Timisoara, Impreuna! ( 126 )

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Mai eu nu stiu zau ce organizatii de intr-ajutorare sunt la Tm,Doamne fereste dar din familia ei e clar ca nimeni nu o poate ajuta nici chiar ea ca viitoare mama nu se poate ajuta pe ea,dar-mai copilul,eu nu stiu ce sa iti spun si unde sa caut ceva si copilul poate fi bolnav psihic,cine o poate ajuta cu ceva oare??????????

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Exact, Claudia, e in aer...pluteste...

Daca familia o putea ajuta, nu-mi faceam atatea probleme...
Si starea mea de soc, se reflecta in discutia mea cu ea...vorbea fara sens, imi dau seama ca ea inca nu constientizeaza ce i s-a intamplat, nu ca nu ar vrea, ci pentru ca nu poate...

Si totusi, ce-i de facut?

Poate fetele vin cu idei...Maria, help....

BLOG DC-Impreuna Timisoara

Uneori, chiar si sa traiesti e un act de curaj. Seneca

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele
POZE CU NOI

www.youtube.com/watch?v=yvdFw3VNJHM" target="_blank">Povestea dintelui pierdut:)), www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4910d596eade3d31e723cf" target="_blank">Christmas 2007 by INES, www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj INES, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Pana vina Simo tot io is around... e prea tarziu ptr avort cel mai bine e sa mearga la un preot sau psiholog,dar daca ea nu constientizeaza ce se intampla cu ea cum sa ceara ajutor daca nu stie ce vrea sa ceara?????????????? dar eu cred ca ea nu se poate ocupa de copil clar si copilul ar putea fi bolnav,repet iara,oricum trebuie sa mearga cu cineva la psiholog,dar daca nu are bani,ce situatie,cine sa se ocupe de ea totusi,cautati fetelor ceva organizatii de intr-ajutorare a femeilor caritas,crucea malteza something trebuie sa fie ceva, trebuie sa fie luata undeva in evidenta cu problemele ce le are ca nu le poate rezolva singura aia e clar .

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

neatza dragelor. mda...ieri nici iarba n-a crescut

geta sunteti dulcsi rau e tot

aiduk te pup fata. cum e kiss? laringita s-a dus? hai ca-s curioasa daca ati scapat fara spital ca io inca n-am scapat de obsesia aia ca daca face laringita tre sa fug la urgente.

mariuka cum fu la job? cum fu la curs? nici un detaliu? baga ceva.

anooo, ti pup. claudeasco, la fel.

no si acuma hai sa-i explic la petarda asta facerea lumii. doriseeee, calmeaza-te draga. unu la mina nu prea-i treaba ta, e treaba ei. doi la mina, orice ai face tot nu salvezi lumea. si daca incerci, e cauza pierduta, parca am mai trecut prin asta, nu?
ce poti face este s-o informezi pe fata cam pe unde este ea in momentul asta. adica io zic ca tre sa aiba doctor de familie. la ala tre sa se prezinte ca de acolo primeste trimiteri la analize, ginecolog, ce-o fi. dupa ce merge la ginecolog trebe sa evalueze situatia sa vada ce face in continuare cu scoala cu nasterea...etc. daca toul e oke si naste copilul, o sa aiba doua solutii, sau il lasa pe drumuri sau il creste. daca se hotaraste sa-l creasca, ceea ce eu as face, trebe sa vedem unde este centru pentru astfel de mame/copile. ca trebe sa fie. si cam asta-i tot ce poti face. restu e numa datu tau cu capu de pereti. si daca o ajuti financiar sa zicem tot n-o s-o poti ajuta 18 ani, deci fata se va trezi la un mom dat si va vedea atunci care e calea cea dreapta pentru ea.

tzuc fetele, spor la trebi.

Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea
Blog DC de Timisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

cu copy/paste de pe net

Centrul maternal Timisoara (Plopi)
Prezentare facuta de Dna psiholog Laura Zeiss, de la DPC Timis
Initial Centrul maternal Timisoara a fost finantat de un proiect Phare care s-a desfasurat intre 2002-2003, apoi a fopst preluat de Consiliul Judetean Timis, cu obligatia ca inca 3 ani sa pastreze beneficiarii pentru care a fost destinat si slariatii.
Anul acesta se implinesc 3 ani si se va face o evaluare Phare. Bilantul este pozitiv si se poate spune ca s-au obtinut rezultate foarte bune in prevenirea abandonului.

Beneficiarii : s-a mers in maternitati si s-a luat legatura cu cazurile speciale . Apoi dupa ce s-a aflat despre centru, mamele fara familie care nu voiau sa-si abandoneze copiii, au venit la centru.
Acceptarea mamelor in centru s-a facut initial fara sa se tina cont de criterii apoi au fost luate in considerare mamele minore si cele cu nevoi speciale (inclusiv cele cu probleme psihice). Pentru ca lucrul cu mamele cu probleme psihicie nu a mers s-a renuntat la aceasta categorie. Mamele au fost acceptate in centru in urma semnarii unui contract.

In 4 ani, 70 de mame au fost integrate. Mamele stau in centru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an.

Mamele au posibilitatea sa lucreze si sa stranga bani pe care ii vor utiliza pentru a se descurca pe propriile forte cand parasesc centrul. Alaturi de centru este si o gradinita sociala unde mamele isi pot lasa copiii cand se duc la serviciu. Din cele 70 de mame care au trecut pragul centrului, 60-70% au fost reintegrate in familie. 30% dintre mame au fost obligate sa paraseasca centrul pentru ca nu au respectat contractul. Pentru unele din ele centru era doar un loc unde isi puteau abadona copilul.
In prezent in centru sunt 5 mame si 6 copii. Mamele care au copii sub 5 luni nu au permisiunea sa mearga la serviciu.
Echipa : 5 instructori de educatie, care lucreaza in ture, bucatar (dar in week-end mamele sunt invatate sa gatesca.

Centrul de zi
Program 8-16
Echipa : 5 educatoare
Capacitatea 20 de copii (in present 12 copii)

Centrul maternal de zi – primire in urgenta mame cu copii de la 2 la 5 ani
Echipa : 2 psihologi, 2 asistenti sociali, 2 medici, 5 asistente medicale, 1 administartor, 1 contabil

Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea
Blog DC de Timisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Doris m-ai socat cu povestea ta ... biata fata ...
eu am cunoscut acum cativa ani o tipa care lucra la o fundatie crestina care se ocupa cu astfel de cazuri numita Fundatia ESTERA, dar nu mai am nr ei de tel. in schimb am gasit adresa fundatiei si nr. de tel.
FUNDATIA ESTERA
str. timotei cipariu nr. 3
tel. 0256/ 492862
0723371940
si adresa de mail: estcons@mail.dnttm.ro

suna sa vezi daca ei pot ajuta cu ceva. tin pumnii.

Geta, mami de Alex

http://community.webshots.com/user/geta77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Dorisake,din pacate exista foarte multe persoane in situatia elevei tale si exact cum scria si Anda...imi permit si eu sa zic ca doar cu o floare nu se face primavara,iar tu o poti ajuta sfatuind-o si spunandu-i cam ce se petrece cu ea.Incearca sa ii indrumi pasii catre un centru unde sa poata fi ajutata,chiar la adresa scrisa de Anda,unde poti cere relatii.In alta ordine de idei acesta minora are parinti,implicandu-te s-ar putea sa ai o mare dezamagire de genul facerii de bine....sti la ce ma refer.Nu zic sa nu o ajuti,ci spun doar ca implicatia ta sa aibe anumite limite.Si eu cred ca trebuie sa mearga la medicul de familie.Daca spui ca sunt putin cam bolnavi cu mintea sigur trebuie sa fie luati undeva intr-o evidenta.
Nu stiu de ce,insa ma tem,din cele ce ai scris,ca acel tip oarecare cu care a zis ca a avut contact, sa nu fie chiar fratele ei sau ,poti sa mai sti?,tatal ei.
Nu stiu ce altceva sa mai scriu.Ai grija...stiu ca e trist si ca vrei sa ajuti,insa ai grija pana unde mergi.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Sara buna...

No, Anda, nu mai sunt asa petarda, ca m-ati luminat, saru-mana de sfaturi si pareri...
De ieri am indrumat-o deja spre medicul ei de familie, zicea ca e barbat si ii este rusine...in fine...
Azi am vorbit de 2 ori cu ea, a fost la medicul de familie, a aflat ca are 4-5 luni de sarcina, si mi-a zis ca maine merge la Grigoras, ca acolo a fost indrumata...
Mai departe, habar nu am ce va fi, o sa vina maine dupa masa la curs, si vom mai vedea...
Am notat adresele voastre, merci mult...

Voi ce faceti?

BLOG DC-Impreuna Timisoara

Uneori, chiar si sa traiesti e un act de curaj. Seneca

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele
POZE CU NOI

www.youtube.com/watch?v=yvdFw3VNJHM" target="_blank">Povestea dintelui pierdut:)), www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4910d596eade3d31e723cf" target="_blank">Christmas 2007 by INES, www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj INES, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

helau, am ajuns acasa. de la birou nu pot inca intra pana-mi preiau din atributii nu ma pot bangani pe dc clar...deci numai dupamasa.
pe la 5 am fost la apartament si am batut palma cu o chiriasa meseriasa si apoi la medic, la Ella Bot sa-mi iau injectiile.
deci traseu lung...

doris, maria help sa ce?! doara nu-ti imaginezi ca-l adopt io. din pacate la copii cu probleme psihiatrice apar astfel de necazuri, sunt copii practic fara aparare in fata vietii si a sortii. trist, foarte trist. cred ca tot ce trebuia zis a zis anda, nu mai stiu ce pot adauga.

noi cu cursul am terminat, asteptam evaluarea facuta acasa.
in rest totul ok! la job, excelent! cel mai tare sunt fericita pentru program...jur, parca am mai primit o zi cadou, 2 in 1 cam asa ceva...e grozav!

aidule, [luv iu maxim]

pe mine ma chinuie niste dinti, cred ca am tras curent. ma duc sa ma rezolv cumva. poate mai intru mai incolo.
va tzuc.

looking for my sunshine
+6

www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica

"The work is for people who are tired of pain. It’s an offerering.
It’s the way that I found freedom! "
byron katie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Sara buna dragelor!

Io mis raritate p'acilea da tot intru oleaca sa nu ma uitati....asta in caz ca ma uitaratz'

Ce sa spun eu acum....tot cu durerea mea de spate parca nu mai e asa de agresiva dar tot e acolo la locul ei...ieri am fost la RMN si nu am stat decat 1 ora cand m-a dat nenea ala jos de acolo abia m-am ridicat ce tare ma durea spatele si mo ajutat sa merg sa ma duc la cabina sa ma schimb.
Azi trebuia sa merg sa iau rezultatul dar am avut atatea pe cap ca am uitat complet si acum pe seara mi-am adus aminte dar era prea tarziu.Acum o sa mearga Clau meu maine dimineata sa-l ia.....acum mai sunt necajita si ca mami o plecat pentru 2 saptamani jumate la bai la Herculane cu tata si eu trebuie sa ma milogesc de o matusa sa-mi stea cu fata ca medical nu pot sa-mi iau acum sub nici o forma si nu-i place la Maya sa fie trambalata si mai ales sa stea cu matusa sau vara-mea si e trista asa ca habar n-am ce sa fac cu fata in astea 2 saptamani...am zis ca trag o saptamana asa cu ea si am sa-l rog pe sefu sa-mi de-a 1 saptamana de concediu de odihna ca mai am dreptul pe anul asta la cateva zile mis intoarsa de nervi.
Da unpic de tot m-o binedispus un mail si va pun si voua sa zambiti macar unpic asa ca mine.

O discutie intre 2 copii in camera lor .
Baietelul catre fetita: Ce-i vei cere lui Mos Craciun anul acesta?
F: O papusica Barbie , dar tu ?
B: eu ii voi cere un Tampax
F: Tampax ? Ce e asta ?
B: ...habar n-am , dar zic astia la televizor ca daca-l folosesti poti
merge la plaja in fiecare zi, sa mergi cu bicicleta , piscina, sa
dansezi , sa alergi , sa faci o multime de lucruri ....fara ca nimeni
sa-si dea seama !

No si astea fiind spuse deocamdata va cu drag pe toate ca io merg sa fac lapte la Maya,o schimb si o culc apoi ma arunc si eu sub plapuma ca nu mi prea bine.

Noapte buna!

Varsta Maya Maria (19.09.2006)
Povestea zanei Maya Maria
Poze cu noi
TIMISOARA,IMPREUNA!

"Fericirea este o minge de fotbal,cand este aproape o lovesti cu piciorul,cand este departe alergi dupa ea!!"

Mergi la inceput