Colectia de toamna-iarna 2005 (216)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Fetelor, cu scuze ca v-am tinut ca pe jar, va multumesc din suflet pt grija si sustinere.
Roxi esti o scumpa ca m-ai sunat, mi-a prins tare bine.

Am reusit sa intru la dr (sefa de sectie de la pediatrie, nu a lui) pe la ora 12.In prealabil dadusem tel la firma de dezinsectie si am cerut informatii despre substanta activa si nocivitatea ei. M-au asigurat ca sub nicio forma starea copilului nu poate fi cauzata de otrava. Ca nu afecteaza omul decat in cantitati mari, iar la noi nu se punea problema.Simptomele descrise pe net semanau in parte cu ceea ce avea T, dar...Dr, dupa examinarea in timpul careia T a urlat non stop a zis ca are conjunctivita acuta, adenofaringita si enteroviroza. I-a dat biotics, metoclopramid,tantum verde,paracetamol, netacin (pt ochi).Cica nu-i da antibiotic pt ca spera sa-i treaca asa. Ajunsi acasa a mancat cu chiu cu vai ceva, a adormit si s-a trezit de 2 ori de-a vomat tot. Flegma aia ar fi suc gastric.Dupa episodul asta a ramas ca o carpa, fara vlaga si ca vai de el.
Eu am reusit sa dorm doar vreo juma de ora,drept urmare sunt stafie.

aM INCEPUT SA SCRIU MESAJUL ASTA PE LA ORA 18. Dar pe scarba asta de vodafone internetul merge ca dracu sa-i duca.
Acum la 21,40 a facut febra iar.NU vrea nicicum supo de paracetamol.Sa-i dau nurofen oare? Da ce mai intreb...ii dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

ai grija ca nurofenul sa da la 8 ore, cat are temperatura?
nevralgin picaturi sau algocalmin astea in functie de kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Of, Leea, eu speram ca vii cu vesti bune! Ce rau imi pare!
Sanatate maxima lui Tudor!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hai mai Cami ca nu-i asa rau! Rau era daca era intoxicatie!
Leea, enteroviroze au avut si ale mele. Dea Domnul sa-i treaca cat mai repede! Flegma din stomac pot sa fie si muci din nas/gat pe care in loc sa-i elimine, ii inghite. Cam asa se intampla la copiii mici, de-asta se intampla sa vomite flegma, am patit-o si eu cu Nati.

Nurofen ai voie sa-i dai 3 doze pe zi, paracetamol 4. Poti schimba siropul de paracetamol. POti sa-i dai si Calpol, daca iei 6+ e doza pe jumatate pt ca e concentratia dubla.

Mergi la inceput

Tot 37,7 are. Pana la urma i-am pus supozitor cu paracetamol.
Lavi nu-s muci sau tuse ca nasul e curat, nu tuseste si nici vreo huruiala nu se aude...ca defapt de-aia eram io ingrijorata.Ca vomita flegma fara sa aiba vreo secretie. Sper sa doarma bine, ca eu oi fi cu ochii pe el.
Va multumesc iar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Multa sanatate lui T si tuturor copilasilor bolnavi!
Noi plecam maine dimineata la Deva, motiv pentru care uram anticipat un sincer La multi ani! tuturor celor cu numele Mihai/Mihaela si Gabriel/Gabriela.

Adelina si Albert

Mergi la inceput

A, si a facut o analiza de urina. I-a iesit multa acetona parca mi-a zis (prietena mea asistenta,la tel- caci ea a luat rezultatul).Dr a zis ca inseamna ca ar fi f deshidratat. Adevarul e ca in ultimele zile tare putin pipi a facut.Ma tem ca la cresa nu bea de-ajuns lichide.

Alte analize a spus dr ca mi-ar fi indicat - si pt constipatie,dar dat fiind faptul ca ma duc marti la cluj,"ma lasa" sa ma indrume cei de-acolo .

Mergi la inceput

Pai Leea, fata draga, daca varsa de 2 zile normal ca e deshidratat. Posibil si sa nu bea destula apa. Daca continua sa verse si nu-l poti potoli nicicum mai bine mergeti la spital sa-i puna perfuzie, nu-i o tragedie.

Banuiesc ca stii regulile dar tot le mai zic: dupa varsatura 2h nu primeste nimic pt ca altfel varsa la loc. Apoi cate o gura de baut, tot la 5 minute. Apoi mancare, ceva uscat.ztot asa, putin, Daca stomacul e sensibilizat, o cantitate mare il face sa dea iar pe dinafara.

37.7 nu e mult dar trebuie sa-l supraveghezi.
Daca are faringita eu zic ca o secretie in gat tot este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Leea scumpa, 37.7 nu e febra! E sub-febrilitate clara. La 3 ani febra se considera peste 38. In fund.

E deshidratat, e flamand, e intors pe dos. E fte obosit, asta e starea cea mai nasoala, e greu sa-i induci calm si somn pt ca se simte slabit si rau.

Aminteste-ti de retele de bb cu mucilagiu de orez, cu banane, acum - si ma stiti contra - baga niste vegeta, maggi, knorr sa fie mai sarat si gustos ca are nevoie si de saruri.

Lasa dracului orice sirop gen panadol sau nurofen peste burtica lui varza, mersi la 8 ore pe paracetamol de 250 in kur si nu pune novocalmin la sub 3.95.

Noi la 37.7 fluieram, nu e febra specifica unei infectii masive, iar de entero la febra asta eu nu mi-as pune, sincer problema. Cred ca ceva i-a cazut greu, si a luat si a doua zi acelasi produs, si i-a facut indigestie. Nu te panica, ia-l langa tine, la voi pb majora e oricum de digestie si defecatie, poate a ajuns ..... kk nescos inapoi prin intestine si acum face figuri. Ati fost la dr. din Cluj?

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Intru inca putin sa-i dau dreptate lui Ripley

Da, 37.7 nu e de alarmat, dupa a noastra nici de dat antitermic, abia peste 38. La fel, algo/novocalmin abia pe la 39.3 - 39.5 incolo.

Incearca cu hidratarea si alimentatia, putin cate putin. Ceai, solutie de rehidratare daca vrea ar fi ideal (ale mele nu vor); sticksuri, covrigei; sa primeasca si sarat si un pic dulce (1 lgrt de zahar la o canuta de ceai).

Sa stii ca mai face febra si de la deshidratare (valori din astea mici, stare subfebrila de fapt).

Trebuie sa te concentrezi sa nu mai verse si sa capete niste puteri - asta se poate prin dat sa bea si sa manance putin cate putin. Putin si des. Stiu ca-i greu, dar ce nu face o mamica pt puiul ei.

Mergi la inceput