LMA Bucurii de sept-oct 2006 (149)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna dimineata,

Vreau sa doresc si eu multa sanatate tuturor Bucuriilor bolnavioare!

Noi, din fericire, am scapat de vreo saptamana de mucisori, cu toate ca a mers constant la gradi. Am inceput tratamentul cu Bronhovahom, toate bine pana acum.

Ieri am mers la ORL (dr. Rizescu) pt a ne lamuri care este cauza episoadelor repetate de mucozitati abundente. In cazul nostru, avem ceva vegetatii (polipi) pe care la un moment dat va trebui sa le operam. Am pus o multime de intrebari, vreau sa va spun si voua ceea ce ne-a recomandat, in cazul in care va confruntati cu situatii similare.

In primul rand, pt copilasii cu probleme la nas (si risc de otita) nu se recomanda mersul la salina, din cauza aerului rece si umed. In schimb, este foarte indicat sa fie dusi la mare (aerosoli). In ceea ce priveste aparatul salin, este bun dar nu face miracole; in schimb, cand au mucisori, sunt foarte buni aerosolii. Noua ne-a dat 2 variante de solutii pt aparatul de aerosoli, in functie de cat de abundente sunt mucozitatile. Daca va intereseaza dozele, vi le pot da.

Adina, felicitari pentru evaluare. Fetelor, am si eu o intrebare: mai este vreo bucurie - baietel care sa aiba de abia 13kg? Ca incep deja sa intru la idei.

Zina, noi am facut Priorix la 18 luni, la recomandarea pediatrei. Tot ceea ce se spune in prezent pe marginea vaccinurilor sunt (inca!) speculatii, fiecare parinte decide pt propriul copil, in cazul celor optionale. Oricum, rujeola poate da complicatii, noi am preferat sa nu riscam nimic. In ceea ce priveste rosu in gat si amigdale inflamate, eu iti sugerez sa mergeti la ORL pt a evalua daca nu cumva trebuie operate. Oricum, din ce stiu eu, la rosu in gat se recomanda antibiotic doar in cazul in care este puroi pe amigdale, altfel sunt suficiente doar antitermice si ceva local pt gat (cum ar fi Tantum verde sau Bioparox). Noi, de exemplu, am plecat la mare cu urechea nevindecata complet, dupa otita. Desi cat am stat acolo, a facut rosu in gat (ceea ce ne-a tinut departe de plaja si apa doar pt 2 zile), cand ne-am intors era vindecat (inclusiv urechea).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Neatza

Adriana, si noi avem frecvent mucisiori, primul pediatru ne-a spus deva de polipi, actuala nu ne-a zis nimic....si stai linistita, ca Dudutz al meu nu are inca 13 kg !!! tot timpul a fost mai slabut, nu se omoara cu mancatul, insa, uneori mananca si cate 3 castronele de ciorba depinde de cata pofta ii fac cei din jur in rest mai mult ciuguleste

princess, nu am fost nasha, doar am tinut de lumanari, in schimb am taiat motzul finutului meu, am fost la multe evenimente in utlimult timp....
multumesc fetelor pt.incurajari...diseara il duc pe Vladut la "albinutza"

xandrutza

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimi! Poftiti la
Monica, servici usor, mult spor la treaba!
Princess, pentru link daca vrei trimite-mi id-ul tau de mess, pe PM.
Adriana, ma bucur ca a scapat Dudu de mucisori.
Lilina, tinem pumnii lui Vladone!

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Fetelor 13 kg pai noi am fost ieri sa facem VitD3 injectabil si ne-am si cantarit. Avem doar 11.5 kg si 89 cm. Doctora nu a spus ca ar fi slaba....e mai mult fibroasa asa. O fi putin????? Ca intru eu la idei.

Alina ai un PM de la mine

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna dimineatza!

Beatrix "La Multi Ani!" sa fii fericita si toate dorintele tale sa se implineasca.

Princess- nu ii fac nimic atata vreme cat nu se imbolnaveste si nu face amigdalite si alte cele. Dr. a zis ca mai sint persoane care au amigdale asa mari. Pe el nu-l incurca cu nimic.

Fetelor referitor la kg pe care le au puiutii nostri - eu cred ca nu trebuie sa ne agitam in nici un fel.Chiar cu riscul de a repeteta va spun ca Dragos al meu la doi anisori avrea doar 9kg, la 3 ani 12kg, la 4 ani 13 si ceva iar acum la 5 ani are 15kg. e foarte sanatos si asa a fost de mic. Nu am avut probleme cu el decat mici raceli. Odata a avut otita pe la 3 anisori.Fiecare copilas cu metabolismul lui.

Victor in schimb are acum la 2 ani 16 kg ceea ce nu e chiar bine ca e un pic grasut si va spun ca-mi rupe mainile si cand sint cu el vrea doar la mine in brate.

Adina - nu am mai auzit de o asa evaluare la copilasi - dar sint sigura ca stiu ei de ce o fac asa si probabil si la noi tot asa ar trebui sa se faca.

Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Lilina- bafta deseara la "albinutza" si cu plinsete putine.

Elenia - sper ca problemele tale sa se rezolve cat de repede si sa fii iar alaturi de Darius.

Xan- un buchet de si o mie de .Ce face Diana cum ii merge?

Monique - am vazut pozele cu voi si ca de obicei Cosmi e o fetita zambacioasa.

Lexi - am vazut si pozele voastre - dar chiar asa vrem sa vedem poze si cu voi.

Cristina - ce faci te-ai mutat? Ce face Vladone si Daria mai da un semn sa stim ca esti ok.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Dragele mele, va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebari. Sper ca odata cu venirea sezonului rece sa nu vina si o serie de viroze, ca m-am saturat cand aud de ele. Rares este un copil sanatos si foarte energic, poate exagerez si eu cu el cateodata, ca-l prea cocolosesc. Si sper sa nu mai faca rosu in gat. Doamne ajuta! Voi de cate ori va scoateti copiii afara pe zi? Eu pe la pranz in jur de 2 ore si seara pe la 6 o ora. Dupa masa Rares doarme aprox.3 ore, deci nu pot decat cu programul asta. Acum, de cand sunt la servici, bona lui are grija de el (ii spune si ei mama), il stie pe Rares de la 6 zile, si mai e si mama mea cu ei. Voi ati inceput serviciul, si daca da cu cine lasati copilul. Eu stiu din proprie experienta cat este de greu sa gasesti o femeie buna cu care sa-i lasi.
Pupici la toate, o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

cris

zina, eu lucrez de cand avea Vlad un an jumate, il las cu mama si cu soacra-mea, pe rand

moniq. nu compara fetele cu baietii,

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Buna dimi,

La multi multi multi... ani BEATRIX! sa ai parte de mult noroc, fericire, impliniri si multa sanatate alturi de cei dragi tie!

princess ma bucur ca ai aparut si tu! Patri e bine acum, multumesc de intrebare. A avut amigdalita si ceva mucisori. I-am dat antibiotic, a facut si o mica indigestie cu voma si diaree pt o zi, dar acum e ok.

Adina de control asa amanuntit la medic nu am avut parte aici, suntem departe de sistemul medical de la voi si de multe altele...

Si Patri sta bine la cap. kg., acum vreo 2 saptamani avea 14kg_+cateva grame bune, ca nu a stat sa putem sa o evaluam corect . In ultimul timp facuse niste falcute, dar acum cu raceala a avut grija sa le dea jos.
A mea bucurie nu sta la examinari medicale, urla de mama focului, desi e tare draguta doamna dr. si vb cu frumos cu ea, cand se apropie cu stetoscopul sau cu alte "obiecte" medicale incepe circul Ai vostri pui cum se manifesta, satu cuminti, nu plang, etc?

lexi ma bucur ca ati gasit gradi asa aproape de casa. Chiar azi de dimi vb cu sotul ca trebuie sa incep si eu cautarile pe toamna viitoare ca sa prind un loc la o gradi buna!

Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Ramo - cand era mai micut Victor urla cat il tinea gura , dar acum e curios ce se intampla si il pregatesc in prealabil de acasa si sincer e tare cuminte.

Poze

Mergi la inceput