Bobocei de septembrie-octombrie 2008
Raspunsuri - Pagina 9
Boo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 300 Boo, Babytza, Dya, tare rau imi pare de problemele voastre. Boo tu in mare cum procedezi la alaptat? Cat stai la san si intre ce intervale? Adica la cate ore? Spuneai ceva de un pdf cu intervalele de crestere, trimite-l pe mail la septembrieoctombrie@yahoo.com. E adresa de mail comuna. Parola e aceeasi ca la Mamici. Daca e in olandeza ma angajez sa il traduc eu. |
Alex nu are program regulat de masa, poate sa manance si la o ora si la doua sau trei. Eu incerc sa-i dau sa suga cat mai mult numai ca dupa 5 min dupa ce incepe sa suga, cand ii ajunge in stomac o cantitate mai mare cred eu, incepe frecusul. Si se agita si da din picioare si trage de tzatza si se impinge .. si se vede vlar ca il doare burta, se aud numai bolboroseli de acolo. Si nu mai poate sa manance. Eu mai am lapte si el nu mai vrea. Il ridic, il tin sa ragaie, si mai incerc sa-i dau si nu mai vrea. Cu greu mai mananca...
Am trimit pe mail fisierul. Ar fi super sa ne spui ce scrie !
babytza spune:
La 10.05 a venit pe lume bb Ciprian, un baiat de nota 10 , dar zgarcitii stia i-au dat 9. Va pupa fericitii mami, tati si Alexa .
Felicitari ALINA !!!!!!! SA va traiasca puiul !!!! Sa fie sanatos si necolicios !!!!
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
simodina spune:
Boo si eu am patit cu Mara cam la fel cand i-am scos complet orice urma de lapte praf si asta pe la o saptamana. Primele zile a scazut putin in greutate si dupa o saptamana avea aceeasi greutate ca in saptamana precedenta. Apoi s-a reglat. Ceea ce mi s-a spus si am aplicat eu atunci: nu o muti la sanul 2 decat cand din primul san nu mai suge deloc ca sa-ti ia laptele gras, pozitia in timpul mesei - nu incepeti alaptatul pana nu apuca mamelonul corect, eructatul des in timpul mesei ( nu tre' sa astepti sa se foiasca, cum vezi ca face o pauza mai lunga il pui pe umar ) si proba suptului dar obligatoriu in 24 de ore, altfel nu e relevanta. Trebuie sa ai grija sa nu apuce sa urle de foame, cum il vezi ca se foieste si cauta tzatza il schimbi si-l pui pe cantar ca sa nu dea erori cantarul. Si mai vezi ca dupa 20 min e posibil sa planga nu de foame ci din cauza aerului dar daca-l pui la san si ai lapte mult el suge si ii amplifici colicii ca sanul il linisteste. Urmareste-i mereu burtica, daca e tare atunci e plina de gaze...
tzitziri spune:
Mami de Alexa si de Cipri, sa iti traiasca flacaul, sa fie sanatos si cuminte si sa te lase sa mai dai si pe forumuri...direct la scutece
Mamica implinita de David (17.09.2008)
Daviduta
iepurila spune:
salutare de la doua moldovence (mami si elena mufata la tzitzi).
ALINA FELICITARI. REFERE RAPIDA!!!!!. BEBE CIPRIAN BINE AI VENIT PE LUME. SA FII SANATOS SI PAPACIOS
Sa o iau ordonat, ca nu stiu zau daca e bine ce fac
1. Nusha eu asta noapte am citit prospectul de la algocalmin si scria ca trebuie intrerupta alaptarea in cazul utilizarii acestuia. Si mie mi-au facut in noaptea de dupa cezariana algocalmin, dar de alaptat m-am apucat la ceva zile distanta. Acu chiar nu m-as risca.
2. Am incercat dimineata batistuta. Spre surprinderea mea nu a iesit mare lucru. Pompita finala nu ii intra in nara ca e micuta. Elena a fost foarte cumintica. Si intr-adevar inca se mai fornaie. Deci probabil e vorba de reglare.
3. Intrebare: in situatia in care nu avem la dispozitie ca si masina decat o Dacia (fara centuri la bancheta din spate) se poate monta scoica pe scaunul din fata (ca nici airbag nu are )? Sau ce ma sfatuiti? ... sa ne cumparam masina, nu?
4. Am lasat pe final problema cea mai dificila si mai complicata: ALAPTAREA. Cu riscul de a va innebuni de cap, dar chiar am nevoie de ajutor.
In timpul zilei incerc sa evit cat de mult pot suplimentul. Si atunci programul nostru este cam asa: 10-20 minute la san, 5-10 min in pat. Dupa care incepem sa plangem si o luam de la capat. Daca sanul e plin, trage mai mult (dar tot nu se satura, ca nu e laptele ala satios). Cand ajungem la final de san si curge greu, din doua trei tocaieli a adormit. Foarte rar reusesc sa o trezesc si sa mia tocaie o data sau de doua ori.
De muls nu poate fi vorba, ca abia ii fac ei fata. Spre seara deja trebuie sa ma pregatesc cu suplimentul. Si noaptea, ii dau supliment. Doar dupa ce o pun la san sa suga (max 20 min). Asta noapte de ex a hapait 90 ml de supliment la o masa.
In ritmul asta ma simt eu supliment.
Va rog frumos, spuneti-mi unde gresesc
Eu, iepurica Cea mai fericita mami de Elena
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
nikolici spune:
pt mami de Alexa si Cipri
Sanatate, bucurie si papaceala multa.
Noi fetele
MAMY IN EXTASY TOTAL DUPA MAIMUTZICA KARINA
povestea nasterii
bebe Karina
sabinel spune:
scoica daca o montezi in fata trebuie fixata cu centura. are mecanism de prindere pe dedesubt. dacia din cate stiu are centuri in fata. eu o tin in spate fixata intre spatare si neaparat cu spatele la directia de mers
cat despre batista, nu-i indesa in nas capatul, se pune cat sa traga. eu ca sa scot mucisorii o rotesc putin in toate directiile. se lasa cateva secunde. copilul nu are reflexe dezvoltate si nu stie sa respire in timp ce are chestia aia la nas
mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii
preety spune:
Bine ai venit pe lume bebe Ciprian de mami Alina. Sa fii sanatos si papacios.
Fetelor, cu alaptarea asta e o problema. Ma mulg intr-una si tot degeaba . Mi se pare ca n-o sa-mi mai vina niciodata laptele... curge nitel, dar nu strang mai mult de 20 ml cumulat la ambii sani . Unde gresesc? Cat de des trebuie sa ma mulg?
Maryb, sa traiesti mamico, sa fi sanatoasa si sa te bucuri de bebe mic.
Gargaritza te astepam cu vesti la scutecele. Pupam o mamica si o fetita dulcica.
Ilia, le scot mai timid, dar le scot ca sa vina marele eveniment.
Cu riscul de a va agasa, mai trimiteti-mi si mie o data adresa de mail de la bobocei si parola.
mamica fericita de Sorina Gabriela
ralubv spune:
iepurila ne confruntam cu aceiasi problema: alaptatul. Eu ii dau la fetita supliment in timpul zilei. ieri nu lua cine stie ce, cam 20ml la fiecare masa si noaptea nu.Azi pana la ora 13 nu a luat delco supliment dar la 13 i-au trebuit 60ml. Asta este. Nu ma mai necajesc ca nu face bine nici asta si nu vreau sa dispara si laptele care mai este. Nu suntem toate la fel. Unele au mai mult altele mai putin.Si miemi-ar placea sa ii dau exclusiv lapte de mama dar daca nu e de unde nu pot sa o infometez.
poate tu ai noroc si reusesti sa scapi de formu
ralubv spune:
iepurila ne confruntam cu aceiasi problema: alaptatul. Eu ii dau la fetita supliment in timpul zilei. ieri nu lua cine stie ce, cam 20ml la fiecare masa si noaptea nu.Azi pana la ora 13 nu a luat delco supliment dar la 13 i-au trebuit 60ml. Asta este. Nu ma mai necajesc ca nu face bine nici asta si nu vreau sa dispara si laptele care mai este. Nu suntem toate la fel. Unele au mai mult altele mai putin.Si miemi-ar placea sa ii dau exclusiv lapte de mama dar daca nu e de unde nu pot sa o infometez.
poate tu ai noroc si reusesti sa scapi de formula. Eu nu prea cred.In prima luna a luat foarte putin in greutate asa ca nu mai stau sa astept ca poate poate are loc o minune si imi creste mie secretia.