Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (118)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Am uitat sa schimb semnatura, am ajuns la 35+ si le resimt din plin, cateodata mi se pare burta asa grea.....si transpir f tare, atat ziua cat si noaptea..... si ar mai fi si palpitatiile care apar asa din senin cand stau intinsa in pat si imi provoaca nishte calduriii si o transpiratie rece de tb sa ma ridic...dar in general sunt bine zic eu. HAI CA M-AM RACORIT SI EU, Voi aveti palpitatii de genul asta?

35 +

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Dea ramasesem logata cu userul comun nov-dec2008 cand ti-am trimis PM si de asta am vazut si foarte tarziu raspunsul tau. Te pup.

Mihaela 37+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Mariana28 tot ce ai descris : transpiratii , palpitatii (mai ales daca stau intinsa pe spate sau pe stanga) am si eu din plin

Criss 36-37
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ank, ai putintica rabdare ce vrei sa nasti inaintea noastra, eei.
Spiridusule, ti s-a rupt pasa . Si mie cand mi-a scos atele dupa cezariana a tras de unul mai tare si s-a rupt la un colt, acum nu prea se mai cunoaste. Poate se repara si la tine fara sa fie nevoie sa te coasa din nou.
Pentru ce va trebuie ortoped?
Oceanborn , ma bucur ca au grija de tine, multa sanatate! Eu am avut 2 caciulite cu snur, una cumparata de mama cum a sosit si a vazut ca nu am luat asa ceva si inca una de la un set ce l-am cumparat din spital. Eu m-am pregatit doar cu fesuri, important este sa fie cat de cat stranse pe cap ca unele modele nu stau si pace. Dar chiar si asa daca ii pui putin timp doar dupa baie sunt bune si cele fara snur.
Julia16, experienta ta seamana cumva cu a mea, prima inducere usoara, Calciu intravenos am facut pe 9 si Ana s-a nascut dupa 9 zile pe 18 decembrie. Ma bucur ca tu ai reusit sa nasti natural, ai avut ceva rabdare dar a meritat.
Mav la tine nu suna a inducere, secretia roze, contractii fara medicatie, s-a declansat la fix travaliul. Calciul ajuta dar nici nu se compara efectul lui cu oxitocina.
Cherie, ce faci, ai lasat soacra sa-ti manance ficatii?
Alra, pai daca tu zici dupa 16 atunci vreau si eu dupa 22 cred ca sa fie sagetatoare, deja m-am obisnuit cu zodia .
Hera, nu te mai gandi asa, Cum scriam si ieri mie nu mi-a folosit deloc un col deschis din saptamana 34. Iar multe induceri sunt reusite, daca eu sper sa bifez o reusita acum tu cu atat mai mult ar trebui sa fii optimista. Daca ai timp fa o vizita la patriarhie, e bine sa mergi spovedita si impartasita la nastere, iar urcatul dealului te va ajuta sigur, plus ca este deschis tot timpul. Sper ca nu fac vreo gafa cu religia, dar pe tine asa te simt ca ai nevoie de ceva de genul asta ca sa mergi impacata la inducere. In rest nu stiu ce sa mai zic ceai de zmeur si mai exista ceva potiune magica pentru declansarea travaliului, ceva de la farmacie, ulei de ricin, poate te ajuta.
Daca tot stii data ai timp si sa te pregatesti pentru inducere, vezi sunt si avantaje ai timp de biserica, cosmetica si altele pe ultima suta de metri.
Flowers, m-ai indus si pe mine in eroare, noroc ca am reusit sa modific pana s-a incheiat capitolul . Si daca este chec pentru ce iese prin burta?
Ramo, ia sa te vad mai activa, incep sa te urmaresc, sa te tii.
Monicabo, si pe mine ma cuprinde nostalgia desi nu-mi place sa fiu cu picioare umflate, dureri de oase. Insa prefer sa nu gandesc radical, mai am o speranta ca poate, poate, voi mai fi mamica inca o data, sa vad cum imi conving sotul sa incercam si noi pentru un baiat .
Brie, , hai cu pozele ca de abia astept sa vad gogosica.
Bravegirl, la ce uter hipercontractil ai tu si dureri de bazin dilatat, mi-e ca nasti in salvare zau asa. Pai uterul tau s-a antrenat grav de tot cu contractiile, cum se deschide colul cum il scoate afara pe bb. Mai bine mergi la spital daca se poate.
Mirtha, ma faci sa zambesc cu baile de aer, mai stii cand ziceai ca ai taiat paragraful din carte .
Elilov, descarca-te acum cat mai poti da vina pe toanele de gravida.
Alexa1983, bag de seama ca nu ai ce face prin casa, nici forumul nu te mai satisface trebuie sa scriem mai mult, mai palpitant. Uite Spiridusul are nevoie de cineva sa o ajute, stii sa faci papa bun, schimbat pampers, uite asa capeti experienta.
Windy, ce i-ai zis-o lui Cherie . Cred ca iti dai seama ca de nu puneai poze incepeai sa sughiti si tu si bb si sotul. Voi sunteti buni sa faceti oamenii sa uite de criza financiara, ca vad ca toti sunt un zambet pe langa voi. America si petrecerile de pe acolo, belea.
Acum ia vino la raport si spune cate kg ai adunat?
Diana ce minune mica ai tu acolo. Ai mai pus si papusa langa el de comparatie banuiesc. Dragul de el ce frumos doarme. Si da e copie fidela tati , sper ca nu esti suparici ca nu-ti seamana, ca pe sot deja mi-l inchipui ce mandru este de asa copilasi. Oricum sunt topita de poza cu ei doi, sora mai mare asa ghidusa cu el in brate. Vreau si eu sa imi vad fetele asa.
Eu nu te vad incercanata dar sunt convinsa ca si cu ajutor perioada de acomodare este grea.
Si vreau sa vorbiti despre bblusi. Observ ca de acum 4 ani s-a mai schimbat cate ceva si sunt avida de informatii noi.
Eu vigantol i-am dat de la 2 saptamani, 2 picaturi dimineata, doza mai mare cand i-am dat Calciu ca nu i se inchidea fontanela. Norocul meu ca ce mi-a zis neonantoloaga s-a potrivit cu ce spunea pediatra.
Mirtha, va faceti planuri de prostioare sau deja ati inceput . Din pacate la capitolul contraceptie stau foarte prost, nu am luat niciodata pilule, cauciuc nu ne place, norocul sotului ca-n 10 ani am ramas doar de 2 ori. Insa trag cu ochiul la ce discutati ca de acum incolo ar trebui sa-mi bag si eu mintile in cap si sa folosim ceva sigur.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Diamisha- felicitari doamna. Bebe de diamisha, bine ai venit pe lume, sa fii cuminte sis a nu ai colici. Multumim taticului pentru fotografiile “la cald”. Frumoase.

Lorena- felicitari. Asteptam sa nasti. Era momentul, dar parca nu ne asteptam sa nu-ti facem galerie. Sa ai un bebe sanatos.

Bertha- la multi ani. Sa ai o nastere usoara si multa iubire in jurul tau.

Eli- da’ de ce te certi cu soacra ta?!??! Da-i si tu “ignore”. Da, stiu povestile pe care ni le-ai spus, dar de ce nu vorbesti cu sotul tau ca nu mai vrei sa ai de-a face cu ea. Lasa-l pe el sa intermedieze relatia ta cu ea (un pic de diplomatie nu strica!.....eu as zice mai degraba lobby de dambovita…….adica intoarce-l pe el impotriva propriei mame…..)…ca doar tu “creezi un copil”, nu-ti consuma energia pe certuri cu ea). Ai sa vezi ca daca I se interzice sa mai treaca pe la voi, isi schimba atitudinea si o sa invete unde ii e locul!!!!

37+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Seara buna dragele mele burticute si mamicute!
Am plecat cam val-vartej de pe forum in noaptea de joi spre vineri.....dar a meritat!
Va multumesc din suflet pentru toata sustinerea de care ati dat dovada, de mesajele calde si frumoase de pe forum si SMS si de telefoanele de felicitari primite!. Stiam eu ca nu degeaba sunt dependenta de DC..cu asa fete, e imposibil sa nu fi!
Noi suntem bine, am aterizat acasa inca de ieri, numai ca dupa aproape 3 zile de nesomn si cu agitatia pentru ziua de astazi (deh, prima zi de scoala a lui David de dupa vacanta), n-am apucat sa va zic ieri nici o vorbulita.
Promit sa pun si poze in cel mai scurt timp posibil! Dupa cum ati vazut, lucrurile au mers frumos si finalitatea nu s-a lasat mult asteptata. Practic, am plecat de la calculator in jur de ora 1 si ceva, pe la 1:30 plecam de acasa deja. La 2 eram internata, cu contractii la 3-4 minute si dilatatie 2, pentru ca in jumatate de ora dilatatia sa ajunga la 6 fara nici un ajutor din partea asistentei. Ba unde mai pui ca mi-a trimis si sotul acasa ca sigur nasc dimineata!. La ora 3:20 a venit pe lume puiutul meu mic, Luca Gabriel, care a tinut sa strige cat l-au tinut plamanii inca dinainte sa-i iasa si picioarele!
Doctora m-a felicitat ca n-am ales sa fac peridurala, ca n-ar fi apucat sa mi-o faca...la cat de repede m-am dilatat...
Acum ma refac, ma asez cam greu datorita epiziotomiei, dar folosesc un colac medicinal si local crema Bepanthene si e ok.
Tare bine e acasa! Momentan, nu apuc sa dorm prea mult, puiul mic are colici din prima zi si ne luptam cu ele, dar laptic este garla..deja m-am muls si am pus vreo 4 recipienti la congelator.."just in case", sau eventual pe post de "supliment" daca vreodata ma lasa productia sau plec pe undeva brusc.

