Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (77)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns damiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Neata,

Eu am fost in week-end la soacra-mea si m-am suit pe cantar! Am luat 7.5kg! Deci: evident ca m-am simtit BINE! La prima sarcina luasem deja 10 pana acum...

Roxana, am luat Olynth pt copii. Am incercat cu toate alea cu apa de mare si DEGEABA!!! Este FFF infundat, nu este o simpla raceala..mucozitatile sunt consistente...ca sa nu zic mai urat
O fi foarte grav ce am facut? Acum m-a apucat frica...

Bee, saracuta de tine imi pare rau sa aud ca te doare spatele. Mai da-i niste imbolduri bebelinei sa se mute :-)

Andre_ea, eu stiam ca nu au site in RO astia de la MC. Mai bine vi la magazinul din Beller (cel mai mare) si au si catalog acolo daca vrei ceva iti poti comanda din catalog si iti aduc ei la comanda in nu stiu cate zile...
Pijamale super misto cu nasturi mi-am luat de pe net, din USA de la (Motherhood Maternity). Pret mic, calitate super buna, livrare in 7 zile. Iti recomand!

Iris, TARE faza cu ceapa!! Cred ca mi-o da al meu sot fix in cap daca vine in dormitor si simte miros de ceapa...el care nu suporta nici mirosul de mancare daca intra in casa din bucatarie...ma pune sa deschid LARG toate geamurile pana inghet

MVB, poti lua LINISTITA Dicarbocalm!! Nu afecteaza DELOC bebelusul!! Crede-ma, eu am luat folii intregi la prima sarcina si Ana este perfecta. Si acum la fel, iau in fiecare noapte aproape.
Daca vrei ceva homeopat mai este Gastrocynezine...dar nu este la felo de bun.

Edinutza, ma bucur ca te muti...dar asta inseamna ca nu o sa te mai vedem pe forum???

Lavini, eeee, ma bucur ca a fost asa cum ai sperat! Sincer si eu am chef dar ma misc asa greu si ma simt asa ca un tanculet..parca imi piere. Si mai e ceva...nu mai pot deloc sa o aranjez pe dansa si asa cum e nici nu concep sa ma despui

Bebelusi, te inteleg perfect cu poftele!! Si eu cand merg la piata sau la Carrefour de unde-mi mai iau una alta...rad tot ce vad si bag in cos :-) As incerca orice...as manca de toate...macar un pic sa vad cum e
By the way, SPER CA AI SPALAT STRUGURELE ala! ca de nu, mananci bataita!!!

31+ cuADINA-IOANA
AMR 9 saptamani!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

ceau alina, draga mea!
apropo de olynth, sa stii ca si eu sunt farmacist si sunt impotriva medicamentelor in sarcina, exceptie cele care trebuiesc MUSAI luate... in mod normal, in farmacie trebuie sa gasesti un om calificat care sa stie sa te consilieze si sa te sfatuiasca, nu un vanzator simplu... nu degeaba mai auzi pe careva zicand ca farmacistul e doar un vanzator....

pentru nasucul tau infundat, incearca mai degraba remedii naturiste..si da, sa stii ca aerosolii aia cu apa de mare dau rezultate, asociate cu ceva inhalatii si dupa timp mai indelungat...si mai poti folosi ce se foloseste la bb mici, ser fiziologic sau chiar batista sugarului.am o cunostinta care a folosit-o cu succes, practic a testat-o inainte de a veni bb!

si nu cred ca e vorba ca farmacistele nu preea stiu sau le e teama sa nu faca prostii... parerea mea e ca sunt prea putini farmacisti care se mai preocupa de-a binelea de sanatatea celorcare intra in farmacie....te-ai minuna sa vezi cate prostii scrise de medici primim noi in farmacie... ca de exemplu, olynth de copii dat la nou nascut de 1 luna!!!! cand ar trebui sa stie ca olynth de copii se da de la 2 anisori.... ce sa mai zic de reteta primita luna trecuta cu....tineti-va bine....PIRAMIDON!!! da, ati citit bine, PIRAMIDON ce-mi dadea mama acum 25 de ani!!!

te pupic si iti doresc satefaci bine cat de repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor am facut reteta cu puiul. Este la cuptorIntr-adevar miroase de moriiiiiiiiiiEu am facut intr-un vas de yena, in loc de tava, sper ca e bine. Nu am prea stiut cata apa sa pun, sper sa nu fi pus prea multa

Va anunt ce a iesit cand termin. Sotul meu mai are vreo 50 de km si ajunge acasica

26+ Vlad Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Iris suntem bine, multumim de intrebare. Cum mai e printesa ta?
Am fost sapt trecuta la un curs si a fost bine sa mai schimb nitel decorul. Da nu am crezut sa urasc asa un scaun. Nu imi gaseam locul si pace si bb s-a paucat sa se agite si sa ma inghionteasca intruna. Numai nu m-am intins pe jos:))
Mai frumos a fost ca in fiecare zi ne-a dat drumul mai repede, si cel putin in a doua zi, cand am terminat testul am plecat, ceea ce a fost pe la 1,30. Mare bucurie, mai ales ca eram langa mall si am cascat gura pe acolo si i-am mai luat motanului cate ceva, ca nu stiu cum da pt asta mic nu ma pot apuca de cumparaturi si pace. Sfarsesc tot la alea de 6 ani.
Apoi am fost si noi cu niste prieteni pe la case cu adunatul de bomboane dupa care am mai petrecut nitel la ei acasa, dar de data asta nu am mai dansat, ca data trecuta m-a durut spatele de groaza. Sambata imi pusesem in plan sa ma lupt cu draperiile si geamurile si asa am si facut desi eram cam obosita. Si dupa ce am muncit ca fraiera juma de zi, m-am intrebat de ce nu am lasat pe wk asta, ca il am lung de 4 zile. Eh bine ca le-am dovedit. Stiam eu ca daca mi se pune pata pe ceva aia e.
Mai prost e ca am fost cu motanul la curatat de dinti si are o cariuta, pe cand acu 6 luni era bine. Imi vine sa plang si alta nu, ca muncesc intr-una la dintii aia ai lui si iaca:((( Mai mai sa ii arunc toate bomboanele capatate, mai ales ca sotul zice ca eu l-am invatat cu bobo:(((
Parca e mai bine nitel cu tusea, i-am dat si ridiche din aia n-as putea sa zic daca a avut efect sau doar s-a mai calmat oricum. Asta e, pana la urmatoarea raceala:(((
Cam asta de la noi. Azi sarbatorim pe tati, si m-am straduit si eu acolo de un tortulet si o gustarica doar ca nu poci mai mult.
Imi pare rau sa aud de fete cu probleme. Cris, dalma aveti grija de voi si o sa fie totul bine. Mai este putin si zic si eu, ca de acum oricum sunt maricei bebei si sanse multe multe. Dar sa dea DD sa stea acolo la caldurica cat mai mult.
Cand aud cum va chinuiti unele dintre voi mi-e si jena sa ma mai vait, desi imi e tare greu:))) Mie imi e tare greu mai ales cand vin la sv. Trezitul de dim, pachete, imbracat ma omoara cu zile. Tot numar si eu sapt si sunt bucuroasa ca o sa fie ceva mai liber in decembrie si apoi mai vin 2 sapt si gata, desi si ce ma asteapta nu e parfum. Cu bb ca si cu bb, dar tot o sa ma trezesc dimineata cu baietii asa ca…. Trai nineaca…
Sapt asta mai am joi o prezentare apoi am liber luni si marti. Abia astept. Numai ca voi scrieti o gramada si nu mai reusesc sa raspund nici cat raspundeam.
Bun venit noilor mamici. Si LMA aniversatelor.
A, Miere, m-am uitat si eu la un carucior din acelea cu 3 roti de safety first da mi s-a parut tare fragil. Tot nu stiu cum sa fac si sotul zice ca mi-am gasit si eu ce sa vreau, ca nu sunt asa multe astea cu 3 roti. Ma bate gandul sa iau doar car seat si gata.
Miere ai si tu grija de tine, verifica mai des tensiunea. Anca bine ca sunteti bine. Si eu ieri aveam senzatia ca ma sufoc pe aici, asa ca azi sunt la maneca scurta.
Ingrid, asa e ne tinem de manuta la kg. Da las ca o sa fim tot primele la dat jos. Cristi si tu cu noi, numai ca tu ai cateva sapt in plus fata de noi. Cum mai esti?
Tuchi tu?
Fetelor eu va citesc cu drag pe toate dar nu prea stiu ce sa raspund la unele dintre voi, ca intai nu sunt in tara apoi habar nu am (sau invers?:)))
Roxana si tu din decembrie gata? Numai eu stau pe aici in ianuarie?
Alina, Naty multa sanatate. Si eu ma simt exploatata in sarcina asta:)) E drept ca e si mai mult de lucru, caci motanul asta tare e sprintar si eu daramata:)))
Aveti grija de voi si bebei.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_ spune:

Cris30, gandeste pozitiv, o sa fie totul bine. Sunt sigura ca esti pe maini bune. E bine ca te monitorizeaza atent, ai sa vezi ca sapt viitoare vii cu vesti bune! Fetita e in grafic si va creste bine, ai sa vezi.

Dalma, odihneste-te, stai linistita si sa vii cu vesti bune!

Alina, am citit ca ai avut o raceala zdravana..ma bucur ca esti mai bine, sper ca treaca si problemele cu nasul infundat cat mai repede!

28+

Mergi la inceput

Alina, eu stiu doar 2 metode de trimis pachet in ro:

1. cel mai safe prin usps, ups sau fedex. Cred ca din astea usps e mai ieftina, dar tot e f scump. Se cantareste si plateste pachetul la posta, dupa care il ridici tu din Ro, dupa ce trece prin vama...iti desface pachetul in fata ta si verifica ce contine.

2. sunt diverse firme, unele mai dubioase, altele mai safe care transporta pachete in ro. Astia de obicei zic in acte ca trimit "ajutoare" in ro si de multe ori pe pachete nu apare numele destinatarului, ei folosesc numere...Am prieteni care au trimis prin firme de astea si au fost multumiti, altii au avut experiente mai putin placute (in loc de haine noi, parintii au primit haine vechi, etc...). Firmele de genul din zona Seattle taxeaza cam $1/pound..deci cam $2/kg. Se taxeaza minim 50 pounds ($50). Se paote face si asigurare, cred ca e in jur de $20. Transportul dureaza in jur de 1 luna - 1 luna jumate (e cu vaporul). Ei strang coletele cam o data pe luna, cred ca la sfarsitul lunii...

Mai este si varianta de a trimite prin cunostinte/prieteni care merg in ro, dar depinde de cine pleaca si cat loc au in bagaje.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Cris, incearca sa nu te ingrijorezi, mie mi se pare ca fetita e in grafic..oricum, are vreme sa creasca si mai mult si fiecare copil e diferit (are ritmul lui)

Dalma, ai grija de voi, odihneste-te cat poti, o sa fie bine

Ingrid, sa stii ca ma iau si eu de manutza cu tine... nici mie nu-mi fac astia mai multe la control... tensiune, confiscat proba de urina (banuiesc ca nu-s probleme ca nime' nu mi-a zis nimic), verificat marime burtoi, ascultat inima la bebe, 2-3 intrebari de sanatate, si gata. Eco... mi-au facut o data in saptamana 10-11. Mana "acolo" inca nu a bagat nimeni... habar nu am ce face colul meu... sper ca bine-sanatos. Nici greutatea nu mi-a controlat-o careva (oameni de treaba totusi), maine merg la seminar de alaptat si mai am niste cursuri antenatale saptamanile viitoare. "Ata ete"!. Daca nu ai probleme de sanatate sau probleme cu sarcina, sau nu preconizeaza ei ca ar putea aparea probleme... asta primesti prin NHS (mentionez ca eu sunt cetatean britanic si lucrez de mult aici, deci sunt platitor de taxe) Pe a doua eco, morfo-fetala, am facut-o la o clinica particulara si am platit-o din buzunarul personal...3D-4D nu am facut. In prima parte a sarcinii am luat acid folic, acum iau o chestie prescrisa de medic care contine fier +acid folic. Deci vezi si tu... nici la mine nu se poate spune ca mi se povesteste despre artere, greutate la bebe etc si asa se pare ca este peste tot aici Las' ca tot sanatosi si frumosi vor fi si bebelusii nostri

Bebelusi, sa ne spui cum a iesit papica!
Eu acum am ajuns din oras, am fost si la masaj (gat, umeri si spate) A fost taaaare bun, mai vreau

Dark Bendis

30+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 10 SAPTAMANI!!!!!

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Cris si Dalma, imi pare rau ca aveti probleme. Dar tot e bine ca le-au vazut acuma si va monitorizeaza, macar sunteti supravegheate.
Miere, nu poti sa iti cumperi un aparat din ala de luat tensiunea? ca nu e deloc bine sa o ai mare, trebuie sa te verifici des..prietena mea si-a luat si a asa a descoperit ca are preeclamsie...mai bine sa stii decat sa te ia pe nepregatite( desi sper sa nu fie cazul la tine).
Eu azi am pofta de aripioare de pui. Si uitati-va aici ce camasa de noapte mi-am luat( zici ca sunt din secolul trecut imbracata cu ea)
http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_038A0386000P?mv=rr
Si eu va citesc si as vrea sa va raspund la mai toate, dar pana sa scriu uit ce am vrut sa zic

Crisss 28+

Mergi la inceput

daiopri, ma bucur ca sunteti bine! Sa inteleg ca e ziua sotului? Daca asa-i, atunci ureaza-i La multi ani! si petrecere frumoasa!

Nu-ti fa griji cu cariile, sunt dintii de lapte, nu? Alex a avut vreo 5-6 "silver stars" (plombe) puse anul trecut..noi nici nu observasem cariile, erau greu de vazut, f mici...dentistul ne-a zis sa nu ne facem griji, dintii se schimba, dar ca e mai bine sa le plombeze ca sa nu ajunga la dureri...in plus i-au pus sealings pe masele, ca sa evitam probleme in viitor.

darkbendis, sa-ti fie de bine masajul! Te invidiez, cred ca ar trebui sa imi fac si eu o programare, dar nu gasesc timp. Cam asa decurge si la mine controlul la doctor, in plus mie in ia si greutatea...dar imi zice ca pot sta cu spatele la cantar daca nu vreau sa stiu cat am...

Eu habar n-am acum cat de mare e bebe, daca e in grafic, cat e colul..n-am nici o idee, sper sa fie bine.. de la 36 de sapt se trece si la control gineco, poate am sa aflu si eu atunci ce e cu colul meu.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venerata spune:

Cris si Dalma, imi pare tare rau sa aud ca aveti unele probleme. Trebuie sa va pastrati credinta ca veti trece cu bine peste asta. Noi suntem alaturi de voi atat cat putem sa va ajutam cu incurajarile noastre, dar voi trebuie sa fiti optimiste. Sanatate si Doamne ajuta!

Venera - mama de Vlad-Petru (25.06.2002) si 24s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Da, la fel si la mine cu controlul. Nici macar nu m-a sunat sa-mi zica ce a iesit la testul de diabet...sper ca-i bine, altfel auzeam ceva.
Dark, eu zic ca e bine sa-ti iei uscator, o sa te scoata din multe belele( astea fiind zise, eu nu am uscator momentan, nu pot sa-mi permit)

Crisss 28+

Mergi la inceput