Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 45
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus tu sari dintr-o extrema in alta cu o logica de fier....ba o dai cu ionesco...ba cu sarmale si tuica...si la sfirsit cica avem sanse . sanse sa ce ? ne explici? sint plictisit sa aud cum ca ...romanul e pilot bun ...e cel mai mare informatician... ori e hot...ori e curva...e asa si asa. sfatul meu e relax...nu este nevoie sa auzim nici cite carii avem si nici alte bazaconii cu "frumusetile patriei". |
Eu am dat numai sarmalele, vad cu tu pui tuica .
Asta zic si eu, relax, ca nu ne urmareste bau-bau sa ne puna etichete.
Maria
elvie spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu A devenit un "stil" pe aceste topicuri - cand cineva traitor in Ro isi exprima nemultumiri despre problemele tarii in care traieste, este ignorat - vezi Ioanadara, LadyJ, Mimonix etc. Cand un roman traitor in Occident spune ceva despre tara in care traieste, orice, un exemplu oarecare, este luat peste picior, rastalmacit, pus la zid si declarat dusman al poporului. Maria |
Asa este.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
XIO spune:
Maria , parerile pacientilor sunt ca si parerea tanarului cu fractura.Luate din ziare , luate de la vecini , samd.
Cand eu stau de 2 ani prin spitale si vad cum oameni care nu mai au nici o treaba cu mine imi dau bani , ce parere crezi ca pot avea?
Eu ii spun omului ca trebuie sa mearga la control la spitalul cutare , sa-l caute pe doctorul cutare si atat.
Mi-amterminat treaba cu el , i-am pus gipsul , l-am suturat , gata , nu ne mai vedem decat intamplator prin oras , si el vrea sa-mi dea bani. De ce ?
Si dupa , oameni ca el , care dau bani , se plang ca doctorii sunt "spagari". Cand spaga nici macar nu are ce cauta in discutie.
Eu merg in timpul meu liber in spitale , stau 24 de ore acolo , lucrez pe gratis pt. ca-mi place , si dupa ai vin si citesc pe aici ca medicii din Ro sunt asa si pe dincolo , ca nu stiu nici macar sa scoata polipii? Pai ti se pare normal?
Cum naiba sa nu te enervezi cand vine si zice Nea X de peste hotare ca medicii din tara , deci nu medicul X sau medicul Y , nu stiu sa faca ceva penibil de simplu?
Asta e ... in orice colt al lumii e , romanul care s-a nascut atottstiutor si doctor in medicina si fotbal , tot asa ramane(a se observa articolul horata care face diferenta intre generalizare si altele)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
iileana spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu A devenit un "stil" pe aceste topicuri - cand cineva traitor in Ro isi exprima nemultumiri despre problemele tarii in care traieste, este ignorat - vezi Ioanadara, LadyJ, Mimonix etc. Cand un roman traitor in Occident spune ceva despre tara in care traieste, orice, un exemplu oarecare, este luat peste picior, rastalmacit, pus la zid si declarat dusman al poporului. Maria |
Maria, nu-i chiar asa.
E, repet, chestie de nuanta.
Ioanadara si LadyJ nu au primit replica pentru ca au expus in mod oarecum coerent si decent niste adevaruri.
Nu au declansat, sa zic asa, reactia de defensiva.
Cind insa vine careva (al carui merit, subliniez!!!!! unic merit e ca si-a gasit jumatatea in persoana unui cetatean cu pasaport strain) sa-ti dea, sententios, lectii, tie, un vierme traitor in ....., nah, e de asteptat ca nivelul discutiei sa coboare cum s-a intimplat aici.....
viviana spune:
Aha deci: o forma de organizare statala.
Si eu care credeam ca este vreun Fat-frumos care creste in 18 ani cat altii in 60.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui XIO Maria , parerile pacientilor sunt ca si parerea tanarului cu fractura.Luate din ziare , luate de la vecini , samd. Cand eu stau de 2 ani prin spitale si vad cum oameni care nu mai au nici o treaba cu mine imi dau bani , ce parere crezi ca pot avea? Eu ii spun omului ca trebuie sa mearga la control la spitalul cutare , sa-l caute pe doctorul cutare si atat. Mi-amterminat treaba cu el , i-am pus gipsul , l-am suturat , gata , nu ne mai vedem decat intamplator prin oras , si el vrea sa-mi dea bani. De ce ? Si dupa , oameni ca el , care dau bani , se plang ca doctorii sunt "spagari". Cand spaga nici macar nu are ce cauta in discutie. Eu merg in timpul meu liber in spitale , stau 24 de ore acolo , lucrez pe gratis pt. ca-mi place , si dupa ai vin si citesc pe aici ca medicii din Ro sunt asa si pe dincolo , ca nu stiu nici macar sa scoata polipii? Pai ti se pare normal? Cum naiba sa nu te enervezi cand vine si zice Nea X de peste hotare ca medicii din tara , deci nu medicul X sau medicul Y , nu stiu sa faca ceva penibil de simplu? Asta e ... in orice colt al lumii e , romanul care s-a nascut atottstiutor si doctor in medicina si fotbal , tot asa ramane(a se observa articolul horata care face diferenta intre generalizare si altele) |
Treaba cu polipii a fost exagerata de cineva de pe forum. Eu am spus ca vin pacienti romani in strainanate pana si pt. operatii de polipi si hipospadias. Nu ma intreba de ce, ca nu stiu. L-am intrebat pe bunicul copilului de 3 ani din Iasi de ce a venit pana aici pt asemenea operatie simpla, cand Iasi are scoala buna de medicina si mi-a raspuns ca e simpla ope, dar delicata si s-au temut sa o faca in Ro. Ce sa-ti spun ? Nu inteleg.
Maria
iileana spune:
citat din mesajul lui viviana Aha deci: o forma de organizare statala. Si eu care credeam ca este vreun Fat-frumos care creste in 18 ani cat altii in 60. |
Foarte, foarte frumos ai sintetizat 45 de pagini!!!
Din pacate, insa, si mult prea subtil pentru unii....
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui iileana Maria, nu-i chiar asa. E, repet, chestie de nuanta. Ioanadara si LadyJ nu au primit replica pentru ca au expus in mod oarecum coerent si decent niste adevaruri. Nu au declansat, sa zic asa, reactia de defensiva. Cind insa vine careva (al carui merit, subliniez!!!!! unic merit e ca si-a gasit jumatatea in persoana unui cetatean cu pasaport strain) sa-ti dea, sententios, lectii, tie, un vierme traitor in ....., nah, e de asteptat ca nivelul discutiei sa coboare cum s-a intimplat aici..... |
De unde rezulta ca ceea ce nu e decent ne atrage mai mult decat ce e decent si coerent ?
Reactiile nu au fost tocmai defensive, ci unele au fost chiar foarte ofensive, exagerate si vehemente, presarate pe alocuri cu ironii deplasate.
Atunci hai sa facem altfel, ca oameni civilizati si cu minte ce suntem: sa dam mai multa atentie cuiva care expune adevaruri in mod coerent si decent si sa dam mai putina atentie celor care fac contrariul.
Maria
XIO spune:
Maria , de-aia se duc in alte tari , ca tara noastra are o presa si o massmedia atat de bine pusa la punct incat face minuni pt. doctorii de peste hotare.
Nimeni nu spune de doctorii care nu cer bani , spun toti de pacientii care dau , pacienti care dau ca asa vor ei .
Nimeni nu spune de cazurile de aici rezolvate . N-am vazut sa scrie undeva de doctorul care a operat-o pro bono pe o fetita arsa in incendiu , de doctoru care a facut o reconstructie de mandibula cu peroneu , de doctorul care a fost solicitat sa lucreze la o clinica mare din Dubai, de doctorul care a facut niste operatii acum 14 ani de pici in fund , cu aparatura de-ti vine sa-i plangi de mila.
De zecile de cazuri de hipospadias de la spital care se opereaza pe banda rulanta , samd.
Sunt neinteresante.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Guestus spune:
Xio...cine te-a chemat aici? ..nu ai raniti azi...consultatii...nimic? deviezi subiectul cu medicina ta....aici e norvegia in discutie
e bezna ile la ora 15.00 sau nu?