Mamici si Gravidute de ITALIA (38)
Raspunsuri - Pagina 12
Berarpiri spune:
In sfarsit soareeeeee
bionda si eu sunt de acord cu Raluca.
Aici la spital,cand iesi cu copilul,dupa nastere,nu
ti-l dau,daca nu ai carucior,cula,ovetto...Nu stiu cum
functioneaza acolo unde vei naste tu,intereseaza-te,sa nu ai surprize neplacute.Urmareste ofertele de la carrefour,
chiar azi am vazut dou-carucior si ovetto-119 euro.Era
un exemplu,in sensul ca sunt mai ieftine acolo.
cand implineste sufletelul nostru 2 ani
poze cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
andreea, de ambra
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
bionda spune:
Aveti dreptate !Bine ca mi-ati zis,eu sunt cu capul in nori de ceva vreme si chiar nu m-am gandit la astaCe bine ca exista forumul asta !
Polia
bebele meu
georgyiuly spune:
Buna seara fetele, intr-adevar azi a fost o zi tare frumoasa!!
Bionda: uite lista cu lucrurile pe care consider ca am nevoie pt bebe, pt mine:
I.Patut( paracolpi), fasatoi( pt comoda si cadita la inceput), ult.o alta comoda cu 4-5 sertare, veioza de camera, carucior (3 in 1), lenjerie pt patut, paturici
II.imbracaminte:body-uri( mi se par foarte practice, mai ales ca nasc la sf. lui martie si nu e frig),caciulite( 2-3), pijamalute, sosetele si cateva costumase de "oras" ( ioricum nu multe pt ca sigur voi primi destule)
III.Biberon( sa-l am in casa in caz de criza), perie curatat biberon si suzeta ( tot in caz de nevoie)
IV.Baita: prosoape cu triunghide cap, produse pt baia lui bebe( mi-au dat niste cunostinte niste mostre de produse "SEBAMED"pt noi nascuti si par foarte bune sampon, gel de dus, ulei de corp, crema pt fundulet), betisoare urechi cu stop
V. Accesorii diverse:forfecuta de unghii, perie si piepten pt par, cos de gunoi pt pampers( baie), termometru copil, pompita nas, ser fiziologic, seringi de 3ml, alcool pt buric sau al produs dat de pediatru si scutece absorbante mari( am uitat cum se chiama- din farmacie) pt patut si alte utilizari, scutece bebe, sevetele umede
VI.Mami:tampoane sani, sutiene pt alaptat, tampoane pt nascut( din farmacie), camasa de noapte cu nasturi in fata,halat, papuci, chiloti bumbac, crema pt sani, ceaiuri care stimuleaza lactatia ( imi trimite mama) si cele necesare pt tratarea unei eventuale epiziotomii( medicatia)
Cred ca n-am uitat nimic, cel putin pt primele 2 saptamani pana ma deslusesc putin!!!O parte din lucruri le pot lua din timp asa nu ma aglomerez cu cheltuielie, dar grosul oricum ramane pt atunci!!!
Sper sa-ti fie de folos lista mea!
toate fetele!!!!
Maine ne ducem la d-na dr. sa ne fava vizita lunara si sper ca pana la sf.sapt.viitoare sa reusesc sa fac si o noua ecografie...sa vedem si noi o putica!!!
21
georgiana
http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
dana7mi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Berarpiri Aici la spital,cand iesi cu copilul,dupa nastere,nu ti-l dau,daca nu ai carucior,cula,ovetto... cand implineste sufletelul nostru 2 ani poze cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei andreea, de ambra ,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.'' |
pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic, cu ce-mi duc copilul acasa, insa oricum este mai bine sa ti le cumperi cu calm inainte de nastere.
Ale
le mie foto
Berarpiri spune:
dana7mi imi inchipui si eu ca nu
e la fel in toate spitalele,de aia i-am zis la
Bionda sa se intereseze.
Unde sunteti mamicute si gravidute?Ce ati facut azi?
Ma gandesc ca ati fost pe-afara...La Ale
pt. maine.La cat mai multe lunite!!!Iti zic
acum,ca nu stiu maine ce fac...daca intru pe
forum sau nu...
O seara placuta!
cand implineste sufletelul nostru 2 ani
poze cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
andreea, de ambra
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''
danangie spune:
Buna ziua fetelor,
Imi spuneti, va rog, si mie cu ce ati inceput diversificasrea la bbii vostri? Ati inceput diversificarea dupa planul italian sau romanesc? Cum ar trebui sa fie o zi de mancare a unui bb de 6 luni? Adica, de atunci ar trebui sa-i dau lui Alessio si pappa de seara. Ma intrebam...la ce ora tre' sa i-o dau? Si intre masa de pranz si cea de seara.....ce-i mai dau si la ce distanta de masa de pranz?? Va multumesc. Ce mai faceti? Sunteti bine? Bbii vostri sanatosi? La vaccinuri vapricepeti? antipneumococco.....l-a facut cineva?
ALESSIO comoara mea, 07.06.2008
S-a mai nascut o stea: ALESSIO!
bionda spune:
Salut!Are ceva daca am luat un paracetamol aseara?Cred ca ma paste o gripama doare capul si ma cam tenteaza sa mai i-au o pastila dar mi-e frica sa nu afecteze bebeleNu am nici un numar de telefon de la nici un medic sa intreb si m-am gandit ca poate voua in timpul sarcinii vi s-au dat anumite indicatii cu privire la pastile
Giorgi vad ca te pregatesti deja pt marele eveniment!Trebuie si alcool pt dezinfectat buric?!Eu pt buric am luat numai pansamente de la chicco.
Polia
bebele meu
Raluk31 spune:
Neatza,fetele!
Danangie,ma bucur ca ai mai trecut pe aici.Eu am urmat reteta italiana de supa,adica 180 ml supa din morcov,cartof si dovlecel+ 2 lingurite parmezan (stagionato 22 sau 24 luni)+ 2 lingurite ulei masline (e unul special pt copii,imbogatit cu vitamine,de la Nestle)+ 1/2 omogenizat carne (am inceput cu miel,despre care se spune ca da cele mai putine alergii) + 3 sau 4 linguri crema de orez sau porumb si tapioca.Prima oara,se inlocuieste masa de pranz. Restul raman mese de lapte o vreme.Dar vorbeste cu pediatra.
Bionda,nu are nimic paracetamolul,de fapt,e singurul ce-l poti lua in sarcina.Bea ceaiuri de echinaceea.
Georgiana,sa-ti iei si niste pile de unghii,in primele saptamani e recomandat sa nu tai unghiile copilului,e risc de infectie.Mai bine le tot pilesti.
Cosul pt pampersi e f util si il poti tine si in camera,nu miroase.
Betisoarele de urechi nu prea sunt indicate,imping ceara si se formeaza dop,mai bine ii pui in ureche 1-2 picaturi de apa,cand ii faci baita,si iese singura,iar tu ii cureti pavilionul.
Pt recuperare in urma epiziotomiei,am avut betadina (e una speciala pt org genitale externe),puneam un pic in multa apa si ma clateam.
O zi buna!
Raluca
de Anais Iasmina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra
cum a venit pe lume Anais
micio spune:
Bionda, pt buric nu se foloseste alcool, exista un spray special, care dezinfecteaza si cicatrizeaza, am uitat cum se numeste , intreba in farma!
E buna ideea cu pilitul unghiilor, am aflat-o si eu mai tarziu. Eduard s-a nascut cu niste unghii mari , s-a ranit pe fara in prima zi si eu i le-am taiat cu forfecuta, dar erau asa firave si transparente, nu mi-am dat seama unde era unghia desprinsa de piele si i-a dat sangele cand am taiat prima unghie
Danangie, si noi am urmat tot schema italiana, sau asa vroiam eu ca bimbo si-a facut schema lui . Citeste pe aici despre alimente si cantitati pe varste: http://web.tiscalinet.it/ambupedy/foods.htm
Dana7, ati scapat de scutece? Eu nu prea stiu cum sa procedez, semnele care arata ca a fi pregatit sunt, dar nu vrea sa se aseze... Cred ca nu-i pregatit psihic
Eduard-19.01.'06
Irina20 spune:
Danangie eu am facut in felul urmator:la inceput iam dat suc de morcovi,o lingurita azi ,doua maine si tot asa pana ajungi cam la 20 ml,depinde acum daca mananca copilul;dupa care se incepe cu mar copt(prima zi se da un sfert din marul copt,a doua zi jumatate si tot asa pana la un mar intreg);apoi dupa care se incepe si cu para(cruda) la fel ca la mar,apoi cu nectarina (tine cont ca se amesteca toate si trebuie facute pasta);apoi ii bagi si branzica calcica(se ia un litru de lapte cu cantitatea de grasimi cat mai mica;se pune la fiert si se pun 5 pastile de calciu lactic si amesteci sa se topeasca pastilele si lasi pana vezi ca incepe sa faca spuma deasupra si apoi dai un pic deoparte sa se racoreasca un pic, pui din nou la foc si ai sa vezi ca se strange laptele ,sa ai grija sa nul dai in foc,si cand e gata il strecori dar trebuie sai mai lasi un pic de zar ca sa traga cat are nevoie ca daca nu devine prea inecacios si nu mai mananca)care o amesteci cu fructele.Astea de preferabil cam pe la 10 dimineata se da.
Apoi pe la 12,13,14(cand consideri ca e timpul sa manance)se da carnita de preferabil sa iei omogenizate de care vrei pui ,curca, miel(in functie de preferintele bebelui,incerci si vezi de care ii place)si se amesteca cu legume fierte bine care se dau asa:primele doua saptamani morcov cu patrunjel, apoi se pune si o ceapa (doar o fierbi cu celelalte pentru inceput),dupa alta saptamana se pune si un pic de cartof,apoi se pune si o bucatica de dovleac,dupa alta saptamana o rosie(doar o fierbi in prima saptamana si apoi dupa alta saptamana se adauga si un pic din rosia fiarta,dar fara coaja).Toate se mixeaza bine.
O portie la inceput e de 50 gr,apoi creste incetul cu incetul.Trebuie sa fii atenta ca e posibil sa nui priasca ceva,asta e doar un exemplu da tu poti sai dai ce legume vrei dar pe rand trebuie sa i le bagi.
Si inca ceva daca face mofturi si nu vrea sa manace punei un pic de iaurt ca e posibil sa fie prea inecacios si nu va manca.
Sper sa iti fi fost de folos
Irina,mamy de Fabian
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12
nou
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all