peste la cuptor
Raspunsuri - Pagina 5
manon spune:
diseara voi pregati pastrav la cuptor cu ceva legume, cam asa: cartofi feliati mai gros, rondele de ceapa/ardei gras/rosii, putin usturoi, cateva felii de lamaie, patrunjel verde tocat, sare, piper...le asez frumos pe toate intr-o tava unsa cu unt, peste legume voi turna un strop de apa, asez pestele (evident curatat, eviscerat, blablabla), imbrac intr-o folie de aluminiu si dau la cuptor (preincalzit)...cam trei sferturi de ora.
sa zica careva ca nu-i place, ca mananc eu la patru maini...pestele nu ingrasa, nu-i asa ??
manon spune:
adela, oasele pestelui devin comestibile cand il "uiti" fie la cuptor dar mai ales in oala sub presiune. de regula asa se pregateste marinata de peste sau zacusca. vrei sa mananci oasele pestelui ?? tine-l pe foc/la cuptor...sub capac si cu lichid suficient, dublul timpului normal de preparare. pune intr-o tava pestele, acopera-l cu rondele de ceapa, multa ceapa, vreo doua legaturi de patrunjel, un amestec de suc de rosii, putin vin, sare, piper, putin zahar,ulei, o foaie de dafin (eventual un praf de rozmarin), putin usturoi, ai grija ca lichidul sa acopere bine pestele, acopera vasul si pune-l in cuptorul bine incins. uita-l acolo cel putin o ora si jumatate (dar te mai uiti din cand in cand sa nu scada lichidul de tot, eventual completezi cu apa clocotita; daca folosesti vas de jena sa nu completezi niciodata cu apa rece ca risti sa se sparga vasul fierbinte. numai apa clocotita!!)
Citat: |
citat din mesajul lui ivanoiuadela9 Stie cineva cum se face pestele la cuptor in asa fel incat sa se inmoaie oasele ca la conserva ? . Imi place pestele foarte mult dar in afara de ciorba de peste si peste prajit nu stiu cum sa -l prepar . Va multumesc anticipat ! |