farmacii, farmacisti...

farmacii, farmacisti... | Autor: Gabi_K

Link direct la acest mesaj

2002... ajung cu fiul meu de 4 ani la medic, are un panaritiu pe deget. Primim reteta, unguent betadina. Pe reteta scria citet toate datele lui. Merg la prima farmacie, dau reteta, farmacista o citeste, imi arunca ceva intr-o plasuta, platesc (nu era gratuita... de ce sa fie?) si la iesire ma uit... cutia e mai mare, mai plata, ca alea de creme, citesc atent, si vad ca erau ovule vaginale!!! Ii spun farmacistei, reactia ei: "si ce are?" La care intreb: pai la un baietel de 4 ani care are puroi la deget, unde sa-i introduc ovulele, in ureche??? Doamna era foarte suparata, si a inceput sa strige, ca ea nu are unguent, trebuia sa ma serveasca, nu? Adica sa fiu multumita, ca a stat de vorba cu mine. Tare greu mi-am scos banii de la ea (cum sa fac retur, am batut deja in casa, cumparati ceva de suma asta-120mii era totusi suma mai serioasa in 2002)
2008... mai exact aseara: ceer o cutie de vitamina C cu gust de portocale. Farmacista imi da un blister de Strepsils. Eu repet: doresc vitamina C cu gust de portocale. La care ea: pai nu puteti citi? scrie pe cutie: strepsils cu vitamina C cu gust de portocale!!
Atunci am rugat-o frumos sa nu-si bata joc de mine, nu ma doare gatul, nici redusa mintala nu-s, sa-mi dea acid ascorbic de 100mg cu gust de fructe fara alte componente, ei la asta si-a schimbat privirea...
Totusi ma intreb: pana cand isi bat joc farmacistii de oamenii naivi si nestiutori? Sau numai mie mi se intampla?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Gabi,
ai fost cumva la farmacia de langa Patria ?
Eu prefer sa merg juma` de ora cu masina decat sa merg acolo ... in rest n-am avut probleme

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Ohoho si inca de cate ori!!!! Am cerut calciu si am primit un complex de vitamine care continea pe langa multe alte vitamine (de care eu nu aveam nevoie!)si calciu; am cumparat o cutie de medicamente pe care scria 2 blistere x 10 tablete si acasa am gasit doar o folie. Bine inteles ca nu vroiau sa imi returneze banii pe o folie, pana la urma in urma scandalului sefa a admis ca e posibil ca farmacista sa fii vandut doar o folie si nu a marcat pachetul ca fiind inceput...Aveam probleme cu o afta bucala si merg la farmacie si cer "ceva de afte" si mi se recomanda vitamina C, si la intrebarea mea "parca exista glicerina boraxata cu propolis pt afte?" mi se zice.."a..da..avem si de asta.."..si exemplele pot continua la nesfarsit

briza_marii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu mi s-a intamplat la farmacie ci in diverse magazine. Dar de fiecare data cand am avut probleme am cerut sa discut cu patronul/seful (la farmacie sunt diriginti parca). De fiecare data s-a rezolvat problema.
Oricum, eu cred ca este vorba de mentalitatea romanului adica atat a cumparatorului (care nu face scandal de jena desi sincera sa fiu nici nu este nevoie de scandal ci de o atitudine ferma)cat si a vanzatorului (farmacistului in cazul de fata). Acesta din urma se bazeaza pe faptul ca nu intorci sa returnezi marfa fie fiindca ti-e greu sa faci un drum fie pentru ca ti-e jena. Si cand vad ca ai facut-o totusi incearca sa te intimideze.
Din pacate mai avem de lucrat la atitudinea noastra a tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

este normal sa mi se opreasca reteta la farmacie dupa ce cumpar medicamentele?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Sunt medicamente care se elibereaza doar in urma prescriptiei doctorului. In acest caz ti se pastreaza reteta.
Deci, depinde de medicamentele ce erau cuprinse in reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

N-am patit asa ceva pana acum. Daca nu aveau produsul cerut mi se recomanda altul, dar evident eram intrebata daca-l doresc sau nu .
Iar cu returnarea banilor , nu vad pt. ce sa te certi atat , ca doar e logic ca baniirevin clientului din moment ce farmacistul a facut o greseala.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Gabi, eu am fost prostita in alte magazine, dar niciunde nu m-am lasat calcata in picioara. In unul mi-am cerut banii inapoi frumos, am vorbit frumos, diplomat (tot timpul merg pe ideea ca trebuie sa ma comport cu oamenii asa cum vreau sa se comporte si ei cu mine), iar "draguta" de patroana a vrut sa-l puna pe fiul ei si mai "dragut" sa ma fotografieze si sa ma bata. Am avut noroc ca a mai intrat cineva si efectiv am fost nevoita sa fac circ, asta dupa ce "doamna" m-a facut de la proasta, la cu.va + alte apelative fara sa ma cunoasca doar in speranta ca ma va intimida si plec fara sa-mi iau banii (care erau cam 20 de ron, dar nu m-am lasat pentru simplul motiv ca vroia sa-si bata joc de mine). Imi pare rau ca nu i-am facut reclamatie la politie, dar eram asa nervoasa cand am iesit incat tremuram, atat de umilita nu am fost in viata mea .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

am patit-o si eu o data, de curand la farmacia york, de langa sptalul budimex...asa gust amar mi-a lasat...daca te duci la farmacie, e clar ca cineva e bolnav, si exact nesimtirea lor iti mai trebuie!
eram tare suparata pt ca pt a nu stiu cata oara fii-mea se umpluse de bube, nu stiam de la ce sunt...in fine, vizite nenumarate la dermatologi....de data asta dermatoloaga imi daduse sperante ca sunt doar ciupituri de insecte, si sa iau anume crema de la apaisyl baby care se gaseste numai la farmacia respectiva...ma duc plina de sperante.....farmacista, fff draguta...imi da ooo,,chestie...credeam ca e crema miraculoasa (crema post intepaturi insecte pt bebelusi). buuuun, f draguta se arata f intelegatoare cu supararea mea...plec. ma uit mai bine pe crema, cand...ce sa vad? sparay dezinfectant!!!!...simt ca fierb de nervi, citesc toate instructiunile, nimic de intepaturi de insecte...era pt arsuri, julituri....ma intorc (noroc ca pastrasem bonul!!!), imi venea s-o pocnesc p-aia in fata..ii zic calm ca nu mi-a dat ceea ce scrie pe reteta ci cu totul altceva ( de la aceeasi firma insa)...s-a uitat f scarbita la mine...si mi-a aruncat efectiv banii pe tejghea zicandu-mi:"oricum, puteati sa-i dati si cu asta!".....doamne, imi venea s-o strang de gat! n-am mai avut puterea, pt ca eram f dezamagita in primul rand pt ca nu aveam crema care imi trb, asta era mai important atunci....

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui CristinaT

este normal sa mi se opreasca reteta la farmacie dupa ce cumpar medicamentele?

Am inteles ca pe baza retetelor fac ei decontarile.

Pe mine ma enerveaza ca multi farmacisti sunt incompetenti si iti baga pe gat anumite produse de care habar nu au.

Aveam saptamana trecuta o reteta de la medicul veterinar pt catelusa mea si mi-a zis ca unele medicamente se gasesc la farmacia umana... Ma duc la o farmacie Help Net pentru ca era in drumul meu, imi da famacista o parte din medicamente, fara sa vada ca e vorba de o reteta de la vet si imi zice ca medicamentul care de fapt era de la farmacia veterinara costa 200 lei si se aduce doar pe comanda Eu deja ma uitam crucis, iar cand ma duc la o farmacie veterinara medicamentul costa 2,5 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui MihaelaV

Am inteles ca pe baza retetelor fac ei decontarile.
Mihaela

de ce deconteaza ei pe banii mei? nu am avut nici o reducere si era un antibiotic banal, costa o cutie veo 100.000 lei.

Mergi la inceput