Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (112)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mirtha acum m-am prins si eu de ce poze vorbeau fetele!. Au mare dreptate, arati super! Si inca un compliment...care crede-ma din punctul meu de vedere este cel mai frumos...semeni teribil in ultimele poze, asa cum stateai aplecata catre Eva...cu mama mea in pozele cand era cu mine in brate. Exact asta mi-a venit in memorie cand le-am privit si m-ai emotionat teribil in seara asta cu asemanarea asta pe care n-o remarcasem pana acum (din pacate mama mea draga, nu mai traieste...)

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Diamisha e cea mai buna decizie...sa astepti sa fi pe mana celor mai buni doctori! O zi in plus, nu mai conteaza..si oricum duminica e o zi atat de frumoasa!
Ma bucur din suflet ca Diana si bebe sunt atat de bine! Abia astept pozici cu el!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Dandusa: Mie dr. mi-a zis ca daca analizele de diabet gestational de trim. 3 sunt ok nu trebuie sa-mi fac probleme pt. mai tarziu. Dar pt. linistea ta, nu poti repeta analiza?

Criss: Tu cum esti? Gata cuibul?

Andy 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Hai Amalia
Vrem vesti bune maine!

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 34+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello, spalat copil/culcat copil/santajat copil ca ii iau animalu de nani preferat daca nu se culca/revenit la un pahar de laxativ

deci despre alaptat ...

eu v-am mai zis, am avut probleme de la inceput caci am fost seaca cu toata stimularea cu pompe cam 4 zile. astea pe aici cer multe pastile pentru oprirea lactatiei, la mine nu era nevoie de asa ceva, fara stimulare sunt convinsa ca nu venea nimic.

din cauza alaptatului combinat apoi am avut problemele de care v-am zis de dimineata cu refuzul sanului.

am mers bine insa pana pe la 6 saptamani cand am cedat nervos caci stateam efectiv numai cu ea la san, cum o puneam jos plangea si nu am mai putut nici fizic nici psihic. apoi am citit ca la 6-8 saptamani bebeii au o perioada in care au nevoie de mai mult lapte si ca daca ai rabdare si treci peste ar veni laptele din cauza stimularii mai mari. eu chiar nu stiu daca in cazul meu ar fi fost adevarat, totusi am avut cel mai putin lapte din toate prietenele mele, sau colegele de servici, din care multe s-au oprit repede.

ce am inteles eu:
- alaptatul functioneaza pe sistem cerere/oferta, cea mai buna modalitate sa ai mai mult lapte e sa pui copilul cat de des la san.
- sunt perioade cand copiii cer mai mult (in jur de 2 luni) si atunci e un calvar peste care trebuie sa ai ambitie sa treci si sa nu cedezi
- pompele de toate felurile nu zic absolut nimic relativ la cantitatea de lapte scoasa de copil (eu cu pompa avent nu scoteam mai nimic si cu cea electrica de la spital, foarte puternica, cam jumatate din cat scotea laura de 2.5kg de la san)
- la anumite ore e mai mult lapte la altele mai putin, e irelevanta cantarirea copilului daca nu e facuta in mai multe momente ale zilei
- povestile cu "analiza laptelui" sunt folclor caci la un supt primul lapte contine mai multe glucide si abia la urma vin grasimile hranitoare
- copilul trebuie pus intai la un san si apoi la celalt si data urmatoare inceput cu sanul de unde ai ramas
- copilul alaptat trebuie evaluat global dupa cum arata si dupa cum ia in greutate si e ineptie sa te apuci sa intrebi "cat" suge
- multi soti/mame/soacre (chiar si pediatri) sunt impotriva alaptatului caci nu e o masura a ceea ce intra in copil
- se poate si alaptat cu servici - eu ma duceam in pauza de pranz la ea si mai dadeam acasa seara si dimineata pana la 6 luni. in cazul in care nu te poti duce acasa poti scoate cu pompa laptele (da, la wc ...) si nu e musai sa i-l dai insa tii productia.

si o concluzie personala: alaptatul e cea mai grea cale si e bine sa evaluezi ca mama daca o poti urma sau nu (si nu esti anormala daca nu poti) si in cazul in care te simti doborata sa cauti solutii alternative. parerea mea e ca in primul rand un bebe are nevoie de o mamica sanatoasa la cap care e 100% in stare sa aiba grija de el.

eu consider ca am inceput cu stangul caci laura nu a fost cu mine la inceput, apoi ca am cedat prea usor la 6 saptamani. nu stiu insa daca nu ma numar in acel procent de femei (10% - apropo) care nu au suficient lapte. de data asta voi incerca sa trag mai mult de mine insa nu voi face o obsesie din a alapta exclusiv, daca consider ca nu merge si ca imi sar peste limite voi combina.

sper ca am fost cuiva de folos, pana la urma si experientele nu tocmai pozitive pot ajuta

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Alra, eu nu cunosc aici pe cineva sa fi luat pastile pentru oprirea lactatiei. Chiar m-ai facut curioasa, de ce prefera aceasta cale?
Eu am avut si un interes personal in a alapta. De la 20 de ani am noduli la ambii sani, se reduc daca iau tratament hormonal, progesteron insa reapar. Alaptatul m-a ajutat sa scap de ei cam 3 ani, din vara trecuta iar au inceput sa apara. Tratament pentru noduli nu am mai luat din 2002 iar eu sper ca dupa runda doi de alaptat sa reapara mai greu si mai putin numerosi. O sa vad, oricum pe mine m-a ajutat alaptatul la acest capitol.

Diamisha, ce frumos apari tu pe seara sa ne spui noapte buna copii .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 34+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

otilia aici sunt multe. te intreaba din spital la internare daca vrei sa alaptezi sau nu sa stie daca iti dau pastile sau daca te consiliaza in alaptat.
cred ca e in principal din cauza celor 3 luni mari si late care le ai de stat acasa cu copilul - la voi se sta 9 luni! abia te apuci si te si lasi si sa combini alaptatul cu munca nu e usor, sa te mulgi la wc nu mi se pare cea mai distractiva chestie.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Gata Diamisha, am facut modificarea privind data cezarienei tale.
L-am trecut si pe bebe Tudor de mami Creata, arata asa frumos lista noastra de cozonacei/minuni.

In privinta alaptatului, eu n-am cumparat nici un biberon si nici nu voi cumpara, voi sta cu copilul agatat de gat pana mananca san, nici nu vreau sa iau in calcul varianta lapte praf (acuma sper sa nu fiu chiar in categoria celor 10% care n-au lapte).

Mihaela 36+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Amalia multa bafta maine. In caz de vrei sa iti tii puiul in brate maine, eu scot agitatele pt incurajare

Mihaela 36+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Ei mamiseli chiar ma miram cine s-a logat. Ce faci, ai insomnii?
Multam ca ai facut modificarile, ca eu mai mult absent decat prezent la calculator.

Eu am revenit la calculator, am adormit fata, am intins o gramada de rufe la uscat. Si energie nu prea mai am ca deh gradinita, servici, gradinita, bazin, si la cumparaturi sa iau paine si lapte, am luat mancare si hai acasa. Pana la iesire deja ma dureau salele, ma gandeam ca daca ma apuca nascutul si nu am in ce naste, si numai bine ca vad pe un stativ o camasa rosie cu stelute argintii (gen tricou lung), de bumbac, marimea M. O iau, o duc la casa, nu avea pret, eu ii zic vanzatoarei ca imi trebuie neaparat ceva de sacrificiu la spital iar altceva rosu sau negru nu avea asa ca sa faca bine sa ii gaseasca pretul, in final era si redusa ca era ultima, nu eticheta, nu pret, a costat jenant de putin 2 euro, si gata am scapat de inca ceva de pe lista si culmea in 2 minute eu care ma plimb 2 zile pana aleg ceva.

Fetele care ati nascut dati-ne si noua ponturi despre ce pijamale/camasi ati folosit dupa nastere. Eu la prima nastere stiam ca nu am voie cu camasa de acasa asa ca am avut 3 capoate pe care le-am folosit. Camasi nu am in casa decat cea de azi care am zis ca o tin pentru nastere, sunt mare fan pijamale si am si numai culori deschise . V-ati luat camasi/pijamale cu maneca scurta/lunga, cu nasturi in fata/fara nasturi.

Pozele noastre

Mergi la inceput