FIV de toamna 7

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Cate clinici... atatea obiceiuri, cati medici... atatea tratamente, cate paciente... atatea reactii! Ufff! Important e sa creada fiecare in sansa lui/ei. Ce-ar fi sa ma duc la Ancar sa-i zic ca am citit eu pe forum ca in X tara se face asa, si nu asa... cred ca mi-ar da cu banii in cap si m-ar pune pachet la avion spre tara X. Nu ca mi-ar parea rau...

Facem la sfarsit bilantul si ne ducem cu el la medicii nostri, aveti tupeu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Fetelor, am venit de la dr. Nu am intilnit un dr. mai amabil si mai doritor sa vorbeasca cu noi pina acum. A stat cu noi de vorba o ora, a elaborat in orice subiect am pus noi intrebari. Aproape ca l-am intrerupt eu ca trebuia sa ma intorc inapoi la servici. Nu ne-am asteptat sa fie asa dragut. Nici depositul nu ni l-a luat inca, desi incep Lupronul de azi (10 unitati). O sa ne ia depositul, se pare, doar cind incep gonadotropinele, cam in 10 zile (care ne-a spus ca o sa fie 225 unitati pe zi).
Am invatat cum se face injectie, si m-a pus sa imi fac una pe loc (cu ser fiziologic) in burta, si vreau sa va spun ca asa cum mi-a spus, NU DOARE DELOC!!!

Cloe, tu cite unitati de Lupron si Gonal-F ai facut?

Denisa, chiar azi am discutat problema care o pui tu. Se face ET-ul in functie de cum se dezvolta embrionii. Ziua cheie este ziua a 3-a dupa punctie, cind embrionii ar trebui sa fie de 8 celule. Daca sint toti super in ziua a 3-a, atunci ai 2 optiuni:
(1) sa iti faca ET cu 2-3 embrioni in ziua a 3-a (la nivel de 8 celule fiecare), sau
(2) sa mai astepti 2 zile si sa faci in ziua a 5-a blastocist transfer.
La blastocist transfer sansele de a ramine sint mai mari un pic, dar nu oricine poate sa ia riscul si sa astepte pina in ziua a 5-a. Depinde de ce parere au doctorii, si mai ales embiologistul (el stie cel mai bine daca e ok sa astepti inca 2 zile pt. blast, sau sa faci ET in ziua a 3-a). Deci totul e in functie de cum se prezinta embrionii (si citi) in ziua a 3-a.

Denisa, e posibil ca in cazul tau, embrionii tai sa fi fost maturi (8 celule) in ziua a doua.

Va las acum ca trebuie sa si muncesc ceva azi... Denisa, capul sus, ca in citeva zile ne dai vesti bune!!! Iti tinem pumnii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Corina, ma bucur ca totul a decurs atat de bine la clinica. E f. important sa te duci cu incredere, ca har Domnului te vei duce destul la monitorizare. Si eu am fost placut impresionata de toti medicii de la clinica mea si si doctorita mea avea rabdare f. multa la toate intalnirile, oricate intrebari am avut (si noi suntem dinaia care vrem sa stim tot - faceam research acasa si mergeam cu multe intrebari tot timpul, ne si zicea: vad ca v-ati facut tema, nu gluma :)). Ai mei insa au fost mai stricti cu banii - toti banii jos inainte de a incepe ciclul!!!! Poate sunt patiti, cine stie... Nu conteaza, sunt banii cei mai bine investiti!
Eu am luat 20 de unitati de Lupron pana in ziua cand am inceput Gonal F si atunci mi-a micsorat doza la 10 unitati - v-am mai scris eu; le-a fost extrem de frica sa nu ma hiperstimuleze ca reactionasem f. bine la Gonal F in trecut (la inseminari) si de aia doza asa mare de Lupron la inceput. Gonal F am luat cate 2 fiole pe zi (nu mai stiu ce gramaj aveau, o sa verific si adaug mai tarziu. Din cate am inteles eu a fost doza minima de Gonal F pt. FIV. La un moment dat am luat vreo 2 zile la rand o fiola jumate, ca crescuse prea mult estrogenul.

