--> --> -->

FIV de toamna 7

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Daca o sa se prinda bb sigur o sa aveti nevoie de telefonul mobil al dr curant.Eu tare l-am mai frecat pe Ancar in timpul sarcinii...

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

Sorry, sorry,sorry, Cored, sunt o zapacita!!! Mersi mult, Raluca, am gasit mesajul lui Cored - ok !!!

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Oana, felicitari, f bine ca te-ai hotarat sa mai incerci. Atata timp ct doctorul iti spune ca mai ai o sansa, trebuie s-o incerci ca doar e sansa ta. In plus deduc ca la ultimul tratament aveai 27 de ani deci cred ca ai putin de 30 de ani acum. Nu poti se renunti acum.
La toate ne e teama de esec (mi-e groaza cum as reactiona daca...) dar trebuie sa gandim optimist si sa ne apucam sansa de "coarne".

Raluca, ai dreptate, citisem ca sunteti oarecum grupate si daca zici ca transferul pica pe la mijlocul lunii octombrie , inseamna ca facem aproape de odata, de fapt eu as fii cam ultima (din cauza anticonceptionalelor). Sa fie cu ochisori la toata lumea. Ti-am zis ca pt tine sunt ce-a mai linistita? Sunt convinsa ca o sa fie si ma intrebam intr-o zi de unde convingerea asta...p pt ca stiu ca ai multi embi care te asteapta cuminti.

Denisa, atunci aranjati pt o cina romantica in pat, poate doar fara lumanarele ca sa nu fie accidente. Hai rezista! nu mai e mult...uf! si gata!

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Fetelor, eu mi-am dat injectiile in picior, nu in burta. Am intrebat asistentele si au zis ca e totuna. Fiecare isi da unde unde ii e mai usor.

Corina, asteptam sa ne scrii cum a decurs injectia aseara. Ma bucur ca nu te-a durut aia de proba. Vezi ca nu v-am mintit?

Va pup

Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cored spune:

buna fetelor,
nu v-am uitat, dar la mine e mai dificil sa ma conectez la internet. va recomand din tot sufletul sa incercati in Ungaria. in doua zile drum intins cu o noapte dormita acolo nu va costa mai mult de 150euro in plus fata de medicamente. stiu si un motel MATRIX de 3 stele, cu adevarat 3 stele, la 50euro/ noapte/ camera cu mic dejun inclus. abia astept sa vina toamna sa incepem procedura de fiv. eu tot in lotul de toamna voi fi la Medsana dar voi sti mai multe dupa intalnirea de pe 11.09. am deja emotii ca la mine va fi destul de greu sa-mi iau cateva zile libere. apropo cat trebuie sa stai in repaus? e obligatoriu sa stai in pat dupa transfer? am deja emotii amestecate cu nerabdare ... hai ca nu vreau sa va transmit si voua starea mea. trebuie sa avem incredere si optimism. va pup

cj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Buna fetelor, ca deobicei vin si eu la spartul tirgului, dar la mine e doar 8 AM.

Injectia aseara a decurs fara nici cea mai mica problema. Nici nu am stiut ca sint asa viteaza. Am scos seringa, am umplut-o si am si am facut injectia ca o profesionista, f. nici o ezitare sau teama. Din nou, pot sa va spun ca nu a durut absolut deloc. Dupa vreo 1/2 ora aveam un pic pielea iritata si se vedea ca o bula sub piele, dar nici o durere sau sensibilitate. Azi de dimineata imi trecuse deja! Si mie mi s-a spus ca nu conteaza - in picior, sau brat, sau burta - dar se pare ca in burta doare cel mai putin, apoi in picior, si cel mai rau doare in brat (in zona unde se faceau vaccinele cind eram copii).

Cloe, fiolele de Gonal-F vin in 75 IU. Deci tu ai luat 150 IU pe zi. Mie mi-a recomandat sa cumpar "multi-dose" care este de 1200 IU (deci cit ar fi 16 fiole). La bani a facut mare diferenta. Plus, ca le-am luat de la farmacia lor (Universitatii Washington) si fiind in parte subventionata de stat, e totul mai ieftin.

