FIV de toamna 7

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Nu,Cloe nu imping prea tare ca nu sunt nebuna,doar cat ajunge degetul,insa de la intare este umflat tot inauntru si intra greu,de aceea doare.Eu nici nu indraznesc sa cred,ca va fi ceva cu "ochii",sunt prea stresata ca sa ajung in stadiul asta.Asa fetelor ca nu sperati nimic de la mine,numai daca se incapataneaza ei sa se lupte cu stresul meu,altfel nici gand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Of, Denisa, Denisa... nu ne intrista. Noi avem mari sperante in tine. TREBUIE sa te calmezi un pic, macar un picut. Nu poti sa te ocupi cu ceva si sa uiti?? Ia-ti niste carti bune, sau filme, sau orice. Fa ceva ca sa mai uiti. Apuca-te si scrie-ti un jurnal, pareri, opinii (ai sa il citesti cu placere mai incolo). Eu una stiu exact cum te simti ca si eu sint la fel de panicoasa si prapastioasa, deci nu ar trebui sa fac pe lupul moralist. Dar cumva trebuie sa te calmezi un pic. Dca nu pt. tine, MACAR PT. BEBITA(I)!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Denisa, suntem toate alaturi de tine. O sa fie bine, o sa vezi.
Probabil ca e iritat totul si d-aia doare. Pp ca depinde de fiecare persoana. Dar incearca sa nu te mai stresezi in plus. Si poate pt linistea ta ar fii bine sa sune sotul la clinica sa intrebe daca e normal sa te doara. Sincer, eu cred ca da dar daca confirma doctorii ma gandesc ca ai fii mai linistita stiind ca nu faci rau la bebita (n-are cum sa afecteze embrionii!). Iti tin pumnii sa treaca cat mai repede si sa fie cu ochisori in final. Te pup.

Eu pe de alta parte am fost la doctor ieri. Se pare ca o sa incep acum in septembrie, in a 2a zi de menstruatie (caci aici incepi tratamentul cu anticonceptionale pt 2 saptamani).
Ieri doctorul mi-a masurat uterul si pt ca a constatat ca am colul ingust, a trebuit sa ma dilate (hmm! sa nu va spun nimic de dureri) dar acum sunt si eu stresata pt ca am scurgeri sangerii. Ii spun Denisei sa nu se streseze dar uite ca nici eu nu ma abtin...ma gandesc sa nu-mi fii facut vreo rana pe col. A trecut vreuna prin asta e normal sa sangerez putin dupa dilatare de col? Si cat ar mai dura sangerarea?
Mi-a dat tratamentul dar astept un telefon de la ei caci se pare ca Lupronul care e pe piata canadiana (sau cel putin in Montreal) expira la 1 oct si nu au timp sa se aprovizioneze (!!!!! daca va puteti imagina asa ceva!!!) asa ca s-ar putea sa mi-l inlocuiasca cu Suprefac. A auzit cineva de Suprefac?

Fetele care au facut deja tratamentul de FIV: cand ati facut si hormonul (Pergonal in cazul meu ) in paralel cu injectia de supresie (Lupron...), trebuia sa va intepati de doua ori? Nu stiu dar mie mi s-a parut normal sa pot pune amandoua intr-o seringa si sa fac o injectie dar la clinica imi zic ca trebuie sa le fac separat.
V-a spus doctorul daca e mai bine sa le faceti dimineata sau seara? Eu as putea doar seara sa le fac caci am nevoie de sotiorul meu sa ma intepe si dimineata pleaca f devreme.

Am fost dezamagita caci clinica mea nu are 24 de ore asistenta. Cica pot sa sun daca am probleme intre 7 dimineata si 4-5 seara (doua persoane , doua ore diferite!!) ca cica in restul timpului n-are ce sa se intample!!!

Mai am o intrebare (stiu sunt plina azi dar ce sa zic , sunt aproape de FIV si acum toate mi se amesteca in cap).E o intrebare mai mult pt fetele din State, Canada: Cum sunt doctorii vostri, se creeaza o relatie, simtiti ca ii intereseaza? De ce spun asta! Pt ca doctorul meu desi e amabil , mi se pare ca nu-l intereseaza, ca nu suntem decat un nr de dosar pt el. Ieri a incercat de vreo 5 ori sa inchida discutia. L-am intrebat cand il mai vedem si imi zice ca depinde , poate deloc caci ei sunt 4 doctori in echipa si depinzand de cum raspund la tratament, fac punctia intr-o zi cu doctorul din ziua respectiva, transferul tot asa... La voi a fost doctorul vostru la punctie , la transfer???

Uff! gata, hi! as mai avea multe de scris dar sa le luam pe rand, nu?
Tare iubesc forumul asta si pe voi toate. Am senzatia ca am si rezolvat toate problemele de indata ce le-am descarcat aici.
Va pup si merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Monbb, ma grabesc acum, dar incerc sa raspund rapid la toate intrebarile tale:
N-am auzit de Suprefac...

Din pacate trebuie sa te intepi de 2 ori pe zi (supressant si stimulent separat). Si eu am intrebat si nu tine figura. Mie mi-a spus sa mi le dau seara intre 5 si 8, eu le-am dat la 8 seara era cea mai potrivita ora pt. noi, asa sa iti alegi si tu, cand sunteti amandoi acasa si linistiti.

Sa stii ca nici o clinica nu ofera service 24 de ore. In caz de urgenta poti sa suni probabil la clinica si sa alegi varianta de urgenta (imposibil sa nu aiba) si atunci un serviciu de telefoane il page pe medicul de garda si el te suna inapoi. Dar nu te gandi la chestii dinastea.

Cu medicul tau cam asa e, sunt amabili, profesionisti, dar nu sunt nici mama nici tatal tau. Intr-o anumita masura esti un numar pt. ei. Nici la mine la clinica nu erau toti in fiecare zi la cabinet (de ex. doctorita mea preda si la universitate, avea zi de cercetare in laborator, altoeri avea operatii la un spital) si punctia si transferul mi le-au facut alti medici, dar nu m-a deranjat, am stiut ca toti sunt buni. Deci nu fi dezamagita, asa e peste tot.

Denisa, te rog fii mai optimista!!! Nu ai nici un motiv sa nu crezi ca va fi bine.

Va pup pe toate.
Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Denisa, cu cat esti mai incordara, cu atat doare mai mult. Acolo a avut loc o operatie, chiar daca scurta si usoara, tot interventie se numeste, si tot "traseul" e iritat. Tu esti mai sensibila, de aia te mai jeneaza inca.
Monbb, daca in sept incepi cele doua sapt de anticonceptionale, inseamna ca tot in octombrie faci fiv, NU? Se pare ca punctul forte al romanilor ramane comunicarea. Si la Medsana, si la Giulesti sunt medici pe care ii poti suna pe mobil la orice ora. Dar la cati pacienti au cei din clinicile de afara, e de inteles la un moment dat sa nu te implici foarte tare. Important e sa fie profesionisti si cat de cat simpatici, sa nu dai de o acritura de cate ori te duci la control, ca-ti piere cheful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Merci mult pt raspunsuri.
Cloe: Tu esti acasa sau lucrezi? Sa ai grija de iubiciosii mici! Cum te simti, sunt schimbari , ai greturi?

Ma linisteste sa stiu ca asa si in alte parti. Clinica mea se lauda cu cele mai bune rezultate din Quebec , ca cifre (25% reusita pt transfer in ziua 3 si 50% pt transfer in ziua 5 (blastocyt)) si cu multa experienta (prima clinica in domeniu). Deci profesionisti sunt, sper cel putin.
La serviciu de urgenta ma refeream (24 ore) dar nu au. Daca e ceva ar trebui sa merg la urgenta celui mai apropiat spital, si serviciul de urgenta in Quebec e o mare problema. Dar sa speram ca nu va fii cazul.

Da, inseamna ca trat de FIV/ICSI il fac in octombrie de fapt (aici trat efectiv incepe odata cu injectiile de Lupron), am calculat ca transferul ar pica in jur de 20 oct. Sa speram ca va fii bine.
Karula : Nu s-a stabilit inca ziua transferului la tine, nu? Iti tin pumnii sa fie cat mai repede.

Corina: Ce se mai aude la tine, azi incepi Lupronul. Iti tin pumnii. Am inteles ca n-are de ce sa ne fie teama ...oricum iti astept parerile (daca nu vrei sa sperii lumea, scrie-mi mesaj privat sau email).

Denisa: Capul sus, stai linistita si gaseste-ti ocupatii, cele 2 sapt de asteptare sunt tare grele am auzit dar fac parte din 'distractie'

Deci cine stie daca e normala sangerarea dupa o dilatare de col?
Cine a auzit de Suprefac, un inlocuitor al Lupronului?

Merci din suflet, fug la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Denisa acelasi trataament l-am avut si eu si acum am o bebita.E nasol de bagat utrogestanul pt ca doare acum dupa punctie.Dupa un timp iti revii si nu te va mai durea.Depinde de organismul tau cum suporta durerea.Din pacate al meu nu a suportat durerea si am ratat primadata.
Gravibinomul se da in cazul in care uterul este mic,infantil.Asa am fost eu si am facut 2 saptamani injectii.Altele fac toata sarcina,altele deloc.
Cloe,e super ca organismul tau a primit bine sarcina.La mine au fost nevoie de hormoni pana la 6 luni jumatate.De la 14 saptamani au fost mai putini dar tot am luat utrogestan pana la sfarsit.
Sa nu va fie teama de FIV.Fiecare cu norocul ei.Sunt fete care reusesc din prima...
Sa dea Dumnezeu sa reusiti toate!

va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Denisa, sper ca ti-e mai bine. Trece si durerea asta si sa dea Dumnezeu sa fie bine! Stiu ca perioada asta pana ai un raspuns e f. grea, si ai stari f. contradictorii, ba esti optimista, ba nu. Ti se pare ca nu mai trec zilele, dar sa stii ca trec...

Eu o sa merg la servici cat pot de mult. Nu vreau sa stau acasa decat cand e strict necesar. Deocamdata ma simt f. bine - starile de greata sunt prezente dar nu in asa fel incat sa nu pot functiona :)

Va pup pe toate.
Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Buna dragele mele,

Eu fiind pe coasta de vest, sint cea mai in urma d.p.d.v. al fusului orar. Aici de ex. este 8 AM, pe cind in Montreal trebuie sa fie deja 11 AM, iar in Buc. 6 PM... asa ca imi pare rau ca in fiecare zi eu sint ultima care sa aflu noutatile si mai ales ca primiti raspunsurile mele asa de tirziu.

Monbb, la mine este exact ca la Cloe. Este un "team" (echipa) de medici care se ocupa de tine. Tu ai unul principal, dar daca acela este liber sau ocupat, te poate vedea altul. Aici in State, se pare ca "team medicine" functioneaza f. bine. Ei se chiar lauda cu asta. Ca dovada, unde merg eu, sansele de succes la virsta mea sint de 61% (in 2002 si 2003). Doctorul meu pare f. dragut si experimentat, dar d-abia l-am cunoscut. Sper sa nu se transforme in vreo acritura, ca chiar ca imi piere cheful si mai ales increderea. In 2 ore am appointment cu el sa semnam hirtiile si sa incep Lupronul. O sa va mai scriu cind ma intorc de la dr., daca am ceva noutati.

Cit despre tel. de urgenta 24 ore, orice clinica de IVF trebuie sa il aibe. Nu imi vine sa cred ca (,) clinica ta nu ofera asa ceva. E strigator la cer!!! Cum adica nu ti se poate intimpla nimic intre 5 PM si 7 AM???

Nici eu nu am auzit nimic de Suprefac. Ai cautat pe web?

Deobicei nici-o injectie nu e bine sa fie amestecata cu alta, fiindca fiecare are diverse ingrediente active, care pot reactiona chimic intre ele.

Monbb, cind am facut IUI (intra-uterine inseminations), de vreo 2 ori am avut si eu singerare f. putina. Mi s-a spus ca e normal, din cauza ca iti baga acel cateter pe col (care e f. moale si maleabil), dar e f.posibil sa iti raneasca un pic colul. Mie mi-a trecut in mai putin de o zi, daca imi amintesc bine.

Va pup pe toate si 'vorbim' mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

monbb1, daca sansele la clinica ta sunt de 25% in a 3-a zi,la mine care am facut ET in a doua zi cat e?Ma gandesc, ca atunci ar pune la toata lumea in a 5 zi embrionii,ca sa creasca sansele,ca doar nu fac asta ca sa se distreze pe pielea noastra?

Mergi la inceput