Nu mai pot cu 50 %!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Nu cred ca un elev care vine cand vrea el la scoala nu poate fi penalizat. Ma rog, poate ar trebui o macroschimbare in invatamant. Spunea cineva mai sus ca sectorul privat nu are legatura cu cel bugetar. Cum adica? Nu din impozitele platite de privat sunt platiti bugetarii?..si asta in conditiile in care toate veniturile sectorului privat sunt raportate la performanta? Spre exemplu acum...au scazut exporturile...a scazut numarul de locuri de munca. Eu am cunostinte care lucreaza in domeniul privat si cunostinte care lucreaza in domeniul bugetar. Unde credeti ca se munceste mai mult? NU cumva acolo unde locul de munca iti este amenintat de rata performantei?

http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Gabriela: stiu. Nu scriu pe aici ca sa fac pe desteapta ci pt ca decizia de a parasi invatamantul in Romania pt mine a fost una grea.
Simona: probabil multe scoli de la sate nu au calculatoare si e desigur trist. Trist e si ca unele au, dar n-au profesori in stare sa le arate copiilor cum sa trimita un email.


trist e si ca multe scoli au dotari de exceptie, bani pentru investitii, iar pregatirea si profesionalismul cadrelor didactice scad de la o zi la alta

noi avem patru retele de calculatoare in scoala (orele de informatica sunt cele mai frecventate) dar profesorii (mai ales cei tineri) sunt majoritatea in tranzit

avem termopane, centrala proprie,am schimbat de trei ori in ultimii ani mobilierul din cancelarie, anul asta am avut un sponsor care ne-a adus banci noi in toate clasele, avem grupuri sanitare amenajate occidental...dar din pacate scoala se face cu oameni, si oamenii au facturi de platit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina
...dar din pacate scoala se face cu oameni

da, se face cu oameni care trebuie sa fie motivati pentru munca pe care o fac. Profesorul ar trebui sa vina la munca fara grija zilei de maine, fara sa se gandesca, ca, dupa ce trage linia darilor catre stat nu mai ramane cu nici un ban pentru el, pentru "suflet" daca intelegeti ce vreau sa spun.
Oricum aici doar ne dam cu parerea... ne spunem oful...ca mai mult nu putem face.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

S-a scris ceva mai demult ca nu vreau sa fac greva ca nu sunt platita. Chestia este ca nu-mi mai permit sa nu fiu platita. Si eu si sotzul lucram in invatamint, avem rate de 1500 lei lunar(trebuie sa locuim si noi undeva) si sincer nu am economii sa pot plati.
Nu sunt genul de profesor care sa-mi bat joc, fac meseria asta pentru ca mi-e drag. E frumos sa lucrezi cu cei tineri sunt curati , sunt altfel.Dar e jenant ca pentru orice marire de salariu sa nu poti negocia cu directorul, primarul, guvernul ci trebuie sa-ti ceri drepturile in strada.E jenant ca toti profesorii indiferent de seriozitate, competenta, daruire sunt tratati la fel ( cu acelasi salariu).
Nu mai vreau sa dau explicatii parintilor nu pentru ca sunt o nesimtita ci pentru ca mi-e jena sa spun parintilor ca mi-e greu si nu ma descurc, ca am invatat si invat inca pentru ca sa fiu respectata si prin salariu nu numai prin multumiri.Nici eu pe perioada gravei nu as avea cu cine lasa copilul si as plati bona. Greva n-am facut niciodata acasa ci s-a facut prezenta la scoala in fiecare zi.Iar clasele a XII-a au facut pregatire pentru bac.
Sunt intr-o scoala unde se pune pret pe educatie , unde majoritatea profesorilor tin la prestigiul lor, unde cei cu mai multa experienta ne-au invatat ca e important sa fim seriosi si responsabili. Bineinteles ca sunt si exceptii dar e asa greu la unele materii sa ai profesori bine pregatiti ( pleaca din sistem ).

De fapt nu vreau grava pentru ca suntem minge de ping pong in acesta campanie electorala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Voi stiti cat e brutul unui functionar public , studii superioare, debutant? va spun eu, 690 lei. Brutul, oameni buni. legea functionarului public nu ii da dreptul nici la aia 1000 ron brut, minim pe studii superioare.

Asa ca eu nu sunt de acord ca unora sa li se dea 50 la suta si celorlalti, aia cu salariile cele mai mici sa li se arunce in ochi un 2,3,5 la suta ca pana acum. de ce nu dau la toata lumea in mod egal ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Flaviutza, nici profesorii debutanti nu stau mai bine la capitolul salarii. Eu cu 9 ani vechime,dirigentie si gradul doi iau 12oo. Dar la debutanti e mult mai putin.
Si marirea de 50% e pentru emisiuni la tv, subiect de campanie electorala, motiv de zizanie cu celelalte categorii de bugetari, oricum prea curind nu vom vedea acesti bani. Si pentru un debutant acesta marire de 50% care de fapt e 38% e tot putin incit daca va gasi ceva mai bun va pleca.
Legea asta nu a fost propusa pentru noi, cei cu salarii mici ci pentru parlamentarii care sunt profesori universitari sau au rude in universitati.
Nu ma refer aici la asistenti ci la cei care chiar au salarii mari, lucreaza in multe facultati si sunt parlamentari.
Acum ca mi s-au culcat copii ma duc sa-mi fac testele pentru miine pentru elevi- ca tot zicea dl.premier ca lucram doar 14 ore pe saptamina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Nona, iata-ma din nou. Sa te intreb a la Guestus : la cat ai ajuns azi acasa, te-ai uitat la "tanar si nelinistit" intre timp, ai facut ciorbita, te-ai jucat cu copiii ? Uite programul la mine : la 6 plec de la servici, la 6 jumate is la bona, la 7 acasa. Asa ca ciorba sau calcat fac dupa programul copilului. Tu la cat ajungi acasa zilnic si cum te organizezi? Oare minte "Dl premier" sau oare tu ai avut nspe mii de lucruri de facut inainte sa te ocupi de lectii? Ca daca la 12 ai fost acasa si la 22:22 te-ai apucat de lectii pt mine n-are relevanta. Si fii sincera, te rog : cate ore predai pe saptamana? Hai sa mai auzim si rapunsuri obiective pe postul acesta, nu numai din cele melodramatice (ca tot nu mi-ai spus daca la greva din 2005 ti-ai scos banii din recuperari sau chiar ai fost penalizata la salariu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

well, fara nicio intentie de a intra in polemica cu cineva...

In primul rand, cred ca veti fi de-acord ca in toate domeniile de activitate exista oameni delasatori, care nu-si fac treaba (deci si in invatamant...).

Cei care isi fac treaba, insa...lucreaza cel putin cele 40 ore/sapt (pt care ni se tot zice ca suntem platiti...)
Hai sa detaliem putin (colegii din invatamant ma pot completa):

- Norma didactica (deci strict orele de predare) - 18 ore/ sapt
- Fiecare ora de predare/evaluare necesita CEL PUTIN 1 ora de munca (pregatire, scriptologie obligatorie, realizarea testelor, evaluarea lor, completarea documentelor...) deci inca 18 (sau, pentru cine nu crede chestia asta, poate sa mai scada 1-2, dar nu inainte de a se documenta...)
- Activitati extracurriculare - care nu sunt platite, dar se cer si primesti mereu bobarnace daca nu le faci... - aici variaza, dupa cum se implica fiecare, sa zicem intre 1-3 ore/sapt (va rog sa tineti cont ca si acestea presupun o munca de pregatire, uneori deplasari, telefoane date pe banii proprii, scriptologie...).
- Consultatii dupa program (nu ma refer la meditatiile particulare, ci la consultatiile saptamanale, pe care multi profesori si invatatori le fac, gratuit, la scoala (a, ca putini elevi/parinti participa, e altceva...); diferite cercuri - 1-3 ore/sapt
- Sedinte de tot felul - cu parintii, cu cadrele didactice - la scoala, la isj-uri, intalniri metodice - sa zicem 1 ora/sapt (ca tot sunt pe luna minim 2-3 convocari, care tin intre 1-4 ore bucata, plus ca uneori si astea presupun deplasari, pregatiri, o multime de documente...)
- Ca de-o vreme e moda cu tot felul de comisii si proiecte - mai punem si activitatea in cadrul comisiilor si diferitelor proiecte - hai sa zicem tot un minim de 1 ora/sapt (desi va promit ca la mine se fac mai multe!)
- Ei - si vine randul formarilor si perfectionarilor, al cursurilor pt cadre didactice...Nu ma refer aici la faptul ca cineva vrea sa faca asa de fantezie un master sau un doctorat...Nuuuu, ci cursuri si formari, dintre care unele obligatorii, altele "recomandate" pentru specialitatea fiecaruia. Cursuri pt. care alti angajatori te invoiesc din timpul de lucru si iti platesc formarea. La noi, in cel mai fericit caz e gratis, oricum clar ca se fac in timpul liber, adesea chiar in week-end (si atunci tine 1-3 week-end-uri, cu program gen 9-17). Credeti ca sunt prea generoasa daca mai pun si aici 2 ore/sapt?

