peste la cuptor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

draga moruna , am vazut ca esti din tulcea si zici ca mai stii ceva retete. eu acum secole , in copilarie am fost in Sulina. acolo aveau un fel de manacare cu peste. se numea scordalea.

stii reteta? imi amintesc ca pestele era curatat, taiat pe partea burtii de la cap la coada, pusa sare pe el sa-l acopere si era lasat asa la uscat dar nu stiu cat timp. se servea asa, pe un pat de pireu de cartofi cu usturoi, pestele, apoi acoperit iarasi cu pireu. era delicios. dar nu stiu sigur daca tin minte tot, caci eram o copilita pe atunci. tare m-as bucura daca ai sti reteta.

multumesc pentru celelalte retete.



poate viitoare , te DD

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Eu am o reteta cu somon. Deci intr-o tava dreptunghiulara de cuptor pui un strat de cartofi taiati felii. Peste ei pui un rand de o ceapa taiata rondele sau solzi de peste, peste pui 2 catei de usturoi taiati rondele, peste pui sare, pe urma pui bucatile de somon, peste somon pui cate 2 felii de lamaie, pe urma peste pui cateva firicele de patrunjel taiate marunt, pui uleiul abia acum ca asa patrunde peste tot(ulei de masline) si pui sare. Bagi la cuptor la 170°C cam 40 min. Dar depinde si de cuptor...de aceea cand vezi ca , cartofii incep sa se rumeneasca.....ar trebui sa fie gata. E o mancare foarte buna dar cam greoaie ptr a fi mancata seara. Deci, pofta buna!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui moruna

daca mai vreti retete cu peste spuneti ca mai am si locuiesc in delta

Moruna, eu fac din file, nu stiu cum e cu oase, si am o reteta mortala.
Amsteci 2 linguri mustar cu o cascuta ulei de masline si praf de usturoi, si freci bine. Ungi peste cu sosul, si lasi la macerat in frigider vreo 2 ore. Eu il las direct in tava yena in care il voi pune la cuptor dar poti in punga. Apoi il dai la cuptor. Trage un gust minunat. Il servesc cu cartofi natur pe care pun putin unt si marar taiat marunt.

Monica mami de printisor si printese

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."


super tare reteta. mi-am "dat gata" musafirii ieri. multumesc.


poate viitoare , te DD

poze
www.youtube.com/watch?v=1_-JzmI5ecs" target="_blank">pentru ingerasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

apropo de scordalea, am gasit cum se prepara pe net. dar dureaza cca 6 sapt ca tre sa stea pestele la uscat.
si uite asa raman eu in .


poate viitoare , te DD

poze
www.youtube.com/watch?v=1_-JzmI5ecs" target="_blank">pentru ingerasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

mie imi place mult sa fac un bait-ulei de masline, usturoi, patrunjel taiat marunt, sare, si suc de lamaie.amestec foarte bine cu bucatile de peste, le las asa cateva ore, sa se patrunda bine si apoi il dau la cuptor.iasa foarte gustos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

sa nu lasam subiectul sa moara....

mai ales acum cand se papa peste...

eu azi vreau sa fac reteta aylei cu peste si sos de mustar...


Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

De la Anton Roman citire: Picanca
Pestele bucati se prajeste, dat prin faina; separat, se face un sos cu multe rosii, ceapa, usturoi si ardei iute, care se toarna peste pestele prajit pus intr-o tava. Se mai pun felii de ardei gras (rondele) si de rosie si se tine la cuptor, sa se infrateasca. Mananci de crapi!
Pestele...de orice fel. Am facut cu caras, cod, macrou. Prefer fileul. Sunt sigur ca si alt peste e bun!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Pot face Pangasius-ul la cuptor?
Va rog, idei, si tehnici de lucru!

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui hristina

Pot face Pangasius-ul la cuptor?
Va rog, idei, si tehnici de lucru!

Multumesc anticipat!


desigur si e bestial!
Ungi o tava cu unt sau ulei de masline.Asezi frumusel pangasius-ul si mai pui feliute de unt sau picuri putin ulei+zeama de la o lamaie(se pot taia si felii de lamaie dar fara coaja pntru ca da gust amar coaja).
Se lasa la cuptor ,si peste ceva timp ,cand e aproape gata se pune peste el un pic de vin alb.

se serveste cu cartofi natur(cartofi fierti+ulei +zeama de lamaie+patrunjel verde tocat marunt).
se mai poate face un sos care e de-a dreptul bestial cu unt topit+zeama de lamaie +capere 6-7.se lasa putin sa se infratesca si se pune peste paste si chiar peste cartofii natur.
REZULTATUL=SUPERRRRRRRRRRRR BUN!


POFTA BUNA VA DORESC!
INCERCATI SOSUL CU CAPERE E O MINUNE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Am uitat sa specific:atunci cand asezi pangasius-ul in tava fie cu unt ,fie cu ulei ,inainte sa pui vinul adaugi si putina apa pentru ca nu se poate face cum trebuie numai cu untul sau cu uleiul de masline existent in tava.

Scuze!

Mergi la inceput