Pepenasi de iulie-august 2008 (32)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Oana ce frumos este RAUL si tu ce mamica frumoasa nici nu se vede ca ai fi fost insarcinata, esti o SLABA>
PUPICI

Andreea de Denisa http://b1.lilypie.com/BxfXp2.png
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125120

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

bei cine mi-a schimbat copilul??

asta nou plinge si se rasteste la mine si vrea numai in brate
ala vechi al meu era cel mai cuminte copil de pe fata pamintului....

Madaaaaa bine venisi acasa! inteleg cam tot ce zici, da zi si tu o vorba data aviatoare cum ca pleci in bora, sa nu ne mai sperii

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Oana ce tort super i-ai facut micutului Raul.Asa cum au scris si fetele arati super pt o mamica.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Biribu ce poze frumoase aveti voi costunmati asa .

Mergi la inceput

AM MAI GASIT SI ASTA ASTEPT SA VA EXPRIMATI PARERI.
Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 85% din venit, a fost promulgata

Text Micsoreaza textulMareste textul Print YM Articol interesant (30)

Tag-uri: indemnizatie pentru cresterea copilului

Ultimele Stiri
Monitorul Oficial, Partea I, nr. 743 - 3 noiembrie 2008
Statul finanteaza cu 90% sistemele de incalzire ecologice pentru locuinte
21 de cauze impotriva Romaniei, pe ordinea de zi la CEDO
Asiguratorii si brokerii de asigurare vor plati contributii mai mici, in 2009
Noutati legislative UE - saptamana 27 octombrie - 2 noiembrie

2008-10-31 11:43
Avocatnet.ro

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat joi ca a promulgat Legea care prevede acordarea, de la 1 ianuarie 2009, a unei indemnizatii pentru cresterea copilului in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Legea pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului a fost adoptata de Camera deputatilor, pe 15 octombrie, in calitate de for decizional.

Legea de modificare a OUG nr. 148/2005 prevede ca "incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau ,optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."

Actul normativ promulgat stabileste ca si persoanele care se vor afla in plata la data intrarii in vigoare a legii vor beneficia de aceste prevederi. Legea va fi trimisa la publicare, in Monitorul Oficial.

In prezent, conform OUG nr. 148/2005, mamele care au obtinut venituri profesionale supuse impozitului pe venit in anul anterior nasterii copilului, beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Biri ... stiu ce spui ... Am 4 zile de cand sunt numai cu el in bratze, este obosit shi mort de somn da' nu poa' sa adoarma de nervi shi de agitat ce este. Numai in bratze sau leganat pe perna ... shi il ia somnul imediat. Ma simt de parca il droghez.

Azi cica era prima mea zi de reluat cura de slabire. Ei pe naiba ...
"De maine ..." ******** Shi aici ma descarc f f civilizat
Mi-a scazut potentzialul de frustrare rrrrrau de tot. Pai somn nu, odihna nu, dixtractie nu, agentzi imobiliari pe tel tata ziua, sambata de sambata bat magazinele cu barbatu' shi cu arhitecta, planuri peste planuri ... Se pare ca nu mai am rezerve sa ma frustrez shi de mancare. Sa vad poate reushesc de maine. Ca ori ma frustrez cu mancarea ... ori cu luku' de mamica plesnind de sanatate. Am de ales. Shi kre' k a doua it's not an option.

Ufffffffffffffffffffff
De ce tot ce e bun e imoral ori interzis ori ingrasha???? Nu e dreeeeeeeeeeeept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

rontzisor te tzuc tare de tot! ce face David? il suparar gingia? cum tratezi problema? (sa iau si io lectii)
sunisor ar iu tochin tu me!? cu alte cuvinte..rade ciob de oala sparta ioi...tzucate-as!
dara multumim ...rosim amandoi! adicva si io si Raul ...mi-a mai ramas burtica..adica e grasime pe burt a si iooi....ce moale si fleasca e! da' nu-i bai....laptele sa curga ! aa..legat de legea asta...nu e clara treaa inca? ca mie mi-e clara...sau n-am prins io ceva!?
biri poate va ies si voua dintisorii! si Raul are azi o zi mai maraita! na....cand cum...
tecky tortu e a 2a prajitura ce-am facut-o de cand m-am maritat..da' am tinut mortis sa-l fac eu...ca asa cu suflet l-am facut..si l-am ornat! sora mea a zis ca m-am tzacanit la bila
ile hooooo mey! ce-i cu bocetele alea? ia fa si tu ..ca nu e imoral..nici interzis si nici nu ingrasa! (apar si io dupa 3 saptamani si debitez tampenii )

Oana

de Raul

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bey Kamel, Irlandezo... politicoase mai fuseram noi cu Violetzica! Clar, tre' sa bagam neuronu; la revizie
Ea, ca sa ne spele rusinea, cica s-a exprimat ea gresit

MADA - UELCOM!!! Si mult succes in calatoria cea mare!

Ile -daca chestia cu disciplina e functionala la chilele in plus, eu zic ca e super. La mine nu merge nici cu calculatorul, nici cu chilele in plus

BUBU - condoleante! La buna re-venire si ma bucur ca sunteti optimisti!

DARA - eu nu pricep o chestie
Astfel, de la 1 ianuarie 2009, parintii care intra sau se afla in concediu postnatal vor beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului in valoare de 85% din totalul veniturilor salariale nete.

In aceste venituri salariale sunt cuprinse salariile, indemnizatii din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice, sporuri, prime si orice alte sume sau avantaje de natura salariala realizate in ultimele 12 luni, anterior intrarii in concediu postnatal.
EI ZIC POSTNATAL, DAR CUMVA VOR SA SPUNA CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI NU?? Si mai jos zice ca sunt incluse si indemnizatiile, deci intra si pre si postnatalul?? Tre' sa mai citesc o data, ca am citit in diagonala...

Asa zic si eu, ca aia la ProTV nu au habar... Eu mi-am planificat o lucsatie de umar cu spitalizare si cm de 3 sapt cu prelungire de inca 3... ce sa fac daca am cazut pe scari si am ajuns la urgenta... si asta ar fi de azi pana pe la miezul lui decembrie.... Asa ca dosarul il voi depune ulterior, mai vad eu la momentul ala daca imediat sau daca stau pana in ianuarie, dar decizia asta va fi in functie de cozi... Si parca n-as face doua drumuri, ca pun pariu ca nu vor stii ce adeverinta va tebui cu alea 12 luni... etc...

DIDI - exact la fel si la noi... Acuma i-am dat suc de morcov si ori am agitat-o eu, ori ca a calarit-o putin Eliza, cert e ca mi-a trantit tot sucul in jet, pe mine... Dar nici lapte nu prea mananca, si as vrea sa fiu consecventa totusi cu diversificarea, ca luna viitoare sa ii pot imbogati meniul... Ca asa nu fac nici o scofala, bag formula in ea la 2 ore, mananca putin, ma trezeste noaptea de 3 ori... asta e treaba???

Azi m-am apucat de Leg Magic si dupa 13 minute imi tremurau picerele ca varga, curgea transpiratia pe mine si m-a cuprins o moleseala de am adormit juma' de ceas!!!

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

Fetelor conferinta de grup:
Deci fetele de la odiseea de iul-aug 2009 si-au zis tot mamici de pepenasi da de iul-aug 2009 si vroiam sa va intreb voi sunteti de acord?
Adik na fiecare odisee are denumirea ei si eu am mai fost la iul aug da eram piersicutze si nah sunt atatea frcute/legume si alte minunatii de iul aug de unde s-ar putea inspira.
Ma gandeam sa le zicem ceva de genul:

Buna ziua dragi mamici,

Noi suntem mamicile pepenasilor iulie-august 2008 si am intrat sa va uram sarcini frumoase, momente de neuitat, nasteri usoare si bebelusi perfecti! Si va dorim sa fiti cel putin la fel de unite si prietene ca noi!

Si, inainte de a pleca, avem o mare rugaminte. Fiecare odisee/club are o denumire a lui. Denumirea noastra este aceea de pepenasi. Va rugam sa nu va suparati pentru asta, dar credem ca trebuie sa va gasiti un nume al vostru, propriu, personalizat si care sa va reprezinte bebelusii cel mai bine!

Cu drag,
Mamicile de pepenasi

Bine asta cu id-ul comun de iul-aug ca na fiecare e bine sa aiba denumirea lor adik noi ne-am gandit la pepenasi si asta ne caracterizeaza.
Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

oana
n-am cu cine
shi cand am cu cine nu ma lasa shefu'
shi cand ma lasa shefu' pic lata de somn

anka mda ... uita-te mai sus.
azi trebuia sa am prima zi de fructe. shi am mancat fructe cu paine goala . shi niste grisine. mai discutam maine la noua tura de injuraturi.
totushi ma bazez pe faptu' ca nu ma pot suferi mamacita
trebuie sa existe un end la toata treaba asta.
in afara de ala ca isi gaseshte barbac'mio amanta

Mergi la inceput