"PLAN DE STUDII" ING???????

"PLAN DE STUDII" ING??????? | Autor: IonescuOana

Link direct la acest mesaj

Umbla pe la noi prin gradinita (de stat fiind) niste agenti de la banca ING care vor sa ne inscrie la "Planul de Studii" ING.
Din ce am auzit pe la colege chestiile astea sunt pe sume maricele.
Pe copii ii vrajesc repede, la dau niste baloane, niste etichete lipite pe haine, le fac o tombola...
Oricum, o sa fim sunati de ei ca sa ni se dea detali...
Stie cineva mai mult despre asta...cam ce sume se cer de fapt?
Stilul lor e sa te invaluie si sa nu-ti spuna suma decat la sfarsit...
Are cineva idee, au mai fost si prin alte parti?
Va multumesc anticipat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Despre planuri financiare pt copii s-a mai discutat aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116638

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

si eu m-am interesat de plan pentru ca am deja un cont si primesc banii de la job pe card ing. la ei totul e frumos pe hartie. am gasit pe un forum de la hotnews parca cu planurile de economii pentru copii povestea unei mamici care a vrut sa retraga bani inainte de termen si a retras mai putini decat a pus. a postat acolo si emailurile trimise de ing.

lasand la o parte aceasta poveste, e bine sa investesti in educatia copilului cu un plan ing sau de la alta companie de asigurari, doar daca nu reziliezi contractul inainte de termen. Altfel, iti poti deschide un cont in care sa pui bani lunar.

In cazul in care te hotarasti sa inchei o asigurare de acest tip, te mai sfatuiesc sa citesti foarte bine contractul, sa vezi ce clauze de reziliere ai si daca te pot ajuta in caz de urgenta.
Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Va multumesc mult pentru detalii, sunteti niste dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Oana,sunt mai multe subiecte,inclusiv pe la "Parintii intreaba,..."
Nu cred ca pot sa iti dea o suma lunara pentru ca depinde de cat ti-ai propus sa incaseze copilul cand va veni vremea..Functie de suma finala si timpul ramas pana la implinirea varstei la care se beneficiaza de asigurare, iti calculeaza valoarea fiecarei rate lunare/trimestriale.

Avantajul pe care il vad fata de un depozit bancar ar fi ca, in cazul in care ti se intampla ceva (deces sau invaliditate ce provoaca incapacitate de munca),asiguratorul (ex. ING) preia ratele si plateste el banii astfel incat copilul tau beneficiaza de aceeasi suma la "scadenta"..

Ca exemplu, noi le-am facut la amandoi cand avea fiecare aprox. 3 luni.Am ales sa platim trimestrial pentru fiecare dintre ei aprox. 3,5 mil (1 mil si ceva pe luna de copil); nu mai stiu suma asigurata finala (conteaza f. mult, una este daca vrei sa incaseze copilul 1 mil. de euro, alta este sa vrei sa primeasca copilul 20.000 euro)..
Exista o perioada initiala in care nu primesti nimic daca renunti; este perioada in care se estompeaza cheltuielile de initiere a politei de asigurare (sau ceva de genul acesta).Apoi, functie si de cum se investesc banii, primesti o suma din ce in ce mai mare daca te hotarasti sa te retragi inainte de termen.
Inainte de semnarea contractului, ar trebui sa primesti diverse estimari de evolutie a sumei, la diverse momente de timp fata de startul contractului.
Posibil sa nu ma fi exprimat "inteligibil", daca stie cineva sa explice mai corect poate te lamuresti mai bine

Bafta

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nu prea vor sa-ti spuna de la inceput nimic pt ca intai tatoneaza terenul si vad cat ai fi tu dispus sa platesti pe luna ...

Intrebari tip: "Ce suma cheltuiti acum pe luna pt educatia copilului dvs.?", "Ce suma considerati ca v-ar fi necesara pe luna pt educatia copilului dvs.?", "Ce venituri aveti?", "cat ati fi dispus sa investiti pe luna pentru ...?", "Ce surse alternative de venit aveti in cazul in care ajungeti in incapacitatea de a munci?"

Toate astea ca sa ajunga la "castravete" si sa-ti demonstreze in final ca solutia pentru toate problemele tale este programul lor financiar, care este adaptat fiecarui client etc etc.

Suma pe care o depui o hotarasti tu si in functie de ea se calculeaza suma finala pe care o va primi copilul. Acuma, eu am un calcul din asta pentru pensionare, in care dobanzile sunt un pic diferite, dar sincer, nu mi se pare ca merita ... diferenta fataa de banca este, asa cum spunea si ANACAMI, ca functioneaza ca o polita de asigurare, dar nu stiu daca o polita normala, incheiata la un asigurator obisnuit (Asirom, Allianz etc) nu e mai ieftina ...

Intr-adevar, daca iti retragi banii intr-o anunmita perioada (primii nu stiu cati ani) primesti mai putin decat ai bagat, nici vorba de dobanda.

Pana la urma trebuie sa-ti faci calculele si sa vezi daca merita ... Eu am considerat ca nu merita ...

A, si inca ceva: sa nu te lasi "condusa" de cel cu care te vei intalni ! Incearca sa conduci tu intalnirea, sa-l intrerupi si sa nu-l lasi sa-si spuna poezia (pentru ca asta este, sunt indoctrinati sa-ti prezinte situatia intr-o anumita lumina, si dac-i scoti dintr-ale lor, se "scapa" si iti spun adevarul).

Succes

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

ca idee:

eu am avut doua Debuturi 18 (cite unul pt fiecare copil), pt care platem aprox. 75 ron/ luna (pt. fiecare)

am renuntat la ele dupa 5 ani (din 18) si am luat inapoi cam 85-90% din ce am platit; mie mi s-a parut OK, avind in vedere protectia pe durata celor 5 ani

eu am incheiat politele pt partea de investitie (nu ma interesa protectia, pt ca si eu si sotul aveam deja polite de asigurare de viata incheiate pe sume mai mari), dar ... fara sa am incredere f. mare in aceasta companie - vorbesc de ING, in fine, am fost presata de agentul de asigurari (stiti cit de insistenti pot fi uneori);
iar la momentul la care am renuntat am considerat ca investitia nu mai merita si ca pot face altceva cu banii pe care-i plateam pt primele de asigurari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

vai da ce rele sunteti?! ce aveti frate cu bietii oameni? nu asa procedeaza toti cei care vand ceva?

mai sunt subiecte pe tema asta, o multime!

din cate stiu eu, un plan financiar pentru copil, se realizeaza in urma unei discutii serioase si la obiect, pe nevoile familiei respective. apoi ti se prezinta solutii scrise, cam cum ar arata un astfel de plan pe "nr " de ani , si daca vrei "te bagi", daca nu, NU!
asigurare la masina aveti? probabil si un casco?! dar la casa, ca mai nou e obligatorie si asta? ce ciudat, nu-i asa? asiguram un "fier" dar propriile viaeti...la mila Domnului!

citat
Intrebari tip: "Ce suma cheltuiti acum pe luna pt educatia copilului dvs.?", "Ce suma considerati ca v-ar fi necesara pe luna pt educatia copilului dvs.?", "Ce venituri aveti?", "cat ati fi dispus sa investiti pe luna pentru ...?", "Ce surse alternative de venit aveti in cazul in care ajungeti in incapacitatea de a munci?"

bogdanai, astea nu ti se par intrebari pertinente? care ar trebui sa si le puna fiecare printe?

ideea unui astfel de paln, este economisirea unei sume de bani, pentru PROPRIUL copil! bine ca se platesc rate la banca, de sute de euro, pe 20, 30 de ani, parintii fumeaza, (stiu pe cineva in Ro, niste prieteni, care cheltuie pe tigari, lunar, 800, 900 lei noi!!!!) dar pentru copilul lor nu snut dispusi sa economiseasca lunar , poate doar 50 lei! nu neaparat intr-un plan financiar, dar sa economiseasca eficient si sigur.
cati se gandesc ca peste 15 ani, atunci cand copilul va ajunge la facultate, acei parinti vor mai fi in putere sa munceasca dublu ca sa plateasca facultatea copiilor?

in Germania, de ex, totii nemtii fac un plan de economisire pentru copii, fie renta de studii, fie cont la banca. asat de cand se naste copilul.

daca va iubiti copii si va ganditi serios la viitorul lor, atunci ve-ti sti sa economisiti din vreme!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Antonie de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Oana exista chiar acum o oferta la ING pentru care platesti chiar si (minim) 50 Ron pentru polita, valabila pina pe 15 noiembrie.(nu sunt nici agent si nu am nici un interes legat de ing) Insa cum au spus fetele mai sus cred ca e important sa ai o suma mai mare (nu de ordinul sutelor de euro) ca sa economisesti cit mai mult pentru copil. Uite aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70205&whichpage=4&SearchTerms=plan,financiar
subiectul care m-a ajutat pe mine mult (oricum intre timp AIG nu mai e valabil) dar citeste partea de ING sa te poti decide. La scoala fetitei mele au venit cei de la Aviva si chiar nu sunt de acord sa ameteasca copilul in clasa fara sa stim in prealabil (nu erau nici macar parinti ai colegilor ei).

Kari da ai dreptate insa va mai dura mult pina vom avea mentalitatea nemtilor cu bataie lunga. Raspunsurile tale chiar ne ajuta sa decidem in cunostinta de cauza. Intr-adevar nu are rost inversunarea la subiect.

In ce priveste agresivitatea si inversunarea agentilor de asig, eu am 'dat peste' o doamna ff draguta care intr-adevar a facut un plan BUN pentru mine si familia mea, de asta se si numeste plan financiar si cred ca fara ea nu am avea nici azi asig. de viata.
Nu zic ca nu au avantaje din asta, dar mi-a spus CCLAR primii doi ani NU scoti bani din contul copilului si de fapt asta ne-a atras, ca banii aia ramin acolo.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Va multumesc pentru detalii Anacami, Teo, Boghi, Laura.

Kari iti multumesc si tie insa fetele din Rom. care mi-au raspuns stiu situatia de pe aici si au inteles "substratul" intrebarii mele.
Da, intrebarile respective sunt normale, insa ei omit la inceput sa puna o intrebare de bun simt, dupa parerea mea : Doriti sa va faceti o asigurare/plan de studii/ etc. la ING?
Nu intru acum sa discut acum daca este bine sau nu sa facem asta, fiecare are dreptul de a lua decizii pt. familia sa.
Avand in vedere ca cei mici erau deja "prelucrati" cu niste abtibilduri puse in piept pe care, daca le au, "pot participa la tombola ING" unde completezi formularul cu datele personale si copilul primeste...un balon, copil care te trage de mana sa mearga sa traga un bilet de tombola, iar educatoarea te indruma zambind catre "tombola ING", deci avand in vedere acestea, mi se pare ca vor sa-ti cam bage mana in buzunar.
Ne-am gandit si eu si sotul si cand ne vor suna le vom spune ca nu facem asta, cel putin deocamdata.
Mutumesc Boghi pt. "intrebarile" lor, asa e, am mai vazut si prin alte parti, le pun in asa fel incat sa te directioneze sa-ti faci asigurare la ei. Poate mai incolo vom face asigurari, insa nu in felul asta.
Kari - ai mare dreptate, un cont pentru copii avem deja, insa din pacate dobanzile la depozite aici sunt cam mici
Va pup pe toate si va multumesc inca o data,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Oana, eu am planuri de studii pentru copii, facute in Ro, la ing, ca numa de curand ne-am mutat din Ro. si merg inainte cu ele, ca daca am le-am inceput....si avem o consultanta draguta, foarte cu bun simt, care ne spune ca ea niciodata nu preseaza pe nimeni sa-si faca asigurare...
dar, nu toti sunt la fel...

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Antonie de Saint-Exupery

Mergi la inceput