America (130)
Raspunsuri - Pagina 10
Ramona J spune:
Aoleu! Lai, acum s-a putut inscrie sau atit a durat ca sa intre in vigoare?
Sotul meu a putut sa se inscrie din prima zi de lucru, dar n-a trecut asa mult de atunci.
Trebuia sa-l trimit azi la HR sa se intereseze. Acum e prea tirziu, sa mearga luni si la o adica sun si platesc cu card la asigurarea privata. Na, ce incurcatura!
philip spune:
ramona, parca asigurarea medicala a intrat in efect imediat. sotul e membru in union dar cu asig de viata nu stiu, el o are numai pe cea de la munca (care-i cam scumpa) si-acum incerc sa-i iau eu de la mine pt ca-i mai avantajoasa. deci vom suplimenta.
philip&andreea
lai spune:
Pe site-ul de la HR scrie ca "If you are new to state employment, you will become eligible for health insurance on the first day of the month following your first 90 days of employment" - asta s-a aplicat in cazul nostru. Dar inca o data, e f. posibil sa fie diferit la voi, ca ce mai povesteai tu era diferit (de ex. noi n-am avut de ales intre HMO si PPO decat la asig. pt. dental). El e angajat al statului TX sau al guvernului federal?
Lai
Ramona J spune:
Lai, e federal. Clar e diferit, a "signed up" pentru asigurare inca din prima zi, de s-au crucit si aia. Lumea avea intrebari, nelamuriri, el s-a dus cu temele facute si s-a si inscris. Dar uite ca nu stiu cit dureaza pina sa intre in vigoare.
Andreea, mi s-a parut si mie scumpa asigurarea pe viata si se tot scumpeste in fiecare an. Nici nu e covered pentru o suma mare. Tipa de la HR l-a lamurit initial sa sign up pentru o suma mult mai mare, ba sa fim acoperiti si eu si copii, ceea ce mi se pare "a joke". Am schimbat, dar nu e asa un deal.
A primit niste hirtii de la "union", aia se lauda ca asigurarea oferita de ei e mai buna, in orice caz am observat ca premium ramine la fel.
Lai, sotul tau are "union"? E membru?
lai spune:
Oki deci ne-am lamurit e diferit. Tin pumnii sa intre in vigoare asap!
Cu sindicatul nu stiu, il intreb si raportez rusine sa-mi fie, ca io asta studiez, doar ca'n alte tari si'n alte domenii
Lai
miereamara spune:
Mai cu asigurarea si eu sunt in pom. Asigurarea mea de student expira pe 31 dec si eu am due date pe 10 ianuarie!!! Astia mi-au zis ca thanks God, imi acopera nasterea, chiar dc termination date este before birth, dar nu imi acopera nimic altceva, ca de exemplu dc imi rup un picior. Pe de alta parte am cautat alte health insurances sa-mi fac una individuala, si nu ma accepta nimeni de la 1 ianuarie, toti ma accepta de abia dupa ce sunt externata si nascuta. Deci o sa am un gap intre 1 ian si due date, due date pe care vreau sa il provoc sa fie in decembrie, sa ma scoata din belele.
Bebele il pun pe asigurarea lui Lucian, dar pe mine nu ma mai poate pune ca nu mai au optiunea domestic partner, si noi nu suntem casatoriti si nici nu ne putem casatori deocamdata, va povestesc imediat ce e si cu aia. Oricum asigurarea lui e de tot rahatul, are un deductible per family de 4000 de dolari, enorm.....
Jeez, imi fierb creierii de vreo doua zile....nu stiu cum sa fac, toti agentii de asigurare cu care am vb mi-au zis sa fiu f f atenta si sa nu ies din casa sau sa conduc in perioada in care am gap-ul.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
lai spune:
Miere, nu stiu ce sa-ti sugerez da' comizerez si io cu tine ca ma 'nerfeaza astia cu sistemul lor de asigurari de numa'.
Lai
miereamara spune:
Asa,a cum vine partea a doua.
Luc a mai fost casatorit cu multi ani in urma, casatorie incheiata in Ro. Au venit amandoi in SUA, unde divortul s-a pronuntat de comun acord, dar nu l-au inregistrat si in RO, pt ca nu au mai ajuns in tara. Bun...Fosta sotie a pierdut certificatul de casatorie si nu mai exista nici o copie, desi banuiesc ca aceasta casatorie e trecuta undeva in registrele civile in ro.
Noi acum dc ne casatorim, vom avea un certificat de casatorie american. Dar nu stim dc conform legilor romane, el ar fi poligam sau nu, avand in vedere ca nu a transcris divortul in ro. Ca sa-l transcrie, are nevoie de certificatul de casatorie care e pierdut.... Asa ca trebuie sa asteptam pana vom merge in Ro, lucru care se va intampla dupa ce ii vine GC, care poate sa mai dureze un an, doi....si chiar si atunci prevad o alergatura si birocratie...
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Andrada spune:
Miere, Luc ii poate face procura mamei lui sa se duca la casa casatoriilor sa ii faca dublura si apoi sa inregistreze divortul,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
LucasMom spune:
Mierea, cand pediatrul vede copilul in spital ca single born, well baby, si aia e inclusa in asigurarea mamei in maternity side. Sa intrebi daca asigurarea ta acopera si bucatica aia pentru ca poate fi scumput. La mine, 2 vizite ale pediatrei in doua zile fura aproape de 3000. Apoi asigurarea sotului a acoperit vizitele copilului la pediatru dupa nastere, dupa ce a iesit din spital, dar musai sa-l adauge imediat, altfel aia de la asigurare nici nu stau de povesti pt nimic ce-i inainte de data la care join. chestia cu deductible mare e naspa dar probabil ca ales varinta asta ca sa plateasca mai putin pe luna, daca socotesti iesi aproape even la sfarsitul anului. Noi avem premium mare si deductible mic...tot pe acolo iesim daca suntem sanatosi.
Alina