"Atentie" sau "spaga" pt asistenta sefa la cresa
Vin cu o rugaminte/intrebare pt parintii care au inscris copilutii la cresa: cat? ce? ati dat spaga la inscriere?
Ca sa va dau mai multe detalii: Matei va merge de saptamana viitoare la Cresa Gradinita Vitan nr.255. Bineinteles, l-am inscris azi ... cu interventii. Asistenta sefa mi-a specificat ca mi-a facut un mare bine si va trebui sa fiu ffff atenta, ca si ea trebuie sa dea mai departe.
Acum eu sunt mai mult decat in ceata: ce inseamna ffff atenta? Cat sau ce sa-i dau?
Voi cum ati procedat?
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 7 luni jumate!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
Raspunsuri
Carmena spune:
Evident se aspteapta la bani. Neoficial, atentia pentru inscrierea la cresa este intre 100-200 EUR, dar poate sari de suma asta daca cresa are reputatia ca ar fi asa si asa si ...in fine, intelegi tu, cum nu e alta sub soare.
Bafta multa!
ioanaradu spune:
Carmen, multumesc pt raspuns. 
Se pare ca nu prea sunt parinti care sa fi dat spaga la cresa.
Poate pana joi, cand ma duc cu ploconeala, mai apar si alte pareri.
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Laura25 spune:
Noi i-am inscris din timp (de prin februarie am dus dosarele pt septembrie) si 'spaga' a fost un buchet de flori in prima zi a copiilor.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
What ? Spaga la asistenta sefa la gradi ???
Noah ma scuzati ... dar asta e prea mult chiar si pt mine care mereu sunt "atenta" ...
Imi pare tare rau .. .zau ca-mi pare rau ca in loc sa-i cuperi copilului o groaza de jucarii, vei da banii asistentei. Nu poti intreba pe cineva cam ce si cat si cum ? ... Sa fie ok dtpdv.
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
anya spune:
Acum 2 ani, cand era super nebuneala la inscrisul la gradinite de stat, am dat cam 1 milion directoarei si 500.000 cucoanei care ne-a pus pila la directoare. Bine, n-am dat bani ci "produse"
. Asta pt ca nu apartineam de gradinita respectiva.
szivarvany spune:
Si eu pregatesc atentii mereu, ca na, asa da bine, imi mai face si placere si unele persoane chiar merita, insa spaga asta amintita in bani , in Euro ... 
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
crisia76 spune:
oho, si inca cu varf si indesat. Am avut fetita la aceasta cresa si nu as mai face aceasta greseala a doua oara. Infirmierele si asistentele care se ocupa de copii sunt Ok insa asistenta sefa este o o nesuferita.Nu are ce cauta printre copii, este rea cu personalul care lucreaza acolo si le streseaza inutil. Eu nu i-am dat niciodata nimic mai mult decat o mica atentie si din cauza asta nu ma avea la inima , imi vorbea mereu copilul de rau cum ca ar fi inceata si alte rautati. Copilul simtea ostilitatea de acolo si nu ii placea de loc ba a ramas cu traume. Daca vreau sa o sperii ii spun ca o duc la cresa. Nu acelasi lucru se intampla insa la gradinita de care sunt foarte multumita si eu si ea.
In alta ordine de idei, am auzit de la alte mamici care au inscris copii in toamana ca taxa era de 300 Ron iar in primavara asta a cerut chir si 500 ROn.
Mai gandeste-te daca chiar e singura solutie, eu una nu recomand aceasta cresa. Mi-a ramas un gust amar si crede-ma nu sunt o persoana dificila nici eu nici copilul meu.
ioanaradu spune:
asa ... sa va spun cum a fost.
am fost azi si am dus ploconeala: un set de cesti fandosite si 200 ron. dupa cum mi-a zis dumneaei: o mana spala pe alta. mi l-a oprit de azi ... ma duc la 12 sa il iau. maine ii mai duc ingrijitoarei de la grupa un pachetel.
cu Dumnezeu inainte!
va multumesc pt raspunsuri
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
crisia76 spune:
ioana, vezi ca sunt doua ingrijitoare la grupa si se rotesc cate o saptamana de la o grupa la alta.
kariguld spune:
ma bag si eu in discutie...da voi ce de bani aveti mama sa dati spaga?
acu, pe bune si pe cinstite, eu n-as da pentru nimik in lume. in momentul cand ai dat prima data, se vor astepta mereu sa le dai, cand vor fi ceva problemute, stau cu mana intinsa la alta spaga! si va ia la ochi:"asta e tare, are bani, ne da cadouri....las ca merge!"
nu va inselati, spaga nu le va ajuta pe educatoare, asistente sa se ocupe mai bine de copii, din contra, o persoana corupta nu are caracter prea integru, deci nu-i in stare sa-si faca meseria!
pana cand aceasta practica nu va disparea, mereu vor fi probleme!
nu ma luati ca nu stiu, nu cunosc...bla, bla.
in Ro am trait pana acum cateva luni, am avut copii la gradinita, la scoala si cunosc cu ce se mananca!
nu mi-o luati in nume de rau...daca vreti sa se schimbe ceva, incepeti cu schimbarea de la voi.
pe aici practicile astea nu exista.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder