Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Buna dimineata,

si e buna tare. Puiul a dormit de la 10 seara pana la 8 si s-a trezit vesela si fericita la ea in camera fara sa se sperie ca e singura. Am luat-o apoi la noi in camera si am alaptat-o.

Cat despre scosul cu limba afara, desi si eu citesc multe carti despre alimentatia copiilor nicaieri nu am zarit ca daca scot mancarea cu limba afara nu sunt pregatiti. Intind sa cred ca la a treia masa (atat era atunci cand am filmat-o) inca nu stiu ca lumea cum se mananca. Mi-e greu sa cred ca un copil care din prima mananca cu pofta mai mult de cele "doua ligurite" recomandate la prima masa, chiar peste 50 g solid nu e prgeatit sa inceapa solidele. In plus eu am alaptat exclusiv, nu formula, nu apa nu ceai nu nimic si a trebuit sa o trec pe solid fiindca o masa suplimentara de lapte (al meu) nu mai voia (regurgita tot ce ii dadeam in plus) si de luat in greutate lua foarte prost in cinci saptamani ceva peste 300g iar daca stau sa ma uit si la masuratoarea anterioara are in 9 saptamani 540g ceea ce e destul de putin. De aceea a trebuit sa ii inlocuiesc o masa cu ceva care ii ofera mai multe calorii...alea fiind legumele. Mie imi pare teribil de rau ca nu am reusit sa mergem doar cu alaptatre pana la 6 luni, insa nu am sa imi fac acum mustrari de constiinta ca i-am introdus o masa solida!!! Pana la urma fiecare face cum crede de cuviinta, eu nu simt ca nu ar fi fost pregatita ba dimpotriva mi se pare ca a fost ultra pregatita, ca asteapta de nu stiu cand sa ii dau mancare.

Iar despre vaccinuri, din nou, fiecare face cum vrea insa studii sunt FOARTE multe care arata clar ca datorita vaccinurilor bolile copilariei au devenit mult mai spre foarte rare, unele chiar eradicate. Iar studiile sunt concludente fiindca vaccinuri nu se fac de azi de ieri ci de zeci de ani si nu pe o persoana sau doua ci pe milioane de persoane, asa ca si statistic sunt extrem de concludente! Ce zic cei impotriva vaccinurilor, uneori, ca marile companii fac bani pe spatele nostru, ca platim pentru vaccinuri...etc. pai noi aici nu platim pentru nici un vaccin cu exceptia rotarixului care a avut un pret jenant de mic. Si nu, nici aici nu te poti feri de boli, eu sper din suflet ca pana la un an cand vine vaccinul rujeola, rubeola, pojar sa nu ne intalnim cu bolile astea, desi sansele in cresa sunt imense...ca sunt si copii mari si nevaccinati acolo. Iar prevenarul, pe care l-am facut si noi aici e gratuit, il faceam si de ma puneau sa platesc 500 de euro pe el...Prefer doua vaccinuri acum si o mica indispozitie decat saptamani de febra imensa, meningita si spitalizare mai incolo. Apropo de asta la cabinetul doctoritei noastre au fost 4 cazuri de meningita la copii fara prevenar in...ultima luna! dar cum spuneam, fiecare alege ce vrea, eu ca cercetator in biomecanica aleg oricand vaccinul .

o duminica frumoasa si multa sanatate tuturor,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

esme, ce bine ti-a dormit papusica [emoticon verde de invidie]

Am zis si eu ce am citit pe tema diversificarii, nu s-a vrut o critica ci mai degraba o justificare a dorintei mele de a nu-l diversifica inca pe David, fiindca si-asa am permanent senzatia ca Bogdan imi numara gramele pe care le pune pe el si abia asteapta sa-i dam lui David exclusiv sticla si mancare solida (ca stie ca apoi ma rezolv si eu hormonal si urmeaza ), poate ca am vrut sa ma conving pe mine insami ca e bine sa mai astept...

La fel cu vaccinarea, teama mea e ca acele multe studii au fost mereu sponsorizate de companiile farmaceutice (care aveau interes pt. rezultate favorabile, cum spunea cercetatorul ala ref. la falsificarea unor studii), dar nu au mers mai departe cu urmarirea evolutiei sanatatii vaccinatilor pe termen lung...

Uite unul din efectele vaccinului de tuse convulsiva (Fragmente din cartea scrisa de Harris L. Coulter si Barbara Loe Fisher cu titlul VACCINAREA - O INTEPATURA IN NECUNOSCUT):

In 1988, prospectul informativ pus in pachetele vaccinului DPT produs de Laboratoarele Lederle arata: "Vaccinul pertussis a fost asociat cu o proportie mai mare de reactii adverse decat multe alte vaccinari din copilarie. Ele sunt: reactii ale pielii, febra, voma si diaree, tuse, catar nazal si infectii ale urechii.

In 1945, cercetatorul din domeniul vaccinului pertussis Wallace Sako a scris: ”Urmare inocularii cate un copil a dezvoltat tuse cu paroxisme tip tuse convulsiva care a disparut de ceva timp”. Aceasta reactie se observa inca un sfert de secol mai tarziu.
O mama si-a amintit ce i s-a intamplat baiatului ei de doua luni in 1979: ”In interval de douazeci si patru de ore el a inceput sa tuseasca foarte tare, ca si cum ar fi avut tuse convulsiva. Am crezut ca poate vaccinul i-a dat tuse convulsiva. El tusea cate treizeci de minute odata. Tusea era crupala, sufocanta, fiind urmata de varsatura. Noi trebuia sa-l punem in sezut sa doarma, ca sa fim siguri ca nu se sufoca.’’
Adesea o mama va descrie cum copilul ei foarte sanatos a devenit bolnav cronic urmare unui vaccin DPT. In mod frecvent copilul sufera o reactie acuta precum o febra mare, plans persistent sau o umflatura tare la locul injectiei, urmate de un nas care curge constant, congestie bronhica si infectii ale urechii - toate simptomele fiind rezistente la antibiotice, antihistaminice si alte medicamente. Mama nu poate intelege de ce copilul ei care a fost inainte sanatos dintr-odata nu mai este ‘’ niciodata complet bine.’’ Copilul poate fi bolnav luni de zile, cu mama ducandu-l de la un doctor la altul in cautarea unui leac. Desi niciodata suficient de bolnav ca sa fie internat, copilul nu-si mai recupereaza starea lui buna de sanatate anterioara si continua sa fie deranjat de ‘’raceli’’ constante , infectii ale urechii sau episoade alergice.
In 1988, trei cercetatori din domeniul vaccinului au publicat un studiu in Pediatrie Clinica in care ei au examinat in mod prospectiv copii in varsta de la doua la douasprezece luni pentru episoade de infectii urmare vaccinarii DPT. Ei au constatat ca atunci cand au comparat sanatatea copiilor mici din luna precedenta vaccinarii cu luna urmatoare vaccinarii, erau in mod semnificativ mai multi copii cu febra (5.3 fata de 25 la suta), cu diaree (10.5 fata de 28 la suta) si cu tuse (26 fata de 54 la suta). Ei au concluzionat: “In plus fata de febra reactiva pe timpul primelor trei zile urmatoare imunizarii DPT, o crestere in episoade infectioase pare sa se intample la copii mici in timpul lunii urmatoare administrarii acestui vaccin.”
O mama si-a amintit ca, dupa primul sau vaccin DPT, fiul ei a dobandit o infectie la ureche, care a ramas de atunci. In cele din urma i-am pus drene in urechi. De asemenea el a suferit si o multime de infectii respiratorii superioare, laringita, tuse si congestie.
O mama din Nevada a dus-o pe fiica ei de doua luni la un spital unde i s-a facut un control de rutina. Ea a fost gasita sanatoasa si i-au administrat vaccinul. In patruzeci si opt de ore, fetita a fost diagnosticata ca avand o infectie severa la ambele urechi. La scurt timp a lesinat si a avut diaree severa si voma cu jet. Seful Pediatriei ne-a spus ca am avut un copil foarte bolnav si ca probabil a facut o reactie alergica la vaccinul DPT.’’
Sean avea un apetit bun si un organism sanatos, desi avea tendinta sa scuipe laptele si parea sa fie deranjat de colici din primele sale luni de viata. In 1978 el a reactionat la al treilea vaccin DPT la varsta de sapte luni cu o umflatura mare, fierbinte, rosie la locul injectiei, careia i-au trebuit cateva saptamani sa dispara. Cand mama a chemat doctorul in legatura cu aceasta, asistenta a spus: “Tocmai am aflat ca a existat un lot de calitate proasta de vaccin DPT, dar nu cauzeaza nici o problema serioasa. Umflatura va disparea in curand.’’
Mama a intarziat al patrulea vaccin DPT pana cand lui Sean i s-a cerut sa-l faca ca sa intre intr-un program al unei biserici locale “ Excursie de Ziua Mamelor”.
La doi ani si jumatate Sean era un baietel inteligent, fericit si exceptional de sanatos. Putea sa recunoasca si numeasca literele din partea de sus si de jos a alfabetului . Putea sa numere si sa identifice numere pana la 15. Memorase un pachet de carti de joc si putea juca concentrat un joc de ‘’ dat nume’’ cu ei timp de patruzeci si cinci de minute neintrerupte odata. Un doctor a sugerat ca acest copil ar putea fi ‘’inzestrat’’ intelectual. Spre deosebire de atat de multi alti copii, mama lui era mirata ca el nu a avut niciodata in viata lui o raceala, tuse sau infectie a urechii.
In ziua celui de-al patrulea vaccin DPT, mama lui Sean a mentionat asistentei ca el inca avea o usoara diaree dupa ce isi revenise trei saptamani mai devreme dintr-o infectie care includea diaree si varsaturi. Asistenta nu s-a aratat ingrijorata si i-a administrat vaccinul.
Dupa amiaza mai tarziu, Sean statea intr-un scaun. A devenit foarte palid, s-a uitat fix un moment la mama lui si apoi ochii i s-au rostogolit si a cazut intr-un somn adanc. Mama l-a dus in pat si el a dormit pe timpul cinei. Cand s-a trezit, era dezorientat si apoi a avut diaree violenta; era de culoare verde inchis, aproape neagra.
In saptamanile urmatoare, Sean s-a transformat dintr-un copil sanatos, fericit si avansat din punct de vedere intelectual intr-unul care era bolnav cu diaree constanta, infectii ale urechii, nas care ii curgea si congestie pulmonara superioara. Si-a pierdut apetitul si a incetat sa mai creasca. Greutatea lui a scazut periculos de mult. Nu mai voia sa se uite la alfabet, numere sau carti de joc. Nu putea sa stea nemiscat pentru mai mult de cateva minute odata. A devenit hipersensibil si plangea cu usurinta la orice fleac. Mama lui s-a gandit ca schimbarea aceasta abrupta de personalitate si de comportament erau datorate reactiei la vaccin. Doctorii i-au prescris antibiotice si antihistaminice, dar nimic nu i-a ajutat.
Timp de opt luni, sanatatea lui Sean s-a deteriorat treptat. Nasul ii curgea cu secretii incolore si tusea zi si noapte. Urechile il dureau mereu si doctorii continuau sa-i diagnosticheze ‘’ infectii recurente ale urechii ’’. In cele din urma, diarea lui a devenit galbena cu o consistenta care arata precum spuma izolatoare de la geamurile de mansarda. A fost pus la regim cu orez alb, carne de piept de pui si suc diluat de afine timp de o saptamana. Totusi diarea nu s-a oprit si el a devenit tot mai slabit.
Sean a fost internat intr-un spital mare de copii pentru analize. Pediatrul credea ca ar putea sa aiba mucoviscidoza sau celiachie. I s-au facut radiografii si analize de sange si urina pentru a identifica mai multe boli, incluzand alergii. Toate rezultatele analizelor au fost negative.
Diareea s-a oprit treptat. Cand Sean avea aproape sase ani, avea inca drenaj la sinus si tuse douasprezece luni pe an, cu simptome accentuate in timpul sezoanelor de alergii, primavara si toamna. Era sub greutate, avea un apetit foarte scazut, era susceptibil la infectii si cu tendinte spre diaree. La gradinita, literele din alfabet adesea il zapaceau. Testarea neurologica a aratat ca era dislexic cu o problema de perceptie vizuala, deficit de procesare auditiva, intarziere motorie usoara si deficit de atentie."

ETC. ETC. ETC. si nu vreau sa va zic ce am citit la capitolul riscuri pe termen lung (lezari neurologice etc.), ca innebunesc eu si e mai bine sa fiu singura de aici... desi la capitolul raceli si infectii ma tot gandesc la Mirci al Lauritei...

Chestiile astea sunt inspaimantator de frecvente si nu exista studii din cauza ca nimeni nu are interes si bani sa le sponsorizeze. Ah, iar banii nu ii dam noi pe vaccinuri, ci asigurarile, deci concernele tot profit urmaresc, altfel ar trimite gratis medicamente in Africa...

As da orice sa pot fi sigura de vreuna din extreme, dar nu pot. Si as vrea sa vaccinez eventual cu substante individuale, ca sa vad efectele direct (altfel eu pe cine trag la raspundere???), si as mai vrea sa nu am parte nici de conservanti pe baza de aluminiu si mercur. Oare o exista solutia asta???

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

missP, tusea convulsiva este data de un virus cred ca pertursis, ai scris si tu mai jos. Ei, aceasta boala e grava daca nu e tratata la timp, si duce la complicatii gen pneumonii etc. Din ce stiu io, www.reclamamascataatentie/ghid_medical_Tusea_convulsivatusea_magareasca101_266.html" target="_blank">si am cautat repede pe net acu , deci tin minte bine, boala devine contagioasa si se e4xtinde mult mai tarziu de la primele simptome . din punctul meu de vedere, e o boala care devine periculoasa datorita neglijentei parintilor. Nu este in schema obligatorie in romania
Problema cu vaccinuri care dau efecte secundare nu se pune la bolile care sunt o criza mondiala, si acoperite de ceea ce e obligatoriu in Ro, si anume 5:
-difterie
-poliomielita
-tbc
-
-
daca va mai aduceti aminte care sunt, sunteti tari. Pe mine m-a lasat neuronul. Ei, pe astea daca nu le vaccinam, nu primeste copilu la scoala, gradi, etc
In plus, mai sunt cel putin 20-30 de vaccinuri pe piatsa. Chiar mai mult decat atat, pt bolile copilariei, pt gripe, pt viroze etc. Cele mai mari probleme le pun virozele, la care nu se dau antibiotice - ci doar medicamente pt simptome, pt febra, durere, etc. La bacterii, bacili, paraziti etc. medicina poate interveni rapid si eficient. De aceea multi producatori au venit pe piatsa cu vaccinuri.
ei, si aici incepe scandalul.
Si o sa va argumentez de ce:
-din cauza gripei aviare, au murit 15 kinezi in ultimii ani
- dinc auza tuberculozei au murit cateva mii - si inainte de asta acestia au stat in spitale cateva luni, cu medicamente scumpe & co.
Decideti voi care vaccin e mai important de facut.

Sau mai am o indoiala: vaccinu pt HPV, un virus care se presupune ca provoaca cancerul de col uterin. Vaccinul e 200 euro si se poate face pana la o varsta fetelor, si nu e garantat ca acopera decat 4 trunchiuri de virus, care s-a gasit prezent in 80% din cazurile de cancer. Un test papanicolau, e sub 10 euro. Nu ar fi mai eftin pt stat sa introduca obligativitatea si gratuitatea lui, anuala pt toate femeile, dupa 30 ani sa zicem? Ca asha e la americani. Pana la 70 sa zicem, 10 euro x 40 ani, statul cheltuie 400 euro - si previne TOATE cazurile de cancer de col uterin.
Din punctul meu de vedere, e mai simplu sa vinzi un produs, decat sa faci o campanie de masa la adresa femeilor, sa isi faca analiza asta.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

M-am gandit mai bine si zau, nu vreau sa starnesc vreo panica sau vreo polemica. Subiectul e prea serios si e vorba de sanatatea copilului meu, nu ma joc cu asta.

Laurita, nu ma lua atat de in serios incat sa-ti faci procese de constiinta, pana la urma sa stii ca si eu ii voi face lui David vaccinurile de baza, numai ca vreau sa treaca de un an si o sa incerc sa i le fac in doze individuale, chit ca platesc eu din banii mei totul, ca altfel nu le gasesti pe aici de cumparat decat combinate, ca-s mai ieftine

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

M-am gandit mai bine si zau, nu vreau sa starnesc vreo panica sau vreo polemica. Subiectul e prea serios si e vorba de sanatatea copilului meu, nu ma joc cu asta.

Laurita, nu ma lua atat de in serios incat sa-ti faci procese de constiinta, pana la urma sa stii ca si eu ii voi face lui David vaccinurile de baza, numai ca vreau sa treaca de un an si o sa incerc sa i le fac in doze individuale, chit ca platesc eu din banii mei totul, ca altfel nu le gasesti pe aici de cumparat decat combinate, ca-s mai ieftine

Poze cu noi

stai ca nu pricep. La noi tot ce e obligatoriu se face combinat - separat e doar tbc-ul care se face in mternitate, la nastere, in umar si se face ca o floricica.
Care e diferentsa? astea combinate is diferite? adica io ma gandeam ca ei le pun in aceeasi fiola, ca sa faci o singura intepatura.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Fetele, va multumesc pt incurajari si va pup pe TOATE!!!

Sa stiti ca nu i-am dat antibioticul si bine am facut. Pt ca se simte mult mai bine azi.I-am dat doar Panadol si i-am curatat foarte des nasucul. Maine merg cu ea la dr s-o consulte. Azi-noapte a dormit f bine, nu s-a trezit, asa ca e totul ok.
Cami foarte dragute fetitzele costumate!

Scortisoara Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Fetelor sunt in fata calc cu otona de fondante si va citesc finally!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Magnetism79

Fetelor sunt in fata calc cu otona de fondante si va citesc finally!

Wow, nu am mai mancat fondante de vreo cinshpe ani!!!!!! Sa ai pofta!!!!

Fetelor noi azi am socializat (am iesit la cumparaturi in cora ) Eva a savurat momentul, a si motzit in marsupiu la tati, eu am cumparat, am cumparat, am tot cumparat... pana am ramas cu 5 roni in portofel...
Am si reusit sa dorm cu ea la pranz, sunt superfericita ptr ca ma ajunsese oboseala si azi dimineatza mi se facuse rau, de foame si de oboseala. In rest... plictiseala... chiar si ieri. Maine abia astept sa iesim in parc. Fata parca da semne ca incepe sa se descurce cu papa, azi a mancat aproape o jumate de borcanel de para...
Sa stiti ca i-am luat si eu crema de la bubchen, dar in cutie rotunda ca cea in tub avea parabeni.

Va pup pe toate.

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Interesant subiectul de discutie referitor la vaccinuri!!!!
O precizare, lucrez la o comp de studii clinice , monitorizez studii clinice pe subiecti umani asa ca stiu cum sta treaba cu comp de farma si cati bani se invart dar am o precizare si sunt convinsa ca toate mamicile procedeaza asa, pentru sanatatea copilului vostru sunt convinsa ca ati face orice chiar si sa stii ca acele vaccinuri au fost testate inainte de a fi puse pe piata pe alti copii.
Sunt de acord cu efectele adverse TOATE MEDICAMENTELE AU EFECTE ADVERSE mai mult sau mai putin stiute, aste e !!! Vrei sa te faci bine iei doftoria cum se zice , nu vrei nu te obliga nimeni sa cumperi nici un medicament insa cu vaccinurile e alta treaba atata timp cat traim intr-o comunitate si exista atatea nenorociri, eu una il vaccinez cu ce trebuie , nu le recomand pe toate , unele chiar acum sunt testate pe piata romaneasca, dar cele care acopera princ boli : tetanos, cele de hep B si C, pertusis, de rujeola rubeola si oreion le voi face
Miss poatye la voi e altceva in germanica dar aici e prea periculos sa trimiti copilul chiar si pe strada fara sa pateasca ceva!!!!!!!!
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare
de azi dimineata tot vreau sa scriu si abia acum a adormit tudor....
am fost in gradina botanica, de vis, asa culori, doar in tablouri, uploadez acum pozele, sper sa se termine pana termin eu mesajul sa vedeti si voi, ca tot nu vreti sa tragem o intalneala acolo.
ma bag si eu in seama cu vaccinurile, se putea altfel?
una peste alta , fara campanii de vaccinare, se murea pe capete. acum mor sau patesc lucruri grave un procent f mic, nesemnificativ spun o parte din medici(pro vaccinare) per ansamblu, extrem de semnificativ parintelui de copil lovit de asa ceva.
frica despre care vb miss, ca ne insuflata de medici, e una reala, nu inventata, sunt boli grave de care chiar ar trebui sa ne temem, nu are de-a face cu nici o politica de marketing a vreunei firme de medicamente. politica universala e de genul" nu conteaza oaia, conteaza turma", chiar am citit treaba asta, cu fix aceste cuvinte, intr-un link pe care l-a pus vianne mai demult.
si ca sa nu ma intind mai mult, mi se pare de kkt ca nu fac vaccinuri separate care sa fie administrate la intervale mai mari de timp, fara aluminiu si ce rahat mai baga in ele, pentru a fi rentabile, si iarasi mi se pare de cacao sa-mi bagi in schema de vaccinare obligatorie rubeola de cati copii ati auzit cand eram noi mici si am trecut prin toate bolile astea, cu exceptia oreionului, care au ramas cu sechele de la bolile copilariei? eu nu vaccinez frate copilul de rubeola, sau de vreo alta prostie dintr-asta, chit ca-l dau la scoala in alger
despre restul din schema obligatorie mie imi e mai teama sa nu le fac decat sa le fac, sa nu le fac ar insemna-miss, aici ridic o problema care e in capul meu, sa nu ma injuri ca-ti dau idei-sa nu duc copilul pana la varsta la care incepe vaccinarea in nici un fel de colectivitate, si mai mult, si eu si sotul sa fim foarte atenti si rezervati fata de alte persoane, pentru ca de ex. rotavirusul barbata-miu l-a facut si l-a adus in casa. de aici in colo, ramane sa ma rog la dumnezeu sa nu fim noi in procentul ala mic, de copii care dezvolta probleme de la vaccinare
cleo, crede-ma ca urgenta de la medlife pe care noi am vizitat-o 3 zile la rand cu tudor cand am avut probleme este una extrem de decenta, asta sa nu-ti faci idei degeaba. nu am asteptat decat 5 minute sa fim bagati in seama, mereu peste rand si in fata oricaror programari. pretul pe consultatie a variat intre 500 si 750 mii, in functie de ce medic era de garda. deci mult mai bine ca la stat unde sigur bagai milionul in plic. nu e singurul spital privat, si euroclinicul e bun in case of emergency doamne fere!
de rotavirus ce sa zic? ca ma felicit in continuare ca n-am vaccinat copilul. de ce? pai se spune ca vaccinul echivaleaza cu prima imbonlavire, si mai mult ca orice copil pana la varsta de 5 ani se imonlaveste cel putin o data de o infectie cu rotavirus, ce sa mai zic eu cu barbata-miu pana la 30 de ani cati virusi dintr-astia ne-or fi trecut prin stomac. ori si mie si lui ne-a fost rau de numa, desi ar fi trebuit sa fim imuni la asa ceva. e adevarat ca noi am scapat de perfuzii cu tudor, dar si cu perfuzii, o diaree mie nu-mi justifica un vaccin. la prevenar inclin sa cred ca-l voi face, meningita e mai complicata ca diareea, insa voi face vaccinul in doza unica de la 2 ani, fara sa-l combin cu nimic altceva si pana atunci zic tatal nostru, ca oricum solutie sigura 100% nu exista. si ca sa mananc rahatul pana la capat, am o prietena buna pe care am tot rugat-o sa nu faca prevenarul odata cu vaccinul de 2 luni, sa-l faca macar la 3, sa nu bombardeze copilul cu atatea, i-am trimis link-uri, tot ce citisem, etc.l-a facut la 2 luni copilul e mega agitat, cu dureri de burta care nu-s colici, a plans zile intregi fara un motiv, timp de 2 saptamani, de la vaccin in coace. eu n-am putut sa nu fac legatura. poate-s doar eu paranoica si asa le urez si lor, sa fie doar in capul meu...
gata, s-au uploadat pozele. gradina botanica pe care e musai sa o vedeti ca sa n-o ratati, acum cat mai e vremea buna si grecia
sis si cleo daca as avea si eu asa putine kg, poate nu m-as stresa sa tin cura, dar avand in vedere ca au am 69 si fi-miu face 6 luni, incepe sa-mi fie jena. de maine am bona, si emotii cu carul, dar ideea e ca voi merge de 3 ori pe saptamana la sala. si dupa ce termin cu mulsul, ma duc si la imapcehtari cu parafango si termocuverta, sper sa se duca macar 6 kg pana la craciun. mi-e f greu sa vad poze cu mine. nu inteleg cine-i impostoarea aia grasa care-l tine pe fi-miu in brate si-l pupa pe barbata-miu

RALU- de minune albastraTudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank"> MONTAJ TUDOR

Mergi la inceput