am descoperit o parte urata din viatza mea
Raspunsuri - Pagina 4
Principesa spune:
Violeta, Kariguld, din pacate in psihismul uman nu se aplica legea "ce nu stii nu iti poate face rau", ba dimpotriva. Ce nu stii dar este in trecutul tau si este neintegrat iti poate dauna foarte tare prin faptul ca este in afara controlului si poate influenta deciziile fara sa iti dai seama. Iar uitarea nu este niciodata o solutie si nici nu te poti impaca cu niste experiente pe care nici macar nu le stii. Si oricat de frumoasa ar fi viata prezenta nu te ajuta in acest sens.
Marius, nu cred ca trebuie ales intre a afla sau nu adevarul, ci scopul ar fi de a afla adevarul intr-un mediu si in conditii cat mai securizante. Experientele inconstiente nu au mai putin impact decat cele constiente.
Ana Maria, eu nu am astfel de informatii cum ca hipnoza s-ar folosi mai putin in zilele noastre. Este un domeniu inconjurat de multa impostura dar asta nu contesa profesionistii.
Stockholm, un terapeut bun este un chirurg si un vindecator. Tu se pare ca ai gasit un bun chirurg. Verifica daca poate fi si un vindecator, adica daca puteti construi o relatie terapeutica suportiva, care sa faciliteze integrarea acestor parti din istoria ta si care sa te securizeze si sa te protejeze, sa te ajute sa activezi si sa dezvolti resursele de care ai nevoie pentru a gestiona cu bine restructurarea de care ai nevoie pentru a putea trai o viata implinita, nu una pe bucatele.
Cheia vindecarii este in relatie
adasa spune:
Si eu am fost voilata ACUMA 6 ANI, SI O PARTE DIN MINE CRED CA A RAMAS ACOLO. dE FOARTE PUTINE ORI MA GANDESC LA CE MI SA INTAMPLAT, SI FOARTE PUTIN IMI AMINTESC ,POATE LUCRURILE PREA DUREROASE LE ASCUNDEM NOI IN SUBCONSTIENTUL NOSTRU CA ALTFEL E IMPOSIBIL SA TRAIM.
stockholm spune:
buna tuturor
am disparut un timp pentru ca am fost in perioada de negare completa a ce mi s a intamplat sincer nu stiu ce imi mai face bine sau nu parca as deschide gura sa spun parca as vrea sa inchid ,,sertarsele ,,(cum zicea cineva aici) de tot si ce o fi o fi
dar vorba lui Miss Parker se pare ca pana la urma trebuie sa infrunt totul pentru ca nu mai am de ales
va multumesc mult pentru incurajari si sprijin au insemnat enorm pentru mine
multe fete au zis ca unele amintiri pot fi induse intr adevar am citit si eu niste articole despre asa ceva si crede-ti-ma ca in aceasta perioada de negare am fost ferm convinsa ca sunt induse aceste amintiri pana cand acum o saptamna am aflat intamplator ca ex ul meu are probleme cu politia
motivul ? a fost reclamat la politie de fosta prietena (cea care a m a urmat )ca fost batuta
sincer m-am simtit oribil cand am aflat ma-m gandit ca daca eu as fi deschis gura sa vb atunci cand trebuia amarata asta de fata ar fi scapat
e super nasol sa te simti vinovat pentru o persoana pe care o si cunosti(am fost candva in acelasi cerc de pprieteni )
sau poate daca as fi atentionat o ca nu e totul asa cum pare poate as fi reusit sa ii atrag atentia ..... nu stiu
stiti care e paradoxul ca ex ul meu e un tip super de treaba f saritor genul de barbat extraordinar asa ca in filme te fraiereste una doua
de cand am trecut de faza de negare m ma intalnit cu o colega de facultate care mi a fost si colega de camin si am fost pe vremuri destul de apropiate si m a intrebat asa mai pe ocolite mai direct de ce m am desparit de ex ul ca era baiat bun studios ca ne cunosteam de mult ca imi aducea mereu flori si cadouri ca ce asta e barbat sa il lasi ?
am avut un moment de sinceritate si cu poticneli i am spus o parte din adevar
presupun ca reactia ei o banuiti stupoare si apoi sec ul hai draga ca erai beata mai stii tu ce si cum s a intamplat ?
bine inteles ca am rams praf iar ea f elegant a trecut la alt subiect
alta chestie interesanta e ca in timpul ultimei sedinte de hipnoza am aflat ca am si un martor o colega de fac care s a ntalnit cu mine a doua zi(dupa ce s aintamplat ) la biblioteca si m a intrebat de ce umblu in miezul verii la 35 de grade cu camasa cu maneca lunga si blugi,moment in care eu m am facut albastra la fatza am simtit ca mi se face rau si ma-m clatinat atunci ea fata voinika si pe faza (amanoua staeam in picioare una langa alta ) a dat sa ma prinda si ma apukat de umar unde eu aveam ditamai vanataia iar eu am tipat am avut un flash back si am luat o la fuga
am cautat o pe aceasta colega si am dat de ea am vb cu ea si fata mi- a confirmat ce imi amintisem eu si mai mult mi a spus ca in momentul cand m am intors brusc ea a vazut vanataia pe care o aveam undev pe umar in apropierea gatului de aseemenea mi-a mai spus un amanunt important pentru mine
eu sunt o blonda naturala cu ochi verzi si intotdeauna am fost catalogata ca o tipa care arata bine si f bine
aceasta colega a mea era f atarasa de culoarea ochilor mei si intodeauna cand ne vedeam ea se uita la mine admirandu mi ochii
mi-a spus ca in dim cu pricina aveam pupilele f dilatate ea a remarcat acest lucru imediat dar nu i s aparut nimik iesit din comun ;a zis deasemnea ca aveam o anume imposibilitate in comunicare vorbeam poticnit asa faceam pauze paream pierduta
m-am apukat sa fac pe detectivul si am vb in ultimul timp cu o multime de colegi si colege de facultate cu fosti profesori incercand sa aflu chestii pe care le au observat la mine si care puteau fi dovezi indirecte a ceea ce mi sa intamplat
cel mai de ajutor mi a fost un fost profesor de drept penal fost procuror care mi a zis ca el a banuit mereu ca am ceva probleme pentru ca eu aveam toate caracteristicile unei persoane care trecuse prin tr-un abuz cand mi a zis chestia asta mi a devenit limpede dece omul asta ma lua mereu dupa cursuri deoparte si am intreba daca ma simt bine daca am vreo problema o data m a rugat sa ii aduk niste cursuri in cabinetul lui si in timp ce se uita pe cursuri s vada daca sunt ok m a intrebat cum merge relatia mea sunt fericita si eu i am raspuns ca da ca e totul ok
de fapt mie imi statea pe buze sa zik ca nu e delok asa cum pare ca eu de fapt sunt terorizata sistematik de omul asta dar eu in lok sa fac ceva am zambit doar si am tulit o din cabinetul lui si apoi stiu ca l am evitat cat de mult am putut mereu
inka o chestie interesnta despre toata aceasta situatie ex ul meu atunci cand eram impreuna imi strika tate legaturile pe care incercam sa le am cu cei din jurul meu (indif de sex )tot timpul statea lipit cu super glue in preajma mea
eu incercam sa mai evadez sub pretextul ca duceam o carte cursuri plekam la dif colege cu care ma intelegeam mai bine (intodeauna cautam sa plek singura dar el stia adresele unde ma duceam) daca intarziam mai mlt de jumatate de ora ori dadea telefon ori ne trezeam cu el ca suna la usa oamenilor uneori ma gasea acolo alteori eu plekasem deja spre cas, si atunci sa vezi scandal cand ajungeam acasa intrebari ,,unde ai fost ?,, ,,ce ai facut ?, ,,cu cine?,, ,,ma inseli ..,, ,, stiu ca esti o parasuta , ,,eu stiu intodeauna ce afci ,, ,,nu poti sa scapi de mine ,, si tot asa o tinea langa
era extraordinar de gelos si posesiv la modul ca daca treceam pe strada si ma uitam la un tip asa din intamplare incepea scandalu,,cine e?,, ,,de unde il stii ?,, ,,asta e ala cu care ma inseli ?,, etc cu toate ca mie nici prin cap nu imi trecea nimik legat de inselat
o chestia care m a frapat si pe care nu o sa o pot uita a fost ca intr o zi ne am dus la niste rude de ale lui la munte unde am stat vreo saptamana verisorul lui un tip super de treaba la lokul lui ma placea si tot vorbea cu mine incet incet a inceput sa imi faca ochi dulci
a venit ziua mea am serbat o acolo ;bine inteles ca de ziua mea cand m-a vazut ex ul ca nah eram aranjata si ami ales ca ma simteam bine si ca am aceptat drept cadou un buchet de flori si un ursulet de plus de la verisorul lui a inceput scandalu ca el se simte rau ca nu mergem niacieri de ziua mea ca el e mereu obosit ca eu caut motiv sa merge in baruri cluburi sa am prilej de agatamente si alte povesti din astea
plansete urlete tot tacamul verisorul lui a incercat sa intervina l-a tras deoparte hai mah omule potoleste te nebunu urla ca apukat ,,ca tu stii ce parasuta e asta ?,,
in fine eu am renuntat la party ul de ziua mea si a terminat povestea
a doua zi matusa lui la trimis pe ex (intentionat am aflat si eu apoi )la cumparaturi asa ca eu am ramas singura cu verisorul, omu a incercat calm sa imi explice ca nu e normal ce face ex ul ca tipa la mine ca intr-o zi o sa ajunga si al bataie (si a avut drepate saracu om );vine ex ul acasa ma scoate afar din casa cika hai imbraca ta ca mergem in oras eu ma imbrac mergem intr un bar acolo scandalu 2 ca ce cautam eu singura cu verisoru ca ce facem noi amandoi in camera ca a vazuut el ca omu ala se uita asa si pe din colo si imi tranteste galusca ca eu sunt inconstienta sau ce ? stiu eu ca verisoru fusese 4 ani in puscarie pentru ca violase o fata ?
va dati seam ca eu am incremenit la faza asta ne ma impakat ex ul imi zice sa fiu atenta sa nu mai raman singura cu el ca el isi face griji ca daca patesc ceva iar eu ca o fata ascultataoare bine inteles ca l am eviitat pe omul ala abia il mai salutam
in fine in ultimele zile de stat la munte intr o dim eu m-am trezit pe la 10 ex ul ramanand sa doarma ca bause cam mult vin
eu ies afara in curte sa stau un pik la soare vine verisoru ma intreaba ce fac ce am rezolvat ma mai cert cu ex ul eu ma fac albastra la fatza omu calm ma intreba ce am ma uit in jur nimeni acasa zik in gandu meu lasa ca daca se repede la mine tip
apoi nu stiu ce imi vine si ii zik omului asa pe un ton rastit ,,mi a zis ex ul sa nu stau cu tine de vorba singura ca ai fost in puscarie pentru viol ,,
la care omului ii pika fatza si zice da am fost plekat 4 ani da la fac nu la puscarie intreba pe cine vrei
va dati seam ca m am facut rosie ca racul si am inceput sa plang si am zbughit o in casa urgent iar a doua zi am plekat acasa
deci eu am ajuns la concluzia ca aomu asta nu era norml la cap daca il ducea mintea sa inventezea asemena aberatii
da MissParker stau in bucuresti si mi se pare f interesanta metoda aceasta daca apoti sa imi recomanzi pe cineva ar fi super
am vazut ac la tine da a dat roade bien nu stiu de cat timp fai tu terapie din cate am inteles o sa fie vb de ani de zile la mijlok
va multumesc ca ati asculta (citit)ororile astea si din nefericire inca o data va spun ca oamenii astia nu sunt monstrii sunt oameni absolut normali ba chiar fermecatori
imi cer scuze ca am fost iar haotika dar tot ce se intampla in viatza mea acum e un hoas
Alexia27 spune:
Din haos se naste ordinea
Foarte bine ca intentionezi sa continui cu terapie, o sa vezi ca acum o sa mearga din ce in ce mai bine. Peste ce a fost mai greu ai trecut. Bravo! Succes mai departe si sa ne tii la curent din cand in cand cu progresele tale, ok?
sanziana72 spune:
Stockholm, succes in drumul tau spre vindecare.
Nu te lasa influentata de parerile oamenilor. Unii nu stiu cum sa reactioneze si prefera sa ignore problemele, sa pretinda ca nu exista, cum e prima colega de care ziceai.
Poti scrie aici tot ce iti trece prin cap. Povestindu-ne noua vei reusi sa iti pui ordine in propriile ganduri.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
alexandraaaa spune:
M-a impresionat povestea ta. Nu am sfaturi de dat, insa vroiam sa iti spun ca sunt sufleteste alaturi de tine, si de oricine care a indurat asa ceva. Capul sus!
rein spune:
Aceasta punere la pastrare sau nerecunoastere a unui eveniment traumatizant din viata noastra poate duce si la declansarea unor afectiuni fizice, chiar cancere. Am citit sfaturile catorva psihologi referitor la remediul acestor suferinte: recunoasterea si asumarea lor, terapia cu profesionisti si vindecarea in final. E important sa fim impacati cu noi insine pentru a avea un psihic si un fizic sanatos.
stockholm spune:
scumpelor va multumesc mult pentru incurajari sincer nu am prea asteptam la atatea reactii de sustinere
va multumesc mult inko o data si pe cat posibil o sa va tin la curent cu ce se mai intamopla in haos
cate o pentru fiecare din aceste posesoare a unor suflete deosebite care m au sprijinit
va doresc multa fericire si implinire
stockholm spune:
buna fetelor
am pomis sa va tin la curent cu lupta mea
eu faceam bine,in fine cat de bine se poate in sitautia data,da uite ca nu mai fac
in esentza am ajuns la o concluzie ori ex ul e nebun delegat ori e dement una din doua e sigur valabila
hai sa va spun ce isprava a mai facut sa vedeti ca o sa imi dati dreptate
dumnealui este asistent social si lucreaza in acelasi lok cu soacra mea (din pura intamplare)asa ca ce s a gandit domnul sa faca o chestie interesanta
la 5 ani dupa ce ne am despartit s a dus frumusel la soacra mea (stiind cine este in prealabil bine inteles) si a i a turnat o poveste din care a reiesit ca eu am fost cel putin Ciociolina si el fat frumos neprihanit
mai mult el este asa de marcat de nesimtirea si nerecunostinta cu care l am tratat inkat a incercat de 2 ori sa se sinucida chiar
de ademenea important este si ca eu i am distrus viata l am facut ne om i am calcat sentimentele in picioare am avut o serie nenumarata de amanti si prieteni dubiosi ,am facut sex in grp,15 mii de avorturi si altele in acelasi ton (inclusiv o mare aberatie ca eu as avea un copil cu el pe care l am dat unei femei sa il creasca )
acum soacra mea e o tipa ok da nu m-ia venit sa ii povestesc realitatea in primul rand de jena si in plus nu suntem asa de apropiate
cumva avem o relatie de genul eu nu ma iau de tine daca nu te iei nici tu de mine
bine inteles cu avand amnuntele proaspat culese soacra mea m a prins intr un moment singura fara sot si mi-a expus imensa drama pe care am creat o judecandu ma ca atare
trebuie avut in vedere ca socri mei sunt divortati si soacra mea este f sensibila la cuv ,,inselat,,(fapt cu ajutorul caruia a si mani****t-o f mult ex ul pe soacra mea batand f mult moneda pe faptul ca am fost o infidela,mincinoasa,etc)
ce sa va spun pe scurt ma-m simtit ca o proasta eu nu am avut tupeul sa dau cartile pe fata a fost super idioata faza
sincer chiar nu ma asteptam sa fiu judecata asa de cineva din propria mea familie va dati seama ca sotul meu a suferit cel mai mult din toata chestia asta
acum credeti ca domnul ex este un om normal ?
ca eu sunt convinsa ca a facut tot tam tam ul asta stiind unde o sa se ajunga
apropo de situatie ce sa fac ?
eu sincer l-as lasa pe sotul sa il ia la suturi dar pe de o parte mi-e frika ca ii dau apa la moara nebunului si se duce sa faca plangere la politie si apoi ii fac rau sotului meu(el avand si un job care presupune un comportament ireprosabil )
pe de alta parte am senzatie ca daca il prinde sotul meu il bate de il omoara sincer nu stiu in situatia asta care om s ar putea stapani si iar mi-e frica ca se termina rau pentru sotul meu
m as duce sa vb eu personal cu turbatul dar mi e frika ca de abia asteapta ca sa interpreteze ca il iubesc il caut etc si pe urma iar nu mai scap voi ce ziceti ?