Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 46
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Xio...cine te-a chemat aici? ..nu ai raniti azi...consultatii...nimic? deviezi subiectul cu medicina ta....aici e norvegia in discutie e bezna ile la ora 15.00 sau nu? |
N-auzi ca mi's bolnava? Si nu vorbesc despre boala psihica .
M-am pricopsit de la pediatrie cu o faringo-amigdalita pultacee ca nici saliva nu mi-o pot inghiti.
Prea v-ati plafonat voi pe Norvegia, cand terminam cu medicina propun sa discutam despre masini , femei sau fotbal.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui XIO Maria , de-aia se duc in alte tari , ca tara noastra are o presa si o massmedia atat de bine pusa la punct incat face minuni pt. doctorii de peste hotare. Nimeni nu spune de doctorii care nu cer bani , spun toti de pacientii care dau , pacienti care dau ca asa vor ei . Nimeni nu spune de cazurile de aici rezolvate . N-am vazut sa scrie undeva de doctorul care a operat-o pro bono pe o fetita arsa in incendiu , de doctoru care a facut o reconstructie de mandibula cu peroneu , de doctorul care a fost solicitat sa lucreze la o clinica mare din Dubai, de doctorul care a facut niste operatii acum 14 ani de pici in fund , cu aparatura de-ti vine sa-i plangi de mila. De zecile de cazuri de hipospadias de la spital care se opereaza pe banda rulanta , samd. Sunt neinteresante. |
Nu te contrazic ca nu se cer bani (nu am spus spaga). Dar se da la greu si se primeste. De ce ? Mi s-a spus ca de frica sa nu fie refuzati pacientii sau sa li se greseasca operatia, ca sa fie luati in seama de personalul medical. Ca sa fie tratati mai bine.
Maria
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
De unde rezulta ca ceea ce nu e decent ne atrage mai mult decat ce e decent si coerent ? |
Nu.
De unde rezulta ca ceea ce nu e decent e, cumva, provocator; te face sa ai tendinta sa intervii ca sa explici lucrurile si sa aduci discutia in niste parametrii decenti.
Ioanadara, da, a afirmat un adevar.
O discutie pe marginea postarii ei s-ar putea duce intr-un cadru adecvat :), pentru ca presupune o privire ceva mai de profunzime si de ansamblu al lucrurilor. Putem incerca sa intelegem cum si de ce am ajuns aici, dpdv al traseului istoric, dpdv social, putem regreta alegerile prea adesea nefaste pe care le-a facut poporul asta si vazut cam ce-ar mai putea iesi.
Nu e cazul topicului de fata.
Acuma, serios, zi si tu, ce poti spune celor care bat nervos din picior si-i reproseaza cu tifna Romaniei nici mai mult nici mai putin decit ca nu e la nivelul de civilizatie al Norvegiei? Si de ce nu e? Si de ce nu ajunge naibii mai iute, eventual miine?
Cam ce nivel de intelegere a lumii in care traieste poate avea cineva care se intreaba asemenea stupizenii?
Citeste si tu postarea Vivianei. Nu-i asa ca spune totul?
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Nu te contrazic ca nu se cer bani (nu am spus spaga). Dar se da la greu si se primeste. De ce ? Mi s-a spus ca de frica sa nu fie refuzati pacientii sau sa li se greseasca operatia, ca sa fie luati in seama de personalul medical. Ca sa fie tratati mai bine. Maria |
Refuzat esti daca nu se mai poate face nimic sau daca nu sunt locuri cand mergi.
Operatie se poate gresi , iar asta nu tine nici de bani , nici de relatii.
La partea cu luati in seama iti dau dreptate , pt. ca la noi sunt multi doctori si multi din personalul militar plictisiti din cale afara.
Si cand am fost la taica-miu asta mi-a spus prima oara : oamenii acolo sunt mai destinsi , cu zambetul pe buze tot timpul , fericiti.
Conditiile de viata sunt de vina pt. tot.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
mariamunteanu spune:
Ca Romania nu poate fi la nivelul economic al altor tari, dupa parerea mea are o singura mare cauza: cei 50 de ani de comunism care au tras-o si au tinut-o in urma. Efectele se vad si acum si se vor mai vedea mult timp de acum inainte. Este utopic sa comparam Ro cu alte tari mai avansate economic, cel mult am putea sa o comparam cu tarile din fostul bloc comunist.
Pe de alta parte, sunt multe nereguli care nu au scuza - le-a enumerat Deus in mesajul de deschidere a topicului. E vorba de mentalitati, de educatie, de respect, de omenie.
Maria
ile77 spune:
citat din mesajul lui Guestus Xio...cine te-a chemat aici? ..nu ai raniti azi...consultatii...nimic? deviezi subiectul cu medicina ta....aici e norvegia in discutie e bezna ile la ora 15.00 sau nu? |
uite guestus poti sa vezi singur pe camera cit de intuneric este si va fi la ora 15.
http://www.rbnett.no/section/WEBCAM&WID=1
Ironic rau azi....
Iileana, care este problema ta daca eu vin si scriu aici cum vad eu situatia din ro.
Atacurile tale ma lasa rece.
Tu poti sa scrii pina miine aici, ca tot in spitale jegoase ajungi si tot in urina vei baleta in cora.
Ca este civilizat in norvegia ,este adevarat...ai o problema cu asta???
Mie nu mi se pare ca s-a schimbat ceva in miezul situatiei din ro, doar s-a lustruit putin suprafata.
Ai ceva impotriva ca eu vad asa situatia????
Chiar daca locuiam in ro, tot asa o vedeam, pt ca asa este, sic!
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
denizel spune:
citat din mesajul lui ile77 Iileana, care este problema ta daca eu vin si scriu aici cum vad eu situatia din ro. Atacurile tale ma lasa rece. Tu poti sa scrii pina miine aici, ca tot in spitale jegoase ajungi si tot in urina vei baleta in cora. Ca este civilizat in norvegia ,este adevarat...ai o problema cu asta??? Mie nu mi se pare ca s-a schimbat ceva in miezul situatiei din ro, doar s-a lustruit putin suprafata. Ai ceva impotriva ca eu vad asa situatia???? Chiar daca locuiam in ro, tot asa o vedeam, pt ca asa este, sic! Ile, mami de Vivian (07.03.2006) http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR |
Nu stiu, te-as managaia pe crestet, te-as tine de manuta, ti-as oferi o prajiturica, te-as inveli intr-o paturica moale si calduroasa, ti-as canta un cantecel din copilarie. As face orice ca sa-ti pot alunga deprimarea asta in care traiesti :-).
citat din mesajul lui mariamunteanuCa Romania nu poate fi la nivelul economic al altor tari, dupa parerea mea are o singura mare cauza: cei 50 de ani de comunism care au tras-o si au tinut-o in urma. Efectele se vad si acum si se vor mai vedea mult timp de acum inainte. Este utopic sa comparam Ro cu alte tari mai avansate economic, cel mult am putea sa o comparam cu tarile din fostul bloc comunist. |
Si mai inainte ne intrebai cu obstinatie de ce nu exista in Ro clinicile din Austria .
Maria, doar o singura persoana de pe forumul asta iti seamana.
Aveti acelasi talent de a nu va asuma declaratiile facute, de a va face ca nu intelegeti ce vi se spune si de a va contrazice de la o postare la alta.
iileana spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Ca Romania nu poate fi la nivelul economic al altor tari, dupa parerea mea are o singura mare cauza: cei 50 de ani de comunism care au tras-o si au tinut-o in urma. Efectele se vad si acum si se vor mai vedea mult timp de acum inainte. Este utopic sa comparam Ro cu alte tari mai avansate economic, cel mult am putea sa o comparam cu tarile din fostul bloc comunist. |
Pai da.
Tu stii.
Altii insa habar n-au.
Habar n-au ca nu a fost optiunea Romaniei!!!! (si ca urmare e aberant sa-i reprosezi asta) sa nimereasca de partea crunta a Cortinei de Fier si se ocupe pret de o luuunga generatie de punerea in practica a unei ideologii crosetate de elite intelectuale ne-romanesti! ; sa treaca prin cosmarul asta in vreme ce alte colturi de Europa isi reconstruiau economia dupa WW2, cu planuri Marshall & stuff. Tii minte harta, nu? La noi s-a notat cu pix-ul 90% influenta sovietica, si asta fu. "Electrificarea si puterea sovietelor" a scris pe noi...
citat din mesajul lui mariamunteanu Pe de alta parte, sunt multe nereguli care nu au scuza - le-a enumerat Deus in mesajul de deschidere a topicului. E vorba de mentalitati, de educatie, de respect, de omenie. |
Vezi, si aici ar fi loc de o discutie, despre felul in care anii la care faceam referire au pulverizat modul in care natia asta isi ducea zilele, nu mai rau decit altii la nivel interbelic, despre cum au fost dinamitate traditiile, sentimentul de comunitate, despre dezradacinarea oamenilor si plantarea lor in medii sociale pentru care nu erau pregatiti si pe care astfel le-au deteriorat, da, ar fi de discutat.
De toate astea nu te vindeci peste noapte, nici macar in aia 20 de ani pronosticati de Brucan.
Sau te poti vindeca la nivel individual, multi au reusit, dar ca fenomen de masa....si in conditiile economice de-acum.... mai greu.
A, si despre conditiile economice si politice s-ar putea vorbi, despre calea pe care am luat-o, despre imbecila alegere a natiei in Duminica Orbului in '90 si care ne-a adus un handicap incredibil...Si despre conditia noastra actuala de colonie, si despre lipsa reperelor in societate, si despre specificul natiei, despre Miorita.......
Cu Ile vrei tu sa vorbesti despre toate astea???????
P.S. Maria, "omenia" eu as scoate-o de pe lista. Pe asta nu au casapit-o. Asta nu lipseste, serios, asta chiar nu lipseste aici. Tot la nivel de experienta individuala vorbesc, desigur.
iileana spune:
citat din mesajul lui ile77 Iileana, ....Atacurile tale ma lasa rece. |
Ile, nimic n-ai priceput.
Eu nu te atac.
Eu doar ma distrez pe seama mesajelor tale.
Ceea ce iti doresc si tie.
Mai stii cum e chestia aia, risul? Uite: ; incearca, e placut.
XIO spune:
Ile , imi raspunzi pls despre cei 3000 de euro ?
***Fur is for petting**