Asta ma aduce la subiectul "procente de succes". Clinica unde merg eu tine de Univ. Washington, si este prima (sau printre primele 2-3, nu mai tin minte exact) clinica din nord-vest (U.S.) care a facut IVF. Parerea mea este ca nu e marketing, ci totul tine de embriologisti si de aparatura. Aparatura d-abia au schimbat-o si embriologistii sint inspectati si testati la singe, mi s-a spus. Nu cred ca isi aleg pacientele, mai ales ca daca e partial subventionata de stat nu pot sa faca asa ceva ca nu ar fi "constitutional". Deobicei, clinicile noi, mai mici si private se stie ca uneori isi aleg pacientele, ca sa le creasca procentele si sa isi cladeasca un nume. Apoi, si cele din Ro se pare ca isi aleg pacientele (initial noi ne-am gindit sa venim in Ro pt IVF ca e mult mai ieftin si am rugat-o pe mama sa intrebe la fiecare clinica amanunte, info, preturi etc, si unele i-au dat f. clar de inteles ca isi aleg pacientele). Dar hei, chiar daca ar fi asa, asta e bine, daca ne-au ales inseamna ca ei sint de parerea ca avem sanse bune, nu??
Aici, in U.S. fiecare clinica e obligata prin lege sa anunte oficial cifrele de succes pe fiecare an. Deci nu sint umflate sigur.
In sfirsit, stiti cum e, fiecare cioara isi lauda puiul. Eu una simt ca am facut o alegere buna la clinica asta. Doamne ajuta sa le cresc si eu ratele un pic :o)

Va pup acum si va doresc numai bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Fetelor,cate zile inoata embrionul in uter?Si cand se cuibareste bine in endometru?
Cloe,care a fost primul tau simptom de sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Denisa, embrionul se implanteaza cam la 8-9 zile de la ovulatie, deci fa tu calculul, considerand data ovulatiei data punctiei.
Denisa, eu zic ca nu e bine ca stai in pat atata timp. Cel mai bine, ca sa fii tu linistita suna o asistenta la clinica si intreaba. Chiar cat sa iesi undeva la un restaurant nu cred ca strica. Da, nu e bine sa te apuci acum de curatenie generala, dar sa te misti putin nu are ce sa strice. Poate de aia esti si asa mai pesimista acum, ca nu faci nimic. Dai in depresie stand atata in casa si in pat.

Primul simptom de sarcina ce l-am avut eu a fost o combinatie ciudata de foame cu greata. Simteam ca mi-era gol stomacul si ca ar trebui sa mananc ceva, dar nu-mi trebuia nimic. Dar sa stii ca asta am simtit numai dupa ce mi-a facut analiza de sange (11 zile de la ET), nu stiu exact cand, dar nicidecum dupa cateva zile, cum esti tu acum. Deci te rog nu te ingrijora acum daca nu ai inca simptome. F. putine femei au simptome atat de devreme.

Bravo, Corina!! Asa am fost si eu. Se mira si sotul meu cum de am atata curaj. El imi pregatea injectia, eu mi-o dadeam, deci am mers si acasa pe principiul de "team" :)

Va pup.
Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Astazi e a 9 zi de la punctie,deci se poate implanta azi.Si cum se traduce implantarea asta, cu o durere de burta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Parvutoiu Anca spune:

Raluca, fetelor, sunt super-agitata si emotionata!!! Am dat ieri de dl.dr.Niculescu si m-a programat ptr AZI, ORELE 13.00 deja!!!!!
Abia astept, abia astept sa vad ce ma asteapta, dar gata aflu si eu in sfarsit care vor fi urmatorii pasi, intram in actiune!!!
Am sa-i dau Piei SMS sa stie si ea.

Denisa, draga mea, dar tu trebuie sa stai in pat chiar 2 saptamani in sir, adica pana pe 8.09??? Cate zile se sta in pat dupa ET in mod normal ??? Hai, tine-te tare, tare.

Corina, e clar, esti tare, nici nu aveam dubii!!!
Nu stiu de ce, am senzatia ca injectiile astea, care treb sa ti le faci singur in Vest/USA dor mai putin decat la noi, ma gandesc ca este vorba de seringa cu acusor fff fin, ca la diabetici.
La noi, se fac in fese, am inteles si cred ca se fac cu seringi normale, poate cu ac mai fin, dar nu ca cel de diabetici - cred ca acesta este unul din factorii ce provoaca durere, in fine....

Va pup, fetelor, daca nu mai apar pe forum azi, va doresc un week-end minunat la toate!!

Mergi la inceput