Imi cer scuze ca nu apuc sa raspund la nimeni in mod special, dar voi stiti ca va iubesc pe toate!
Tin sa felicit si eu proaspetele mamici care au nascut o data cu mine si dupa: DANDUSA (am reusit sa nastem in aceeasi zi , DIAMISHA si LOREN@!. Multa sanatate fetelor, sa va traiasca pruncii si sa va bucurati de ei, mult laptic si sa nu stiti de colici!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

amalia- bine ai revenit. asteptam poze. ce bine ca ai laptic!

37+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andreyutza, este mare bb, deh baiat, sa te vad pe unde-l scoti . Nu te-a mai chemat la eco inainte de termen ca nu este o regula sa creasca in continuare asa, poate sa se incetineasca cresterea. Daca vrei sa ai niste valori comparative, Ana mea avea 2,5 kg la 33 de saptamani si putin si s-a nascut cu 3,8 kg la 8 saptamani dupa ecografie. Asa ca relax, nu-l detroneaza pe Raducu cel voinic.
Bebecris, eu te inteleg, ai grija de tine sa te odihnesti cat ai nevoie, sper ca vei reusi.
Alexa, eu nu votez 14, atunci este nascut fratele meu . Vad ca esti invidioasa pe greutatea lui bb de Andreyutza, stai tu linistita ca nici al tau nu este micut de tot iar in al doilea rand tu ziceai ca l-ai cam afumat pe bb (nu ca Mamiseli cu 1-2 tigari pe zi, am ramas cu impresia ca ai fumat peste cele 5 tigari permise cat de cat) asa ca este normal sa fie olecuta sub medie.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Amalia bine ati ajuns acasa ...sigur e tare bine .Stim ca esti ocupata acum , bine ca sunteti amandoi ok .Sunt convinsa ca ne pui si poze si ne mai scrii si despre nastere .

Fetelor pe voi va dor sau v-au durut degetele ?? incheieturile lor ? parca mi s-au si umflat un pic ...pana acum nu am avut probleme cu retinut apa , umflat maini picioare .

Criss 36-37
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Noi azi am fost la dr. am facut eco. Bebe are 3200 gr. Colul care este el…2,4…… Placenta gr 3. dr mi-a zis sa nu mai stau sub nici o forma pe spate….si eu care credeam ca sunt baliverene…..sa stau numai pe partile laterale….da’ eu ce sa fac ca ma trezesc noaptea pe spate. Mi-a spus ca am sindrom postural matern…..(o sa googalesc sa citesc ce naiba insemana si ce efecte are) si bebe s-a intors cu coloana de pa dr pe stanga si nu mai are cordon. Desteptu’ lu’ mama!
Am vorbit cu anestezistul. Mi-a expus toate variantele de anestezie si am ales rahi-peri.
Asta imi da posibiliatea sa aud primul tipat al copilului dar si sa primesc analgezice post operator.
Am facut iarasi celebrul test non stress cu care va tot bat la cap de o luna. Bebeul meu a dormit de a spart. M-a speriat un pic. M-a pus dr sa-l repet. L-a mai zgaltait un pic, a devenit mai “stresat” si testul a iesit bine.
Buuuuun. Si acum sa va spun. Am stabilit data cezarienei pe 17 noiembrie. Atunci voi avea 39 sapt si 2 zile. Mie mi se pare cam mult 39 de sapt. Da’ daca dr zice asa, asa sa fie. Cum nimeni nu-mi dadea nicio sansa sa pastrez sarcina cu embrioreductia, iata-ma la 37 sapt and counting si dr vrea sa ajung la 39……super optimism.
Alexa- o sa fim prin aceeasi perioada, cu aceeasi dorinta. sa scapam mai repede.
Nu mai stiu cine intreba, parca Marisa cum alegi ziua cezarienei…….astrograma…. bla, bla. No honey, te intreaba dr “ cand vrei sa nasti, pe 17, 18, 19? Eu “pai cand e mai bine”. “Pe 17 e bine?” “da.” Atunci 17 ramane…..eu oricum nu cred in zodii, astro... deci ziua lui victor o sa fie pe 17 noiembrie.
Si daca ma apuca mai devreme…ma duc la spital…..rabdare sa am.
Am vizitat si spitalul. Am vazut bebeii de la “acvariu”. Le-am intrebat pe asistente ce bagaj sa aduc. “nimic”. Pasta de dinti si periuta, elastic de par si sosete (daca sunt mai friguroasa). Si eu care imi luasem tampoane de la mothercare, chiloti de unica folosinta……

37+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput