Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (118)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Amalia, bine ai revenit acasa si felicitari! Sa va traiasca baietii si sa va bucurati de ei!

Andreyutza, casnicie fericita si La Multi Ani!

Criss, eu ma trezesc noaptea cu dureri de incheieturi si mana dreapta amortita. Ziua sunt doar umflate mainile nu ma dor asa tare incheieturile. Mi-am luat niste pantofi cu 2 nr mai mari (40) pt ca mi se umfla f tare picioarele.

Malina, eu cu Maria citisem ca tr sa o schimb inainte de alaptat. Asa am facut la inceput. Numai ca ea dupa fiecare alaptat avea scaun. Asa ca trebuia sa o schimb si inainte si dupa. De aceea am renuntat la schimbatul de dinainte pt ca intotdeauna facea dupa alaptat. Asa ca depinde de bb.

Madutz, bine ai venit printre noi. Si eu am inceput doar de sapt trecuta.

Bionda, pe hartiile primite de la Ecograful de la Medlife, am vazut ca toleranta este cca +/- 15%.
La 32 sapt si 6 zile bb meu avea 2340 g.

33+ Maria (26.12.2002)

julia

Daca vrei sa faci un dar cuiva, incearca sa ii daruiesti timpul si atentia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Otilia ce taisem eu era recomandare ref. la femeia gravida : de 3 ori pe zi , cite rtei ore ?Pia in conditiile in care eu am lucrat vorba ceea pina aproape denastere cum nu imi sara musticul pe madame Capraru ?
Oricum acum le folosesc din plin pt. mameloane. Sa nu ma intrebi daca au dat rezultat ca n-as putea sa spun sigur ce a dat rezulta : am folosit si Bephanten , si Garmastan si bai de aer.Au cam trecut ranile. Mai este ceva superficial dar nu ma indoiesc ca si astea vor disparea daca folosesc in continuare cremele. Si observ ca din ce in ce mai mult durerile se restring numai la "conectare" apoi suptul devine acceptabil . E destul de epuizant momentan pt.ca si-a schimbat ritmul : suge aproape la 1,30 - 2 ore cam 40-45 de minute , repriza in care mai si atipeste.
Sunt convinsa ca vor mai fi modificari si ritmul va deveni unul mai putin alert sau macar ma voi obisnui eu.
Tocmai de aia ne pregatim sa nu fim luati prin suprindere. Eu mai am scurgeri foarte putine , am deja vise erotice iar soata parca a simtit el ceva ca a inceput sa bata apropouri.
Nici noi nu agream cauciucul , in ultimii 3 ani nu am folosit nici un miljoc contraceptiv ca incercam sa obtine o Pitica , intrerupere nu am incredere ca vorba ceea viabili sunt si cu si fara intreruepri iar acum parca nu as vrea sa raman gravida asa repede.
Macar pina face Pitica un an as vrea sa nu am pe cap problema contraceptiva.Nu sunt nici eu incantatat de patile pt. sunt pe baze hormonale si eu tot am avut probleme cu tiroida si prolactina , nu am siguranta ca realmente nu se interfereaza si nu influenteaza restul hormonilor asa ca....iau in calcul si varianta steriletului pe o durata de pina la 1 an al Piticii. Voi discuta cu ginecul la controlul de 6 saptamani sa vedem si care este opinia lui si va comunic atunci opiniile lui.

Mirtha, ma faci sa zambesc cu baile de aer, mai stii cand ziceai ca ai taiat paragraful din carte .
Elilov, descarca-te acum cat mai poti da vina pe toanele de gravida.
Mirtha, va faceti planuri de prostioare sau deja ati inceput . Din pacate la capitolul contraceptie stau foarte prost, nu am luat niciodata pilule, cauciuc nu ne place, norocul sotului ca-n 10 ani am ramas doar de 2 ori. Insa trag cu ochiul la ce discutati ca de acum incolo ar trebui sa-mi bag si eu mintile in cap si sa folosim ceva sigur.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre
[/quote]

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Oare are careva timp (si chef) sa-mi explice si mie cum se face semnatura? Desi am citit explicatiile voastre de multe ori, insa n-am fost atenta la momentul respectiv

Mergi la inceput

Am vazut pozicile : Luca este extrem de expresiv ! Sa imi povestesti cu ati reusit sa-l puneti pe burtica ! Fie-mea urla ca la concert daca am vreo tentativa de a o pune pe burta.
Mai sa fiti sanatosi si fericiti ! Tu ca si Diana radiati mai , radiati.Ma bucur pentru voi.
Nush" de ce tot uitandu-ma peste poze puse de toate recentele mamici am impresia ca la Odiseea noastra sunt cei mai expresivi si bucalati bebei ? Oi fi subiectiva , ha ?

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Seara buna dragele mele burticute si mamicute!
Am plecat cam val-vartej de pe forum in noaptea de joi spre vineri.....dar a meritat!
Va multumesc din suflet pentru toata sustinerea de care ati dat dovada, de mesajele calde si frumoase de pe forum si SMS si de telefoanele de felicitari primite!. Stiam eu ca nu degeaba sunt dependenta de DC..cu asa fete, e imposibil sa nu fi!
Noi suntem bine, am aterizat acasa inca de ieri, numai ca dupa aproape 3 zile de nesomn si cu agitatia pentru ziua de astazi (deh, prima zi de scoala a lui David de dupa vacanta), n-am apucat sa va zic ieri nici o vorbulita.
Promit sa pun si poze in cel mai scurt timp posibil! Dupa cum ati vazut, lucrurile au mers frumos si finalitatea nu s-a lasat mult asteptata. Practic, am plecat de la calculator in jur de ora 1 si ceva, pe la 1:30 plecam de acasa deja. La 2 eram internata, cu contractii la 3-4 minute si dilatatie 2, pentru ca in jumatate de ora dilatatia sa ajunga la 6 fara nici un ajutor din partea asistentei. Ba unde mai pui ca mi-a trimis si sotul acasa ca sigur nasc dimineata!. La ora 3:20 a venit pe lume puiutul meu mic, Luca Gabriel, care a tinut sa strige cat l-au tinut plamanii inca dinainte sa-i iasa si picioarele!
Doctora m-a felicitat ca n-am ales sa fac peridurala, ca n-ar fi apucat sa mi-o faca...la cat de repede m-am dilatat...
Acum ma refac, ma asez cam greu datorita epiziotomiei, dar folosesc un colac medicinal si local crema Bepanthene si e ok.
Tare bine e acasa! Momentan, nu apuc sa dorm prea mult, puiul mic are colici din prima zi si ne luptam cu ele, dar laptic este garla..deja m-am muls si am pus vreo 4 recipienti la congelator.."just in case", sau eventual pe post de "supliment" daca vreodata ma lasa productia sau plec pe undeva brusc.

Imi cer scuze ca nu apuc sa raspund la nimeni in mod special, dar voi stiti ca va iubesc pe toate!
Tin sa felicit si eu proaspetele mamici care au nascut o data cu mine si dupa: DANDUSA (am reusit sa nastem in aceeasi zi , DIAMISHA si LOREN@!. Multa sanatate fetelor, sa va traiasca pruncii si sa va bucurati de ei, mult laptic si sa nu stiti de colici!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

Nglcarmen tu ai dat datele pt listuta?? M-am uitat de 2 ori dar parca nu te-am vazut.

Mamiseli

Mergi la inceput

Ce vesti buuuunnneeeee...si ce atitudine optimista !
Am un zimbet super timp pe mutra cind vad asa vesti. Mult noroc nastere usoara Carmen !

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

Noi azi am fost la dr. am facut eco. Bebe are 3200 gr. Colul care este el…2,4…… Placenta gr 3. dr mi-a zis sa nu mai stau sub nici o forma pe spate….si eu care credeam ca sunt baliverene…..sa stau numai pe partile laterale….da’ eu ce sa fac ca ma trezesc noaptea pe spate. Mi-a spus ca am sindrom postural matern…..(o sa googalesc sa citesc ce naiba insemana si ce efecte are) si bebe s-a intors cu coloana de pa dr pe stanga si nu mai are cordon. Desteptu’ lu’ mama!
Am vorbit cu anestezistul. Mi-a expus toate variantele de anestezie si am ales rahi-peri.
Asta imi da posibiliatea sa aud primul tipat al copilului dar si sa primesc analgezice post operator.
Am facut iarasi celebrul test non stress cu care va tot bat la cap de o luna. Bebeul meu a dormit de a spart. M-a speriat un pic. M-a pus dr sa-l repet. L-a mai zgaltait un pic, a devenit mai “stresat” si testul a iesit bine.
Buuuuun. Si acum sa va spun. Am stabilit data cezarienei pe 17 noiembrie. Atunci voi avea 39 sapt si 2 zile. Mie mi se pare cam mult 39 de sapt. Da’ daca dr zice asa, asa sa fie. Cum nimeni nu-mi dadea nicio sansa sa pastrez sarcina cu embrioreductia, iata-ma la 37 sapt and counting si dr vrea sa ajung la 39……super optimism.
Alexa- o sa fim prin aceeasi perioada, cu aceeasi dorinta. sa scapam mai repede.
Nu mai stiu cine intreba, parca Marisa cum alegi ziua cezarienei…….astrograma…. bla, bla. No honey, te intreaba dr “ cand vrei sa nasti, pe 17, 18, 19? Eu “pai cand e mai bine”. “Pe 17 e bine?” “da.” Atunci 17 ramane…..eu oricum nu cred in zodii, astro... deci ziua lui victor o sa fie pe 17 noiembrie.
Si daca ma apuca mai devreme…ma duc la spital…..rabdare sa am.
Am vizitat si spitalul. Am vazut bebeii de la “acvariu”. Le-am intrebat pe asistente ce bagaj sa aduc. “nimic”. Pasta de dinti si periuta, elastic de par si sosete (daca sunt mai friguroasa). Si eu care imi luasem tampoane de la mothercare, chiloti de unica folosinta……

37+ Victor
pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Sa ma fi vazut pe mine la primul muc iarna hop si tratament cu penicilina injectabila....pina la 7 ani.
Numai printr-o intimplare a dat Dumnezeu de am avut ca adult o sanatate buna si o rezistenta sporita la boli , virusi etc.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav
Vad ca vorbiti de infofolit. Aici bblusii care merg la gradinita dupa 6 luni sunt caliti sigur. Dimineata parintii lasa landoul pentru copii. Sunt plimbati pe rand afara si adormiti, dupa care sunt lasati sa doarma afara la aer, uneori sub un acoperis, alteori sub cerul liber desi ploua. Landourile oricum sunt impermeabile de regula ca la ce vreme este pe aici altfel nu prea se poate, plus ca se cumpara husa de ploaie. Gradinitele nu au dormitoare, Ana cand atipeste doarme pe o canapea nu are patul ei. Eu ii puneam fular cand era mica sa-i tina gluga mai bine, dar la un costum cu gluga stransa nu mai este nevoie de fular. Acum i le mai pun ca asa imi place sa o asortez dar nu sunt groase. Si in nici un caz nu se pun peste gura . Asa m-a infofolit pe mine bunica si ani de-a randul eram toata iarna cu muci si pastile. De aceea am incercat sa o cresc pe Ana cat mai calita si i-a prins bine ca la sistemul de aici nu ar fi facut fata daca era un copil sensibil/bolnavicios.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 35+
Pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Incearca si apa cu inghitituri mici si dese.

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

si eu am arsuri si reflux esofagian. am luat si maalox si rennie si.... nimic. e la fel de nasol.

37+ Victor
pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Un pupic special pentru fete ! Si noi le asteptam...pe forum.

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Meet Sonia - Day 2! :)

http://3.bp.blogspot.com/_jRtQ09YfGZk/SQ9UXzeS9II/AAAAAAAAAmM/Xf-FiH43a5E/s1600-h/001.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_jRtQ09YfGZk/SQ9VJp2e_ZI/AAAAAAAAAmU/UCwzXSMKtJA/s1600-h/004.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_jRtQ09YfGZk/SQ9WFIYWCoI/AAAAAAAAAmc/WJh8h1vB2Uc/s1600/008.JPG

Diana este putin mai bine decat ieri si sper sa fie si mai bine maine. Ii este greu sa se ridice din pat insa atunci cand o face se simte mai bine. Mi-a spus ca nu se astepta s-o doara asa rau dupa cezariana. Eu sper sa fie mai bine maine, dupa 48h de la operatie. Per total totul decurge bine, mai putin durerea Dianei. Fetita noastra face grimase atunci cand este la alaptat si este o fetita cuminte si vesela, dupa spusele Dianei. Abia astept sa-mi vina fetele acasa!!!

Va multumim pt cuvintele frumoase,

Sotul.

38+ Sonia

AMR 1 zi

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Eu spun ca mai degraba sunt temerile tale care defuleaza in vise. Ai deja o experienta cu cezariana la activ , iti doresti si foarte mult sa nasti vaginal si atunci e normal sa ai vise de genul asta. Cred in premonitii prin vise dar in cazul tau mai degraba as zice ca sunt doar angoase care se materializeaza in vise.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Amalia ce primire vi s-a facut, ai o familie minunata .
Doamne ce poza, ce frumos il tine David in brate, ca un adevarat big brother protector, deja isi spun secrete. Se vede din poze ce indragostit este de bb.

Eu am visat de dimineata ca eram taiata pe burta (ba chiar in vis ma uitam atent la taietura) si m-am trezit la mama acasa fara bb si ma miram cum de l-am lasat in spital , of, sper sa nu am iar premonitii ca si data trecuta am visat ca iese prin burta.

Pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput