Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 10
anamariame spune:
Buna seara!Azi am vazut bebelinul la eco, nu a vrut sa ne arate ce e, statea cu piciorusele stranse si cu degetelul in gurita. Ramane pe data viitoare, de-acuma.Raaluca, m-am distrat copios citind semnatura ta.Novus, si eu am cam pus pe mine. In jur de 5 kg pana in prezent. In ultima saptamana nu am mai luat vitamine si am stagnat. Insa m-a cam certat dr astazi, asa ca de maine reincep sa le iau.Eu pic de somn, recuperez paginile necitite maine, va , noapte buna!Ana-Maria 14+
Leeloo21 spune:
super frumusica esti maria..si eu as vrea ca bebe sa aiba ochii lu' tati..verzi ..superbi..u ii ai albastrii..dar sunt asha fruosi si luminosi!
bluzita este superba!..si ai burtica asa mare..uff..nu o sa mai incap pe scaun in amfiteatru la cursuri o sa stau pe scaunul profesorului
Cristina cu bebe mic 19+
nasterea in apa
Floric spune:
Doamne, cat de harnicutze sunteti! Sa aveti copilutzi la felde sociabili si vorbareti. Eu de unde sa incep...ca nu am mai intrat de mult.
KG...La ultima cantarire eram in grafic, cam 3 kg si putin, asta acum 2 sapt. Dar de atunci am cam descoperit si bucataria si mancarea...mai astept un pic si ma voi cantari din nou, sper sa nu fac depresie.
Cu tensiunea stau bine, 10 cu 7. Insa am descoperit si castravetii si muraturile. Imi ia ggreata de dupa amiaza cu mana.
Ma bucur tare cand citesc ca mergeti la echo si vb cu bb/ii. Eu ma mai gandesc cand si daca voi merge. Spunea cineva despre 3 echo pe sarci na, tare multa dreptate avea. Dar ce facem cu piticii de pe creier.
Fetele din GL, Voi unde ati facut echo si cum a fost? Vorbeati odata de mult de dr Ciobotaru. Dati/mi va rog mai multe detalii. Pana in 22 sapt as vrea sa/mi fac morfotetala sa ma linistesc.
Cu durere constat ca s/a largit grupul "perfuzatelor"...Eu am mari probleme cu venele caci plesnesc fff repede si nu tin. Pt cele cu probleme asemanatoare, va spun ca eu daiu o cant fff mica pe traiectul venei de unguent cu heparina / Hepathrombin/. Cica trece, voi vedea.
Succes si sanatate.
19+
Ciresica5 spune:
Buna seara burtici,
Lysbeth, sora mea a nascut in Elvetia si tot acolo a facut si ecografiile de pe perioada sarcinii. Intr-adevar au fost trei la numar, cate una in fiecare trimestru. Nici vorba de dublu test sau TT. Aceste teste sunt recomandate femeilor dupa 35 de ani. Repet: "recomandate" si nu obligatorii. In final a nascut un bebe frumos si perfect sanatos.
Medicul meu merge pe acelasi principiu, acela de a nu face multe eco in timpul sarcinii. Eu i-am zis ca as fi mult mai linistita daca as face mai multe ecografii, ca sunt multi medici care recomanda ecografiile mai dese. Dupa ce mi-a explicat cum sta treaba cu aceste ecografii, si-a permis sa-mi "marturiseasca" un mic secret, acela ca medicii cheama mai des pacientele la eco strict din motive financiare.
Nici nu stiu ce sa mai cred si cum e mai bine...
Zambila, eu stiu ca la eco se poate depista sindromul down in functie de valoarea translucentei nucale. Daca aceasta valoare este mult crescuta, atunci nu e bine...
Sa zica si fetele daca ma insel...
Carmenada, parerea mea este sa stai linistita ca il vei simti curand pe bebe. La 15 saptamani este prea mic ca sa il simti!
Pupici pe burtici!!!
19+ cu
Gina2008 spune:
Neatza fetelor!
ARIS, sa stii ca ieri eram atat de deprimata incat seara cand am ajuns acasa am tras o portie zdravana de plans... insa, asa cum mi-ai zis Calin m-a auzit si tot el m-a scos din starea proasta in care eram. Stateam intinsa in pat, cu burta "la vedere" si am vazut cum s-a miscat burta cand el dadea din picioruse sau din manute... AM FOST ATAT DE BUCUROASA, ca mi-a trecut supararea... Am vazut de cateva ori miscarea aia... E o senzatie SUPERBA! Asa ca mi-a trecut si azi dimineata am inceput sa iau antibioticul.
Multumesc si restului fetelor care mi-au raspuns.
Gina 21+ mami de CALIN
Gina2008 spune:
Si ca sa fiu on-topic... eu il simt pe Calin si dimineata si seara. Seara mai tare, loviturile sunt mai clare si au inceput sa fie lovituri si nu un peste (care se marea de la saptamana la saptamana) care inoata. Senzatia e foarte ciudata si imi aduc aminte de ce imi spunea nasa mea: "sa vezi cand o sa-ti dea un sut in ficat cum o sa te chircesti de durere"... Acum e firav, are in jur de 350 de grame... Dar eu simt loviturile in partea de jos a uterului. O fi cu piciorusele jos si capul sus?
Gina 21+ mami de CALIN
MADYN spune:
Gata, e oficial, vom mai avea inca un baietel si asa cum spune morfo-fetala e in grafic. Sa vedem ce zice si TT, parca ma incerca niste emotii. Si IR-urile mele sint cam mari 0,64 si 0,72 si am de luat Magne B6 cite 4/zi. Sper sa mai scada pina la morfo-fetala de la 20 de saptamini.
Mady15+ si Mihai - (1-aug-2006)
bubulina1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MADYN Gata, e oficial, vom mai avea inca un baietel si asa cum spune morfo-fetala e in grafic. Sa vedem ce zice si TT, parca ma incerca niste emotii. Si IR-urile mele sint cam mari 0,64 si 0,72 si am de luat Magne B6 cite 4/zi. Sper sa mai scada pina la morfo-fetala de la 20 de saptamini. Mady15+ si Mihai - (1-aug-2006) |
Felicitari pentru !!! Ti-am zis ca dr. T nu se insala? Eu am facut TT, mi-a iesit pozitiv pentru risc de spina bifida dar nu ma agit atata timp cat la eco totul era OK. Eu merg saptamana viitoare la medic sa ii arat rezultatul. Pentru eco de 21 sapt am programare la Iosup pe 3 decembrie.
Referitor la momentul in care misca bb, am inteles ca incepand cu sapt 16-17 pentru femeile care au mai nascut si cele care sunt mai slabute si pentru altele chiar pe la 20 de saptamani, asa ca nu e o regula. Cum eu numai slaba nu sunt, mai am ceva de asteptat.
Ingerasul meu
Bubulina + Doamne ajuta!
mababei spune:
neatza mamici!
Gina, ma bucur ca ti-a revenit starea de spirit! Si noi ne-am oprit asupra numelui CALIN pentru bebitz! Numai ca, Calin-ul nostru e mai lenes, cel putin deocamdata. Il simt mai mult seara, f. usor si pt. scurt timp. Ma gandeam ca dintr-o mamica - taur si un tatic - berbec iar el viitor berbecut?!, o sa fie mai naravas, dar nu, el e foarte calm, ceea ce ar fi o premiera pentru familia nostra!
Madyn, felicitari pentru baietel!
mihaela
19+
[http://www.flickr.com/photos/gravidutza/]