Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 7
alina_27 spune:
Salutare burtici!
N-am mai intrat de mult sa va salut pentru ca am avut foarte mult de lucru, dar v-am citit in fiecare zi... si ma bucur ca sunteti toate bine...
Mababei- si eu am aceeasi problema ca si tine...cu aceleasi valori ale IR-urilor desi eu in permanenta am tensiunea fff mica ( medicul mi-a zis sa beau putina cafea sa ma pot tine pe picioare). Si eu m-am speriat la morfofetala de saptamana trecuta, dar medicul mi-a zis sa iau deocamdata Magne B6 si apoi sa vedem peste 3 saptamani ce decizie luam ( adica daca imi da sau nu Pregnil injectabil...). Eu sper sa nu existe nici un retard de crestere...de fapt, ma duc in fiecare sapt. la eco si bebe e ffff bine.....
Am vazut ca vorbeati despre greutate - eu am aproape 15 sapt. si desi nu am avut greturi f mari totusi nu m-am ingrasat deloc (chiar am slabit putin as putea spune...)....initial m-am impacientat un pic cand am vazut ca nu am luat deloc in greutate, dar daca bebe creste si e bine.....ma gandesc ca nu e nici o problema.
Pup toate burticile si va rog sa-mi tineti pumnii pentru ca zilele astea astept rezultatul de la TT si am emotii.....
Alina 13+ cu
lysbeth spune:
alina schimba semnatura:D
Eu cred ca scapd e triplu test
Si asta pt simplu motiv pt care mi-am programat urmatoarea ecografie in momentul in care o sa fiu in fix 18 saptamani
Nu vreau sa ma deruteze medicul si sa-mi ceara sa fac triplu test pt simplu motiv ca este o pierdere de timp si bani + consum nervos si stres inutil. Asta in conditiile in care rezultatele de la dublu test sunt mai mult decat ok pentru varsta mea.
Asa ca il pun in fata faptului implinit. Din cate shtiu ecografiile pt triplu test se fac intre 14 si 17 saptamani
Daca stiti altceva spunetimi si mie va rog:)
16+
bubulina1 spune:
Abia pot sa citesc cat ati scris, ma simt depasita....
Am gasit un link interesant care poate va raspunde la multe intrebari:
http://sarcina.pentrumamici.ro/jurnal-de-sarcina/sarcina-pe-trimestre/trimestrul-2-de-sarcina
Am impresia ca multe lucruri care ni se intampla sunt normale, dar daca majoritatea suntem la prima sarcina, nu avem de unde sa stim...
Ingerasul meu
Bubulina + Doamne ajuta!
alina_27 spune:
Lysbeth - Gata, am schimbat semnatura , desi maine trebuie sa o schimb din nou .
Ai dreptate, triplu test este un factor de stress pentru fiecare dintre noi.....mie de ex. la morfofetala mi-a zis Iosup ca totul este fff bine. L-am intrebat special daca sa ma astept la vreo surpriza de la tripul test....si el a zis clar " in nici un caz". Atunci, oare de ce oare l-am mai facut? probabil sa nu zic ca nu m-am stresat suficient....si mai am si emotii.....
Tu ai dreptate, ecografiile pentru TT se fac intre 14-16 sapt. Si eu sunt de parere ca tu, daca ai facut dublu test nu mai e nevoie si de triplu test ( mi se pare mie, dar nu sunt sigura, ca fata de dublu test, TT mai masoara si nivelul AFP- raspunzator cu defectele de tub neural - dar pe dealta parte, aceste defecte se vad fff bine si la eco...deci.....)
Alina 14+ cu
lysbeth spune:
Hm eu cred ca se exagereaza foarte mult acuma... Dec e in afara se recomanda maxim 3 ecografii in sarcina si la noi se fac din 3 in 3 saptamani? Eu am facut ecografie si la 2 saptamani pentru ca asa a vrut medicul
Dar in afara de poze consider ca le-am facut aproape degeaba...Daca doamne fereste s-ar fi descoperit ceva suspect as fi zis : da avem nevoie sa fim siguri si trebuiesc facute mai multe teste....Dar asa?
16+
bubulina1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth Hm eu cred ca se exagereaza foarte mult acuma... Dec e in afara se recomanda maxim 3 ecografii in sarcina si la noi se fac din 3 in 3 saptamani? Eu am facut ecografie si la 2 saptamani pentru ca asa a vrut medicul Dar in afara de poze consider ca le-am facut aproape degeaba...Daca doamne fereste s-ar fi descoperit ceva suspect as fi zis : da avem nevoie sa fim siguri si trebuiesc facute mai multe teste....Dar asa? 16+ |
In strainatate nu se face niciun TT care e o metoda depasita. Doar eco si daca sunt probleme amniocenteza.
Ingerasul meu
Bubulina + Doamne ajuta!
zambila spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth alina schimba semnatura:D Eu cred ca scapd e triplu test Si asta pt simplu motiv pt care mi-am programat urmatoarea ecografie in momentul in care o sa fiu in fix 18 saptamani Nu vreau sa ma deruteze medicul si sa-mi ceara sa fac triplu test pt simplu motiv ca este o pierdere de timp si bani + consum nervos si stres inutil. Asta in conditiile in care rezultatele de la dublu test sunt mai mult decat ok pentru varsta mea. Asa ca il pun in fata faptului implinit. Din cate shtiu ecografiile pt triplu test se fac intre 14 si 17 saptamani Daca stiti altceva spunetimi si mie va rog:) 16+ |
Iubita dupa parerea mea trebuie facuta si amoicenteza si sa iti spun si de ce. Sora mea a nascut un baiat cu sindromul down, acest sindom nu se observa la nici o ecografie. Ei nu i-au faut pt ca au zis ca sunt tineri amandoi. Eu nu am gasit unde sa fac deoarece nu am medic de familie in rom, dar dupa ce te-ai ars sufli si in iaurt si as fi prima la coada. Acum depinde de fiecare. Bafta
lysbeth spune:
Dublu si triplu test sunt doar niste rezultate care tin pur de statistica.
Eu ma tot gandesc ca da poate mama nu e purtatoare de hipoacuzie sa spunem...Dar testeaza cineva tatal? La urma urmei copilul ia si de la mama si de la tata.
Sotiorul meu a apucat sa scoata pe gura(inainte de a-l pocni desigur) ca mama e sigura da de tata nu baga nimeni mana in foc si probabil de aia nu-i testeaza...
16+
novus spune:
Bubulina , foarte interesant site-ul !!!
Eu una as citi non stop despre sarcina si tot mi se pare ca imi scapa ceva
21+ cu Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
Gina2008 spune:
Buna fetelor
Desi stiu ca mai sunt mamici care iau sau au luat antibiotic in timpul sarcinii... desi trei medici mi-au spus ca exista unele antibiotice sunt safe in timpul sarcinii si mai ales dupa primul trimestru... desi sunt mamici care au facut tratament cu antibiotic si au nascut bebei sanatosi... paranoia mea se manifesta intens. De maine trebuie sa iau antibiotic pt 7 zile, de trei ori pe zi. Plus niste ovule ciudate gen pastile mai mari... Toate pt nenorocitul de streptococ pe care chiar daca il tratez acum sigur va reaparea peste una-doua-trei luni...
Si peste asta, mai am si problema cu nr. de trombocite scazut pentru care trebuie sa merg de 2 ori pe luna pentru a reface analiza.
Sunt cam deprimata de 2 zile si sper sa ma scoateti voi din starea asta. Speram sa am o sarcina ok si fara probleme. Sper in continuare...
Gina 21+ mami de CALIN
PS Maria K multumesc ca ai trecut numele bebitului meu in lista