"PLAN DE STUDII" ING???????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu tot n-am inteles ce cautau la gradinita copilului ... Asta ma deranjeaza la agentii astia (ING in special, dar si la ceilalti), faptul ca sunt foarte agresivi si invazivi ...

Kariguld - sa stii ca si noi ne gandim la viitorul copilului nostru, si tocmai de aceea n-am bagat banii la asiguratori ... Pentru ca suma pe care o depun acum lunar in banca stiu ca imi da o dobanda cu cel putin 4-5 % mai mare decat cea de la ING; si mi-am facut un calcul care mi-a aratat ca e mai rentabil asa.

Ce spune TEO1970 mi se pare relevant : am renuntat la ele dupa 5 ani (din 18) si am luat inapoi cam 85-90% din ce am platit ! Pai daca puneai banii aia la banca luai mai mult de 100% oricum.

Pentru banii depusi la banca exista un fond garantat de stat. Pentru cei bagati in asigurari exista ? Mai ales in situatia actuala de criza, mi se pare foarte important ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Pai exact asta e Boghi...banii de la banca, chiar daca au dobanda mica, macar stii ca ii iei inapoi peste 1 an, 3 sau 5. Insa la cei depusi la asigurari pierzi ceva procente, si de-asta ma deranjeaza stilul lor invaziv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Eu tot n-am inteles ce cautau la gradinita copilului ... Asta ma deranjeaza la agentii astia (ING in special, dar si la ceilalti), faptul ca sunt foarte agresivi si invazivi ...

Kariguld - sa stii ca si noi ne gandim la viitorul copilului nostru, si tocmai de aceea n-am bagat banii la asiguratori ... Pentru ca suma pe care o depun acum lunar in banca stiu ca imi da o dobanda cu cel putin 4-5 % mai mare decat cea de la ING; si mi-am facut un calcul care mi-a aratat ca e mai rentabil asa.

Ce spune TEO1970 mi se pare relevant : am renuntat la ele dupa 5 ani (din 18) si am luat inapoi cam 85-90% din ce am platit ! Pai daca puneai banii aia la banca luai mai mult de 100% oricum.

Pentru banii depusi la banca exista un fond garantat de stat. Pentru cei bagati in asigurari exista ? Mai ales in situatia actuala de criza, mi se pare foarte important ...

Boghi

deci Io sa concluzionez ca daca puneam 6000 euro la banca, peste 5 ani as lua 12 000 euro???
hai sa nu ne bagam in discutii fara rost, ca stim bine cu totii ca nu-i asa. banca da o dobanda mica la banii depusi, o dobanda anuala...
asa ca nu te imbogatesti si nici nu faci mare branza nici de-o parte nici de alta, adica nici cu asigurarea nici cu contul la banca.
ambele inseamna economisire!

PS, la banca cine iti garanteaza ca va primi copilul suma depusa, daca tu , Doamne feri si apara, mori?
Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Antonie de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Pai calculul e foarte simplu: banca iti da o dobanda de 11% (nu stiu cat mai e acum, asta era acum cateva luni, cand am fost ultima oara) pe an, iar firmele de care vorbim (in cazul meu nu era ING, ci alta firma) imi dadea 3% garantat plus procent variabil care depindea de cum le-au mers lor actiunile; agenta mi-a spus ca niciodata n-a fost sub 5&; adica 3+5 = 8 < 11 !

Repet, diferenta de 3% reprezinta "costul" asigurarii de viata. Acuma, nu stiu cat costa o asigurare simpla de viata, fara nici un plan de investitii ... poate merita facut asa ceva ...

Si inca o data repet, calculul mi-a fost facut pt pensia privata, nu pt copil, dar si suma era mai mare si perioada de cotizatie mai lunga ...

Boghi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

[quote]
PS, la banca cine iti garanteaza ca va primi copilul suma depusa, daca tu , Doamne feri si apara, mori?

Pai in cazul asta se aplica "clauza de mostenire" si copilul sau mostenitorul in drept beneficiaza de banii stransi de tine ... Sau cel putin asa stiu eu ...
Sau poti deschide conturile cu imputernicit celalalt parinte (sau alta ruda in care ai incredere) si ii poate scoate in caz de ... fara sa mai plateasca taxa de mostenire.

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

da, poate ...dar e bine sa stii acest amanunt! pentru orice eventuaitate. pentruca eu stiam ca e mai dificil daca parintii mor si nu au desemnat pe cineva care sa le gestioneze banii , dupa...

aici la noi, banii de la banca , revin in mod automat copiilor, in cazul in care... banca desemneaza un fel de tutore,(din interiorul ei!) care se ocupa si le da bai copiilor, o anume suma pe luna, iar la majorat au acces copii singuri la cont. chiar de la 16 ani mi se pare ca pot accesa singuri contul....(cu exactitate nu stiu)

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:

Bogdana,

imi pare rau ca nu ai inteles corect mesajul meu (si imi dau seama ca nu intelegi ce inseamna o asigurare de viata/cu capitalizare etc.):

acest contract presupune 2 componente:

- cea de protectie (prin care Co de asigurari se obliga sa te despagubeasca in anumite conditii stipulate in contract: deces natural, deces accidental, incapacitate de munca etc., iar tu te obligi sa platesti primele de asigurare); acest serviciu nu este gratuit, tu platesti pt el o parte din prima de asiguare, parte pe care nu ti-o mai recuperezi ulterior

- si cea de investitie (capitalizare): care este o investitie pe termen lung si care presupune ca o parte din prima de asigurare platita de tine este investita de catre Co de asigurari si primesti o dobinda (variabila, in functie de mersul lucrurilor si negarantata de catre Co!)

in general, in prima parte a contractului dintre Co si asigurat, cam toti banii se duc pe partea de protectie (adica ei isi acopera riscul cu tine si nu investesc mai nimic), urmind ca in a 2 a parte a contractului nbanii sa mearga aproape exclusiv catre capitalizare

ceea ce nu se intelege este faptul ca in momentul in care optezi pt o ASIGURARE, este normal sa platesti faptul ca in cazul unui eveniment nedorit primesti niste despagubiri, in functie de suma pt care te-ai asigurat; daca te intereseaza numai investitia - atunci poti sa optezi pt alte modalitati care iti pot aduce cistiguri mai mari

diferenta fata de un cont bancar este ca daca, Doamne fereste, tu patesti ceva, copilul tau nu primeste nimic in plus de la banaca in afara banilor din cont; de-aia omu' face o asigurare ca-l intereseaza in primul rind sa fie protejat, ca altfel se gindeste la alte feluri de a economisi/investi bani

in fine, eu am spus ca am fost un client atipic:
am facut aceste asigurari fara sa am incredere f mare in partenerul contractual (si aici e vina mea) si le-am facut interesata fiind strict de partea de investitie (protectia fiindu-mi asigurata de alte polite mai mari ca valoare);
in momentul in care m-am decis ca aceasta investitie nu mai este OK pt mine, am renunat la ele (le-am rascumparat) si am primit inapoi o suma corecta, zic eu, tinind cont de faptul ca: 1. contractul a fost incheiat inainte de termen la cererea mea - si e normal sa platesc anumite penalitati 2. am fost asigurata pe durata celor 5 ani de contract (si zic mersi ca n-am avut nevoie sa fiu despagubita, eu sau copii mei !)

cam asta am vrut sa zic, eu am incredere in sistemul de asigurari, dar cu conditia sa-ti alegi cu grija compania cu care inchei contract

Mergi la inceput

Citat:

Repet, diferenta de 3% reprezinta "costul" asigurarii de viata. Acuma, nu stiu cat costa o asigurare simpla de viata, fara nici un plan de investitii ... poate merita facut asa ceva ...

Teo1970 - ba da, am inteles exact ce inseamna asigurarea de viata cu planul de investitii, poate n-am explicat-o atat de clar cum ai facut-o tu, dar exact asta am inteles si eu.

Ca dovada ca in mesajul meu precedent am spus ca diferenta dintre dobanzile oferite de banca si cele din planul de investitii o reprezinta costul asigurarii de viata.

De fapt, nu mai stiu daca am spus-o, daca da, ma repet : pe mine nu ma deranjeaza aceste planuri de investitii, mi se par o idee buna atata vreme CAT ESTI CORECT SI COMPLET INFORMAT ASUPRA LOR ! Adica, daca stii de la inceput ce comisioane si penalitati vei avea de platit in cazul in care te retragi mai devreme de termen, ce iti acopera asigurarea, ce dobanda iti garanteaza planul de investitii si ce nu etc.

Ce ma deranjeaza este atitudinea consultantilor, care se feresc sa te informeze asupra tuturor conditiilor, de parca ar avea ceva de ascuns. Eu am avut destul de mult de-a face cu "discursuri" si "promisiuni" si cam stiu cand cel cu care vorbesti iti ascunde informatii ... Asta este singura mea problema ...

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi am ales sa-i facem un cont copilului si sa punem bani in el. Cei de la ING pe care i-am intilnit de citeva ori (tot incercind sa ma conving si sa ma convinga sa-i fac un fond de studii la ei) au fost din fericire suficient de corecti (pe de alta parte si insistenti) sa-mi arate ca nu e nicio brinza sa pui bani la ei, decit ca fiind o obligatie lunara, cumva esti fortat sa economisesti, in timp ce pe la banca mai omiti sa treci. CUm alt avantaj n-am vazut iar noi facem economii oricum, a fost usoara alegerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Exact asta era si ideea mea: prezenta in gradinite, targuri pt. copii in general locuri unde nu se pune accent pe explicarea clauzelor ci pe atragerea copiilor cu baloane, tombole, clauni si altele asemenea.

Mergi la inceput