Nu mai pot cu 50 %!
Raspunsuri - Pagina 5
gabitaco spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
Corect! Eu una m-am lasat complet de copiat si de printat. M-am straduit sa fac pt fiecare curs cate un website, scoala are sistem de elearning, dar nu tb neaparat google sites will very well do. Acolo postez tot, programa, notitele mele (daca sunt scrise de mana le scanez), temele, plus cheile pt toate testele (quiz, teme, examene). Daca ei imi trimit teme prin email, bineinteles le accept. Asta si textbook si nu mai tiparim nimic. Multi instructori au pagini de facebook si alte asemenea, clasele sunt mai atractive asa si conteaza, mai ales pe la stiinte pe unde nr de studenti e peste tot din ce in ce mai mic. Bineinteles ca un prof cu o gaura in pantof n-o sa isi bata capul sa invete cum se editeaza google sites; si uite asa revenim la motivatie si deci la salarii. |
Da...noi traim in ROMANIA....si asta.....
Ia sa va vad eu cum trimiteti teme pe mail la elevii de liceu? daca ai o ora pe sapt...asta inseamna cam 20 de clase de elevi..cu cate 28-30 de elevi in fiecare clasa....
Da mai pune si pb...cati au acces la net...sau cati profi isi permit internet acasa...
Nu mai discutam de testele care se dau la clasa. Le face proful la calculator- lucru care cere timp si studiu( pt. cine nu stie acum la scoli se cer teste diferentiate - pe nivelul de pregatire al elevului: slab, bun si f. bun )... si trebuie multiplicate... nu? ...si asta costa bani ... de la cine????
Vrem invatamant modern...cu bani putini...Ei asta eu nu o inteleg.
Sa recunostem cu totii... daca vrei invatamant de calitate trebuie sa platesti oameni de calitate.
Scolile sunt pline de profesori pensionari care isi permit pe langa pensie si salariul mizer al profesorului roman. Tinerii bine pregatiti nu mai stau in invatamant...de ce?
Dupa 13 ani de invatamant, cu gradul didactic 1 si masterat un prof nu ia mai mult de 1400 ron...oricat de mult ar munci. Are doar satisfactia muncii si respectul celor care i-au fost elevi...care nu tine de foame.
E multa inversunare din partea parintilor cand vine vb de salarizarea profesorilor...oare de ce?
De ce sa nu recunoastem ca oameniii acestia ne educa odraslele ....ne ajuta sa cizelam mana de om pe care am plamadit-o .... de ce nu incercam sa ne punem un pic in locul lor.
Toata lumea stiga ca profii fac meditatii...dar nu fac toti, poate doar 1/4 din ei ...iar aceste meditatii sunt incurajate si ele de parinti..care vor ca odrasla lor sa fie mai sus ca altii.
Vacate mari...de 3 luni...de unde?.... sunt scoli in care profii fac activitate pe timpul verii...examene( bac, corigente, diferente...etc), cercuri cu elevii, pregatiri sambata la centre de excelenta ale elevilor - fara bani, excursii, etc. ...astea nu se vad....pacat
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitaco Sa recunostem cu totii... daca vrei invatamant de calitate trebuie sa platesti oameni de calitate. De ce sa nu recunoastem ca oameniii acestia ne educa odraslele |
Am spus si eu asta vreo cateva pagini mai sus si mi s-a raspuns: "bona sau profa e tot aia; slujba de cadru didactic e part-time; pt cat fac cadrele didactice si cat iau e mult."
Pt fiecare dintre noi exista solutia plecarii (in alt job sau spre zari mai calde). Pt invatamantul romanesc nu exista se pare nici o solutie.
PS1. Nu ma intereseaza daca au net acasa atata timp cat scoala are biblioteca cu calculatoare. Nici mie nu imi tb net acasa, am calculator cu net pe birou.
PS2. Am clase de teorie de 40 cu care am 4-5 ore pe sapt; le fac teme si lucrari - toate la fel, nu se cere diferentiat; la fiecare clasa de 40 le dau lucrare si tema in fiecare saptamana. Mai am lab lungi si grele. Deci pe scurt f mult de corectat si pregatit.
Pe de alta parte colega mea care e singura isi permite sa isi creasca copilul, sa isi plateasca ipoteca si sa-si duca viata strict din salarul de aici. Cand va fi si in Romania asa, si calitatea invatamantului va fi alta, si implicarea cadrelor didactice va fi alta. Parerea mea
gabitaco spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
PS1. Nu ma intereseaza daca au net acasa atata timp cat scoala are biblioteca cu calculatoare. Nici mie nu imi tb net acasa, am calculator cu net pe birou. Pe de alta parte colega mea care e singura isi permite sa isi creasca copilul, sa isi plateasca ipoteca si sa-si duca viata strict din salarul de aici. Cand va fi si in Romania asa, si calitatea invatamantului va fi alta, si implicarea cadrelor didactice va fi alta. Parerea mea |
1. la noi nu gasesti in nici o sc. birouri pt fiecere prof...cu acces la internet . Scoala nu are biblioteca cu internet...deci...???...si chiar daca ar avea elevii ar face acolo cu totul alceva decat carte....
2. dintr-un salariu de profesor..platesti ratele si intretinerea, platesti lumina, gazul, abonametul la tv. si eventual internet, asiguri mancarea si imbracamintea copilului...si MORI DE FOAME
Cam asta e viata bietului profesor roman dedicat muncii sale.
TRIST... TRIST....TRIST
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
sirimie spune:
Off topic- exista invatatori la sate care nu au acces la calculator. De unde sa trimita elevilor pe mail...
In sfirsit i-am auzit pe guvernanti recunoscind ca numai salariile mici din invatamint ar trebui sa creasca, nu TOATE salariile. Adica daca tot vor sa faca o lege corecta, sa o faca pentru cine are nevoie de mariri de salariu, nu pentru profesorii universitari parlamentari care iau o gramada de bani.
Cred ca problema lor este ca sint prea multi, si pentru asta efortul bugetar ar fi prea mare. Sa fim sinceri, daca se maresc salariile oricui atunci creste inflatia si nu se bucura nimeni de marirea de salarii. Maririle de salarii ale bugetarilor trebuie facute cu cap, marite doar salariile mici - nu ca acum vin profesorii, mai vin si functionarii, toti vor 50% indiferent cit au acum.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Llaura spune:
Gabriela: stiu. Nu scriu pe aici ca sa fac pe desteapta ci pt ca decizia de a parasi invatamantul in Romania pt mine a fost una grea.
Simona: probabil multe scoli de la sate nu au calculatoare si e desigur trist. Trist e si ca unele au, dar n-au profesori in stare sa le arate copiilor cum sa trimita un email.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Trist e si ca unele au, dar n-au profesori in stare sa le arate copiilor cum sa trimita un email. |
Nu cred ca exista asa ceva. Unde este calculator exista cineva care il instaleaza si care stie sa spuna cum se trimite un mail.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
gabidaniela spune:
Eu nu cred ca cineva care lucreaza la privat tot atatea ore cat lucreaza si un profesor castiga mai mult, si la privat nu se mai plange nimeni ca nu are cui, si daca are, in contextul actual, risti sa ramai fara loc de munca. Sa nu inteleaga cineva ca am ceva cu profesorii, dar mi s-ar parea corect sa fie remunerati in functie de performante asa cum este si la privat. Stim cu totii ca exista foarte putini profesori care isi dau cu adevarat interesul, si ar fi bine ca stimularea salariala sa fie facuta in functie de cunostintele elevilor.
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
viviana spune:
Da' si atunci ar ramane scolile cu elevi slabi fara profesori.
Nu se poate compara profesor-privat si nici orele de munca.
AZI VREAU: profesor de muzica, profesor de desen, profesor de educatie tehnologica. Oare de ce nu ii intereseaza o catedra la una dintre scolile bune din sectorul 1, la 5 minute de Piata Victoriei?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
gabidaniela spune:
Ma refeream la cresterea nivelului de cunostinte, la progresul elevilor, nu conteaza nivelul, de la orice nivel se poate progresa. Cred ca asta e esenta meseriei de profesor, sa-ti faci elevii sa progreseze, si in functie de asta ar trebui facuta remuneratia. Eu nu lucrez nici la privat nici la stat, sunt freelance, deci nu am de ce sa tin partea nimanui, dar mi se pare corect sa fi platit in functie de implicare in munca pe care o faci. Stim cu totii ca exista profesori care vin si pierd vremea la ore sau le spun elevilor sa plece acasa si daca ii intreaba cineva sa spuna ca au plecat de capul lor. Oare toti trebuie platiti la fel? Eu nu cred.
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
gabitaco spune:
vorbiti de performata elevului...pai care prof nu vrea sa lucreze cu elevi dotati, olimpici, cuminti...
- sa nu uitam ca : sunt scoli in care parintii vin doar la inceputul unui ciclu de invatamant... sau de loc...
- elevul vine cand vrea si el la scoala....scoala nu il poate penaliza in nici un fel...ca de satul plateste invatamant obligatoriu.... si cui sa ceri performata???/
Ce vina are proful care nu a reusit...desi a avut medie mare la concurs...sa prinda un post la un Colegiu National-cu elevi dotati si cu preocupari intelectuale si a prins o amarata de catedra ca o scoala marginasa de cartier ... cu elevi si parinti "certati cu scoala" ? Ce performanta sa faca el cand ii trebuie juma de ora sa linistesca elevii..si alta juma de ora sa reusesca si copii sa scrie ceva pe caiet- cand ei de-adia stiu literele???
.... in invatamant PERFORMANTA = OLIMPICI... Si cum nu toti pot fi olimpici...adio salar motivant.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii