Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 44
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Off topic. O mamica prin FIV a nascut doi baietei la 25 saptamani. Au trecut primele 72 ore si medicii (Cantacuzino) sunt extrem de optimisti.Haideti sa spunem si noi o rugaciune mica pentru mamica si puii ei. Catalina |
Doamne ajuta sa fie sanatosi si rezistenti !
Maria
Guestus spune:
Daca unii pleaca din mahala din bucuresti de la 1 lingura si farfurie ciobita...si ajung pe undeva unde e mai spalat..si au si cani de ceai...au impresia ca a dat norocul peste ei si le pupa si mina si picioarele alora ce i-au primit.
dar daca pleci de undeva civilizat din ro...si ajungi in mahala prin vest...e...ce mai zici atunci?
hai sa auzim...nu exista domle asa ceva in vest...mahala nu avem noi
ioanadara spune:
Cat timp refuzam sa vedem Problemele enorme existente in Romania, in mod sigur nu se va schimba nimic.Prima conditie pentru a interveni dorinta schimbarii este constientizarea anormalului in care se traieste in Romania.
Din moment ce poporul este convins ca lucrurile nu sunt chiar asa negre, de ce s-ar chinui vreun politician, primar, etc sa le schimbe? Nu e mai bine sa stea la cald?
iileana spune:
citat din mesajul lui viviana Tot nu am inteles. Cine e Romania asta despre care ati scris 43 pagini? |
O forma de organizare statala, care nu mai are, pare-se, sanse sa-si revina si sa intre in rindul lumii si, ca urmare, va fi inchisa si i se va pune lacatul pe usa. Dupa care se va steriliza amplasamentul.
....subiecte anterioare despre emigrare si de ce nu imi emigra. |
Eu zic sa fiti atente ce spuneti, poate ne convingeti si emigram cu totii, dam navala prin Molde cu noroi pe bocanci si se duce naibii bunatate de civilizatie.
Cautam exemple in istorie despre rolul nefast al popoarelor migratoare in prabusirea unor civilizatii infloritoare?
XIO spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Tocmai postasem la adresa ta un articol din ziarul de azi - gasesti aici raspunsul http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827253/Ce-gandesc-romanii-despre-spaga-din-spitale/ Maria |
Maria , am citit acel articol.
Si ca tot sunt acasa cu un puroi in gat de-mi vine sa ma urc pepereti , hai sa ma intind la povesti aici , sa mai uit de durere.
1.SPAGA/MITA=fapta oricarui functionar (in sens larg, de angajat in institutii publice) care
· pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori
· accepta promisiunea unor astfel de foloase sau
· nu o respinge
in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle
sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indepliniri.
Darea de mita este
· promisiunea
· oferirea sau
· darea de bani ori alte foloase unui functionar de catre o persoana pentru satisfacerea a unui interes
FOLOASE NECUVENITE=primirea de catre un functionar, de bani ori alte foloase,
dupa ce a indeplinit un act ce intra in atributiile sale de serviciu.
Primirea de foloase necuvenite se deosebeste de luarea de mita prin aceea ca foloasele se dau
ulterior indepliniriii actului si nu au conditionat emiterea lui, fiind un spor nelegal la salariu pentru
activitatea lui.
Acum ca avem definitiile sa stabilim ceva de la bun inceput :
orice doctor care cere bani pt. ceva ce in mod normal e gratuit nu merita sa mai lucreze in acest sistem pt. ca pur si simplu isi bate joc de pacient si ii conditioneaza sanatatea prin bani . Cu asta cred ca suntem toti de acord .
Asta inseamna spaga.
Ce se intampla frecvent (adica zilnic) in spitalalele noastre este darea de FOLOASE NECUVENITE.
Dupa cum pune si definitia , aceste foloase nu sunt solicitate de medic , sunt date de pacient.
De ce sunt date?
1.Pai in mare pt. ca nea Ilie ii spune vecinului Vasile ca daca merge la doctor trebuie sa dea ceva , ca asa se face. CUm asa se face? Pai ce , vrei sa te lase sa mori pe masa sau sa-ti faca o operatie urata?
Dupa asta incep argumentele : "pai cand am fost eu in spital i-am dat 100 de euro si am fost operat primul , era altul in salon care n-a dat nimic si a fost amanat pe a doua zi ". "Cand am fost eu in spital am primit cate o injectie si seara , altul din salon n-a primit deloc!".
2.Ca este rusinos sa nu-i dai nimic doctorului , ca "ce o sa zica despre tine dupa aia?" Credeti-ma ca doctorii nu zic nimic dupa aia si nici nu o sa discute la tigara despre pacientii care au dat sau n-au dat.
3.Presa. Exact , presa noastra cea de toate zilele care manipuleaza masele intr-un mod infricosator si induiosator. Ziaristii sunt...ziaristi. Prin urmare , din pacate , sunt multi care atunci cand trec la realizarea unui articol nu au curiozitatea sa se si informeze inainte. Iar cel mai bun exemplu sunt scandalele din ziare. S-a calcat in picioare cariera unui om care a fost acuzat de omor prin neglijenta , iar dupa ce a venit raportul de la legala(fara de care eu ca ziarist nu mi-as permite sa trag concluzii) s-a demonstrat ca de fapt nu era vina lui. N-am mai vazut in ziarul ala nici un articol in care sa-si ceara scuze sau macar sa mentioneze ca a fost o greseala.
Nu intereseaza pe nimeni ca profesorul din Timisoara care a aparut la Teo in emisiune acum vreo 2 saptamani a rezolvat niste cazuri de pici de pe scaun. Conteaza doar ca un doctor a gresit la nu stiu ce . Nu scoatem in fata lucrurile cu care ar trebui sa ne mandrim(si nu ma refer la fiecare apendicectomie) , scoatem doar lucrurile proaste.
Dupa cum am mai spus , omul care intinde plicul benevol nu are nici un drept sa se planga pt. ca el intinde plicul. Si daca ar fi doar atat , dar se si insista.
Haideti sa va povestesc din spitale:
1.Femeie in varsta din mediul rural vine pt. o afectiune maligna/benigna. Eu ,s tudenta , o consult, adica ii fac foaia de observatie.Examenul clinic din foaie il scrie doctorul. Ii spun cand o sa fie operatia , cum o sa decurga ,daca are ceva intrebari sa-l intrebe pe doctor , evident ma port frumos cu ea ca doar imi place ceea ce fac. Dupa cateva ore vine la mine sa ma intrebe ceva. Nu avea nici o intrebare , a vrut sa-mi dea o pereche de bikini, ca bani nu avea. Eu ii spun ca ii ultumesc , dar nu imi trebuie , ca nu trebuie sa dea nimic , e intr-un spital , sa stea in salo linistita. Ea nu si nu . Eu ma indepartez incet , ea dupa ine , pana cand am ajuns la a alerga p coridor.ea batranica , eu tinerica , am castigat si nu mi-a dat nimic.
2.Asistenta de la uro se interneaza in spital pt. operatie. Din nou iifac foaia , stam i povestim putin. Ma intreaba " cat sa-i dau la anestezist?".Raspund " pe mine sa nu ma intrebati asa ceva ca eu nu sunt de acod cu datul asta . nu ii dati nimic , ca doar are salariu." A zis cum naiba sa nu-i dea nimic , se face de ras , eu am insistat ca nu.De la ea am primit o ciocolata pe care n-am mai avut timp sa o impartim , ca pana am venit eu inapoi ea plecase. Nici n-am mancat ciocolata.
3.Batranica din ungaria , internata acolo si transferata aici in Tm se interneaza pt. diagnsotic si tratament.Din nou foaie , consult.Incearca sa-mi dea bani. Spun nu , nu ,se uita tot salonul , ea-mi baga banii in buzunar. Termin foaia , ma ridic de pe pat , mai vorbim putin , scot banii , ii pun pe noptier si plec repede. Treceam pe la ea zilnic sa vad cum se simte , tot incerca sa-mi dea bani desi stia ca sunt studenta. La un momet dat o intreb daca nu vrea sa-i cumpar un iaurt. Imi da banii pt. iaurt si inplus pt. mine . Nu i-am luat.
4.Pacienta d 40 si ceva de ani se interneaza pt. operatie. Fac foaia , povestim.Incearca sa-mi dea bani. Am ajuns intre alte paturi cu ea incercand sa mi-i bage in buzunar.A durat vreo 10 minute. Cand plec ii bag banii inapoi in poseta fara sa vada.La fel , o vizitam ca deja ne imprietenisem.Mi-a spus ca daca nu iau banii sa nu mai intru la ea in salon . I-am zis sa astepte pana se intampla asta. Dupa aia a spus ca daca nu iau banii ii spune doctorului ca nu m-am purtat frumos. Putea sa spuna , ca si asa nu eram prietena cu doctorul respectiv.A reusit sa-i indese 10 lei pana la urma. Cand m-am intors dupa examen sa ii dau plecase deja.
5.Paienta , se interneaza pt. operatie. Imi da bani , eu nu ii vreau , insista , ii pune in buzunar. Cand plec ii pun in geanta ei .Nu stiu daca i-a vazut sau nu , dar nu a mai spus nimic de ei dupa asta.
6.La urgente in Timisoara.Vine un baiat care s-a zgarait in ceva. O zgarietura usoara , nu necesita nici macar pansament , trebuie sa-i facem antitetanos. Se pune pe scaun, i-l fac. Stau cu mana pe tampon sa nu-i curga sange dupa . Vad ca baga mana in buzunar. Ma gandeam ca poate-si scoate mobilul. gresit , erau bani. Fug in partea cealalta a salii spunand ca nu-mi trebe. N-are ce sa faca si pleaca.
7.Punem gipsuri la diverse pers. incearca sa ne dea bani.Primesc de la o fata 10 lei dupa ce am incercat sa-i pasez de la matusa-sa la ea . Nu merge , fata incepe sa tipe sa iau banii.
8.Pun gipsul la un domn. Iesim sa-i dau foaia , ii spun candsa vina la control , ii fac reteta.Ajungem langa putlul la care stau doctorii , se uita jenat , ma intreaba unde e iesirea , ii arat , si imi spune sa merg cu el pana acolo. Vad ca baga mana in buzunar , fac un pas inapoi , ii mai arat o data , ii spun daca doare sa vina la control , la revedere si plec.
Si exemplele pot continua.
Nu am cerut vreodata bani. Ba chiar spun ca nu imi trebuie de cate ori cineva ii intinde.
9.L-am suturat pe un domn care a vrut sa-mi dea 50 de lei.Am zis nu , nu. El ba da. A durat dansul asta cateva timp pana eu am reusit sa ii pun banii pe mana si am plecat. El a zis ok , si i-a lasat in sala pe masa.Stia ca nu o sa-l vad eu mai departe, ca sunt studenta , stia si cine il va pansa . De ce a dat?
10. Ma duc de la spitalul mare la cel de orto care e chiar langa. Pe drum vad o batranica cu uncadr , cu piciorul imbracat intr-o punga , care inainta cu o viteza dementiala de melc. O intreb unde merge si ce s-a intamplat. Imi spune ca a avut fractura si ca i-a fost pus piciorul in gips acum 3 saptamani la pitesti , ca a venit acum la urgente pt. ca o strange gispul rau de tot. Ii spun sa astepte sa merg sa vad daca gasesc vreun scaun.In mod normal ea trebuia sa mearga la urgente , ca scaunele nu se pot plimba pe afara.Ma intalnesc pe drum cu fiul ei , ii spun sa ma astepte. Ma duc la urgente , doctorita imi spune sa-i las ca vin ei prin fata. Asta insemna sa ocoloeasca biata femeie tot spitalul cu cadrul ala si cu picioru in gips , picior pe care nu avea voie sa calce. Bine , ma enervez si ma duc la ortopedie , cer un scaun , o duc pe batranica la urgente.Cand astepta la usa sa-i scoatem gipsul imi spune disparata sa-l chem pe fiul ei sa-i dea bani. I-amzis ca nu are nevoie de nici un ban si ca nu are voie fiul sa intre acolo.
