Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (77)
Raspunsuri - Pagina 15
cris30 spune:
Dark e bine ca va lasa cu masina de spalat in casa, aici nu prea te lasa sa ai.O sa-ti fie de folos mai ales in primele luni cand e mult de spalat.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
29+
Doamne ai grija de bebelina mea.
crisspoliss spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris30 Dark e bine ca va lasa cu masina de spalat in casa, aici nu prea te lasa sa ai.O sa-ti fie de folos mai ales in primele luni cand e mult de spalat. http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png 29+ Doamne ai grija de bebelina mea. |
Cris, cum adica nu te lasa cu masina in casa? nici daca e din aia portable?
Crisss
28+
IRINA.C spune:
dc nu ti-a zis nu e cazul.Eu si cateva alte fete avem aceasta problema descoperita la 22 sapt si luam aspenter.Este una din cauzele hipotrofiei fetale si a "nefunctionarii" placentei.Nu sunt fff cunoscatoare in aceasta patologie si nu ma hazardez.Ceea ce a zis Roxana este o alta cauza "imbatranirea" placentei.Una peste alta ori ca e una ori ca e alta, ca in cazul nostru se monitorizeaza si se scoate fatul dc cu adevarat nu mai ia in greutate etc etc...pt ca e mai bine pt el.dar in orice caz de la 7 luni incolo, 32 sapt practic orice prematur cu genetica buna e un bebe bun, nu uita asta.Chiar am cazul fiicei asistentei sefe de la noi care a nascut la 33 sapt fix, lunea trecuta, un bb de 1800 grame dar GENETIC fiind sanatos orice se rezolva.Imp e sa fii crescut perfect pn atunci ca in rest prematurii o scot si ei la capat, nu -ti fa griji.
Practic pot primi o veste similara sapt viit dar totul trebuie privit cu precautie si liniste:vazand si facand.Nu are rost sa te panichezi, sarcina e urmarita, dc se pune pb mai ales la tine se da dexametona si surfactant sa creasca maturatia plamanului lui bb si se scoate cand sigur ii e mai rau inauntru decat afara.Pana atunci nu are rost agitatia.Vazand si facand.Pup
bb mic
POZE
28+
bebelusi spune:
Fetelor puiul a iesit excelent, sotul meu a venit si a fost incantat de cina pregatita cu ajutorul vostru bineinteles, daca nu erati voi nu aveam reteta buna
Dalma sa stai cuminte acolo si sa ai grija de tine. Te rog vorbeste cu sotul tau sa ne mai scrie din cand in cand
Acum trebuie sa va parasesc ca mor de somnic
Va pup
26+
Vlad Mihai
DarkBendis spune:
Aoleu pai cum sa nu ma lase cu masina de spalat! Si cine sa nu ma lase? Doara e casa mea (si a bancii la care am mortgage hi-hi)
. Pana sa o cumparam acum 3 ani jumate, stateam in chirie (private landlord) si aveam masina de spalat si acolo. In UK nu prea gasesti nimic de inchiriat fara dotari complete in bucatarie... adica frigider, masina de spalat etc. Cred ca singurele locuinte unde nu ai masina de spalat in casa sunt student halls.
Editez ca l-am intrebat pe sot. Se pare ca aici nu ai voie sa dai locuinta la inchiriat daca nu poti oferi minime dotari, iar aceste minime dotari includ si masina de spalat. Eh, alte obiceiuri.
Bebelusi, somn usor!

Dark Bendis
30+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 10 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRA_LIZA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Fetelor am facut reteta cu puiul. Este la cuptor ![]() Intr-adevar miroase de moriiiiiiiiii Eu am facut intr-un vas de yena, in loc de tava, sper ca e bine. Nu am prea stiut cata apa sa pun, sper sa nu fi pus prea multa![]() Va anunt ce a iesit cand termin. Sotul meu mai are vreo 50 de km si ajunge acasica ![]() 26+ Vlad Mihai |
Bebelusi, cum ti-a iesit puiul "meu"? hai k mor de nerabdare sa aflu! oricum, prima confiormare, aia ref la aroma, m-a bucurat maxim! pt k stiu exact la ce tereferi, doar fprepar retzeta asta de cca 10 ani si de fiecare data e la fel!
Fetelor, m-am tot abtzinut sa imi dau cu parerea ref la prematuri pana acum, insa pt k sunt cateva fete care se tem atat de mult de nastere prematura, pot sa le spun k fina mea, Cristina-Irina, s-a nascut prematur. Recunosc k mi s-a strans putin inima cand am vazut-o prima data dupa nastere (asta fiind la cca 1 sapt de la nastere), insa surprinsa cu adevarat am fost dupa alte 2-3 sapt, cand am vazut-o a doua oara, timp in care recuperase fantastic de mult! Iar acum este o frumusetze, muuult mai bine dezvoltata decat destui copilashi din generatia ei! Asa k eu, una, dupa ce-am vazut-o pe Irina-Cristina in cele 2 momente ale vietii ei, nu ma mai tem de ideea de prematur. In plus, de la 26 sapt nu am mai facut echografie, masuratori la BB, nimic! a, ba da, sa nu mint, daca tot am prins o zi de spitalizare (v-am povestit ce si cum), am "abuzat" si am facut si niste analize, sange si urina - singurul care a iesit putin sub limita a fost calciul, in rest toate bune. Nush de ce, pate gandesc primitiv, stiu eu, insa undeva in forul meu interior ma tot gandesc k, daca ar fi ceva in neregula cu mine sau cu BBlina mea, as avea unele simptome - or, la 30 sapt de sarcina, eu inca ma sui pe scara k sa spal dulapurile, grabesc pasul dupa autobuz, urc si cobor scari, manac si dorm sanatos, rad mult, ma bucur de toate cele. Nu am nici un semn k lucrurile ar fi in neregula, si atunci de ce m-as stresa?? nu zic, incep sa intru la idei si cred k il inteb pe doctor de unele analize, eventual echo, insa rcunosc k nu simt in mod serios nevoia sa aflu pareri care, posibil, nici sa nu fie la nivel de certitudine, ci la modul "cred ca..." dupa care sa plang cine-stie cat...
Astept vesti ref la puiil fermier!
Pup!
Ira
30+ mami de
Lizuca
cris30 spune:
Irina iti multumesc pentru toate informatiile, chiar aveam nevoie de o explicatie mai pe intelesul meu, esti doctorul odiseei noastre
.
Eu stau in chirie si aici nu ne lasa landlord-ul sa avem masina de spalata in casa, in primul rand ca pipe-urile sunt vechi si pot ceda oricand si in al doilea rand consumam apa pe care el o plateste.Asa ca nu ne ramane decat sa spalam la comun, asta este.Bineteles ca daca aveam aparatmentul meu nu era nici o problema.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
29+
Doamne ai grija de bebelina mea.
Daiopri spune:
Multumim de urari. Toate cele bune si voua.
Cris nu mare tort, din crema de zahar ars, am gasit pe aici reteta si cum nu parea greu am facut. Acuma ramane sa vaz cat de gustos e.
Cu camasile de noapte eu mi-am luat data trecuta da nu le-am purtat ca ma enervau. Eu de obicei dorm in pijamale din pantaloni scurti si tricou, si mi-era mult mai comod sa ridic bluza decat sa deschid nasturii.
Miere reviurile sunt ok, ziceam doar ca mi s-a parut fragil asa. Da oricum tot ala cred ca iau pana la urma. Mama ei de treaba, ca m-am saturat de carucioare si car seat-uri.
Mai vroiam sa zic, Selene, imi pare tare rau. Ai grija de tine si de bbelina si vino pe la noi sa mai vb cand poti.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
lisa79 spune:
prezenta si eu la apel!
Dalma si cris30,aveti grija de voi si ganditi pozitiv
Alina,sper sa mai vezi ce scriu,eu tot trimit pachete acasa destul de des,serviciul care il folosesc exact cel mentionat de mire,din illinois,niles(oras lipit de chicago). aici,pui totul intr-o cutie,scrii adresa,daca vrei sa ii faci asigurare ii faci si in 4-6 saptamani iti e livrata la usa casei,fara a fi envoit(a) sa mai platesti ceva.toate taxele intra in cei 85 de centi pe pound.
am trimis si prin usps,nu va mint,pt o nunta,2 conuri mari de polistiren...in fine,au ajuns dupa nunta,unul rupt. i-am trimis tatalui meu un aparat de stors fructe,a trebuit sa plateasca vama,ca iesea mai ieftin daca si-l cumpara singur. si am trimis si prin ups,scump de tot,un pachet atat de mic ,de 250 de grame,unde fratele meu a trebuit sa plateasca 300 de euro,precizez euro pt a fi ridicat,ca cica asa trebuie . cei de la ups nu aveau nici un fel de tabel sau o grila ceva,au scos doar pretul respectiv.
eu zic ca daca nu e uragent,sa trimita pe vapor,adica tip colet,prima varianta,poate sa trimita si electronica,calculatoare ,etc,fara sa platesca nici un fel de taxa ,nici in tara nici aici(taxa de cumparaare fiind platita in magazin) si plus nu iti deschide nicmeni pachetul,ti-l aduc sigilat la usa,se semneaza pt el si gata.
bebelusi....mai ai pui??? ca si asa mor de foame.
mire,draga de tine,ai grija mama cu umflatul mainilor. eu una nu vreau sa imi iau aparat de tensiune ca as fi topt timpul cu el dupa mine,dar asta sunt eu
roxana si irina,mare noroc cu voi ca suntei cu noi in odisee,ne ajutati sa trecem mai usor peste unele momente
... sper sa va putem multumii si personal...momentan doar virtual.
cris,revin la tine,eu zic ca totul va fi bine,o sa ai o surpriza cand vei merge la doctor data viitoare,aici exagereaza si depinde mult de doctor,sunt unii care sunt prea pesimisti si in loc sa te incurajeze iti taie tot elanul.
si stiu ca am uitat pe cineva si nu stiu pe cine. imi aduc eu aminte...pana atunci HAI CFR!!!!!!!!
28S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
DarkBendis spune:
Daiopri, de acord cu tine. Si eu sunt satula de review-uri la carucioare pana peste cap. Atata research nu am fcut nici cand imi scriam disertatia pentru M Phil
Acum astept feed-back de la cumnata-mea ( are 3 copii si deci sigur se pricepe la carucioare mai mult decat mine) si speram ca saptamana asta sa luam "obectul" si sa scap de o bataie de cap. Tu de care carucior iei?

Dark Bendis
30+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 10 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"