Pepenasi de iulie-august 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
MissJJ spune:
Tecky ms.
Is bine Ari tocmai am pus-o la nani si Ami tocmai ce s-a trezit da nu e prea hotarata daca sa mai doarma sau nu.
Ari incepe sa vb din ce in ce mai mult mai nou a invatat sa zica pune-o la loc da zice cam stalcit da zice si cum gaseste ocazia iti zice rapid pune-o la loc, nu zic ca eram intr-un magazin si ma uitam la o fusta da ea din carucior pune-o la loc radea Flo de numa.
I-am luat o jucarie cu mickey mouse clubhouse ca e fan si era la reducere si am zis gata asta-i pt Ari si tare i-a mai placut se tot joaca cu ea si aseara ne-am jucat amandoua si tare happy mai era.
Ami e ok putin fornaici e tare cuminte de vreo cateva zile vrea la nani la pra 7 seara exact ca Ari si in genere doarme toata noaptea pana pe la 5,30-6 cand papa si atipeste la loc si de trezit depinde cat doarme si Ari dar de obicei pe la 8-9 e treaza si coboram toate jos ne jucam etc si apoi pe la 11-12 isi face siesta de pranz cateva ore bune, pp ca si-a facut asa programul dupa Ari ca altfel nu imi pot imagina cum. In rest nimic deosebit gangureste de zor nevoie ii placea sa o tii mai ridicata sa se uite in jur se joaca cu piciorutzele de numa cu jucariile trage de ele da in rest nimic altceva, da na are timp destul nu-i graba.
ileanna spune:
Mada iubita ... tu ai dreptate. Cred ca shi eu dupa 3 ani nu ash mai sti cine sunt shi mi-as pierde putzin reperele. Iar eu am 34 de ani, job-u e job. Insa tu ai luat-o din plin de adolescenta: Anglia shi bebei. Nu ai avut ragazul sa te ocupi de tine. Shi trebuie, e adevarat. Daca nu pentru tine, pt cei dragi iara. Shi pentru ei este bine ca tu sa fii bine conturata inside. Iar tu mai eshti si genul care te implici pana in plasele pentru cei din jur shi uitzi complet de tine
.
Este bine ca te-ai intors in sfarshit shi asupra ta un pic.
Cat despre tehnologizarea asta ... iar ai dreptate, tare e cu dus shi intors k ajungem sa nu mai vorbim om cu om. Bine macar ca nu le am cu tembelizoru' da' calculatoru' asta mama lui ...
Eu zic ca ai dat un exemplu foarte frumos aici 
Tecky sar'na. Da', arat binisor, da' eu inca o vreau pe zvarluga aia de dinainte de sarcina ...
Camy nu's care-i articolu' dar parerea mea este ca nu ai nevoie sa le aratzi nimic shi nici nu tb sa o faci. Adica e ca shi cum te-ai justifica. Toata tzara asta shtie de chestia cu intorsul lauzei la munca, ce naiba? Doar ashtia nu s-au nascut ieri, ori o fac pe niznaiu' k ii cineva prost ... E suficient sa le spui shi poate sa-i anuntzi calm k ii dai in judecata, chiar dc nu ai intentia sa o faci. Bine ca in cazul asta ei pur si simplu te pot incadra de frica shi apoi pot desfiintza postul shi tot tzi-o trag. Numai ca shi asta ii impiedica la angajarea altei persoane pt ca nu mai au voie sa angajeze nu's ce perioada daca l-au desfiintzat. Io zic sa nu te oboseshti sa-i invetzi tu legislatzia muncii.
Ma bucur sa te vad!
dara_d spune:
Ce m-am enervat cu aia de la pro tv ca nu stiu sa prezinte o stire, nu e deloc asa cum spun ei pentru ca s-a modificat in parlament doar articolul privitor la suma ori 600 ori 85% nu altul deci si normele de aplicare se vor referi tot la acest art si veniturile la care se aplica 85% .
DECI eu o sa intru dupa 1 ian in CIC.
VA PUP pe toate
Bine ai revenit MADA MAX.
In rest noi suntem bine va citesc dar nu prea mai am timp sa scriu ,am avut un week-end plin, cu musafiri, vizite ......
CARMENELA ????? CE FACI???
ASTA AM GASIT DESPRE INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI
Cum se va calcula indemnizatia pentru cresterea coplilului Sambata, 01 Noiembrie 2008, ora 12:52
TEXT SIZE: Micsoreaza fontul Mareste fontul
Articole similare:
* indemnizatie, mama, cresterea copilului, venituri, calcul
REACTII
* • Basescu a promulgat legea privind indemnizatia de 85% pentru mame
Parintii care decid sa stea acasa acasa cu copiii pana la doi ani vor primi 85% din totalul veniturilor supuse impozitului pe venit, asa cum sunt acestea definite de Codul fiscal.
Precizarea se regaseste in forma finala a legii privind indemnizatia de crestere a copilului, promulgata joi de presedintele Traian Basescu.
Astfel, de la 1 ianuarie 2009, parintii care intra sau se afla in concediu postnatal vor beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului in valoare de 85% din totalul veniturilor salariale nete.
In aceste venituri salariale sunt cuprinse salariile, indemnizatii din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice, sporuri, prime si orice alte sume sau avantaje de natura salariala realizate in ultimele 12 luni, anterior intrarii in concediu postnatal.
Potrivit Codului Fiscal, "sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca".
Astfel, vor fi luate in calcul veniturile din activitati comerciale independente sau din exercitarea de profesii liberale - activitati medicale, avocatii, notarii, auditorii financiari, arhitectii, consultantii fiscali, consultantii de plasament in valori mobiliare si orice alte profesii independente, desfasurate legal.
De asemenea, vor fi luate in calcul veniturile din activitati remunerate prin drepturi de proprietate intelectuale, realizate individual sau in asociere - din brevete de inventie, desene sau modele, mostre, marci de fabrica si de comert, precum si din drepturi de autor.
Potrivit calculelor Guvernului, aplicarea acestei legi de la 1 ianuarie 2008 va presupune un efort bugetar de 646 de milioane de lei, respectiv 0,11% din PIB. Potrivit Ministerului Muncii, in acest moment exista aproximativ 185.000 de mame in aceasta situatie, insa numai 20% au salarii mai mari de 1.100 lei net.
Totusi, asa cum prevede legea, nu toate mamicile vor primi indemnizatie de crestere a copilului mai mare (fata de 800 lei, suma fixa primita in acest moment), ci numai cele ale caror venituri profesionale au fost impozitate mai mult de 12 luni.
Andreea
de Denisa(11.07.2008)
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125120
dara_d spune:
CAPRIOARA tu ce faci cand intri in CIC?? CUm ai de gand sa procedezi?
Ankalaura ?? tu cum faci ??
Andreea
de Denisa(11.07.2008)
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125120
ella81it spune:
Salutare mamici de pititci!
Va citesc din umbra dar nu reusesc sa scriu!
Am o stare cam aiurea,ma gandesc mult cum o sa fie in tara ,daca o sa ne obisnuim ,daca o sa mearga afacerea etc.
Trebuie sa incep marea mutare dar nu am chef
.
O sa dau o parte din mobila iar haine cred ca o sa le arunc pe toate,oricum nu ma incape nimk
MADA trebuie sa ti urmez exemplul!Si eu ma aflu in aceeasi situatie ca si tine!
Imi trebuie o schimbare
Alex e cuminte,papa tot lapte de mami ,rade mult ,vorbeste
pe limba lui.
Diversificarea si eu tot la 6 luni vreau sa o incep,dar i am mai dat sa guste ,banana si mar.Se stramba si mananca
Am pus paze pe picasa ,sunt cateva si de la botez.
ANACO si noi tot dumineca am avut botezul,iar mirul luni!
De maine cred ca nu o sa mai am netul
asa ca nu o sa mai citesc o luna.
Ce internet sa instalez si eu in tara?
Are cineva UPC?
S a trezit broscuta.Revin

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
Didi81 spune:
Madaaaa, bine ai revenit! Ce dor ne-a fost de tine
. Ma bucur ca ti-a priit perioada de pauza si te inteleg perfect; pai de ce sa cred ca ai innebunit? Mi se pare foarte frumos ce ai scris tu acolo, cu pauza de tehnologie, cu transformarea ta... iti dau perfecta dreptate
. De multe ori si eu ma gandeam ca vreau sa se contureze mai bine lucrurile in viata. Ei, toate au prins un contur clar o data cu aparitia Aidei in viata noastra. Insa mai avem de lucru; trebuie sa ne mutam ori la o casa, ori la un apartament mai mare, trebuie sa ne hotaram daca ramanem in tara sau plecam in strainatate, sau bucuresti/provincie... suntem varza, nu ne-am facut nici o idee clara despre viitor, dar deocamdata suntem in stadiul ala in care ne bucuram de fiecare progres al Aidei si nu mai conteaza restul. Bine, cu timpul va trebuii sa ne organiam si noi cumva.
ileanna, ariadnabr, merci pentru urarile cu privire la printesa mea de 4 luni 
Anna, felicitari pentru suculetul de morcov! Si eu i-am dat Aidei saptamana trecuta, in combinatie de morcov si mar, si i-a placut foarte mult, a ras imediat 20 ml dar nu am vrut sa ii dau mai mult din prima.
Cu diversificarea asta... eu ma simt cam in plop. Asi fi inceput si eu sa ii dau Aidei cate ceva, dar daca de cateva zile nu prea mai are chef sa manance nici lapte, asi mai astepta. Adica vad ca trece acum printr-o perioada mai agitata, mananca uneori doar 80ml din 4 in 4 ore, azi-dimineata a mancat 130ml dar stand pe o parte, m-am chinuit ceva sa ii dau asa, dar nu vroia sa stea si ea normal
. Asa ca eu mai astept pana reincepe sa manance normal, nu o mai stresez si cu diversificarea, asa simt eu; ce ciudat, pe de o parte ma minunez ce progrese a facut zilele astea, ca se rostogoleste in toate directiile si cand e imbracata, si gangureste incontinuu, pe de alta parte nu prea are pofta de mancare...
Didi
de Aida Maria (03.07.2008)
Cura de slabire
SunSmile spune:
Buna fetele,
La multe lunite sarbatoritilor!
Si apropos de sarbatoriti...Julia e o mega scumpa ganguricioasa iar mami o simpatica deloc grasa, cum bate ea apa-n piua toata ziua! Ai o familie frumoasa, Mada!
Sis, welcome back. Love u!
Restul il stii prea bine, nu mai intaresc ce-ai zis si ce nu...
Siby teoria asa zice, ca pusul copilului la san, des, asigura lapticul. Practica nu e insa de acord mereu. Si asta o stiu din experienta...72 de ore cu supt fix din ora in ora, si degeaba. Bine, eu poate sunt un caz aparte dar am mai auzit multe cazuri in care pur si simplu nu a functionat nimic. Asta e, ei sa fie sanatosi! Sa va fie de bine diversificarea si Anna sa pape tot sa creasca mare!
Boti fruntea sus, da? Stiu prin ce treci, sunt si eu acolo si de mult mai multa vreme. Dar asta e. Sa zicem multumesc pt cat a fost si cat mai e. Si, mai ales, pentru ca sunt sanatoase!
Ella spor la facut bagaje. Si drum bun spre tara. Sa va iasa totul asa cum va doriti si sa nu ajungeti sa regretati nici macar o clipa! Frumos baiat mai ai, dragul de el!
Rontzy, Ileana, sunteti doua frumoase si barbatushii asemenea!
Bubule welcome! Condoleante! Bravo pt progresele puiului, bravo pt gandurile de bb2 si bataie pt apucaturile nesanatoase!:) (glumesc eu, dar chiar v-as alinia la perete pe coji de nuci pe toate fumatoarele...stiu, zboara kg intregi de roshii spre mine...)
Noi azi am umblat de dimineata pana la pranz, cand ne-am oprit direct in parc, sa ia si copilu aer, ca i-or ajunge intalnirile de afaceri ale lu' ma-sa, nu? :)
Ma intorc la ale mele. O dupa-amiaza placuta va doresc!
p.s. Profa e bine ca se supara sor'ta pe tine asa des, ca pui chestii hazlii:)
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
oanasm spune:

na..ca am revenot si io dupa vreo 2-3 saptamani de absenta motivata: am avut si noi botezul, unul foarte restrans, si a fost si sora mea acasa..asa ca n-am mai deschis pc-ul..in plus, cu vremea asta asa de buna stam afara cateva ore zilnic...
noi suntem bine...miercuri vom avea 10 saptamani
..Raul are acum 5,2kg...e lungut si zambetse mult si des...vorbeste..ma rog pe limba lui...ii place apa de numa'..l-am bagat deja in vana 2 ori la inot
si tare-i place! noi suntem inca pe tzitzi exclusiv..de vreo 3-4 ori i-am dat completare 40ml ca posta nu-mi adusese galactgilul...moama ce nasol a scazut productia atunci..da' acu s-a refacut!
..n-am citit din urma..ca ati scris taaare mult....
boti
fata....hai mey ca poate e doar asa...un val descendent pe linia de productie (na..cu criza asta
) hai ca glumesc..da uite..si io am zis gata...se duce laptele...si era nasol ca Raul nu a vrut lapte praf!! da urla de foame..tzatza goala...na..nasol de tot ...mai ca am dat in depresie...soacra/bunica toata gasca imi zicea "da' sa alaptezi"..de parca io n-as vrea 

..na....deci fruntea sus ca laptic va mai fi! si oricum e foarte bine 4 luni cu tzitzi exclusiv! fii mandra de asta! 
rontzy deja dintisor!? vai ce mari v-ati facut!
puiutul sa nu-l doara !
am admrat poze cu pepenasii..moama da' ce au mai crescut!!!! mai ales cei din fruntea listei
am pus si io ceva pozici cu noi la pepenasi!
mada
fetele..dar mai ales mamica! bravo ca te preocupi de tine! asteptam the new look!![]()
am vazut ca si sun a venit din bora-bora
..ce faina gasca avem noi aici!
no..pup toate fetele!
aa...ce ciuda mi-e ca io n-am cum sa ajung la intalniri de pepenasi 
..asa de faine sunteti toate trupa cu puiutii care in brate care in carucior! cred ca se holba lumea la voi ca la felu' 13![]()
Oana
de
Raul
filmuletz bb
rontzy spune:
Oana
ce baiat mare ai....si frumos!
bine ai revenit!
Rontzy,mamica lui David-Andrei
25.06.2008
SunSmile spune:
Onutz la colt cu mainile la spate, pt juma de ora! Nu ti-o fi jena sa pui poze din alea cu tine slaba moarta? Vrei sa ne inverzim toate sau ce??? Ntzzzz, pic de rusine in ziua de azi ma nene...asa ceva.... Iar Raul este o minune zambitoare!
Camy multa putere si succes sa reusesti!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...