Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (76)
Raspunsuri - Pagina 14
andre_ea spune:
Vad ca n-aveti timp de vorbit. Eeee, vorbesc si eu singura ca TV-ul.
Pai: la 30 saptamani implinite am ajuns la greutatea pe care o aveam cand l-am nascut pe Tudor
. Pe la inceputuri imi spuneam ca asta va fi maximul si de data asta.
Mai am 10 saptamani si micul meu dejun se compune dintr-un corn cu ciocolata in fiecare zi. Credeti ca am vreo sansa sa ma mentin aici?![]()
In total pana acum sunt 12 kg.
Ira, am o intrebare serioasa la tine: Ce s-a intamplat cu hartia dusa de tine la serviciu pentru scurtarea programului? La mine cica stai, ca ei trimit hartia aia la medicul de medicina muncii si acesta face o alta hartie care va ajunge ulterior la HR. Eu cerusem program scurt de la 1 nov. Acum ce fac? Astept pana vine raspuns de la medicina muncii? Io am mobila de cautat prin oras, mers la banca si alte probleme de rezolvat. Uff!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
30+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
damiana spune:
neatza, fetelor! eu acum m-am trezit suficent ca sa pot citi si scrie ceva pe aici...
si vad ca ati scris ceva, nu gluma....![]()
ma duc sa fac ceva de papa, o supica de pui cu fidea, mancarica de conopida si ostropel de pui... si ce foame mi-e....

mai dau eu un ochi pe aici sa vad ce scrieti, fara grija!

CADIA spune:
Apropo de Maltofer, eu am aruncat prospectul si n-am stiut ca nu trebuie asociat cu alte cele. 

Mai are cineva un prospect, sa-mi spuna si mie cu sa nu-l asociez???

27+cu
CLARA
bebelusi spune:
Andre sa stii ca din cate stiu eu poti vb cu colegii de la HR sa te trimita la medicul de medicina muncii direct ca sa nu mai stai sa astepti pana vine el la lucru. Din cate stiu eu vine o data pe luna sa vizeze concediile medicale....deci cine stie cat mai ai de asteptat. Sfatul meu asta e: sa te duci tu la cabinetul medicului sa vezi daca iti vizeaza hartia sau nu. Bafta!
25+
Vlad
bebelusi spune:
Fetelor care va pricepeti Rox sau Irina...poate ma puteti ajuta. Nu stiu daca va mai amintiti ca v-am povestit zilele trecute de nepotelul meu care e in spital ca a avut insuficienta respiratorie, ceva bronsita etc. Azi a venit mediclu la vizita si ia zis ca are un fel de astm bronsic sau bronsolita
. Nu se stie inca daca e cronic....sau acum a facut prima data ...etc. Intrebarea mea este: Ce se poate face in cazul asta? Ce se poate recomanda? In ce statiuni ar trebui sa mearga etc. Va rog din suflet daca stiti ceva sa imi spuneti ca mi-e asa de mila de el mititelul, are doar 2 anisori....si asa s-a plictisit in spital, stau intr-o rezerva si nu au avut voie sa se coboare din pat..

25+
Vlad
andre_ea spune:
Bebelusi, la ce spital e?
Si Tudor a avut de 2 ori bronsiolita pana la 2 ani. Teoretic, bronsiolite repetate sunt risc de astm mai tarziu. Pana la 2-3ani nu se pune diagnosticul de astm. Pe Tudor l-am tratat cu cortizon (decide medicul ce medicament), pufuri. Din fericire l-am tratat acasa. Nu e chiar de speriat bronsiolita asta, nu e neaparat de dus copilul prin statiuni.
30+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
bebelusi spune:
Andre mersi mult, este la spital in Sibiu...de fapt in Cisnadie langa sibiu. S-a dus in Cisnadie pentru ca acolo era medicul lui si pentru ca in sibiu nu iti dau voie nici macar ca mama sa te internezi cu copilul...ce sa mai vb de tata.
25+
Vlad
IRINA.C spune:
Andreea_eaesti un pediatru excelent!!!!asa e, nu se pune dg de astm dupa primul episod de bronsiolita.Bronsiolita este o boala acuta data cel mai frecvent de un virus, virus sincitial respirator sau alte virusuri din categ adenovirusuri etc.Este o inflamatie a bronhiilor si se vindeca complet.Poate reaparea , mai ales in per primei copilarii.Episoade repetate de bronsiolita sau wheezing pot ridica suspiciunea unui astm bronsic dar acest lucru nu se diagnosticheaza asa usor, si nu prea inainte de varsta de 3-4 ani.
Bebelusinu cred nici 0% ca ar fi cazul nepotului tau, el a avut o intercurenta care va trece cum a aparut, mai poate recidiva sau nu, nu ai de unde stii si nu poti preveni.Repet este la origine o infectie virala si de virusuri nu prea ai cum sa te protejezi.Poti sa cresti imunitatea unui astfel de copil prin diverse imunostimulatorii dar una peste alta dupa un prim episod nu recomand in general nimic deosebit.Este o boala frecventa, simptomatologie impresionanta, dar complet curabila. pup
ps: evident m am trezit si eu
dp noaptea de asteptare a avionului
bb mic
POZE
28+
andre_ea spune:
CADIA, eu nu iau Maltofer, ci FERRO-FOLGAMMA. Pe prospectul lui scrie urmatoarele: Nu trebuie asociat cu: antiacide, suplimente de calciu, medicamente care contin bicarbonati, carbonati, oxalati sau fosfati, deoarece acestea scad absotbtia fierului. Preparatele orale cu fier se vor administra cu o ora inainte sau la 2 ore dupa ingestia acestora.
La alimente sunt mentionate urmatoarele care nu trebuie administrate in acelasi timp cu fierul: ceai, cafea, oua, alimente sau medicamente ce contin bicarbonati, carbonati, oxalati sau fosfati, lapte sau preparate de lapte, paine integrala, cereale, deoarece acestea scad absorbtia fierului. Preparatele orale cu fier se vor administra cu o ora inainte sau la doua ore dupa ingestia acestora.
Cum spuneam, mai bine le luam noaptea.![]()
30+ am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
jasmi spune:
Vaaaai,
bine ca am reusit si eu sa va ajung din urma! ca de azi dimineata tot citesc si iar citesc ![]()
de retinut mai putin si totusi: (sa ma ierte fetele pe care le omit)
asa...
Ledi, multumesc pt preocupare 
scumpa, ca de obicei
, insa am anuntat ca plec o sapt in concediu si n-am avut vreme nici sa deschid calculatorul zilele trecute. Iti multumesc oricum de grija ![]()
Bine ati venit fetele noi! Va doresc sarcini usoare in continuare: Damiana, Viorella, Alexandra 

Ingrid, bine ai revenit, ca nu te mai vazusem demult pe la noi!
Tuchi, bine ai venit acasa! 
M-am uitat si la pozele de pe contul comun si am vazut poze noi cu fete si burtici frumoase 
aaa..si pt Selene: sper sa se termine tot cu bine, ca ai trecut prin tare multe greutati in ultima vreme 

Jasmi
25+ cu 
way to go, BB