Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (27)
Raspunsuri - Pagina 14
aris26 spune:
neatza fetele,
alina_27 - stiu ca indiferent ce iti spuneam noi nu putea sa te linishteasca asa cum a facut-o dr.t(chiar daca in 30 de secunde). e bine ca te-ai linishtit, chiar nu e un risc mare chiar daca ar fi un risc real...dar eu una nu prea cred in testele astea. poate de abia dupa inca 10 ani cand o sa se adune o baza de date serioasa o sa fie un pic mai sigure...deocamdata noi suntem pe post de cobai. dar n-are nimic...contribuim si noi cu ce putem la progresul medicinii...nu? te
. cand ai fost la T.? vineri? poate ne-am vazut pe acolo![]()
clara28 - Bine ai venit! sarcina ushoara!
19+
florinela79 spune:
Buna dimineata! La multi ani fetelor care se aniverseaza!
Fetelor eu am pb. cu dintii...aseara mi s-a ciobit o masea in timp ce macam o banana. Oare daca merg la dentist imi face ceva....am voie sa o plombez sa o curete. plus ca am o masea pe care o tratam inainte de a ramane gravida...si a ramas cu pansamentul in ea...ma gandesc sa nu am pbrobleme.
Voi ati fost la dentist?.......ne poate face ceva?
fbruma
miruna22 spune:
buna dimineata dragele mele!
ce mai faceti? ce noutati aveti??? noi suntem bine (sper), marti mergem iar la echo si miercuri la TT..am emotii! eu in continuare nu mai am absolut niciun simptom! m-a durut cateva zile capul destul de rau, dar nu stiu daca de la sarcina sau nu... bebele asta e tare cuminte!
burta nu mi se observa...adica e umflata, dar eu am impresia in continuare ca e de la balonare

inca nu realizez fetelor ca sunt graviduta!
per ansamblu totul e ok, abia astept sa vad iar gaglicea la echo, sa stiu ca e bine, ca daca nu il simt inca, stau mereu cu grija
azi am implinit si noi 15 saptamani!
pupam toate burticile si bebeii

15+
Ciresica5 spune:
Salutare burtici,
Zori, multumesc pentru incurajari si-ti doresc si tie mult noroc luni la eco si sanatate maxima lui bebe! 
Leeloo, CASA DE PIATRA, sa fii fericita si iubita si sa va dea Doamne-Doamne un bebe frumos si sanatos!
Carla, bun venit in odisee, o sarcina usoara si un bebe sanatos si la termen!
Va pup pe toate si va doresc un week-end minunat! 
19+ cu 
emilia2008 spune:
Zofi, Anamariame si eu am o durere in zona inghinala spre sold in partea dreapta, apare din senin eu simtindu-ma bine. detaliez mai jos cum a aparut in ultima saptamansa
- brusc cand m-am dat jos din masina simteam ca nu pot pune piciorul jos si aveam tentinta sa ma aplec, a disparut in 5 min fara nimic
- noaptea insotita de urinare dureroasa tot numai in dreapta, parca dupa urinare e mai intensa, dispare daca ma intind pe partea stanga sau daca iau un no spa
- stand pe scaun sau dorind sa ma aplec sa-mi trag cizma
- stand in pat pe spate si incarcand sa aduc piciorul drept spre piept
- dupa o plimbare, mers numai pe jos, de o ora;
doctorii mei si-au dat cu parerea ca ei o colica renala ( saruri in urina la analiza ) sau ca e posibil din cauza constipatiei, la echografie nimic suspect in partea dreapta
eu am rascolit internetul nu pot spune ca m-am elucidat am mai gasit insa o alta posibila cauza intinderesa sau incordarea ligamentului rotund
un articol despre posibile dureri in sarcina mai jos, sper ca nu nici o problema ca e de pe alt site
http://www.superbebe.ro/articol_480/durerile_abdominale_semnale_de_alarma_sau_normalitate_in_timpul_sarcinii.html
17+ cu mica printesa
mababei spune:
Buna fetelor!
Florinela, eu am fost la dentist dar din fericire nu am avut nevoie de vreo interventie! Dar am intrebat-o pe doctorita mea si mi-a zic ca se poate lucra pe o masea in trim. II, deci asta presupune si curatarea si plombarea. Am citit ca se poate face chiar si anestezie in trim.II. Du-te la dentistul tau, sigur va gasi ceva de facut pentru a nu lasa sa se complice peste ceva timp.
Eu ma confrunt de aseara cu ceva contractii, ele in sine nedureroase dar dupa ce se relaxeaza uterul incepe sa ma intepe rau in zona simfizei. Si ca sa ma dea si mai rau peste cap, nici pe bebe nu-l mai simt de cateva zile!
Am sunat la dr. si mi-a zis sa iau no-spa, utrogestan si daca nu cedeaza sa merg la spital! Mi-a zis ceva de un tratament cu nifedipin, din pacate cu internare!
Nu prea ma impac deloc cu ideea spitalizarii! Stie cineva de un astfel de tratament!
mihaela
19+ 
MITITICA82 spune:
Leeloo21 felicitari casa de piatra sa fiti fericiti si sa va iubiti toata viata
fetelor am si eu o nelamurire unde voi merge sa fac 3d scrie asa: 3d + morfologie fetala +doppler color, nelamurirea mea este ce inseamna dopllerul asta? tot am cautat pe net dar nu am gasit nimic, daca ma puteti ajuta voi...merci
19+
Cristian Andrei
http://bd.lilypie.com/MNeep3.png
mababei spune:
Mititica, uite aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_Doppler
Sau,
Ecografia doppler (doppler sonografia)
Ecografia Doppler este o investigatie noninvaziva care masoara fluxul sangvin in anumite regiuni anatomice ale fatului (cordon ombilical, creier, ficat, cord) pentru a evalua starea generala de sanatate a acestuia. Ecografia doppler se poate realiza concomitent cu ecografia normala (de morfologie) care urmareste conformatia anatomica a fatului si foloseste de asemenea acelasi echipament.
Majoritatea aparatelor de ecografie noi, sunt prevazute si cu doppler, astfel ca in momentul localizarii unei anumite regiuni anatomice vascularizate, se poate actiona butonul special pentru doppler care va evalua fluxul sangvin la acest nivel. Cel mai des este urmarit fluxul sangvin de la nivelul arterelor ombilicale, cerebrale si cordului.
mihaela
19+ 
anamariame spune:
Bun gasit, mamici! Astazi am schimbat si noi semnatura si suntem tare mandri.Petrean, unde ai auzit ca tot 600 lei se vor primi pana sunt bani?? Off, si eu care ma bucuram ca a fost Base de acord...

Emilia, durerea pe care o am eu se incadreaza, cred, la disjunctie de simfiza pubiana, cel putin din ce am citit pe net, aici pot incadra simptomele. Desigur ca nu e atat de grav inca (abia astept sa merg iarasi la dr), insa ceea ce am citit pe net ma cam ingrozeste. Nu mai scriu aici sa sperii lumea, am ajuns la concluzia ca mai bine nu citesc tot felul de chestii decat sa le citesc si sa stau apoi cu grija
Miruna, nici la mine nu se vede burta cine stie ce, depinde mult cu ce ma imbrac, insa spre seara e vizibil mai mare
. Tu cate kg ai luat pana acum?Ana-Maria
15+
PetraTudor spune:
Buna tuturor!
Nu mai stiu ce s-a mai intamplat, dar sper ca e toata lumea bine. Leeloo, felicitari
pentru marele eveniment! Elilov, mai este putin si il vei intalni pe cel mic
!
Emilia
, si eu am o durere asemanatoare cu a ta, mi se intampla exact ca si tie, cand ma incalt, cand ma ridic brusc, etc. Este pe partea stanga dar Dr. Ancar mi-a spus ca nu este nimic in neregula, ci doar un nervisor deranjat de cresterea uterului...
Fetelor care ati fost la morfofetala, am doua intrebari: (1) se face pelvian sau transvaginal? si (2) pe ce se poate lua filmuletul? Merg cu CD, DVD sau memory-stick? Oricum am sa am cate unul din fiecare, dar intreb si eu ... ![]()
PT
20+ cu
Bogdan