De ce se stalceste limba romana?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Pe mine ma omoara mesajele scrise aici pe forum fara nicio noima.

asa ceva:

Citat:
citat din mesajul lui XYZ
am terminat liceul cu nota mare(nota luata pe merit deoarece parintii nu siau permis sa ma mediteze)si am intrat la facultate prima pe lista la cu taxa, cand au auzit parintii mei au spus sa renunt k nu ma pot intretine si trebuie sa renunt [...] lucru ce nu prea lea convenit parintilor mei [...] neam mutat impreuna [...] mam casatorit ...numai cand ma duc sii ajut la treaba dar dava ma duc sa ma [...]

Ma refer la gramatica .

Good things happen to good people.

SUBSCRIU!
Ma intreb care erau standardele liceului daca doamna cu asa gramatica "invatata" a terminat cu nota mare !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Pe mine ma omoara mesajele scrise aici pe forum fara nicio noima.

asa ceva:

Citat:
citat din mesajul lui XYZ
am terminat liceul cu nota mare(nota luata pe merit deoarece parintii nu siau permis sa ma mediteze)si am intrat la facultate prima pe lista la cu taxa, cand au auzit parintii mei au spus sa renunt k nu ma pot intretine si trebuie sa renunt [...] lucru ce nu prea lea convenit parintilor mei [...] neam mutat impreuna [...] mam casatorit ...numai cand ma duc sii ajut la treaba dar dava ma duc sa ma [...]

Ma refer la gramatica .

Good things happen to good people.

E criminala doamna, a facut praf limba romana. Oare ce fel de liceu sau facultate a terminat, ca-s tare curioasa?Eu nu cred ca sa fi trecut nici macar de scoala generala cu asa cunostinte de gramatica.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 9 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

studenti ca xyzântalnesti peste tot in Romania...

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Eu inteleg ca sunt oameni si oameni. Nu toti suntem buni la aceleasi chestii, asa cum nu toti au avut proferosi de romana ca ai mei . Eu "simt" gramatica , altii "simt" matematica si afacerile. Unele reguli din gramatica sunt matematice, aproape, si, daca si-ar da un pic de timp, mai toti oamenii ar reusi sa scrie ceva mai corect. Drept este ca e fix ca-n matematica: daca nu ai baza si exercitiul, degeaba incerci sa aplici teorii.

Ce ma necajeste un pic este ca, din viteza, din dorinta de a fi "in trend", din cauza mediului, scrierea gen messenger (prescurtari ale prescurtarilor, de multe ori; lipsa litera mare la inceput de propozitie; lipsa semne de punctuatie; lipsa cratimei, chiar daca stii s-o folosesti) sau cea "cool" (doozeci, doo, oo) ajung sa fie a doua natura. Si vine o zi cand iti dai seama ca nu mai poti scrie normal nici daca vrei sau daca ai nevoie, pentru ca notiunile care nu se exerseaza si nu sunt innascute se uita.

Ce ma linisteste este ca, poate, peste vreo douazeci de ani, n-o sa mai conteze atat gramatica, pentru ca n-o s-o mai stie nimeni. Peste vreo 40 ani, eu o sa fiu o baba care, in loc de integrame, o sa se distreze corectand texte. Iu-huu! N-o sa ma plictisesc la pensie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Problema este ca multi oameni au renuntat la citit. Gramatica se invata intr-adevar in scoala/liceu insa se consolideaza prin lecturi multe, diverse, constante. Pai cine mai pierde azi timpul cu romane cand are la dispozitie internet/tv si isi mai petrece probabil si vreo 10 ore pe la birou asa ca atunci cand ajunge acasa nu are timp decat pentru copil, baie si somn?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Miriama, sunt cu in totalitate de acord cu tine. Inteleg moderatorii de ce sanctioneaza persoanele care vaneaza greselile gramaticale(pentru a nu se transforma forumul in discutii interminabile pe aceasta tema si pentru a nu mai exista inca un motiv de jignire) dar mi se pare ca ai procedat corect tragand un semnal de alarma celor care efectiv isi bat joc de limba romana.
Mi se pare o rusine sa nu stii cele mai elementare notiuni de limba romana (gramatica).

Si totusi am o intrebare pentru moderatori: daca sunt sanctionate persoanele care vaneaza greseli gramaticale, de ce cand o anumita persoana mi-a gasit o presupusa greseala gramaticala nu a sanctionat persoana in cauza? Doar pentru ca i-am demonstrat ca nu era greseala gramaticala si ca se afla in eroare? Eu am crezut ca se sanctioneaza gestul in sine. Sper sa fi fost doar din cauza ca nu au timp sa citeasca tot ceea ce se scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

studenti ca xyzântalnesti peste tot in Romania...

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Blue dragutza,de ce nu-tzi vezi tu de treaba ta?Iar vrei sa stirnesti stiu eu ce polemici?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Problema este ca multi oameni au renuntat la citit. Gramatica se invata intr-adevar in scoala/liceu insa se consolideaza prin lecturi multe, diverse, constante. Pai cine mai pierde azi timpul cu romane cand are la dispozitie internet/tv si isi mai petrece probabil si vreo 10 ore pe la birou asa ca atunci cand ajunge acasa nu are timp decat pentru copil, baie si somn?

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Raspuns la intrebarea ta: cine se respecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

eliza, citit???? ptiuuuuu! ce-i aia?? cum zici tu ca nu se citeste? pai, se cumpara reviste, ziare de scandal, se citeste la "soap opera" si titlul de la OTV:) cred ca ar fi bine, macar sa se citeasca pe internet...eu am ditai biblioteca virtuala, luata de pe net, dar ce se fac bietii de ei fara jiji, fara moni? haaa?

ella, inteleg ca se uita o cratima, din viteza, dar nu inteleg cum apar cratime acolo unde nu ar trebui sa existe! in mod repetat, obsesiv chiar!

blue eyes, pai daca acum ajunge absolut ORICINE student...de ce te miri? eu una, nu ma mai mir...mie tare-mi plac aia de se bat cu pumnii in piept ca sunt scoliti, ca au nspe diplome, "la distanta"

mirela, depinde de membru si de moderator si de relatia dintre ei...parca ar fi prima data!

anda, lasa fata sa straneasca, ca face bine ce face!

si acum, inca una si ma duc! http://www.youtube.com/watch?v=UWtU36kMA80 are ditamai colectia!!! desteapta fata are tata! si scolita mai ales!

am fugit cu terorizaurul afara...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ariel, nu pleaca mama

http://www.youtube.com/watch?v=qQa1ZOxZgZA&feature=related

Urasc genul de exprimare cu "k" "tz| "zt" etc.... ma dispera efectiv.

a-ti fost.... i-mi place, m-a gandesc etc si sunt peste tot pe forum

si mai ales la "intelectuale"

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput