Durerea unei pierderi de sarcina (77)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns s_alinutza spune:

Nu am stat in spital deloc dupa chiuretaj, m-am dus acasa,vineri a fost asta. Si aseara sangerarea nu a fost abundenta, pana am ajuns la medic se oprise, dar m-a chiuretat din nou ca sa scoata placenta molara, care de vineri pana ieri s-a refacut, e ca o tumoare Acum sunt acasa, o sa stau toata saptamana in concediu medical. De repaos la pat nu mi-a zis nimeni nimic. Azi la 4 merg iar la medic, ca incep un tratament cu perfuzie cu metotrexat (din cate am citit eu e un citostatic ) Incerc si eu sa ma linistesc, dar sunt tare ingrijorata. Saptamana trecuta pe vremea asta, zburdam prin casa si imi mangaiam burtica ce incepea sa creasca si acuma iau citostatice Nu e corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

ingeras am scris. acum astept.

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

alinutza,te rog scoate-ti din cap ca e tumoare,ca nu e asa.Dupa chiuretare se sta in spital,daca ai facut chiuretajul in spital,asa e la mine la Poliesti cel putin.Se sta 4 zile cu tratament puternic antiinflamator si antibiotic,injectabil la 6 ore si in vene am facut.Am stat intinse,cu masa la pat si consult zilnic.Nu era voie miscare,nici vorba eforturi fizice .Apoi am primit concediu medical,7 zile si doctorul mi-a spus ca dupa chiuretare e normal pina la 7 zile sa mai curga,cite putintel.Dupa ce am terminat tratamentul si a mai trecut putin, eu m-am dus la el,la cabinetul medical individual ptr.consult.Ptr.ca am luat antibiotice si am facut candida,am luat ovule conta acestei probleme si m-am dus pe cont propriu la ORL,ptr,.in git.
Tu incearca sa stai linistita,mai vorbim,o sa vezi ca nu e nici o tumoare.Sa se opreasca singerarea,ai rabdare,nu face miscari,mai stai,incet-incet,ai grija nu sta in frig,nu ai voie sex o luna.Mergi cu un taxi sau masina mica la doctor sa nu te ia cu frig.Nu ai voie sa racesti jos in perioada asta,ca ti se pot infunda trompele,pentru alta data.De asta trebuie sa ai tu grija.Mai scire-ne sa te sustinem si sa ne lamurim.Ma mir ca nu ti-a dat antibiotice si antiinflamatoare,intreaba la consult,te rog.
Incearca sa ai mintea limpede,te rog mult si nu intra in panica.Eu te sustin neconditionat,sa stii.

Mergi la inceput

alinutza,tot incerc sa-ti sciu un p.m cu alte sfaturi si nr.meu de telefon,sa te mai linistesc,ca eu am mai trecut prin belele ginecologice.intre s si alinutza cita pauza e?da-mi tu un p.m si scrie cit e pauza intre ele si scire-mi nr.tau pe mobil>Mai vorbim,ca stiu cum e sa fii necajita si fara sfaturi.Eu am niste minute in plus,oricum-sa iesi din sperietura ta si sa iei antibiotice,antiinflamatoare,impotriva candida sa-ti zic ce,ca sa nu mai alergi airea la doctor ptr.asta mai tirziu.

Mergi la inceput

Ingeras multumesc mult pentru sustinere si incurajari, da' nu a fost o sarcina normala a mea, a fost o sarcina cu defect genetic, sarcina molara, sau sarcina afectata de mola hidatiforma, asa se numeste. Mi-a spus si medicul, si am citit si eu pe net, pe toate site-urile scrie acelasi lucru:"Tumora benigna, formata printr-o degenerare a vilozitatilor coriale ale placentei in timpul sarcinii. Mola hidatiforma este o boala a trofoblastului, stratul extern al oului implantat in mucoasa uterina, la originea corionului (membrana exterioara), apoi a placentei. Mola hidatiforma se dezvolta dupa fecundatie, anomalia cromozomiala care o provoaca este de origine masculina; sarcina, numita atunci molara, nu este niciodata dusa la termen.
Degenerescenta trofoblastului antreneaza o secretie ridicata de hormon coriogonadotrofic (HCG), responsabil de aparitia unor tulburari ale sarcinii (varsaturi, hemoragii). Nivelul acestui hormon este masurat prin dozare sangvina. La examinare, uterul pare mai dezvoltat decat pentru varsta teoretica a sarcinii.
Tratamentul precoce al molelor hidatiforme clasice da rezultate excelente. Acesta consta in retragerea continutului uterului prin chiuretaj aspirativ, in supravegherea revenirii la normal a nivelului de hormon corionic gonadotrofic si in instituirea unui tratament prin chimioterapie (metotrexat). O mola invaziva trebuie tratata ca un cancer si necesita adesea o chimioterapie.
Supravegherea unei femei care a avut o sarcina molara trebuie sa fie urmata timp de cel putin un an, cu scopul de a permite depistarea rapida a unei eventuale recidive, pusa in evidenta printr-o crestere a nivelului de hormon corionic gonadotrofic. Orice noua sarcina este cu desavarsire nerecomandata in aceasta perioada, cu scopul de a nu stanjeni supravegherea"
Eu azi incep tratamentul cu metotrexat. Nu sunt panicata, incerc doar sa fiu realista si sa inteleg ce mi se intampla, desi nu ma pot abtine sa nu ma intreb "de ce tocmai eu?"

Mergi la inceput

Ingeras e s_alinutza

Poate vb mai tarziu ca acum fug imediat la medic pt perfuzie. Sper sa fie bine si sa treaca toate relele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

S_alinutza si eu iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste incercarile astea!
Am trecut cu 4 luni in urma prin durerea pierderii unei sarcini si am suferit foarte mult. Va doresc tuturor sa vi se implineasca visul de a avea copilasi si va rog sa ma primiti si pe mine printre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Va citesc de ceva vreme si a sosit si momentul meu sa scriu. As vrea sa ma treceti si pe mine pe lista voastra - la aspirante. Am pierdut o sarcina de 5 saptamani in luna iulie 2008 - avort spontan. Cauza se pare ca a fost nivelul prea scazut al progesteronului.

Mergi la inceput

incercati sa va rugati astazi Acatistul Sfintului Stelian-dupa pierderi de prunci,prin rugaciune,sfintul da alti prunci mamelor.

Mergi la inceput

ellenii si eu am patit ca tine,dar nu te baza pe ce zic medicii cu progesteronul,asta e vorba lor.La mine e perfect,spre exemplu,l-am facut de mai multe ori si tot s-a intimplat...

Mergi la inceput