Ies la fiu , ii explic ca noi ii vom scoate gipsul dar trebuie sa sea 2 saptamani fara sa calce pe picior. Fiul vroia sa-mi dea bani ca sa i-l scoatem , ca nu mai suporta sa nu doaram noaptea mama lui de durere si el nu putea avea grija de ea , ca muncea. Ii sun ca oricum il scoatem , ce sa faca, si daca mai sunt ceva probleme sa mearga la spital. Vrea sa-mi dea bani. Ii spun ca nu-mi trebuie. Imi zice "macar un suc , ceva" . Ii spun ca mai bine ii cumpara un suc mamei sale.Mi-a zis sa-i dau adresa mea de acasa sa-mi trimita un pachet , aa , omeneste. Nu spaga , doar omeneste.Ii spun ca nu-mi trebuie , ca e datoria noastra si ca a fost placerea mea sa-i ajut. Insista. I-am spus sa aprinda o lumanare pt. mine la biserica , sa ajung ce-mi doresc si e de ajuns.Mia insista putin , eu spun nu si plec.
Maria , dupa cum vezi , plicul este la moda pt. ca oamenii il dau. Daca nu l-ar da oamenii nu ar avea ce sa primeasca medicii.Nu exista nici o logica in darea plicului.
Banii ii dau pacientii oricum ca asa sunt invatati. Chiar si chestia asta din presa si televiziune ii face sa dea bani.
Hai sa gandim totusi logic:chiar crede cineva ca daca ajunge la un doctor care nu ii cere bani , dar pacientul ii da dupa operatie are vreo relevanta?
Ce crede pacientul? Ca daca nu da banii ii smulge doctorul pansamentele mai rau? Ii da alte medicamente? Sau ce?
Credeti ca un doctor care a invatat 6 ani la facultate , care afacut 5-6 ani rezidentiatul , care are o dimploma si pacienti isi risca tot pt. 300 de euro? Hai sa fim seriosi.
la fel cum lumea nu intelege ca medicina nu este o stiinta exacta.
Unpacient poate sa aiba infarct si sa traiasca inca 5 ani , iar atul sa moara dupa 5 zile.
Eu am herpes simplex 1(oral, pe buza) si traim in simbioza de cand am avut o gripa urata. O femeie a murit din cauza herpesului acesta. Cred ca sunt cateva cazuri de cand exista medicina , dar se intampla.
Si apropo de oamenii din Ro care sunt toti doctori si mari fotbalisti , am avut intr-o zi 2 fracturi deschise:
ambii muncitori , unul mai tanar si altul putin mai in varsta decat primul.
Tanarul foarte nervos ca de ce bagam in el tampeniile alea de sticle?(ser).
Pe masa de operatie , avea rahi. Anestezistul ii spune sa nu-si mai miste capul ca o sa-l doara dupa. pacientul incepe sa se certe cu anestezistul , ca cine e el sa-i spuna ce sa faca , si ca daca vrea misca ce vrea el.Ca suntem toti nebuni , el are rahi si ii spunem sa nu miste capul , ce-are una cu alta? Si sticla aia pt. ce ii tot da? Ca deja au fost 3 , ca ne batem joc de el . ca toti doctorii sunt idioti. S-a dus la o stomatoloaga din Tm si l-a chemat de 3 ori pana sa-i faca maseaua! Daca era la el acasa si se intampla asta ii lua capul doctorului si-l ducea la ma-sa la usa. Si faze de acest gen. L-am intrebat :stiti ce rol au sticlele astea? A zis evident nu. L-am intrebat daca nu stie , de ce spune ca nu sunt bune?
Ies din sala si pe hol astepta cealalta fractura. Ii spun sa nu-si faca griji , si el ma intreaba cat sa dea la doctor , sa nu se faca de mirul lumii. I-am spus ca nu trebuie sa dea nimic , ca nu are de ce . A zis "ei , da !".
Am avut la urgente o donsoara intepata d la nu stiu ce televiziune. A venit cu o entorsa de glezna usoara.S-a enervat ca a trebui sa astepte atat! Vezi Doamne , trebuia sa o luam pe ea , si nu pe cei cu fracturi inainte.
Statea pe un scaun cu rotile si astepta sa fie dusa la radiografii.In sala era o fata la care i s-a pus gips ca avea ceva la genunchi. Vine brancardierul si ii spune pacientei de la TV sa astepte 3 secunde pe pat pana o scoate pe cealalta din sala , ca sa aiba loc , si dupa merge cu ea la film. Si atunci s-a dezlantuit. Ca toti suntem spagari , ca toti luam bani , ca pe ea o doare , ca aia a dat bani si de-aia o ducem afara , samd. Am vrut sa o iau de mana sa-i arat pana unde merge cu fata cealalta (5 m) , si pana unde merge cu ea . Nu puteai sa-i spu nimic , ca nu se auzeau decat urletele ei . Pt. o entorsa mare e gradina.
Na , Maria , zi-mi acum ca doctorii sunt niste spagari si ca fara bani nu se rezolva nimic.
Plicul e la ordinea zilei pt. ca pacientii il dau.
daca ei nu ar da , nu s-ar mai plange si nu am mai citi articole de genul acela.
Ca sa nu-ti mai spun ca eu cand astept la o oada nu ma duc la asistenta sa-i bag ceva in buzunar ca sa intru inaintea altora din respect fata de oamenii aceia care asteapta acolo.
Si cand merg la o coada nu spun ca sunt studenta sau doctor ca sa intru , ci astept ca tot omul.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
claucia spune:
Iileana si denitzel sunteti savuroase! Si daca ma intreaba cineva de ce spun ce Guestus este delicios si voi savuroase este pentru ca imi este foame. Na.
Natynic
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
mariamunteanu spune:
A devenit un "stil" pe aceste topicuri - cand cineva traitor in Ro isi exprima nemultumiri despre problemele tarii in care traieste, este ignorat - vezi Ioanadara, LadyJ, Mimonix etc.
Cand un roman traitor in Occident spune ceva despre tara in care traieste, orice, un exemplu oarecare, este luat peste picior, rastalmacit, pus la zid si declarat dusman al poporului.
Maria
Guestus spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Am editat un mesaj care s-a pierdut, in fine. Copiasem un mesaj al meu pe acest topic din 4 nov. in care spuneam ceva frumos depre Romania si romani ref. la faptul ca Ro are sanse. Cine inventeaza ca am vorbit urat despre conationalii mei, sa caute si sa redea aici cuvintele mele. Unii nu mai contenesc cu improscatul noroiului in oameni si tari pe care le-au cunoscut intr-o vacanta de 2 saptamani - in lipsa de alte preocupari, o fi buna si satisfactia asta la ceva. Maria |
tu sari dintr-o extrema in alta cu o logica de fier....ba o dai cu ionesco...ba cu sarmale si tuica...si la sfirsit cica avem sanse . sanse sa ce ? ne explici?
sint plictisit sa aud cum ca ...romanul e pilot bun ...e cel mai mare informatician... ori e hot...ori e curva...e asa si asa.
sfatul meu e relax...nu este nevoie sa auzim nici cite carii avem si nici alte bazaconii cu "frumusetile patriei".
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ile77
Ai interpretat totul gresit. E o concluzie doar asa de Nu la mine ma gindesc,ci la familia mea din ro, si la prietenii mei din ro..iar ce scriu aici este exact ce aud de la ei....ei traiesc acolo zi de zi ...asa ca nu le poti imputa ca se insala. Nu banii le lipsesc ,ci altceva....ceva ce multi pretind ca s-a schimbat...cind in realitate e mai rau. Te rog sa imi spui si mie daca tie ti se pare normal ca sa cheltui 3000 de euro ,de la femeia de serviciu pina la chirurug, pt ca in sfirsit sa fii operat. Daca o astfel de situatie ti se pare normala, eu nu sint normala atunci. Inca o data, scuza-ma ca nu am experimentat si situatii fericite in spitalele din ro. Ile, mami de Vivian (07.03.2006) http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR |
Poti sa detaliezi te rog cum ai dat 3000 de euro pt. a fi operata "in sfarsit"? Si ma intereseaza ce am scris in ghilimele, ca inteleg ca ti-a fost conditionata operatia.
Multumesc!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mariamunteanu spune:
Xio, imi pare rau ca n-ai liniste nici cand esti bolnava. Eu ti-am dat un link ca raspuns la intrebarea ta - cu pareri ale pacientilor, nici n-am citit articolul tot. Daca ziarul sau oamenii citati mint, te rog sa adresezi o replica ziarului. Stiu ca e vorba de mentalitate. Eu m-am detasat complet de aceasta problema. N-as vrea sa continuam pe aceasta tema.
Multa sanatate
Maria