De ce se stalceste limba romana?
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 eliza, citit???? ptiuuuuu! ce-i aia?? cum zici tu ca nu se citeste? pai, se cumpara reviste, ziare de scandal, se citeste la "soap opera" si titlul de la OTV:) cred ca ar fi bine, macar sa se citeasca pe internet...eu am ditai biblioteca virtuala, luata de pe net, dar ce se fac bietii de ei fara jiji, fara moni? haaa? ella, inteleg ca se uita o cratima, din viteza, dar nu inteleg cum apar cratime acolo unde nu ar trebui sa existe! in mod repetat, obsesiv chiar! blue eyes, pai daca acum ajunge absolut ORICINE student...de ce te miri? eu una, nu ma mai mir...mie tare-mi plac aia de se bat cu pumnii in piept ca sunt scoliti, ca au nspe diplome, "la distanta" mirela, depinde de membru si de moderator si de relatia dintre ei...parca ar fi prima data! anda, lasa fata sa straneasca, ca face bine ce face! si acum, inca una si ma duc! http://www.youtube.com/watch?v=UWtU36kMA80 are ditamai colectia!!! desteapta fata are tata! si scolita mai ales! am fugit cu terorizaurul afara... mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) Save the Earth /Is the only planet with chocolate! |
Nu,nu ca pe urma iar se spune ca se uita-n urma cu minie!(nu stiu ca nu-s asa de desteaptacum sa dau quote doar la fraza care ma intereseaza!)
Dana
Kea spune:
Pe mine ma deranjeaza foarte tare, cand citesc ca unele doamne de pe forum, isi numesc sotii, soata. Conform dictionarului soata inseamna sotie, nevasta. Si asta e "cool", sa dam alt inteles cuvintelor? Daca da, sa-mi ziceti si mie.
Nu mai spun ca pentru unii nu-i nici o diferenta intre copii si copiii, asa ca nu se mai cramponeaza de un i in plus sau in minus.
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ripley Urasc genul de exprimare cu "k" "tz| "zt" etc.... ma dispera efectiv. |
no comment sau fara comentarii!
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
blue eyes spune:
pentru cine stie germana, o discutie asemanatoare.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
ariel_7000 spune:
bine ripley, tu, numai tu esti "di vina"!!! mi-a adormit si copilu' intre timp, asa ca pica plimbarea
ce zici de asta?
http://www.youtube.com/watch?v=BNS3uwqFo40&feature=related
aia cu tz si sh o folosesc si eu in special ca sa fac diferenta intre "fata" si "fatza", de exemplu...
anda, pai dai "quote" (citat ) la tot mesajul, apoi stergi ce nu te intereseaza....si pastrezi doar fraza cu pricina.
kea, cine stie ce secrete stiu duamnele???
eu ma distrez adesea la "mica publicitate":
"Vand hainute copii pt. toate anotimpurile."
"vand haine de dama la prima mana"
"avem haine din piele de dama"
"lucruri noi-nascuti"
"vand carucior de bebe nou"
"haine de dame si fetite noi sau putin purtate"
mda, se pare ca adjectivul nu se mai acorda cu substantivul...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
mirela.d spune:
Parerea mea este ca problema nu este acolo unde folosim anumite cuvinte in sens peiorativ sau "la misto" ci acolo unde greselile sunt neintentionate (si nu ma refer la cele facute din graba).
In ceea ce priveste persoanele care isi expun diplomele, eu nu am o parere buna. Stim toti cum se face in ziua de azi o facultate. Prost sa fii sa nu fi facut cel putin o facultate. Dar asta este o alta discutie.
Cine e destept/cult nu are nevoie sa-si scoata diplomele pe masa ca sa dovedeasca. (Exclud de aici persoanele care si-au facut publice studiile pentru a-si motiva justetea postarii).
Morgano spune:
Avem un nou topic, la in unul sau doi mergem mai departe, cu urmatorul titlu: "De ce sau inventat soacrele?"
Blue Eyes, e o formulare veche, nu e incorecta, era spusa oricum la bascalie. Ma rog, alt cucant care iti va deranja ochisorii albastri :)
Eu ma refeream la 2 membre anume, despre care stiu in mod sigur ca sunt profesoare, nu le dau, desigur, numele, insa scriu la greu cu "a-ti". Ce frumos ar fi ca in 15 sept pe copiii nostri sa-i astepte scris mare pe tabla "Bine a-ti venit in clasa x", nu? Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
ariel_7000 spune:
"De ce sau inventat soacrele?"[/b] raspuns la intrebare:"pentru ca merita [sau (ori)]!!" ...ca sa le invete "sa vorbeste romaneste"! pt asta se administreaza una bucata "vacin" din venin de soacra! si poate ca se "v-a" intampla minunea!
"Eu ma refeream la 2 membre anume, despre care stiu in mod sigur ca sunt profesoare, nu le dau, desigur, numele, insa scriu la greu cu "a-ti". Ce frumos ar fi ca in 15 sept pe copiii nostri sa-i astepte scris mare pe tabla "Bine a-ti venit in clasa x", nu?"
prestatie pe masura salariului???
am facut varza mesajul!!! ripley, mi l-ai trezit pe te(r)o cu rasul tau!!!! gata, plec 30 de minute! poti sa faci si tumbe, ca eu tot plec!
iar l-am corectat, caci "am privit inapoi cu manie" si am vazut cat de varza e mesajul:))) dar sunt cu piciul in brate si e tare fosnitor, asa ca nu se pune, nu??
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
corinadana spune:
Trage semnalul in scoli, de acolo vin toti cei ce posteaza aici.
Trist...
Si ca sa raspund la intrebarea initiala: din NESTIINTA!!!calitatea scolii romanesti s-a dus si se tot duuuuuuuuuuuuuuuuce.Pacat!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
anka1 spune:
Acum nu ca vreau sa gasesc o scuza unor persoane de pe forum care folosesc "englezisme", dar vreau sa va spun ca in cazul meu vocabularul uzual a suferit o transformare in timp datorita domeniului in care lucrez.
De exemplu, eu lucrez in domeniul software si la inceput credeti-ma ca eram foarte inversunata impotriva colegilor mei care vorbeau o romano-engleza perfecta :-)Ma enervau cumplit cand ii auzeam cum "poceau" limba romana.
Acum, dupa 12 ani in domeniul asta imi dau seama ca vorbesc si eu exact ca ei...E drept ca toata documentatia este in limba engleza, limba oficiala a firmei este engleza, corespondenta la fel, ideea este ca este posibil lucrand intr-un anumit domeniu sa-ti adaugi in vocabular si cuvinte straine si sa le folosesti involuntar.
Scuze (era sa zic sorry si cred ca ce-mi auzeau urechile dupa...)daca v-am plictisit
Anca