Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 8
aris26 spune:
mababei - nu dragutza, eu am facut morfofetala la 15sapt. ca idee IR-urile mele erau asa: IR a.uterina dr.=0,49 si IR a.uterina stg.=0,52 deasupra scria artere uterina-flux cu spectru si valori normale. la eco de 18 sapt cred ca a masurat si IR-urile dar nu mia spus nimic deci era bine(deh...asa e doctorul meu). la tine in afara de valori nu scrie nimic....gen valori normale sau ridicate...ceva?
alina27 - chiar ma gandeam ca nu ai mai scris demult.
19+
aris26 spune:
gina - treuie sa ai incredere in medicul tau in primul rand, sa fi convinsa ca nu iti doreshte raul, nici al tau si nici al baietzelului tau. Calin te aude si te simte asa ca vorbeshte cu el, povesteshte-i despre temerile tale...se va dovedi un aliat de nadejde ai sa vezi
19+
carmenada spune:
Gina, parerea mea este sa iei antibioticele pentru ca daca doctorul tau ti le-a prescris inseamna ca ai nevoie de ele, si este important sa scapi de infectie.
Pretty Baby sa stii ca si eu imi faceam griji cu dimensiunea burtii pentru ca la apropape 16 saptamani nu se vede aproape deloc. Cine nu stie de bebe nu se prinde, mai ales ca port acealeasi haine ca inainte.
Cantarul arata doua kg in plus dar cred ca sunt de la fluxul sanguin care creste, tesutul mamar care devine mai dens, un pic de placenta de lichid si un bebe..... mare de 140 g. Doctorita mea a zis ca daca bebe este ok si se dezvolta conform varstei sarcinii, chiar nu am de ce sa-mi fac griji.
Fetelor va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna aceste IR? Ca pe net nu gasesc.
florinela79 spune:
Legat de subiectul, cu luatul in greutate cred ca depinde de fiecare in parte de metabolis si structura fizica.
Eu am fost grasuta mereu, datorita problemelor hormonale pe care le am de pubertate: sindrom de ovar polichistic, menstre neregulate
4-5luni, o tiroida mai puturoasa, la 24 de ani: microadenom hipofizar, hiperplazie mamara, ovarele la fel de polichistice.......
Inainte de sarcina am slabit de la 85 la 69 de kg, apoi am pus pana la 73 de la tratamentul cu Ova-mit (aveam niste satri )+ alte medicamente, pregnil, inseminari.....am redus activitatea fizica.
Am ramas gravida, dupa ce medicul mi-a dat pauza de tratament ca o luam razna....adica nu ma asteptam defel - ne pregateam de interventii chirurgicale etc.
Asa ca acum am 82 de Kg...am luat 8Kg (pentru ca am intrerupt dieta si exercitiile fizice)...oricum nu am voie sa iau prea multe Kg.
Burtica mi se vede desi sunt grasuta e ca un pepenas.
Tensiunea mea ma sacaie un pic, la inceput am avut 13 cu 8(stres mult,eserviciu nou, ingrijorare), la urmatoarea vizita am fost ok 10 cu 6 - dupa ce m-am linistit, mie imi creste foarte repede daca ma agit si ma enervez.Am vb si cu medicul si cu medicul de familie...au zis ca sa fiu mai calma...si sa nu ma ingras.
Dar pulsul il am intodeauna 100 - 112....nu stiu e normal?
Mi-amluat ieri tens era 11 cu 7 si puls 107.
Pe 19 noembrie cand ma duc la morfofetala de 22 saptamani, am sa revin la intrebarea cu pulsul...
19+
fbruma
MITITICA82 spune:
fetelor bun gasit, va intreb si eu la voi bb misca toata zilnic? eu il simt cam o data la 2-3 zile si atunci dupa-amiaza spre seara si f putin, niste miscari slabe..ma cam sperii ca am 19 sapt si se simt asa rar si vag miscarile, e normal?
patca mi-a mai crescut si mie burtica, insa e maricica sub buric, e situata cam jos
multumesc
19+
http://bd.lilypie.com/MNeep3.png
Leeloo21 spune:
buna seara mamici!
mititica si la mine burtica este situata sub buric..in dreptul buricului..cam pe acolo..si este foarte vizibila..nu cred ca ai motive de ingrijorare ca nu-l simti pe bebe asa des..probabil nu realizezi tu miscarile lui..ca el sigur are activitate acolo in burtica..incearca sa vorbesti cu voce tare cu el..al meu reactioneaza dimieata cand ii spun "buna dimieata ingeras!" si i zic cat de mult il iubesc..
si un sfat pt toate burticile..doctorita mea mi-a zis ca nu este bine sa ne mangaiem pe burtica prea des..ar fi bine chiar deloc si sa tine manuta finut peste burtica..nu apasat de iciun fel..contractiile se pot declansa spontan la mangaiat..asta a zis ea..acum.nu stiu.poate o fi doar in cazul meu..care nu este foarte special..
as vrea sa mai povestim fetelor de miscarile bebitilor nostrii! poate si-au gasit un program cand misca..sau poate ati observat ca reactioneaza la anumite sunete sau voci..sau atingeri..sau la anumite ore? sunt curioasa
va citesc cu placere!
haideti sa vorbim de lucruri placute si sa ne amuzam de starile noastre..sa fim mai btimiste si sa ne ingrijoram mai putin..daca suntem bune la suflet, mancam sanatos..si ne pastram calmult in situatii ce ne pun la incercare..bebe este cu siguranta bine! mai ales ca majoritatea dintre noi am trecut de TT si alte analize dificile..sa ne bucuram de minunea(minunile) noastra(e) din burtica!
Cristina cu bebe mic 19+
nasterea in apa
florinela79 spune:
Mititica si eu la fel..il simt dar timid, probabil bebe ai nostri sunt cumintei....al meu seara la culcare se manifesta mai jucaus, si ziua ma mai impinge asa un pic, cu capsorul in stomac ...cred eu.Burtica este jos asa cum spui si tu.
Citat: |
citat din mesajul lui MITITICA82 fetelor bun gasit, va intreb si eu la voi bb misca toata zilnic? eu il simt cam o data la 2-3 zile si atunci dupa-amiaza spre seara si f putin, niste miscari slabe..ma cam sperii ca am 19 sapt si se simt asa rar si vag miscarile, e normal? patca mi-a mai crescut si mie burtica, insa e maricica sub buric, e situata cam jos multumesc 19+ http://bd.lilypie.com/MNeep3.png |
fbruma
novus spune:
Si eu o simt pe bebelina mai ales seara cand stau linistita dar si dimineata pe la birou o simt cum face valuri !
21+ cu Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
carmenada spune:
Mai fetelor voi toate ii simtiti pe pui, numai eu nu. O fi prea devreme la 15 sapt? sau sunt eu mai insensibila.
Adee spune:
Eu il simt pe bebe mai mult seara cand ma pun in pat sau daca ma strange elasticul pe burta atunci imi da cateva, cred ca ma atentioneaza (radeam cu tati , poate bebelica are capu mare si il strange) Ce mi se pare interesant, seara cand ajunge tati acasa, cand ii aude vocea repede da cate una. Oare se poate sa auda asa repede ? Am mai observat de cate ori la amiaz dupa ce macam ciorba, daca imi facea gaze incepea sa se agite f tare. Sau poate nici lui nu ii place ciorba, dar tati asta ne pune sa papam
Mi-am luat crema de la Mustela, ca de cateva zile ma mananca pielea de pe sani ingrozitor de tare, si imi si este uscata. Sora mea a zis ca daca nici nu crema nu imi trece , numai smirghelu ma mai salveaza
19+
poze