pt mamici de fete clasa a 4-a Atentie la Gardasil!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/11/23/linkurile-zilei-vaccinul-gardasil-silgard/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nu e singurul exemplu despre cat de diabolic lucreaza interesele marilor companii farmaceutice

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Avand 2 fete ma intereseaza subiectul.
Cea mare la anul va face 9 ani, deci as mai avea cca 1-2 ani pana cand ne vom intalni cu acest vaccin. Sincer, acum nu sunt de acord tocmai pt ca e atat de putin testat.
Chestia care mi se pare ciudata este: <<Profesorul Streinu Cercel afirma ca acordul scris al parintilor se cere oricum pentru orice fel de vaccinare. „I se da copilului de la scoala o hârtie în care parintii trebuie sa scrie ca sunt de acord si eventualele contraindicatii pe care le are copilul.>> Oare? Cand a facut vaccinul in cls. I nu m-a intrebat nimeni si nici n-am vazut o asemenea hartie; doar era afisat la intrarea in scoala de campania de vaccinare si atat! Deci daca nu eram de acord, eu trebuia sa ma documentez cum ma pot opune! Si off-topic, acelasi lucru si cu optionalele, nu ma intreaba nimeni ce doresc sa aleg sau daca sunt de acord ca al meu copil sa faca religia! Si atunci?
Concluzia mea e ca trebuie sa-mi cunosc singura drepturile si pe cele ale copiiilor mei, pentru ca altfel nu mi le spune nimeni in aceasta tara unde primeaza alte interese decat binele cetatenilor ei. Asta e tristul adevar!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu as vrea ca fetita mea sa faca acest vaccin. Este in clasa a V-a. Cui ma adresez ca sa o vaccinez, totusi? Campania se refera strict la fetele de clasa a IV-a? Stie cineva daca il pot face gratis, la cerere? Altfel il cumpar, dar as vrea sa stiu daca exista o modalitate sa evit cheltuiala... Multumesc pentru orice informatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

fetelor sunt intr-o mare dilema,fetita mea este in cl. a 4-a si acum cred ca vor veni cu campania asta de vaccinare si nu stiu ce sa fac.Initial vroiam sa-l faca dar dupa ce am citit mai multe articole si pareri am ramas pe ginduri,eu tocmai sunt in tratament dupa o cauterizare si nu pot fi obiectiva,nu stiu ce sa fac.Voi inteba si pediatra dar si doctorita mea,dar ce nu ma incinta deloc pe linga efectele adverse raportate este faptul ca acest vaccin are efect cam 5 ani dupa cum scrie in unele articole si atunci ma gindesc daca nu este prea devreme pentru acest vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diuna

Eu as vrea ca fetita mea sa faca acest vaccin. Este in clasa a V-a. Cui ma adresez ca sa o vaccinez, totusi? Campania se refera strict la fetele de clasa a IV-a? Stie cineva daca il pot face gratis, la cerere? Altfel il cumpar, dar as vrea sa stiu daca exista o modalitate sa evit cheltuiala... Multumesc pentru orice informatie!

cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

daca eram domnisoara,eu il faceam,asa cum am facut si vaccinul impotriva hepatitei B.Eu mi-as trimite copilul sa faca acest vaccin,singura problema e ca acest nenorocit de cancer genital se poate face si la ovare si de endometru,s.a.Daca e de facut..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

Citat:
citat din mesajul lui diuna

cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi la scoala

, dar scoala ei nu are clase de a IV-a...Ei sunt cei mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu am facut vaccinul si, daca as avea o fetita, i l-as face si ei.
Poti sa faci acest vaccin chiar daca nu mai esti domnisoara si chiar daca ai fost expusa la unele din tulpinele HPV-ului - poate (probabil) nu ai fost expusa la toate tulpinele pentru care vaccinul ofera protectie, si deci vaccinul iti poate aduce beneficii (in cel mai rau caz, daca ai fost expusa la toate tulpinele fara sa stii, nu are nici un efect).
Iar sa zici ca de ce sa fac un vaccin care ma protejeaza de cancerul de col daca tot nu ma protejeaza de cancerul ovarian e ca si cum ar exista un vaccin impotriva cancerului de san si eu sa nu-l fac pentru ca tot as putea sa fac cancer la plamani
Educatia sexuala in sensul protectiei este necesara dar din pacate in cazul cancerului de col nu este suficienta! Prezervativul nu este suficient pentru a impiedica transmiterea HPV-ului!
Daca ai un singur partener (sau un numar redus de parteneri), riscul scade, dar el nu este niciodata zero, doar in caz de abstinenta totala, pe viata. Altfel, e suficient sa ai un partener si acest partener sa fi avut o alta partenera in afara ta (in viata, oricand - o persoana poate duce virusul in corp multa vreme, iar la barbatii purtatori de cele mai multe ori nu se manifesta deloc, asa ca ei nu stiu ca sunt purtatori).
De asemenea Papanicolau o data pe an e foarte indicat dar 1. nu impiedica transmiterea virusului ci doar arata cand virusul a fost deja transmis si raul a inceput sa fie facut si 2. desi de cele mai multe ori 'prinde' modificarile colului inainte de a se fi ajuns la cancer, uneori evolutia poate fi f. rapida.

Asociatii de genul Provita sunt impotriva acestui vaccin la fetite pentru ca au impresia ca le fac sa se gandeasca prematur la sex si ca isi vor incepe viata sexuala mai devreme si cu mai putine precautii, considerand ca sunt protejate (eu personal nu cred ca au dreptate).

Frecventa cancerului de col in Romania este nepermis de mare.
Fetelor, nu va jucati cu sanatatea si viata voastra si a copiilor vostri!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu sper ca peste 5 ani sa fie mult mai multe articole pro. Noi atunci vom implini 9 ani. Acest vaccin mi se pare extrem de important.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput