Ce mai fac oamenii de stiinta cu embrionii...
Stiati de asta: http://www.juridice.ro/stiri-juridice/flux-stiri/mare-britanie-embrioni-medicament.html ? eu acum am citit prima data...pare creepy, dar inca nu stiu cum sa reactionez...voi ce credeti?
Raspunsuri
natynic spune:
Este foarte, foarte, foarte greu de emis o parere ferma...
Totusi, oricat as rasuci problema pe toate partile, eu personal nu cred ca, de dragul unui viitor in care "fratiorul/surioara ar putea fi tratat/salvati" avem dreptul sa ne folosim de un embrion, de o fiinta umana, caci pt mine asta este inca din prima clipa in care ovului si spermatozoidul se contopesc (aici intram insa intr-o alta, vesnica discutie)
Nu, adunand si scazand, eu dezaprob.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
blackpanterro spune:
Eu sunt pentru. Articolutul asta face totul sa para mai sinistru decat este. Auzi, "bebelusi-medicament", da, persoanelor bolnave li se vor administra bebelusi pt tratament.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
natynic spune:
Blackpanterro, intamplator eu inteleg f bine ce vrea sa zica "bebelus-medicament". Invitatia mea e sa ne gandim la implicatiile morale...mai ales aici, pe un forum de femei si mame. Pentru asta am si dat un vot maxim topicului deschis de Roxana.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
blackpanterro spune:
Nu ai observat sarcasmul??
...care implicatii morale nu ar exista daca nu ar fi religia!
Pt mine e simplu, ca sa se salveze vieti cateodata trebuie sa se utilizeze celule stem care provin din embrioni(care embrioni sunt fecundati in laborator).
Daca copilul meu ar avea nevoie de stem cells pt recuperarea lui as recurge la tratamentul asta .Asta e parerea mea de mama si imi pare rau ca stiinta nu poate avansa cum ar trebui datorita pricipiilor religioase.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
ionica spune:
Blackpantero
Din cate stiu eu,celulele stem sunt recoltate la nastere din cordonul oblical al fetusului,ei vorbesc de embrioni de animale in care se injecteaza adn-UL uman.
O fi si asta o noutate,dar parca e prea trasa de par.
Sophia 2ani
+17
ariel_7000 spune:
sunt pasionata de genetica, am studiat genetica, am facut niste schimburi de experienta in acest domeniu si pot sa afirm ca mi se pare extrem de periculos jocul cu natura, cu genetica! uneori, joaca asta poate fi scapata din mana sau poate ajunge pe mana cine stie carui savant "bolnav"...hrrrrr. e un execercitiu de imaginatie doar...ADN UMAN IN OVULE DE ANIMALE!!! sa nu uitam ca si clonarea este interzisa si totusi se aplica pe ascuns...sa nu uitam ca s-au fabricat microbei in laborator, care "au evadat"...
parerea mea e ca este o joaca cel putin periculoasa. natura de va "razbuna" intr-o buna zi...
apropos, a citit cineva cartea "Ciuma alba"??? ce parere aveti despre tema ei?
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
ionica spune:
Ariel7000
Daca ai lucrat in cercetare genetica atunci sunt convinsa ca esti de acord ca ,acei embrioni nu sunt distrusi dupa 14 zile de viata.
Orisice cercetator are curiozitatea diabolica sa vada evolutia creatiei proprii
E greu sa te exprimi atunci cand nu ai in familie un membru atins de vreo boala genetica rara.
Sophia 2ani
+17
ionica spune:
Daca ati vazut filmul Insula poate veti intelege ma bine acest procedeu.
Sophia 2ani
+17
mimonix spune:
Eu, desi nu inteleg fff bine ce inseamna bebelus-medicament, imi permit la aceasta ora tarzie sa-mi dau cu parerea...
In primul rand , daca vorbim de conflictul stiinta-religie, omul a descoperit intotdeauna numai ce i-a fost permis sa descopere ......deci, poate a sosit momentul sa descopere si asta , nu se stie niciodata !
Din punct de vedere stiintific,mi se pare o idee geniala (IN SFARSIT!) ca medicina sa inceapa studiul cu inceputul si nu cu sfarsitul...eu cred ca embrionul asta are atat de multe necunoscute inca pentru oameni ...si mi se pare extrem de important sa stii mai intai CINE esti si apoi cum sa te tratezi ...deocamdata oamenii de stiinta si-au indreptat privirea intr-acolo, produsul cercetarii lor e grosolan, nici ei nu prea stiu incotro sa o apuce....putini sunt aceia care inteleg ffff bine....dar eu presimt ca multe lucruri bune se vor mai descoperii in jurul acestui embrion ...
Si nu in ultimul rand sunt perfect de acord cu Blackpantero si Ionica ....sa nu dea Dumnezeu sa fie cineva nevoit sa aleaga , ca nu stiu cine ar avea taria sa aleaga religia ... e instinct de conservare, e animalic, e in noi...n-ai cum sa rezisti ...parerea mea
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Andrada spune:
Niciodata jurnalistica romaneasca n-a atins un nivel de ineptitudine mai mare decit in articolul de mai sus.
Sint mixate in citeva fraze vreo 30 de tehnologii in curs. Nici daca amesteca cuvintele la intimplare nu iesea ceva mai putin adevarat.
Mai intii ca embrionul uman nu se amesteca cu cel animal. Embrionului de natura animala i se extrage nucleul si se pune nucleu uman ptr a rezulta un ADN in proportie de 99.9% uman ( de ex si DNA-ul unei muste seamana in aceeasi proportie cu unul uman). ADN-ul uman nu se extrage din embrioni ci din...orice uman (orice celula umana contine ADN-ul persoanei care o poseda, par, dinti, singe, unghii si inima, toate au acelasi ADN).
De ex si virusii urmeaza un traseu similar in natura imprumutind ADN de la om si nimeni nu se supara ca gripa e 99.9% umana.
Bebelusii care ajuta la vindecarea fratilor nu sint folositi in acest scop si aruncati la cos. Ci e o procedura mult mai complicata in care unui cuplu care are un copil cu o anumita conditie i se ofera posibilitatea de a alege un anumit tip de fertilizare si o selectie a embrionilor astfel incit cel nou venit pe lume sa il poate ajute pe fratele bolnav. Si selectia si procedura respectiva se face in asa fel incit sanatatea viitorului fat sa nu fie afectata.
E putin relevanta parerea celor care spun apriori ca n-ar admite asa ceva, atita timp cit nu exista decit f putini cei care mor decit sa urmeze o procedura medicala impotriva credintei lor religioase.
Cind avem nevoie luam, cind au altii nevoie studiem pe toate partile..
A
PS exista deja medicamente pe piata (de vreo 10 ani) care folosesc acelasi mecanism de modificare a ADN-ului animal sa il apropie de cel uman, e adevarat ca nu folosesc embrioni animal, folosesc numai celule animale, dar daca sinteti in stare sa mincati un ou, cercetarea de mai sus n-ar trebui sa va faca sa clipiti macar.
Nu va spun ce medicamente ca poate le-ati luat deja.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu