Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 9
bertha spune:
Amalia, multumesc de intrebare, sunt ca noua azi!
Am inviat! Totusi, am zis sa-mi mai acord o zi de repaus si nu am facut altceva decat sa calc niste hainute. Am luat de la Craiova cateva din hainutele pastrate de la Darius si m-am emotionat teribil cand le-am spalat si calcat. Parca il vedeam in fata mea, asa de micut si frumusel.
Bine, la cum stam noi acum cu psihicul, ne emotioneaza orice!![]()
Bertha
36+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
Mirtha spune:
Maria K si eu zic tot ca Mamiselli : ia nospa , utro si monitozizeaza-te.Mai mult decit atit nu ai ce sa faci. Daca intevin schimbari negative ne anunti si sari pe ginec - la figurat of course.
Sanatate.
Bertha ma bucur ca imi confirmi ca dupa renuntarea la mamelonul din plastic durerea este ca la inceput . Credeam ca e ceva in neregula.
Asta incerc sa fac acum : sa renuntam la cauciuc. La dreapta e acceptabil dar la sanul sting mi-as bate cuie in cap
!De ieri am renuntat la cauciuce si sper sa reusesc sa depasesc cit mai repede aceasta faza. Nu ma setez pe 10 zile ca poate dureaza mai mult si fac vreo criza daca in 10 nu se termina.![]()
Da , trebuie sa spun ca in salon cu mine la alaptare eram 5 mamici din care numai eu si inca o domnita aveam dureri asa mai mari .Restul erau tare incantate. Nu e regula in a avea dureri la alaptare. Si sa spun sincer parca depinde cumva si de pozitia in care alaptezi. Sau cel putin eu asa am impresia cind alaptez din picioare.
Anes deci ai deconspirat-o pe Diana.Mdaaa...aveam o vedeta printre noi.
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Uitai : in timpul alaptarii vi s-a intimplat sa aveti frisoane dupa repriza de supt ?
Cum ati procedat si daca aveti idee ce reprezinta aceaste frisone ?
Eu tot incerc sa scotocesc prin carti dar nu gasesc info. ref. la aceasta stare.
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
bertha spune:
Mirtha, apropos de pozitie, la mine nu se punea problema sa stau in picioare, fiind operata. Ma simteam mai bine dpdv al operatie sa stau in picioare, dar n-as fi rezistat atata timp, cam 20 min cum am spus. Eu stateam asa: Puneam un scaun normal (de-ala tapitat) in fata patului si-mi puneam picioarele pe marginea patului, asa mi se parea mie mai suportabil.
Cat despre timpul in care trece, ai dreptate, nu te gandi la 10 zile, crede-ma doar atat sigur-sigur vor disparea durerile. A! Si inca ceva! Tot medicul neonatolog m-a invatat sa ma spal inainte de alaptare cu apa rece, mamelonul avea imediat o reactie de intarire si bb il apuca mult mai bine.
Bertha
poze
BraveGirl spune:
Maria, ce fel de dureri de spate ai? nu vreau sa te sperii, dar la mine la 20 de saptamani, cand am ajuns la spital, totul a inceput cu dureri de burta si de spate, care s-au accentuat. Daca nu ajungeam la spital, acum nu mai aveam minunea din burtica. Stiu ca si Diana cand a facut cerclajul, se plangea de dureri in spate.Acum eu am dureri ca la ciclu, si am si in spate, si colul meu s-a sters. Asa ca stau cuminte la pat cu tratament. Ai grija de tine si minunea ta 
==========
Corina
35+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu
anes spune:
Mirthutza, iubita, eu fac parte din categoria celor care nu au rani sau dureri de mameloane in timpul alaptarii. Nu am nici frisoane. De astea chiar n-am auzit ca se fac decat in timpul mastitei (Doamne fereste). Am mameloanele f. bine formate si cred ca de aceea nici pb. cu ele nu am. Dar ti-ai luat temperatura? Este vreo diferenta semnificativa...sau doar o senzatie de frison?
Intrebare: cele care sunt deja mamici (mai vechi sau mai noi), dupa nastere aveati pofta de mancare? Ca eu nu prea mananc
. Am o silueta .... am revenit la dimensiuni...
Poate prea devreme.
Citeam ca in timpul alaptarii mama trebuie sa manance cu 500 de calorii mai mult ca in timpul sarcini
. Dar eu abia mananc !!!
Edit: si nu sunt depresiva ca sa excudeti varianata asta! ![]()
![]()
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
bertha spune:
Anes, legat de alimentatie, pot spune ca nici eu nu aveam pofta de mancare prea mult, dar ma straduiam sa mananc echilibrat. Zilnic mancam iaurt/smantana, minim o cana cu lapte, supa de pasare si seara gratar.
Eu am fost ff atenta cu ce mancam, stiu ca unii sunt de parere ca nu conteaza ce mananci, ca nu asta determina colicile copilului, da' eu cred ca daca tu mananci sanatos e bine si pt tine si pt bb. Medicul nostru pediatru mi-a spus asa, ca repere mari: fara prajeli, mezeluri, mazare, fasole uscata, varza, castraveti, muraturi, usturoi, bauturi acidulate... Eu am avut incredere in ea si a fost bine, am avut reprize putine de plans de-ala sfasietor.
Cat despre calorii, stiu ca trebuie sa fie mai multe ca la o femeie obisnuita, dar la inceput se consuma din rezervele acumulate in timpul sarcinii. Asa ca nu te nelinisti, ai grija de tine, sa mananci echilibrat si totul va fi f bine.
Bertha
poze
Amalia spune:
Bertha ma bucur tare mult ca te simti asa de bine!
. Te inteleg tare bine ce povestesti legat de hainute...si eu am patit la fel cand i le-am pregatit lui bebe Luca...si unele erau din cele de la David care s-au intros la mine de la prietena careia i le dadusem
. Acum ca ma uit la puiutii astia mici ai proaspetelor noastre mamicute de la Odisee, mai tare ma emotionez si astept mai cu drag sa vine momentul!
Mirtha eu am experimentat frisoane doar cand avea David 1 an si mi s-a infundat un canal la un san si am facut febra laptelui
. In rest, SETEA era cea care prima...apropo de ce intreba Anes legat de senzatia de foame...Sincer mi-e foame prea mare nu-mi era..simteam nevoia sa beau lichide non-stop si sa mananc fructe si lactate..dar mancare nu prea 
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
39+
Luca Gabriel
Amalia spune:
Fetelor, de Catalina mai stie cineva, ceva? S-a intors?
Cherieactiv, Wndy... mai dati si voi un semn de viata cand mai apucati, sa stim ca sunteti bine!
Avem 3 gravidute pe lista carora le-a trecut DPN-ul deja...Vrajitoarea, Flore26 si Je grigo!
Fetelor, ati nascut deja? 
si
39+
Luca Gabriel
Amalia spune:
Dandusa tu cum mai esti? Cuminte bebe?
Ce facem noi aici, cred ca-i scoatem de urechi pana la urma!![]()
si
39+
Luca Gabriel