Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (112)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Nu pot spune decit ca te sustin si este foarte clar ca voi scoate toate majoretele cind va fi momentul cel mare.
Daca simti ca bebe este cel mai in sigranta asa atunci asa e cel mai bine.

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Mirtha, draga mea, m-am gandit si razgandit de o mie de ori cu privire la tipul de nastere, insa am prea multe frane si prea putina putere emotionala ca sa astept nasterea naturala...mi-ajunge cat am stat cu sufletul la gura pentru Diana, ieri, si pentru tine acum cateva zile...noroc ca ati avut travaliu rapid...glumesc...de fapt, stii care este problema mea cea mai mare...ca decizia asta o implica si pe fiica-mea, iar daca organismul meu de aproape 37 de ani nu va face fata asa cum trebuie si o va afecta pe ea in cel mai mic grad, nu o sa mi-o pot ierta prea usor...nu sunt o optimista, din pacate, intotdeauna iau in calcul cea mai proasta varianta posibila pentru ca numai asa ma simt pregatita pentru neprevazut...in concluzie, imi este mult mai usor psihic vorbind sa fac cezariana si sa ma dau pe mana unui medic foarte, foarte bun, care va avea grija si de mine, si de ea...

Va doresc o seara frumoasa,
Diana

37+ Sonia

AMR 4 zile

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

O mie de pupici din suflet !

Si bineinteles toti pumnii pt. maine !

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Mirtha acum m-am prins si eu de ce poze vorbeau fetele!. Au mare dreptate, arati super! Si inca un compliment...care crede-ma din punctul meu de vedere este cel mai frumos...semeni teribil in ultimele poze, asa cum stateai aplecata catre Eva...cu mama mea in pozele cand era cu mine in brate. Exact asta mi-a venit in memorie cand le-am privit si m-ai emotionat teribil in seara asta cu asemanarea asta pe care n-o remarcasem pana acum (din pacate mama mea draga, nu mai traieste...)

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Multu" !

Citat:
citat din mesajul lui alra

hello, spalat copil/culcat copil/santajat copil ca ii iau animalu de nani preferat daca nu se culca/revenit la un pahar de laxativ

deci despre alaptat ...

eu v-am mai zis, am avut probleme de la inceput caci am fost seaca cu toata stimularea cu pompe cam 4 zile. astea pe aici cer multe pastile pentru oprirea lactatiei, la mine nu era nevoie de asa ceva, fara stimulare sunt convinsa ca nu venea nimic.

din cauza alaptatului combinat apoi am avut problemele de care v-am zis de dimineata cu refuzul sanului.

am mers bine insa pana pe la 6 saptamani cand am cedat nervos caci stateam efectiv numai cu ea la san, cum o puneam jos plangea si nu am mai putut nici fizic nici psihic. apoi am citit ca la 6-8 saptamani bebeii au o perioada in care au nevoie de mai mult lapte si ca daca ai rabdare si treci peste ar veni laptele din cauza stimularii mai mari. eu chiar nu stiu daca in cazul meu ar fi fost adevarat, totusi am avut cel mai putin lapte din toate prietenele mele, sau colegele de servici, din care multe s-au oprit repede.

ce am inteles eu:
- alaptatul functioneaza pe sistem cerere/oferta, cea mai buna modalitate sa ai mai mult lapte e sa pui copilul cat de des la san.
- sunt perioade cand copiii cer mai mult (in jur de 2 luni) si atunci e un calvar peste care trebuie sa ai ambitie sa treci si sa nu cedezi
- pompele de toate felurile nu zic absolut nimic relativ la cantitatea de lapte scoasa de copil (eu cu pompa avent nu scoteam mai nimic si cu cea electrica de la spital, foarte puternica, cam jumatate din cat scotea laura de 2.5kg de la san)
- la anumite ore e mai mult lapte la altele mai putin, e irelevanta cantarirea copilului daca nu e facuta in mai multe momente ale zilei
- povestile cu "analiza laptelui" sunt folclor caci la un supt primul lapte contine mai multe glucide si abia la urma vin grasimile hranitoare
- copilul trebuie pus intai la un san si apoi la celalt si data urmatoare inceput cu sanul de unde ai ramas
- copilul alaptat trebuie evaluat global dupa cum arata si dupa cum ia in greutate si e ineptie sa te apuci sa intrebi "cat" suge
- multi soti/mame/soacre (chiar si pediatri) sunt impotriva alaptatului caci nu e o masura a ceea ce intra in copil
- se poate si alaptat cu servici - eu ma duceam in pauza de pranz la ea si mai dadeam acasa seara si dimineata pana la 6 luni. in cazul in care nu te poti duce acasa poti scoate cu pompa laptele (da, la wc ...) si nu e musai sa i-l dai insa tii productia.

si o concluzie personala: alaptatul e cea mai grea cale si e bine sa evaluezi ca mama daca o poti urma sau nu (si nu esti anormala daca nu poti) si in cazul in care te simti doborata sa cauti solutii alternative. parerea mea e ca in primul rand un bebe are nevoie de o mamica sanatoasa la cap care e 100% in stare sa aiba grija de el.

eu consider ca am inceput cu stangul caci laura nu a fost cu mine la inceput, apoi ca am cedat prea usor la 6 saptamani. nu stiu insa daca nu ma numar in acel procent de femei (10% - apropo) care nu au suficient lapte. de data asta voi incerca sa trag mai mult de mine insa nu voi face o obsesie din a alapta exclusiv, daca consider ca nu merge si ca imi sar peste limite voi combina.

sper ca am fost cuiva de folos, pana la urma si experientele nu tocmai pozitive pot ajuta

Vacanta cu Laura in Romania

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Otilia la capitolul pijamale / camasi eu am folosit 4 camasi toate din bumbac , cu maneci scurte , cu nasturi pe piept , marime scurta. Capot la fel scurt , cu maneci scurte cu nasturi pe piept.

Dia am incercat sa vorbesc cu Diana la telefon dar nu reusesc.Pt. epiziotomie transmite-i sa incerce sa foloseasca pungi inghetate sau sticle sau ce au asistentele dar nu mai mult de 15 minute.
Mai calmeaza. Acasa poate folosi tinctura de galbenele. Ustura dar este eficienta. Noaptea sa incerce sa faca "bai de aer " pe cit posibil. Pt. a nu pata lenjeria poate folosi scutece de la Seni.

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Fete cucuiete care alegeti sau ati ales cezariana, tocmai mi-am amintit( mai bine zis sotul meu mi-a amintit), ca dupa ce am nascut-o pe Ilinca, acum 4 ani, am aflat de o crema super misto care se foloseste pt a atenua vizibilitatea cicatricelor. Se numeste MEDERMA si nu stiu daca se gaseste in Romania, mie mi-a trimis-o nasa mea din Germania. Am inceput sa o folosesc cam la o luna jumate - doua luni dupa cezariana, imi dadeam cu ea peste taietura si sa stiti ca io cred ca a avut efect, am o taietura mica si foarte greu vizibila, curata si estetica, daca pot spune asa despre o taietura. Daca aveti cumva ocazia sa faceti rost de asa ceva, v-o recomand. Ma bucur ca mi-am amintit, pentru ca o sa dau " comanda" si de data asta, pt. vreo doua tuburi.

Amalia, bafta maine la dr.Diamisha, hai ca mai ai si tu putin ( stiu cum e sa te pregatesti ca a doua zi mergi sa nasti si seara sa afli ca se amana cu 2 zile evenimentul,am patit asa la Ilinca), dar cine suntem noi sa hotaram chiar tot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Buna dimineata mamelor si gravidutelor.
Doar ce am alaptat-o pe cea mica si mi-a pierit somnul.Asa ca acum am timp liber am intrat sa "va vad".
In primul rand vreau sa felicit pe toate mamicile care au nascut.Sa dea D-zeu sa aveti bebelusi sanatosi, mancaciosi, necolicosi si cuminti.Nu am citit nimic din urma, decat prima pagina pt ca eram tare curioasa sa aflu cine a mai nascut si sa citesc si de cozonacei.
Vreau sa va multumesc din suflet tuturor fetelor care s-au gandit la mine, care mi-au facut galerie si care m-au felicitat.Sunt convinsa ca asa a fost fara sa mai citesc din urma. O floare si un pupic pt fiecare .

Noi suntem bine, chiar foarte bine!! Eu m-am refacut tare repede, azi mi-au scos si firele iar cicatricea este tare "frumusica" daca pot spune asa. Moro mou (bebelusul meu) este o frumusete si o grasuna, care mananca si doarme. Si-a facut deja programelul singurica si mananca o data la 3 ore, poate chiar si mai mult.A luat deja in greutate 300 gr.Este o dulceata de capsuni si sunt innebunita dupa ea. Cu colici avem ceva problemute dar nu majore si le-am redresat cu Sab Simplex.Ii dau 10-15 picaturele inainte sa o pun la san.
Lapte am in cantitati industriale, cred ca as putea acoperi intreaga productie pt a satura cartierul drumul taberei. Este foarte gras,de culoarea untului si daca il las prea mult in biberonul in care ma mulg capata un strat de grasime/caimac.
In rest cam atat deocamdata.Asteptam sa ii cada buricelul sa o putem scoate si noi afara.Am inteles ca zilele astea vor fi frumoase.Sper sa profitam de ele.
Tati este rupt de realitate, inca nu-i vine sa creada de cea de-a doua minunatie.La cat si-a dorit el de mult ca al doilea copil sa fie baiatel, acum n-ar mai da fetele nici pe o mie de baieti.Este pishu tot. O sa-i cumpar si lui pampersi...
Eu va imbratisez pe toate, urez nasteri usoare pt fetele programate la cezariene, pt fetele care nasc natural si scot si eu agitatele pt ele, .

Promit cu prima ocazie cand am mai mult timp sa va povestesc cum s-a nascut moro mou.

n-am mai schimbat semnatura......

38+ Androniki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata fetele,
Patrice mersi, o sa sun azi sa vad daca ma pot programa devreme.
eu la morfologia de 20 de saptamani, m-am pogramat fara stres cand am vrut, nu parea aglomerat, la CMU am fost.
Brie, Mirtha, cand va citesc de alaptat de schimbat in general vorbind bebe ma apuca o agitatie, abia astept sa nasc, ma reped asupra fetii mai mari si o pupacesc toata.
ca tot vorbiti de alaptat, eu am nascut fata prin cezariana ca era in poz pelviana. lapticul a venit repede zic, eu am nascut miercuri noapte si deja vineri manca numa tzitzi.
eu m-am muls dupa fiecare alaptat, laptele il congelam la un mom dat aveam 1 litru jumate de lapte congelat, mi-a folosit ff mult cand avea pusee de crestere si al meu de la sursa direct nu ii ajungea, ii bagam completare tot de-al meu.
a supt pana la 1 an si 3 luni, cand ff greu am intarcat-o.
din experienta mea primele 2 luni sunt cele mai grele pana te lamuresti ca ia in greutate pana isi face cat de cat un program, plus ca ce e cel mai nasol ca nu sunt 2 zile la fel, unoeri poate suge min si dormi 3 ore, alteori poate suge 40 de min si sa doarma 1 ora sau chiar si deloc.
azi noapte am dormit si eu binisor, nu imi vine sa cred.
pupici ca tre sa fac micul dejun fetei

o zi buna

Mada 31+ ,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Otilica scumpa eu imi cumparasem din Obor camasi de alaptat la 35 ron bucata, f dragute, dar scurte, deasupra genunchiului. Si cum auzisem ca e posibil sa te patezi in maternitate, am zis pana la urma sa pastrez camasutele dragute pentru acasa (sunt din bumbac, subtirele cu maneca scurta) si sa imi cumpar niste "jafuri" de camasi de noapte din piata sau din Niro. Am ajuns in Niro, si am luat doua camasi la 16 ron bucata, cu maneca lunga (de...am zis ca nasc in noiembrie) si vatuite, grosute si deloc jafuri, lungi peste genunchi. Si sa, intr-adevar m-am murdarit, dar nu f mult saau cantitati mari, pete mici care au iesit la spalat. La capitolul halat, am avut cumparat din Cora, si nu pare deloc de baie, zici ca e d-ala de au medicii in spitale.

Leeloo
Lacra a lui Damian

http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt?start=12
http://good-times.webshots.com/album/568202642FfNDvr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Otilia pe noi in spital nu ne-au lasat sa folosim camasile noaste. Am stat in "carpele" lor. Ce-i drept erau curate, dar zdrente.Macar ne schimbau in fiecare dimineata si seara.

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Buna dimineata !

Incep prin a felicita proaspetele mamici MAV, MENDY, DIANA 21 SI CRETZA! Sa va traiasca copilasii, sa fie sanatosi si mancaciosi. Refacere usoara si sa auzim vesti numai de bine !

Acum ma apuc de citit ca am ramas in urma, ieri am avut niste problme de rezolvat si nu am vazut calculatorul! Va pup si o zi buna !

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput