FIV in Austria cap ( 8)-Germania cap (7)
Raspunsuri - Pagina 4
bombonique spune:
Moni nu te stresa!
Asa ceva a fost si la mine la RM.
Mie mi-a zis: pai de enometru nu am ce zice ca e mic!
ok dar cat?
si mi-a numarat ceva foliculi si isi tot dadea cu presupusu' sa schimb tratamentul.... ca nu sunt ok foliculii!
Ti-a zis pana la urma cati ai? si unde?
daca ne luam ca e ciclu natural, nu cu inhibare, foliculii tre' sa fie mai micuti. dar cresc ei!
Bq
14+
Moniland spune:
Am ajuns acum acasa. Nu m-am calmat. Rita nu m-a sunat. am sunat-o eu si mi-a zis ca inca nu a a pucat sa vb cu dr. Pai si atunci de ce m-a fortat sa-i trimit faxul pana la ora 14 austrian time?! ![]()
Cred ca isi fac hormonii de cap ca prea ma enerveaza toata lumea
.
sa revin cu eco cea mult asteptata:
dupa 4 zile de stimulare:
endometru 8 mm
ovar stang 6 foliculi de 6-7 mm
ovar drept 1 folicul de 14,5 mm si 5 foliculi de 7 mm.
Rasfoind dosarul de FIV am constatat ca sunt in grafic. La FIV-ul in care am reusit aveam asa:
ziua 6 de stimulare: < 10 mm infinit la nr. ![]()
ziua 8 10-11 mm 4 pe stg, 4 pe dr si infiniti < 10 mm
ziua 10 12-13 mm 3 si 2, 10-11 mm 3 si 4 si < 10 mm infiniti
ziua 12 14-15 mm 3 si 1, 12-13 mm 3si 3, 10-11 6 si infiniti
ziua 14 16-17 mm 3 si 2; 14-15 mm 3 si 3.
Daca tin cont ca foliculii cresc cam 1-2 mm/zi de stimulare inseamna in ziua 8 cei 11 foliculi care i-a vazut "doctorul" ar putea sa aiba minim 11 mm si maxim 15.
Vai ce scarbita sunt de sistemul asta medical.
Moniland spune:
haideti fetelor sa ne deschidem noi o Clinica. Nu pentru profit (dar sigur va fi si asta) dar ca pacientele sa nu se mai simta nr. de dosar si persoane. Sigur vom avea succes. 
bombonique spune:
Moni, pai stai f bine.

raspunsul lui Loimer va fi: este perfect.
continua tratamentul la fel.(dupa grafic)
pana la eco 2!
Vei avea toti foliculii maturi!
(cei egali ca dimensiuni!)
Pupici!
Bq
14+
Moniland spune:
Bq, asa ma gandesc si eu ca se bazeaza pe cei 11 de 7 mm si nu pe cel de 14,5 mm. Acum am vb cu Rita si mi-a zis sa nu incep in ziua 7 cu orgalutranul, sa aman pentru ziua 8. In rest nicio schimbare la schema.
bryny spune:
pisic77 nam disparut,am fost aici si vam urmarit tot timpul,am citit si inca sunt la faza incipienta ,ma refer la experienta cu fiv,ma depasesc informatiile voastre,probabil ca dupa ce voi face primul fiv voi sti si eu asa multe ca voi,sunteti mai tari ca multi medici din ROM cu experienta voastra,sunteti o binecuvantare pt mine toate,Acum sa spun ce am facut.AM inceput tratamentul pt chlamidia,care va dura cred ca 4 luni,tratamentul il facem amandoi la fel ,5 zile de azitromicina luna asta,noiembrie 5 zile de azitromicina,decembrie 5 zile doxicilina si apoi merg la dermatolog si-mi va spune pt ianuarie ce mai fac mai departe.intre timp am dat o fuga la bucuresti la un eco,ma vazut dr.Pana de la giulesti la cabinetul dansului particular.bomba de care miera frica cel mai tare am un chist de 6 cm pe ovarul stang.mia sp ca la o asa marime treb operat,dar pt ca am fost operat de 2 ori tot pt chist sa nu fie aderente el imi propune o punctie pt ca am si lichid pe fundul de sac si sar putea de la acel lichid sa se formeze chisturile.acum nu p[ot face nimic decat sa ma tratez de chlamidia si apoi voi vedea ce sa fac,dr mai sp ca,.....cum am putut fi opetata de 2 ori in 4 ani si nimeni sa numi dea sa fac acesta analiza chlamidia sa o fac...era tare suparat pe medici din cta.uitati care este idea mea si am mare nevoie de ajutorul vostru.mam gandit ca ar fi mai bine sa ma tratez eu frumusel de acesta chlamidia(am uitat sa va spun ca la lama miau iesit pozitive si micloplasma si ureoplasma)si sa nu ma mai duc la dr PANA sa ma duc direct la viena la o consultatie si poate mi fac acolo acea punctie de care spunea dr Pana,asta ar insemna ca in februarie sa fiu programata la o clinica sau spital care face si fiv si opereaza,,,ma rog aiici mam blocat ca nu stiu mai departe poate ma ajutati voi.
pe toate si marog la Dumnezeu pt toate care sunteti in focuri sa aveti BB sanatosi si frumosi!
ioana78 spune:
Fetelor, am reusit sa-mi fac programare si la Wunschbaby Viena, tot pe vineri , doar ca de la 11 ( in Wels am de la 1).Nu stiu daca apuc sa ajung si in Wels! Doamne, ce ma bucur! Nici n-am sperat, mai ales ca doar ieri am scris e-mail pt programare si dimineata sa aflu ca se poate!
Moni- tare nepriceput dr si dezinteresat!E greu sa mai ai incredere in dr de la noi! Foliculasii mai au timp sa creasca, deci nu te stresa! Mai ai un pic si vii acasa cu bb austriac!
Arina21 spune:
Buna dimineata feteleor!
Mi-au lipsit tare discutiile cu voi dar iata ca m-am intors gata sa va povestesc depsre incursiunea mea la Viena.
In primul si-n primul rand va multumesc din suflet pentru mesajele, gandurile bune si pumnii vostri stransi si ma veti ierta daca nu o sa enumar pe toata lumea
Mutumesc Pisx ca ai transmis mesajele mele si iti spun si aici inca o data ca imi pare enorm de rau pentru ce ti s-a intamplat. Dar data viitoare sigur vei stii cum sa abordezi problema si va fi bine 100%
Si acum povestea, o sa descriu mai intai detaliile tehnice, ca astea sunt cele mai importante...Duminica am ajuns la clinica unde m-a luat in primire Dr. Liebhart, mi-a facut eco si mi-a zis ca am raspuns f bine la tratament, aveam endo 11 si folicului vreo 13-14. Mi-a zis sa ma mai stimulez in seara aia (ceea ce a fost o usurare pt mine), si sa mai vin luni la inca o eco si probabil miercuri va fi punctia. Excelent zic, ca sunt cu timpul la limita, si ma gandeam ca daca fac punctia miercuri, duminica e ET, stau si eu linistita o zi si luni plec spre casa. Boooon...toate bune pana aici, am plecat very happy de la clinica. Luni am fost la eco, aceeasi doctotrita, acelasi rezultat si aceeasi incantare pe fata ei, endo 12.5 de data asta, deci ramane punctia pentru miercuri. Iarasi ma entuziasmez si in tonul asta plec cu sotul pe strasse sa sarbatorim.
Marti seara ma ia cu niste emotii frate, iau un extraveral care are efect de apa de izvor, dar totusi reusesc sa dorm. Miercuri dimineata la 9:30 suntem la ei, ne invita intr-un separeu (un spatiu delimitat de niste draperii) si ne punem pe asteptat. Sotul era cu mine, of course. Si eu cu niste emotii cat casa de am reusit sa i le transmit si sotului. In momentul asta m-am panicat la gandul ca daca nu poate omu' sa mai performeze din cauza ca stie ca sunt eu varza. Incerc sa schimb mimica cu una vesela si plina de optimism si chiar imi reusesc vreo doua glume. Stiti ca nebunia mea era cu anestezia generala. OK then, vine si momentul 0, apare Dr. Veronika Flish si-mi zice ca-mi va face o injectie sedo-analgezica si apoi mergem unde se face punctia. Cum adica, nu ma adormiti???? Nuuuuu, zice ea, doar o sa fii sedata si daca nu vrei nici asa, nu-ti facem nici asta!! Nu-mi venea sa cred, imi venea sa o pup. Ma rog, imi face injectia, incepe sa-si faca efectul si aici incepe sa mi se rupa filmul, adica reactionam pe moment dar nu-mi amintesc aproape nimic din toata procedura. Nu am simtit NIMIC la punctie, a fost facuta de dr. Liebhart, mi-aduc aminte ca era si prof.-ul acolo, parca am dat si mana cu el. Dupa punctie mi-au facut simulare de transfer, am inteles ca asa fac la toata lumea. Dar eu am insistat in mod special pentru ca am avut probleme cu ET-ul la FIV-ul trecut. Totul OK. Dupa, m-au dus in separeul respectiv, l-au luat apoi pe sot, care s-a comportat exemplar
Mi-am revenit in 30min, fara dureri de cap si vomitat, fara dureri de ovare. Am dormit vreo 2 ore dupa-amiaza, un somn f odihnitor. Inainte de a pleca de la clinica, vine medicul cu o hartiuta pe care iti scrie cate ovocite au recoltat (eu am avut 13) si ce tratament trebuie sa urmezi in continuare. Si sa te prezinti la clinica a doua zi sa-ti spuna cate ov. s-au fertilizat si cand sa vii pt transfer.
Dumnezeule cat am scris...mai am un pic ![]()
Deci...a doua zi ne-am dus cu inima cat un purece sa vedem cate ov s-au fertilizat. In momentul asta nu mai vorbesti cu nici un medic, decat daca ai vreo problema. Intrebi la receptie (poti sa dai si telefon), sunt toate datele in calculator. Deci, noi am avut 7 ov. fertilizate natural si cica sa ne prezentam pt ET luni. Pai si zic, pana atunci, nu mai vin sa vad care e starea lor? Nu, nu e nevoie. OK, if you say so! Nasol insa cu transferul ca e luni, ca eu facusem socoteala ca e duminica si stau si eu o zi linistita. Ii intreb pe cei de acolo daca e OK sa plec dupa ET la un drum asa lung si-mi zic no problem!
Intre marti si duminica ne-am relaxat si nu prea, penttru ca am stat mereu cu gandul daca s-a intamplat ceva, Doamne Fereste, cu embrionii! Oricum, am dormit de-am rupt! ![]()
Aa, ne-au intrebat daca vrem acupunctura 20min inainte si 20min dupa transfer si am zis ca da.
Ok, deci luni ne prezentam la transfer, iar cu inima cat un purece, dar din fericire aveau ce transfera. Transferul l-a facut Ana Fischelmaier, nu am simtit absolut nimic, nici in timpul, nici tot drumul spre casa, nici macar o crampa. transferul a fost facut cu deosebita grija si finete. Dar sa revin...am avut 2 blastocisti frumosi, 2 embrioni despre care trebuie sa sun astazi sa intreb daca i-au inghetat, restul cu fragmentatii. Mi-au zis ca s-au fertilizat natural. Si le-au facut AHA
Costul total al procedurii (FIV+AHA+TVA), cu acupunctura (33 euro, pe care o recomand tinand cont de pret), cu consultatia initiala (150euro pt ca am facut o analiza de sange de 35euro) a fost de 3151euro.
Revin cu detalii despre impresia artistica ![]()
Arina