Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (113)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

leeloo, ti-am zis si pe PM, foarte frumoasa poveste

sa nu te gandesti rau in urma caci bb tau a fost tinut doar preventiv cu antibiotice si perfuzie. si la lampa stau multi copii, chiar nu e o problema. si ai dreptate - cu cat cauti mai multe probleme cu atata le gasesti
ce m-a intrigat a fost faptul ca nu te-au lasat sa iti iei propriul copil in brate cat a stat cu perfuzie. si noi am fost in aceeasi situatie si ne chemau pe amandoi sa ii dam de mancare (si eu si tata) doar ca trebuia sa ne spalam pe maini cu solutii speciale si sa ne punem halate sterile. si mai apoi cand a inceput sa imi curga colostru m-au lasat sa o alaptez chiar. nu m-au lasat sa ii fac baie ca era cam greu cu firul de perfuzie.

anes, eu nu m-as stresa ca nu mananc atata timp cat as avea suficient lapte. eu am citit undeva ca sunt femei in tari subdezvoltate care nu mananca mai nimic si totusi au lapte suficient pentru copil. laptele se face din grasimile acumulate in timpul sarcinii, asta e si un motiv pentru care mama natura ne ingrasa.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismargrg spune:

Buna gravidutelor,

Am reusit si eu in sfarsit sa citesc ultimele capitole, ce de bebei noi. Sa va traiasca! Bravo MAV pentru bebe urias nascut pe cale vaginala. M-am delectat si cu pozele cu bb-i deja veterani.
Eu am fost tare ocupata zilele astea, am avut-o pe mama la mine din week-end si am pus-o de o curatenie generala, asa pe ultima suta.
Vad ca-mi prinde foarte bine sa fiu ocupata, am o stare buna de parca nici nu constientizez ca am intrat in saptamana 40. Printesa nu da niciun semn deocamdata ca ar vrea sa se arate la fata, asa ca stau si o pandesc la cotitura.

Va pup pe toate si la cat mai multe vesti bune in continuare si nasteri usoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Am fost azi la cotrol si am venit sa ma lamentez si aici. Bebe e in parametri, are 3350, colul doar putin scurtat, placenta cu calcifieri dar inca functionala, dar cica bazinul este cam mic . Cica si bebe e destul de mic, dar tot imi fac griji. Ca asa cum stau lucrurile acum bebe o sa mai stea la cutiuta, deci o sa mai castige in greutate asta inseamna ca o sa fie mai maricel si parca nu vreau sa se chinuie nici el si nici eu. Si uite asa ma bate gandul de cezariana .

Ce bine era sa fie totul ok.

M-am intalnit cu alexutza_26 la usa doctorului. Este fenomenala, debordeaza de vitalitate, practic electrizeaza pe toata lumea. Nu am mai stat pana a iesit si ea de la control, dar sper ca totul este in regula la ea.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

38s + poate Vlad (dar mai negociem)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismargrg spune:

Nu stiu daca mi-a scapat mie sau chiar nu s-a scris nimic despre asta: Mirtha sau alte "filantropiste" urmau sa ne dea ceva indicii despre tarifele practicate acolo. Stie cineva ceva cumva??
Nu de alta dar vreau sa ma apuc sa pregatesc plicurile (face bine la moral )....

crismargrg 39+ Bianca Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flowers spune:

Asa de tare ador povestile....multumesc Leeloo...ca un copil inainte de .

O secretie normala cu cateva firicele mici, rosii inseamna dop?

Flory 37+ Brianna Theodora Julia Alessandra 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

!

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Mirtha, apropos de pozitie, la mine nu se punea problema sa stau in picioare, fiind operata. Ma simteam mai bine dpdv al operatie sa stau in picioare, dar n-as fi rezistat atata timp, cam 20 min cum am spus. Eu stateam asa: Puneam un scaun normal (de-ala tapitat) in fata patului si-mi puneam picioarele pe marginea patului, asa mi se parea mie mai suportabil.
Cat despre timpul in care trece, ai dreptate, nu te gandi la 10 zile, crede-ma doar atat sigur-sigur vor disparea durerile. A! Si inca ceva! Tot medicul neonatolog m-a invatat sa ma spal inainte de alaptare cu apa rece, mamelonul avea imediat o reactie de intarire si bb il apuca mult mai bine.

Bertha 36+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Fericito!
Nu am perantura ! Sanii nu sunt mari si nu prezinta noduli sau umflaturi.Sunt doar un pic mai tari inainte de alaptare.
Hertha Capraru zicea de frisoane dar tot undeva aproape de febra laptelui.
Acum imi pun eu intrebarea - febra laptelui la 12 zile de la nastere?

Citat:
citat din mesajul lui anes

Mirthutza, iubita, eu fac parte din categoria celor care nu au rani sau dureri de mameloane in timpul alaptarii. Nu am nici frisoane. De astea chiar n-am auzit ca se fac decat in timpul mastitei (Doamne fereste). Am mameloanele f. bine formate si cred ca de aceea nici pb. cu ele nu am. Dar ti-ai luat temperatura? Este vreo diferenta semnificativa...sau doar o senzatie de frison?

Intrebare: cele care sunt deja mamici (mai vechi sau mai noi), dupa nastere aveati pofta de mancare? Ca eu nu prea mananc . Am o silueta .... am revenit la dimensiuni... Poate prea devreme.
Citeam ca in timpul alaptarii mama trebuie sa manance cu 500 de calorii mai mult ca in timpul sarcini . Dar eu abia mananc !!!

Edit: si nu sunt depresiva ca sa excudeti varianata asta!

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Mirtha, felicitari inca o data. poate scrii ceva si la subiectul despre Dr Haiduc, sa stim si noi mai in detaliu cum s-a comportat.

Mami de fetita si de baietel 19+

Mergi la inceput

Sa vezi ce ma pun pe ei cu pompa!
Setea se prezinta si la mine excesiv .Inclusiv cind incepe Pitica sa suga. Beau pe nerasuflate cel putin un pahar cu apa in timpul unui supt de 15 minute.
Daca suge mai mult beau chiar si 2 sau chiar 3 pahare. Inca din maternitate am resimtiti setea asat si mergeam la Pitica cu o sticluta de 500 ml.

Anes nici eu nu maninc mult si nici nu simt o nevoie exagerata de a amnca. Ma hranesc cam la fel ca inainte cantitativ si calitativ incerc sa mentin aceleasi reguli. Maninc orice dar am grija la cantitate si incerc sa nu depasesc ora 19.
Opiniile cu privire la alimentele care trebuie sau nu consumate si cu privire la majorarea aportului alimentar sunt impartite. Dr. Culcer recomanda chiar in clipurile puse pe Youtube ca lauza sa manince orice in timpul alaptarii.

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Bertha ma bucur tare mult ca te simti asa de bine!. Te inteleg tare bine ce povestesti legat de hainute...si eu am patit la fel cand i le-am pregatit lui bebe Luca...si unele erau din cele de la David care s-au intros la mine de la prietena careia i le dadusem . Acum ca ma uit la puiutii astia mici ai proaspetelor noastre mamicute de la Odisee, mai tare ma emotionez si astept mai cu drag sa vine momentul!
Mirtha eu am experimentat frisoane doar cand avea David 1 an si mi s-a infundat un canal la un san si am facut febra laptelui . In rest, SETEA era cea care prima...apropo de ce intreba Anes legat de senzatia de foame...Sincer mi-e foame prea mare nu-mi era..simteam nevoia sa beau lichide non-stop si sa mananc fructe si lactate..dar mancare nu prea

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

De nota 10 plus ! E un profesionist !
Sigur trebuie sa ajung pe la capitolul cu pricina.

Edit : Multumesc pentru felicitari !

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Mirtha, felicitari inca o data. poate scrii ceva si la subiectul despre Dr Haiduc, sa stim si noi mai in detaliu cum s-a comportat.

Mami de fetita si de baietel 19+

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput