Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 7
nature spune:
Wndy, pai daca ar fi sa ne luam dupa gradul de activitate pe forum, noaptea, eu ar trebui sa nasc in fiecare noapte
. De inducere habar n-am sa-ti raspund, sry
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui wndyctygirl Mei frumoaselor! Oti bre da'suparacioasas te mai facusi lately...ofticato!!!!!Hormonalo! DP Addict! Minunato... nu in ultimul rand....ei ho, ca stiu ca glumeai... |
Glumeam, evident ca nu ma supar. Dar adevarul este ca eu am buletin de Bucuresti si nu o sa-l predau prea curand. Asa ca rezident scrie pe mine.
| Citat: |
Oti si Alra ei hai ca arbitrez concursul...cine naste primaaaaaaaaaaaaaaa...io zic sa va produceti in acelasi timp...dar sa vedem, sa vedem... |
Daca tot este sa fie in grup atunci trebuie sa o corupem si pe Cherie ca si ea tot cam atunci are sorocul, si atunci sa te tii distractie, transmisiuni din diaspora
.| Citat: |
in final, hai sa va intreb( sar dintr-una-n alta, evident!!!!!)....ce-i atat de rau in inducerea sarcinii? de ce nu? De ce da? Argumente pro si con s'il vous plait....sa inceapa dezbaterea...pleaseeeeeeee...io o vreau afara in max o saptamana...si ma gandesc serios sa apelez la inducere, ca sa nu ajung la cezariana( caci va fi prea mare!)... |
Pai in primul rand se forteaza travaliul prin mai multe metode. In cazul meu a incercat intai sa imi produca contractii cu Calciu intravenos, dupa care injectii hormonale pentru a face colul moale.
Si in spital o pastiluta magica sub limba si perfuzii.
E o loterie, poate sa fie bine sau se poate, cum a si fost la mine, sa nu aibe corpul nici o reactie si sa se suplimenteze doza. Si atunci sa te tii, contractii una dupa alta, ba scurte, ba mai lungi, unele ineficiente altele crunte. Mie mi-a mai facut si o dilatare manuala ca sa avansam mai repede. In orice caz un potop de contractii una dupa alta nu-i deloc bun, te extenueaza si ajungi in faza de expulzie sa fii lesinata pe masa, moment in care se poate intampla sa se urce asistentele sa impinga cu coatele in burta mai ales daca copilul este prins cu capul in bazin ca este clar ca nu are voie sa stea acolo multa vreme. Iar dozarea perfuziilor se face de la caz la caz, in functie de reactie. Eu ultimele 2 ore degeaba aveam perfuzii ca uterul nu se mai contracta, obosise si el saracul.
Eu ziceam ca daca voi ajunge la inducere macar sa fac si epidurala ca sa nu mai ajung extenuata la final dar cine stie cum mi-o fi norocul. Poate prin Norvegia fac niste declansari minune si eu ma sperii degeaba.
Edit: fug la nani ca maine merg la munca, poate si la bazin.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
35+Pozele noastre
Olivia26 spune:

Bertha, sa fii sanatoasa, iubita si nastere usoara!
Olivia
39+
www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">DavidLucrusoare bebe
spiridusul spune:
mah, desi nu am scris, mav, aproape ca m-a durut pe mine cand am citit prin ce ai trecut; sa iti dea dd putere sa uiti... cum te simti acum? esti ok?
eu abia azi ma lamuresc ce-i cu epizio.... mea care s-o rupt
bebe cris, iubita, mai scrie-ne, hai vino aici si plangi pe umarul nostru. 
e cumplita experienta ta. multa sanatate de aici inainte. pup fetitz curajoasa si luptatoare
[b]ginye,[/b] vreau sa vb ceva.... chiar nu ma vrei?... da-mi un tel. un buzz ceva
cristian va saluta. e la ma-sa in bratzic
36 w
Cristian +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
fluturasha23 spune:
Poftiti la
cu lapte si cornuri cu ciocolata !!!

Bertha! Multa sanatate si fericire!
Va urez o saptamana frumoasa plina de bucurii si nasteri usoare!
36+ 
oceanborn spune:
Buna dimineata!
salutam si noi pe micutul Cristian

Bine ati venit acasa Mav, Diana, Babyzapi, sa va traiasca feciorii sa fie sanatosi si mancaciosi!

Diamisha felicitari pentru printesa! refacere rapida si multa sanatate va doresc!!!! foarte frumoase pozele(multumim tati de Sonia)!!!

Bertha La multi ani!!! multa sanatate , nastere usoara si tot ce iti doresti!!!!
Am vazut toate pozele cu bebei, sunt superbi!!!parosi, grasuni, ce mai ,cei mai frumosi bebei !!!! nu ma satur sa-i privesc!!!!!!!!
Azi am schimbat semnatura si noi
, ne apropiem cu pasi repezi...Doamne da sa fie cat mai repezi, sa treaca o data saptamanile astea !!!!
Sa va pove ce am facut de ziua mea..trebuia sa merg la spital la 9 seara ca era de garda ginecul meu si mi-a zis sa merg din cauza tensiunii mele care in ziua respectiva a crescut la 161 cu 75!!
Mi-a facut un eco,toate ok, avem 3kg si ne dezvoltam asa cum trebuie , i<a facut o electrocardiograma la bebe si mi-a facut un test rapid de urina, mi-a luat tensiunea care scazuse deja la 140 cu 75...toate au iesit bune.mi-a zis ca e bine ca diastolica e buna 75...ramane sa continui sa monitorizez tensiunea.. sper sa fie toate ok pana la capat..
asa ca ziua mea de nastere mi-am petrecut-o pe un pat de spital ascultand inimioara lui Thomas
Va doresc o saptamana frumoasa plina de vesti bune si plina de bebei sanatosi si nasteri cat mai usoare!!!
36+
Thomas 
VonHelen spune:
Buna dimineata fetelor!
va invit la
!!!
de fiecare data cand intru pe forum ma uit nerabdatoare pe listuta de la inceput sa vad cine a mai nascut, ce minuni au mai aparut pe lume...
noi suntem aproape gata cu pregatirile, bagajele pentru spital sunt pregatite, kitul de recoltare la fel ,asteptam sa vina patutul care intarzie sa apara si mai avem de cumparat lenjeria pt patut.
acum am pus la spalat inca o serie de hainute si paturele pt bebe , primite de la bunica
.
va pup pe toate si va urez o zi excelenta!
36+ 
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
julia16 spune:
Buna dimineata fetele!
Otilia, Alra, Nebunica_Zapacita, Wndyctygirl, Nature, va multumesc de raspuns in legatura cu celulele stem. Mai am timp sa ma mai gandesc/rasgandesc. Scuze dc am uitat pe cineva.
Wndyctygirl in legatura cu inducerea travaliului pot sa-ti spun cum am nascut eu prima data. Eram in sapt 39 si 4 zile, medicul meu de garda. M-a internat, eu nu aveam nimic, dopul imi cazuse de 2 saptamani, si colul era cu dilatatie 2. Nu tu contractii, nu nimc. M-a dus direct in sala de nasteri. Eram speriata de tot ca nu stiam cum o sa fie. Mi-a facut o injectie cu calciu. Asta inseamna ca dc esti f aproape de momentul nasterii, poate sa declanseze inceperea travaliului. Eu n-am fost aproape. Nu simteam nimic. Au nascut langa mine vreo 6 in noaptea aia. La inceput cand venea doctorul si ma intreba dc simt ceva ziceam ca parca, dar dupa ce am vazut cum simt fetele de langa mine, mi-am dat seama ca oricat de nesimtita as fi, nu aveam cum sa am contractii. M-a mutat de la nasteri in salon. Dupa 2 zile m-a chemat si mi-a dat drumul acasa ca nu ma internase sa dorm la spital, ci sa nasc. Mi-a zis ca daca imi induce travaliul, ma chinui mai mult si eu si copilul. Oxitocina iti induce contractii puternice, dar daca colul este imatur, inducerea poate esua, tu ai contractii puternice, dar nu esti dilatata suficient, copilul nu poate iesi si poti ajunge la cezariana dar dupa ce induri la greu.
Una e ca travaliul sa se declanseze spontan si sa fie accelerat de oxitocina, si alta, sa nu ai contractii, nimic. Maria a vrut sa ma internez in noaptea de Craciun. Pe la 11,30 noaptea au inceput contractiile, mi-au facut si oxytocin si la 4,30 dimineata, pe 26 am s-a nascut minunea mea (sapt 41 fix).
Stiu ca e greu cu rabdarea in ultima perioada dar merita sa astepti. Plamanii se matureaza ultimii, e mai bine sa se nasca la timpul lui. Am si o carte despre sarcina si uite ce srie priviond riscurile de inducere a travaliului: hiperstimulare uterina, suferinta fetala, travaliu mai lung si posibil mai dureros decat spontan, retentie lichidiana excesiva, necesita monitorizare fetala electronica interna continua, urmarire atenta.

33+, + MARIA (26.12.2002)
julia
Daca vrei sa faci un dar cuiva, incearca sa ii daruiesti timpul si atentia ta.
mav spune:
Neatza!
spiridus... vai de pasaroiul tau! imi pare rau pt tine... nici eu nu-s prea grozav... si la mine a supurat putin pe la o cusatura... de sambata iau antibiotic... azi-noapte am avut frison urat... cine stie ce-o mai fi si cu mine....
...da'... macar is multumita ca de ieri am inceput sa misun prin casa... si nu mai stau cocosata de durere. adik ma mai doare una, alta, dar acum e parfum...
Fetelor, iubitelor, am citit azi dimineata ce galerie superba mi-ati facut
, sunteti EXTRAORDINARE!!!!!!!!!! Un brat de flori pentru voi si pupici si imbratisari! Sa aveti parte de nasteri usoare (pt cine urmeaza) si de bebei sanatosi, frumosi, norocosi, care sa va aduca numai bucurii, va doresc din suflet, la toate!
N-am apucat sa citesc tot din urma, mai am de recuperat cateva capitole inca... dar l-am vazut pe bb grabit si frumusel -Damian de Leeloo, sa fie sanatos!
wndy, eu nici acum nu stiu daca mi-a fost indusa sau nu nasterea... Eu m-am dus la control cu o usoara secretie roze, m-a consultat (n-am avut nicio durere/jena), aveam colul deschis de doua degete, nici urma de dop gelatinos si mi-a zis ca daca nu vreau sa nasc azi... pot sa merg acasa....
Faza e ca dupa ce am coborat de pe masa, m-au apucat contractiile... asa ca unde sa mai plec??? Asa ca, internarea si in sala de travaliu...
Mi-au pus doar o perfuzie cu glucoza, au zis sa fie pt bb.
Din cate stiu eu, n-am avut alte "stimulente"... dar... posibil sa-mi fi facut un calciu, habar n-am...
In orice caz, stiu sigur ca oxiton mi-au bagat abia cand am ajuns la dilatatie 8 (dupa vreo 6? ore de contractii la 2-3 minute)...
...revin dupa alaptat, ca asa mufata nu mai pot scrie................
oceanborn spune:
Pofta mare la laptic bebe Antonio!!!
Mav ma bucur ca te simti putin mai bine!!
Am o nedumerire si eu , poate ma puteti ajuta cele care aveti copii mai mari sau bebei:
Nu am cumparat pana acum nici o caciulita care se leaga cu snur ..avem doar fara snur. sa cumpar sau nu-s indicate?
36+
Thomas