Denisa, asa e cum zic fetele. Depinde de medic si de clinica. Multe clinici nu au chiar conditiile perfecte sa pastreze in mediu ideal embrionii dupa ziua a 3-a si atunci nu vor sa riste sa ii mai tina (de multe ori uterul e mediu mult mai bun decat orice laborator) si mai bine ii transfera in ziua a 2-a sau a 3-a. Nu-ti fa acum probleme si din asta, te rog!!!

Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Denisa, fetele ti-au explicat deja f bine cum e cu transferul in diferitele zile. N-am vrut sa te speri...crede-ma nu ai de ce. Cine reuseste sa ajunga in ziua 5 are mai multe sanse teoretice dar are si mai multe riscuri ca sa nu reziste nici un embrion. Doctorii decid asta in fct de starea embrionilor. Intre ziua 2 si 3 nu e diferenta. Cat despre procentele cu acre se lauda fiecare cinica , asta e marketigul lor si in America de Nord se bat tare pe tema asta (am citit pe un site american ca unele clinici in State nici nu accepta paciente care au sanse mici de teama sa nu le scada frumoasele procente!!!). Hai, fii cuminte , povesteste-ne ce faci si la sfarsit da-ne o veste buna.

Deci si la alte clinici se practica asa numitul lucru in echipa, inseamna ca asa este.
Si eu am fost revoltata de raspunsul asistentei cum ca nu se intampla nimic rau seara. Mi s-a parut asa stupid raspunsul incat mi-am raspuns singura ca ma duc la un spital, la urgenta daca e nevoie.

Corina: Felicitari pt prima injectie, continua la fel si sa nu te doara.

Celelalte fete: Si voi ati facut injectiile in burta?

Cloe: F bine ca te duci la servici, sa te gandesti si la altceva inafara de bebitii de care ai oricum grija in fiecare secunda.

Cine mai stie cand incepe tratamentul? Sa facem o lista de viitoare mamici. Cloe, apoi trebuie sa urmeze Denisa, apoi Corina si ....cine urmeaza?

Va pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamagda spune:

salut fetelor, am revenit; ce harnicute sunteti in fiecare zi..am devenit addicted la acest forum; corina, ai inceput tratamentul cu dreptul dupa cite vad eu, felicitari pt optimism si tine-o tot asa; denisa, iar ne superi pe toate; stai linistita si nu te mai gindi savant la embrioni, etc, oricum a trecut; uite, eu am avut 4 blastocisti si mi-au transferat 3 dintre ei in ziua a 6-a!!! toti imi spuneau sa-mi cumpar multe bax-uri de pampers ca o sa am nevoie, si nu a fost sa fie; dr spunea ca sansele la mine erau de 60%; ei bine, eu m-am incapatinat si fac parte din cei 40%; o pacienta a avut 1 singur embrion fertilizat si i l-au transferat in ziua a2-a de frica sa nu-l piarda nici pe ala; acum are un baiat frumos..cine ar fi zis ca intre mine si ea, eu la 27 de ani, ea la 40, ea va avea bebita si eu nu? roaga-te mult si din inima la Cel de Sus si fii cumintica te rog; mon, eu m-am hotarit sa incerc din nou fiv si asta numai datorita voua; dupa ultimul esec am avut o depresie destul de urita si nu credeam ca voi mai avea curaj sa mai incerc; dar uite ca deja mi-am facut appointment la dr pe 11 sep; tot atunci vreau sa merg in ungaria sa-mi cumpar fiolele, iar tratam in feb-martie 2004 daca totul va fi bine pina atunci; eu sper sa nu fiu nevoita sa fac a 2-a laparo..pupici pt toate fetele,oanamagda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

'Neata, dragele mele!!

Azi voi incepe sa sun la cabinetul dlui dr.Niculescu ptr programare ptr. luni,1.Sept, cel tarziu, sper ( asa am inteles ca se intoarce din concediu) - am mari emotii!!!!

Raluca, asa cum cred ca stii si tu, Pia va reveni din concediu pe 7 sau 8.09, dar am convenit ca o voi tine la curent per SMS cu ce reusesc sa fac, sa stii.
Doamne, sa vedem ce imi spune dl.dr., cu ce incepem, etc,etc.

Stii ce ma mai nelinisteste pe mine apropo de telefoane de urgenta??? Ca dl.dr.Niculescu efectiv nu are telefon mobil, mi-a si spus ca in mod intentionat nici nu-si ia, ptr ca nu ar mai putea lucra, ar suna tot timpul. Dna Dr.Cocei are si mi l-a dat, am apelat-o o singura data pe el si nu a raspuns, i-am lasat atunci un SMS.Nu sunt genul sa asaltez inutil oamenii, ma jenez, nu-mi place sa deranjez, dar ma gandesc totusi ca daca ma voi afla, Doamne-fereste, intr-o situatie critica, de urgenta, intr-o Sambata de ex., sau la o ora tarzie seara,etc. - CE naiba fac??
Trebuie s-o intreb neaparat pe Pia sau stii tu de la ea ceva in sensul asta???
Voi, fetele de la dl.dr.Ancar, aveti nrul sau de mobil??

Corina, sunt ffff happy ptr tine !!! Este asa de important sa ai parte de un medic in care sa te poti increde total, mai ales in asemenea incercari. Si bravo ptr injectie, ce mai, esti tare!!!

Denisa, draga mea, nici nu te mai gandi, of, e greu, stiu, eu ma obsedez involuntar singura, dar incearca, incearca sa te relaxezi - pune-l pe al tau sot sa te scoata la cate o cina romantica sau un film, etc.

Monica, da si eu am citit exact asta - ca multe clinici, mai ales din SUA, isi selecteaza pacientele in asa fel incat sa nu le scada procentele cu care se lauda. Cam ceva in genul asta este insa si politica dlui dr.Niculescu,cred, ( am auzit din sursa neoficiala, desigur), dar nu face aceasta selectie atat ptr gloria lui de a-si mentine un procent cat mai inalt de succes, ci ptr ca efectiv nu doreste sa-si bata joc de banii, timpul, sufletul omului - asa am inteles eu si cred ca este asa.... Tocmai din cauza asta ma bucur fff mult ca nu m-a mai amanat cu alte incercari in continuare, ci ca m-a programat direct la FIV - inseamna ca am sanse..

Fetelor, va tin la curent si va pup pe toate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

AH, sa nu uit, INJECTIILE din Ungaria!!!

Stie cineva de UNDE exact ( ce farmacie, adresa,etc) le putem procura, cu ce retete sa fim la noi, etc, ma rog, detalii..????

Cored, ai amutit - nu te supara ca revin si insist cu aceasta intrebare, dar mai multe fete de aici suntem interesate - ne poti da detalii de unde, ce si cum, ai procurat tu injectiile din Ungaria acum 1-2 sapt. ??

Oanamagda, si pe tine te intereseaza, vad ca vrei si tu sa dai o fuga in Ungaria ptr asta, stii tu sa ne dai detalii???

Iar va mai pup, fetelor, bye!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Anca, in primul rand sa-ti zic de fiolele din Ungaria: Cored a raspuns deja ca le-a luat din Szeged (un oras apropiat de granita si frumos), de la o farmacie din piata mare a orasului, in centru. A mers cu reteta de la Medsana. Mai cauta sa vezi ce-a scris exact.
Apoi cu tel mobil... noi de la Ancar avem telefoanele (!) lui si-l putem suna oricand. Pia zicea la fel ca o suna pe Cocei doar cand e musai-musai. Nimeni nu abuzeaza de asta, dar la mine chiar a fost cazul de cateva ori, din pacate.
Monbb, eu sigur incep trat pt ET in a doua jumatate a lunii sept., ca pe 15 va veni ultimul ciclu. Deci am calculat eu ca ET va fi undeva pe la jumatea lunii oct. Oricum cele care suntem la Medsana pt toamna asta vom face toate in acelesi timp (eventual o diferenta de o zi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Ai dreptate Anca,ar trebui sa ies la o cina romantica,dar din pacate trebuie sa stau la pat.Cina romantica o las pe mai tarziu.Timpul trece greu si cu ganduri destul de negre.Apoi acum ceo fi o fi,dar abia astept sa treaca,ca daca mai tine mult o iau razna.Pana pe 8 septembrie cand trebuie sa ma duc la test e cale lunga si parca si orele stau in loc,nu numai zilele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Denisa...cauta sa te gandesti la ce este mai frumos pe lumea asta...la bb-le tau din burtica.Timpul va trece mai usor asa.Citeste carti de bb si de sarcina,uite-te la filme siropoase.Eu asa am facut si a fost mai usor.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput