Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (28)
Raspunsuri - Pagina 11
carmenada spune:
Alexa uite ce am gasit eu pe net, si am salvat intr-un fisier, in ideea ca poate ma ajuta vreodata informatia asta:
"Mai intai sa iti zic ce inseamna. IR= indice de rezistenta a arterelor uterine/ombilicale.
Daca indicele de rezistenta este marit, cauzat de hipertensiunea gestationala, consecintele sunt : preeclampsie, nastere prematura, slaba oxigenare, respectiv alimentare a bebelasului, copil cu greutate micutza la nastere.
Iata valorile IR uterine si ombilicale asa cum le am eu salvate, insa trebuie sa stii un lucru. Medicul s-a hazardat in privinta IR intrucat esti de-abia in S18, eu stiu ca ele se masoara si au relevanta incepand cu S20.
Valori normale IR artere uterine:
Sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
Sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
Sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)
Valori normale artera ombilicala:
Sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
Sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
Sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)"
Cat despre presiune pe ovare nu stiu la ce s-a referit? Nu ti-a spus mai multe?
simina_kin spune:
Multumim tuturor pentru urari!!!
....
Sa pov ceva despre nunta.....am avut emotii mari la starea civila incat am spus un DA cam tremurat
...La biserica m-am simtit f bine mai ales ca l-am calcat pe picior de 3 ori
...apoi am fost in parc sa facem poze si de acolo la restaurant...
Am avut parte si de surprize neplacute....adica exact cei mai apropiati prieteni nu au venit la nunta..s-au ne-au sunat ca nu mai ajung inventand dif pretexte...noroc ca ne asteptam si am dat nr de meniuri la rest mai mic si nu am platit prea multe laq sfarsit...Per total a fost frumos , am dansat toata noaptea..chiar si cand ma duceam sa mai vb cu invitatii dansam si vb ...Ca bani am iesit bine..ne-am achitat tot si-am ramas si cu vreo 5000E..
Abia astept pozeele alea profesioniste..si dvd....
Acum ne relaxam la munte...doar noi cu catelul...si jacuzzi
Poze NUNTA
carmenada spune:
Inca ceva util despre IR: http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=44484
Ciresica5 spune:
Buna seara dragi burtici,
Bubulina, iti multumesc pentru sustinere si iti doresc si tie mult succes la eco morfofetala! 
Silvi, eu am facut eco morfofetala 4D la Medlife si am platit 390 RON.
Lysbeth, felicitari pentru baietel!!! 
Sa stii ca mai sunt clinici in Bucuresti unde eco 4D costa mai putin de 460 RON: 390 RON la Medlife, 350 RON la Fortis la dr. Iosup.
Personal, nu cred ca in ultimele 2 luni de sarcina ne cheama la eco din 2 in 2 saptamani decat daca, Doamne fereste
sunt probleme! Mie doctorul mi-a zis ca dupa eco de 28 de saptamani, vom mai face una singura la 36 de saptamani.
Rivali, bun venit in odisee! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Miruna, felicitari pentru vestile cele bune de la ecografie!
Alexa, fii optimista si nu lasa gandurile negre sa te copleseasca! Gandeste pozitiv si roaga-te mult la Doamne-Doamne si vei vedea ca vei primi ajutor si totul va fi foarte bine!
Va pup pe toate! 
20+ cu 
alexa101 spune:
Multumesc din suflet carmenada acum avem 20 saptamani, dar fetita are 19 saptamani conform masuratorilor.
Valorile scrise de mine mai devreme erau de la ecog. facuta la 14 saptamani IR drept = 0,45 si IR stang= 0,41
Sa vedem acum la 18 saptamani ce valori o sa iasa si o sa hotarasca dr.Tutunaru daca imi trebuie tratament si ce mai trebuie.
+20
http://alexandraciobanu76.hi5.com
rivali spune:
Alexa nu te impacienta. Si eu stiam ca masuratorile IR sunt relevante dupa 20 sapt.
Si eu ecografiile le fac tot la Medlife. Dupa ecografia de la 26-28 de saptamani eu la sarcina trecuta am mai facut una singura la 33 sapt.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
19+
Adee spune:

Tocmai ne-am intors de la eco, a zis dr ca ii fetitaaaaaaaaaa
Si eu si tati suntem cu gura pana la urechi![]()
Joanna, bine zicea silvi, azi ai gura de aur
![]()
20+
Ariana
poze
emilia2008 spune:
Petra
nu am reusit sa-ti raspund sambata si tot am fost plecata zilele acestea, retinusem ca pe 5 ai programare la morfologie si presupun ca mergi la medsana cea din primaverii
uite eu cand am la 15 s, tot in primaverii, desi pe hartie scrie echo morfolofica, nu a fost chiar asa ca bebelina era prea mica, a fost eco 3d-4d care !!!!!!! dupa ce a inceput asistenta intreaba ???? incep inregistrarea ? asa ca se ocupa ei, eu nu venisem cu nimic pregatit cd/dvd deoarece cand m-au sunat pentru confirmarea programarii am intrebat si acest aspect, numai sa-i spui asistentei explicit ca vrei inregistrarea mie personal nu mi-a prins tumba bebelusei din primele secunde si eu tot povesteam si cand vad filmul acasa lipsa tumba de la inceput, in rest mi-a inregistrat toata eco
te astept sa pove, cu toate detaliile de la echografie 
18+ cu mica printesa
emilia2008 spune:
am vazut ca mai sunt si alte burtici care au venit cu placenta jos inserata de la echo, eu cu 7mm distanta pana la orificiul cervical ce sa mai spun ??
important este ca mai are tot timpul sa se ridice, in cazul meu suficient de mult ar trebui sa se ridice pentru cezariana, mai este si anterioara.