pt mamici de fete clasa a 4-a Atentie la Gardasil!
Raspunsuri - Pagina 4
Maria spune:
Si totusi......e bine sa ne informam si sa fim atenti la argumente!
http://rafaeludriste.blogspot.com/2008/11/cnn-8112008-gardasil-warning.html
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/11/24/stop-experimentului-biologic-cu-vaccinul-gardasil-silgard/#more-4843
elyanne spune:
Si eu sper sa fie mai multe informatii despre vaccin peste 5 ani... sau mai mult... totusi nu-mi vine sa o vaccinez la 9 ani...
Pana atunci nu ma agit... iar dupa aia o sa iau la intrebari ginecologul, pediatrul Daca ei l-au facut sau au de gand sa-l faca fetei/nepoatei
E adevarat ca HPV-ul il poti lua si daca ai doar un partener, si cu prezervativ, ca pap nu vindeca, doar te informeaza... daaaaar daca rana este tratata in timp util... si nu mai apare sau repare si este iarasi taratata/cauterizata... nu ajungi la cancer de col dintr-o data... eu cel putin asta stiu... Pe de alta parte nici vaccinul n-a fost testat cine stie ce, or sa tot apara studii... si atunci ce asa risca sa fac vaccinul... deocamdata mai bine merg la control regulat...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Marilen spune:
Si eu am fetita in clasa a 4-a si diseara avem sedinta la scoala pe aceasta tema.Mi-e f. greu sa iau o hotarare dar tind sa spun "nu" pentru ca este atat de controversat(si cand spun asta ma gandesc la parerile medicilor, nu toti sunt pro) si o istorie de numai 5 ani a vaccinului...mi se pare prea putin.Eu nu cred ca fetitele in marea majoritate isi incep viata sexuala asa de devreme, eu cred ca ar mai trebui amanata vaccinarea pentru cativa ani, ani in care se mai aduna date...mi-e greu sa accept "experimente" pe copilul meu....Aseara am auzit pe un post de televiziune(la stiri) ca vaccinul a fost testat 10 ani, eu stiam de 5!
Anuska spune:
Tare sunt curioasa cati parinti o sa fie de acord cu acest vaccin..... Dar o informatie reala! Ca in mass-media de multe ori lucrurile sunt interpretate altfel decat stau in realitate. Ca de ex aseara la PrimaTV (parca) dadeau un reportaj in care un dr de cabinet scolar cauta in hartiile de la parinti una care sa aiba acceptul... si nu a gasit! Oare e chiar asa? Adica parintii din aceea scoala nu vor toti? Sau probabil acei parinti care sunt de acord nu mai scriu?
Mai urmaresc campania..... sa vedem ce-o mai fi!
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
elyanne spune:
Acu' io vorbesc... dar cine stie, peste niste ani daca m-oi intelege cu fii'mea...
Daca peste niste ani studiile despre vaccin sunt bune, daca dr. meu si al ei zic da, nu i l-as face la 9 ani... as prefera sa aman pana la 13 ani sa zicem... cu toate ca io as vrea ca mai devreme de 18 ani sa nu-si inceapa viata sexuala... vise...
Nu stiu cat de apropiate vom reusi sa fim... eu voi incerca... dar chiar si asa nu cred ca o sa vina la mine sa-mi zica vaccineaza-ma ca in curand am de gand sa... si nici la ginecolog nu cred ca ar merge asa devreme... chiar daca nu mi-ar zice mie, sa-i zica doctorului... cum spuneam, vise...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyanne Si eu sper sa fie mai multe informatii despre vaccin peste 5 ani... sau mai mult... totusi nu-mi vine sa o vaccinez la 9 ani... Pana atunci nu ma agit... iar dupa aia o sa iau la intrebari ginecologul, pediatrul Daca ei l-au facut sau au de gand sa-l faca fetei/nepoatei E adevarat ca HPV-ul il poti lua si daca ai doar un partener, si cu prezervativ, ca pap nu vindeca, doar te informeaza... daaaaar daca rana este tratata in timp util... si nu mai apare sau repare si este iarasi taratata/cauterizata... nu ajungi la cancer de col dintr-o data... eu cel putin asta stiu... Pe de alta parte nici vaccinul n-a fost testat cine stie ce, or sa tot apara studii... si atunci ce asa risca sa fac vaccinul... deocamdata mai bine merg la control regulat... Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica |
Din nefericire te pot contrazice. Nu am avut niciodata o rana pe col , dar am dezvoltat un cancer de col.Grav.
In alta ordine de idei, nu ma ajuta nimeni cu sfaturi? Daca fata mea e intr-a V-a, inseamna ca a pierdut trenul? Sau ma pot adresa cuiva, fac o cerere undeva...ca vreau sa o vaccinez...?? Mai intra in campania de vaccinare gratuita? Poate stiti careva, please!
Miguelle spune:
stiati ca gardasil este un vaccin pentru papilomavirus, nu pentru cancer de col? iar HPV nu duce neaparat la cancer, ci se trateaza si trece fara urmari de cele mai multe ori?
aste nu spun sustinatorii campaniei,
dar spune un ginecolog.
http://www.gandul.info/societatea/campania-de-vaccinare-a-fetitelor-de-clasa-a-iv-a-boicotata-la-vaslui.html?3932;3553843
lai spune:
Da, vaccinul este impotriva virusului HPV. Mai precis impotriva a patru tulpini ale virusului HPV, doua dintre care sunt responsabile cu 70% din cazurile de cancer de col, si doua care sunt responsabile cu 90% din cazurile de condiloame (negi genitali).
Asadar vaccinul nu ofera protectie 100% impotriva cancerului de col, nici impotriva tuturor tulpinilor HPV care ar putea cauza cancer de col.
Vaccinarea cu Gardasil inainte de inceperea vietii sexuale nu absolva pe nimeni de respectarea regulilor de igiena sexuala si de a face controale ginecologice si testul Papanicolau cu regularitate.
Dar faptul ca acest vaccin nu ofera protectie totala mie nu mi se pare un motiv de a nu face vaccinul - e cea mai buna arma pe care o avem la indemana acum. Sper doar ca pe viitor sa se descopere un vaccin care sa ofere protectie impotriva tuturor tulpinilor HPV care pot duce la cancer de col.
In general nu ajungi la cancer de col dintr-o data. In cele mai multe cazuri, cand testul Papanicolau este facut o data la 6 luni, o data pe an sau chiar o data la 2 ani, el poate detecta la timp eventuale schimbari ale celulelor de pe col care indica o posibila viitoare evolutie spre cancer - inainte de a se ajunge la cancer. DAR - 1. este posibil sa existe deja modificari pre-canceroase ale celulelor din col pe care testul Papanicolau sa nu le depisteze; 2. evolutia poate fi f. rapida astfel incat modificarile sa se depisteze prea tarziu; 3. interventiile folosite pentru a rezolva ranile de pe col/ a inlatura celulele cu modificari pre-canceroase, mai ales atunci cand se ajunge la rani - si deci interventii - repetate, pot avea efecte negative asupra fertilitatii; 4. chiar in cazurile in care infectia este cu o tulpina HPV care nu duce la leziuni pe col/cancer, ci la condiloame (viata nu este pusa in pericol), nu este nici o placere, mai ales ca aceste condiloame pot recidiva.
Eu m-am bucurat atat de mult cand a aparut acest vaccin si l-am facut cat de repede am putut. Mi-as fi dorit sa fi fost descoperit inainte de a-mi incepe viata sexuala. Dar m-am bucurat extraordinar de mult gandindu-ma ca generatia urmatoare poate beneficia de el. Mi-e greu sa inteleg cum o mama cu buna stiinta si-ar priva fiica de beneficiile acestui vaccin. Acum fiecare face cum crede ca este mai bine pentru copilul lui. Dar va rog mult, discutati cu medicul vostru si nu va bazati decizia pe informatii de pe net si din presa.
Lai
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lai Da, vaccinul este impotriva virusului HPV. Mai precis impotriva a patru tulpini ale virusului HPV, doua dintre care sunt responsabile cu 70% din cazurile de cancer de col, si doua care sunt responsabile cu 90% din cazurile de condiloame (negi genitali). Asadar vaccinul nu ofera protectie 100% impotriva cancerului de col, nici impotriva tuturor tulpinilor HPV care ar putea cauza cancer de col. Vaccinarea cu Gardasil inainte de inceperea vietii sexuale nu absolva pe nimeni de respectarea regulilor de igiena sexuala si de a face controale ginecologice si testul Papanicolau cu regularitate. Dar faptul ca acest vaccin nu ofera protectie totala mie nu mi se pare un motiv de a nu face vaccinul - e cea mai buna arma pe care o avem la indemana acum. Sper doar ca pe viitor sa se descopere un vaccin care sa ofere protectie impotriva tuturor tulpinilor HPV care pot duce la cancer de col. In general nu ajungi la cancer de col dintr-o data. In cele mai multe cazuri, cand testul Papanicolau este facut o data la 6 luni, o data pe an sau chiar o data la 2 ani, el poate detecta la timp eventuale schimbari ale celulelor de pe col care indica o posibila viitoare evolutie spre cancer - inainte de a se ajunge la cancer. DAR - 1. este posibil sa existe deja modificari pre-canceroase ale celulelor din col pe care testul Papanicolau sa nu le depisteze; 2. evolutia poate fi f. rapida astfel incat modificarile sa se depisteze prea tarziu; 3. interventiile folosite pentru a rezolva ranile de pe col/ a inlatura celulele cu modificari pre-canceroase, mai ales atunci cand se ajunge la rani - si deci interventii - repetate, pot avea efecte negative asupra fertilitatii; 4. chiar in cazurile in care infectia este cu o tulpina HPV care nu duce la leziuni pe col/cancer, ci la condiloame (viata nu este pusa in pericol), nu este nici o placere, mai ales ca aceste condiloame pot recidiva. Eu m-am bucurat atat de mult cand a aparut acest vaccin si l-am facut cat de repede am putut. Mi-as fi dorit sa fi fost descoperit inainte de a-mi incepe viata sexuala. Dar m-am bucurat extraordinar de mult gandindu-ma ca generatia urmatoare poate beneficia de el. Mi-e greu sa inteleg cum o mama cu buna stiinta si-ar priva fiica de beneficiile acestui vaccin. Acum fiecare face cum crede ca este mai bine pentru copilul lui. Dar va rog mult, discutati cu medicul vostru si nu va bazati decizia pe informatii de pe net si din presa. Lai |
Personal consider ca aceasta este cea mai pertinenta si mai accesibila parere din toata discutia asta. Si documentata. Felicitari!
Dar nu ma ajuta pe mine prea tare, ca tot nu stiu cum sa-mi vaccinez fata, avand in vedere ca e in clasa a V-a...