Nu stiu voua cat va iese totalul, dar mie imi da in cazul fericit 40 ore/sapt (ore pline, adica de lucru; nu am pus si studiul individual - care se zice ca si acela se considera - dar unde sa-l mai adaug?).

Deci, eu nu sunt pentru greva - motivele le-am mai spus - dar vreau sa se stie ca un cadru didactic care isi vede de treaba lucreaza pe putin 40 ore/sapt (sotul meu poate depune marturie...).

Si as fi prima care as vota sa lucram cele 40 ore in scoala - in sensul ca sa facem tot ceea ce am descris mai sus la scoala, in cadrul unui program organizat, sa zicem - de la 7 la 15.
Cu conditia sa pot pleca la 15 acasa linisitita (fara sa trebuiasca sa ma intorc la 17 sau sambata...), doar cu poseta, nu cu o sacosa de hartii dupa mine...
Cu conditia sa fiu platita suplimentar daca mi se cere sa lucrez mai mult decat cele 40 ore /saptamana

Avantajele?
In acest caz, cred ca s-ar recunoaste, in sfarsit, cat timp lucreaza cadrele didactice.
Am avea si noi un program normal, nu tot pe apucate si cu ore "de noapte" sau de week-end
S-ar observa destul de repede ca solicitarile depasesc programul si...s-ar hotara, probabil, sa se revizuasca solicitarile, sau sa ne platesca pentru eforturile suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Avmaria, pentru ce sa te iert? Pentru ca-ti bati joc? Ma cunosti tu pe mine sa stii la ce emisiuni ma uit? Sau crezi ca profesorii au in program un anume film serial?

Si ca sa ajung la scoala unde sunt nu m-a adus nimeni de pe strada. Am dat concurs. Si ca sa fiu titulara pe un post de chimie in oras a trebuit sa iau si nota mare. ( cei din sistem stiu ce greu e sa obtii la unele obiecte un post in oras). De ce nu plec ? Pentru ca nu ma vad facind altceva. Pentru ca in fiecare zi e altfel, pentru ca ma simt utila, pentru ca depind de elevii mei, pentru ca e onorant sa ajungi sa te pretuiasca (acum sa nu credeti ca toti sunt innebuniti dupa mine).

Si eu cred ca important nu este cite ore stau la scoala ci e important ceea ce fac. Daca la scoala stau 50 ore pe saptamina si ceea ce fac fac prost- degeaba.Nu am stat sa contabilizez cite ore stau la scoala. Nu am stat sa socotesc cit timp ma pregatesc pentru lectii. Nici nu vad rostul.Adevarul e ca ma cam deranjeaza ca sunt multe hirtii de facut. Sunt zile in care programul e f. incarcat, altele in care e f. lejer (astazi de exemplu) Nu eu sunt cea care a hotarit ca norma unui profesor sa fie de 18 ore.
Dar nu despre asta se discuta aici .
Sunt multe bube in sistemul de invatamint si parlamentul a dat o lege doar asa sa rascoale masele. e nevoie de o lege noua in sistemul de invatamint dar parca nu de asta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

AvMaria exagerezi. Nu ai nici un drept sa judeci ceea ce nu cunosti.

Nonna: Nu ai de ce sa te justifici.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput