si abia asteptam sa ma scap de el! Am plans de fericire cand am scapat de el si niciodata nu credeam ca il voi regreta! Dar de cativa ani il regret din inima si as schimba oricand ce traiesc acum cu ce traiam atunci! Atunci a fost rau, dar acum e de o mie de ori mai rau! Si cand spun asta nu ma refer la mine ci in general!De exp. Pe vremea lui Ceausescu nu murea nimeni de foame, chiar si cu mancarea la ratie! Acum mor oameni de foame la propriu. Cand ai pensie 3 lei nu stiu cum poti trai! Am vazut cu ochii mei cum un om s-a sinucis de foame! Acum cativa ani un om a intrat in restaurantul de langa cladirea in care lucram, a inceput sa bea ca sa-si faca curaj sa se arunce in fata unei masini pentru ca nu mai are serviciu si nu mai are din ce trai. Nimeni nu l-a crezut, dar 2 ore mai tarziu a iesit afara si s-a aruncat in fata unui tir. Nu a avut curaj sa se arunce chiar frontal, s-a aruncat intr-o parte, tirul l-a lovit cu laterala. A murit. Nu voi uita niciodata reactia soferului de tir!In orasul in care locuiesc aveam pe vremea lui Ceasca un singur om care cauta in gunoaie, un nebun! Acum avem nenumarati! Si acum imi aduc aminte cum acum vreo doi ani am aruncat la container o oala cu supa ca se stricase si un om bine imbracat mi-a strigat ca de ce am aruncat mancarea buna la gunoi si nu i-am dat-o lui! Nu parea cersetor si eu cu voce pierita am zis ca era stricata. El a zis, ba nu era buna! Etc.. etc.. etc... Nici la televizor nu mai suport sa vad un om politic! Cand spun ca in tara viata e grozav de grea nu ma gandesc neaparat la mine, desi si eu am trecut odata printr-o perioada fff grea de care nu vreau sa-mi mai aduc aminte! Dar cica oamenii sunt singurele fiinte empatice, capabile sa se puna in locul unei alte fiinte! Incerc sa mma pun in locul altora, pe langa care trec!Scuze pt mesajul kilometric! Va
pt rabdare! 
24+
cami_antonia spune:
si eu sunt pt alaptat ... total si cat mai mult ... dar spune-ne si noua dark cateva amanunte daca e important ....plssssss ....
25+
ANTONIA IOANA
Camelia
IRINA.C spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Leditia Irina tu ce mai faci?Cum mai esti? Minunica mea 30+ cu David Christian sau David Gabriel ![]() AMR- CEL MULT 10 SAPT.![]() |
Sunt asa si asa.Acum am halit al 2 lea Maalox al zilei..pesemne ca absenta lui Radu incepe sa-si spuna cuvantul.Stomacelul imi face figuri.Inca nu e grav, nu as vrea sa vars sau ceva ca m-as decompensa psihic sigur...nu am nimic extraordinar nu are rost sa ma plang sunt altele mult mai rau.Multumesc ca va ganditi la mine.

bb mic
POZE
29+
Carmen_Marieta spune:
am scris si eu un mesaj la cap 77, ultimul...dar nu cred ca l-a citit cineva..

Am mers asta seara la dr si mi-a gasit tensiunea 150/90
cand am ajuns acasa aveam 120/70, cred ca la dr aveam emotii, sau poate din cauza ca dr e barbat bine..
![]()
Fetele referitor la bagajul de spital, asta seara se interna o gravi.. a urcat la salon cu: halatul ei, papucii ei, cele necesare pt curatare, prosop, 1 pachet vata, o fasa, kit pt recoltare celule stem, 2 l apa plata, telefonul si geanta. ATAT!!! camasa de noapte i s-a dat de la spital.
Restul i le aduce sotul cand va fi mutata la salon.
Asta se intampla la maternitatea Giulesti, eu zic ca trebuie sa intrebati personalul medical de la maternitate ce va trebuie, nu de alta dar si doamna respectiva venise cu o geanta.....
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
24+ 
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
DarkBendis spune:
Pai hai sa ma gandesc...si sa ma uit peste notite. Sunt cateva idei pe care le-am tinut minte bine - asa cum mi s-au spus mie vi le zic si voua.
1. Alaptatul e cea mai buna sursa de nutritie pentru bebe (unica necesara pana la 6 luni), previne in mare masura (bineinteles nu 100%) alergiile, astma, eczema, infectiile stomacale (stomach bugs). Se pare ca bebeii alaptati au IQ ridicat, dintii se dezvolta mai bine, la fel ca si vorbitul. In ceea ce priveste mama, alaptatul joaca un rol important la "slabit", costa muult mai putin, se face economie de timp, bani, si se pare ca previne cancerul de san si cel ovarian.
2. Alaptatul e o combinatie intre "nature" si "skills" Adica e o treaba naturala, dar trebuie si sa stii cum o faci. Multe fete au probleme la alaptat din cauza ca nu "pun bebele bine". Tehnica e ca atunci cand pui copilul la san, capul si corpul sa fie in aceeasi linie. Nu tu te apleci spre copil, ci stai dreapta, cu umeri degajati, intr-o pozitie comoda, si duci copilul spre tine. Cand pui copilul la san, pozitia trebuie sa fie "nas la sfarc/nose to nipple".
3 Laptele se furnizeaza pe principiul "demand and supply" adica... daca bebe vrea lapte, laptele se va produce (atata timp cat mama e sanatoasa, mananca bine si nu sunt probleme de sanatate/greutate). Deci... in majoritatea cazurilor ar trebui sa existe lapte (asa a zis moasa, eu am intrebat despre mamele care nasc prin cezariana, ea a zis ca da... si recomanda contactul piele bebe/piele mama, care cica "lanseaza" hormonii care produc laptele). Daca copilul nu este pus la san, sau daca sanul nu este stimulat ("mulsul" ) e clar ca laptele nu va veni sau va veni din ce in ce mai putin. [completare Dark Bendis: citind ceea ce scriu fetele de la Noiembrie-Decembrie, se pare ca in unele spitale romanesti se insista mai putin sau se abandoneaza prea repede la alaptatul natural, punandu-se accent pe completare. Din ce zicea moasa care a tinut cursul, in Scotia NU se recomanda a se da completare de formula sau suplimente la bebe atata timp cat sanul produce lapte, bebe mananca si ia greutate/sau in prima faza nu pierde multa greutate]
4 Stomacelul lui bebe la nastere e cam de marimea unei nuci... deci nu va mirati ca bebe suge 10 minute o tura si gata. Cate putin si des...si la cerere. Intre supturi (se pune bebe alternativ la cate un san, dupa acesta e golit se trece la al doilea in caz ca bebe mai vrea si "desert") daca e nevoie se "mulge" laptele - se poate pastra o zi la frigider si pana la 3 luni la congelator.
5. Eu am intrebat despre ceaiuri/medicamente pentru stimularea lactatiei. Tipa mi-a zis clar:NU!
6. Fara fumat pe langa bebe, fara alcool si tutun la mama care alapteaza. Dieta normala, sanantoasa, nu exista contraindicatii, desi tipa ne-a avertizat daca mancam mult curry s-ar putea ca si bebe, si noi sa facem "runny poo"
Cam asta este - in mare, bineinteles. Daca mai imi vine ceva in minte, va zic. Ni s-a prezentat si un DVD (foarte recent, se pare ca fost lansat oficial pe 3/11), uite si link-ul catre el: http://www.bestbeginnings.info/best-beginnings-for-health-professionals
Va pup si sper ca nu plictisesc pe nimeni.

Dark Bendis
31+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 9 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Daiopri spune:
Ingrid eu am depasit mai mult de 35 si nu mi-a dat nimeni nimic.
Bravo fetele din state, ca nu plecati acasa:)) Eu ma gandeam numai sa nu pateasca ceva ca sunt tare multi sclero pe lumea asta. Sa speram ca mai poate indrepta cate ceva.
Selene, imi pare tare rau. Cum ziceau si fetele ai grija de tine, lasa curatenia (desi stiu ca face bine la stres - adica si eu cand sunt stresata/suparata fac curat), dar acum nu este momentul.
Si eu as pleca daca as fi in locul tau si as avea unde. Gandeste-te doar atat ai cel mai de pret "lucru" de la el, fetita ta. Asa ca restul nu conteaza asa mult. O sa fie greu, dar o sa vezi cata bucurie o sa ai cand o tii in brate. Si poate o sa se mai lumineze lucrurile incetul cu incetul. Hai, numara saptamanile ramase pana la marea intalnire, marea dragoste.
Roxana, ai grija de tine. Si eu parca ma smiorcai iar:(((
Cristi pai cu asta te ocupi cand nu dai pe aici?:))) Vezi ca daca stai pe DC nu patesti buba. Hai ai girja si tu.
Ira, tu chiar vrei sa vii in vizita la noi cu toate retetele astea?:))) Nu stiu daca erai activa cand ziceam sa punem stop discutiilor de mancare:)) Unele din noi suntem si la categoria grea si lenese:))) (adeca subsm).
Multam inc ao data de urari. Am iesit zic eu acceptabil, desi pe scurt asa, si tot imi venea sa ma intind pe jos. Mai frumos a fost cu copii (4 inafara de al meu) care au venit f bucurosi la tort si cand l-au gustat sa pice pe jos. Care mai de care, bleah, nu ne place:))) Halal compliment am primit:)) Acuma tortul era bun, da lor nu le-a placut.
Anca, pai Alex deja stie o gramada de la scoala. Al meu tot se chinuie sa priceapa care e treaba cu Ca si Ro si noi tot nu il lamurim:)))
Miere, tu tot ar mai trebui sa faci poze ca esti la prima sarcina. Eu la asta nu stiu pe unde sa ma ascund. Numai chef de poze nu am nu stiu de ce;)
Na, cam atat am reusit sa scriu.
Aveti grija de voi si bbei.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
Selene_Bunny spune:
Ledi, Daiopri, fetele, n-am putut lasa curatenia, pentru ca nu face nimeni, daca eu nu fac, intelegeti? Nu conteaza ca e plin parchetul de praf, ca sunt urme de mancare pe jos, firimituri care s-au tot adunat, ca pe birou zac diverse lucruri, ca sunt covoarele pline de scame si de par... Eu nu le suport asa... Mancarea din frigider, daca eu nu verific cand expira laptele, branza, ouale, care sunt periculoase, nu verifica nimeni... Vasele, acum e plina chiuveta iar... Aragazul, frigiderul, erau pline de pete...
Noi stam in apartament inchiriat, am mai spus, daca vine proprietarul in vizita, ce fac? Ce ii prezint? Mizeria de pe lume? Si daca plec, cum las eu casa vraiste?
Dragutul meu nu era asa inainte, e asa de cand s-a racit totul, de cand zice ca iubirea lui fata de mine e la jumatate... Pentru ca iese de la serviciu la 4 si vine acasa seara la 7, 8, 9, moment in care se pune la computer si navigheaza... Totul fiindca e rece si fiindca nu mai suporta tensiunea dintre noi...
cu Daria Nandini
http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

AMR- CEL MULT 10 SAPT.