Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)
Raspunsuri - Pagina 8
Tonnia spune:
Jadi, la carciuma cu voi!
Dana Lucia, e fantastic Alberto cu limbile, mai rar asa ceva!
Eu il mai tin pe Dinu acasa 2 zile, e bine dar il cam sufla vantul, n-a mancat mai nimic in saptamana asta, e palid, niciodata n-a fost asa, macar de-ar fi ultima raceala rea, m-as declara multumita.
In rest nimic nou.
Marinela, si la noi la fel cu ciocolata.
alexuta2005 spune:
Buna ziua la toata lumea si de la noi!
Am lipsit cam mult din lipsa de timp si nici in forma nu m-am simtit in ultima vreme.Sper sa imi revin repede.
Anul acesta nici nu prea am avut chef sa sarbatorim acasa asa ca am iesit la Mall.(Sotul e Mihai iar eu am implinit o caruta de ani).
Nu stiu exact ce se intampla, cred ca sunt prea obosita caci nici imunitatea nu mai e ok.Alexia aduce de la gradi virusi, e nu are absolut nimic iar eu bolesc.Pana acum am prins 3 viroze.Am noroc cu Vitamax-ul ca imi mai da ceva putere.
Alexia e bine, se cunoaste ca a avut un an de colectivitate ca nu mai raceste asa usor.
Sunt tare mandra de ea, saptamana trecuta mi-a zis educatoarea ca-i cea mai buna din grupa, la fel si profesoara de engleza.La franceza nu e chiar asa, merge binisor nu-i la fel ca la engleza.Nu stiu de ce, poate nu-i place franceza, poate e vina mea, ca nu o intreb niciodata despre franceza caci nu stiu.
Alexia face foarte bine diferenta intre cele doua limbi straine.La ora de engleza copiii mai incurca engleza cu franceza si ghici cine ii corecteaza: fi-mea ![]()
Afara nu prea iesim, nu am timp si nici la gradi nu iese foarte mult.Asa ca afara sta doar 1 ora cand ne intoarcem de la gradi.Si a racit mult mai putin ca anul trecut.
Avem in schimb o problema.Sub nici o forma nu poate sa accepte ca a gresit si daca doar e certata un pic plange imediat.A certat-o un pic doamna educatoare ca nu a fost cuminte si imediat a inceput sa planga si apoi cand am intrebat-o acasa a negat tot.Nici nu vrea sa recunoasca macar.Inchipuiti-va ce scena face daca greseste un pic cand coloreaza ceva.Eu ma bucur ca-i ambitioasa dar parca exagereaza cu ambitia.
Si ieri cand i-am spus ca o sa vina Mos Nicolae si ca aduce dulciuri daca e cuminte si o nuielusa daca nu, ea s-a bosumflat imediat si a zis:mie imi aduce dulciuri!
A inceput sa vorbeasca un pic mai bine, adica il pronunta pe "R"si pe "TZ" dar nu si pe "CE" si "CI".
Ii plac foarte mult dulciurile de orice fel si zilnic vrea sa-i duc o surpriza cand o iau de la gradi.
dana_lucia spune:
Tonnia
, multumim mult pt. aprecierile la adresa lui Alberto
. Multa sanatate baietilor tai, sa nu mai raceasca deloc!
As avea si eu o intrebare dar cam ezit sa o pun ca educatoarele deja mi-au spus ca asa ceva e prea mult dar totusi eu intreb: mai sunt copii carora le place adunarea si scaderea si care deja stiu aceste operatii cu numere pina la 10 (nu ma refer aici la numarare ci la adunare si scadere) sau e si dupa parerea voastra prea mult la virsta lor? Accept orice raspuns asa ca va rog, feel free!
mysweetest spune:
Buna ziua la mamici si pitici,
Dana-Lucia noi nu suntem atrasi de adunare si scadere in schimb suntem obsedati de alfabet..desi il stim pe tot inca il repetam si mereu ma pune sa ii scriu literele..el mi le dicteaza.
Isi mai scrie pe calculator numele si cuvinte scurte...fara adunare si scadere inca..nici nu vreau sa pomenesc ca mi se pare cam prematur.
dana_lucia spune:
Marilena
mersi mult pt. raspuns. Sunt absolut de acord cu tine ca e prematur dar ce sa ma fac eu daca nazdravanul invata totul singur de la laptop-urile din dotare? Bravo lui Alexandru pentru alfabet si al meu e fascinat de alfabet mai ales ca se pronunta diferit literele in fiecare limba pe care el o stie si cel mai mult ii place sa dea exemple de cuvinte care incep cu litera respectiva.
Hai ca am cam depasit azi norma la scris.....inca putin si ajung probabil la "recordul" de 600!![]()
Dana Lucia si
Alberto
jadi spune:
Dana Lucia, al meu copil nici sa numere corect pana la 10 nu stie si ma gandesc ca poate e si vina mea ca eu nu l-am incurajat sau poate nu am stat prea mult sa ii explic una alta. Insa cand e vorba de Alberto, sincer nu ma mira si nici nu mi se pare anormal. In mod cert pare a avea un IQ mult peste medie si cred ca ar trebui sa il lasati sa invete ceea ce vrea mai ales ca nu il impingeti din spate. Ce poti face? Sa nu ii mai lasi sursele la indemna? ![]()
Deni &
Vlad & Tudor
dana_lucia spune:
Jadi
pentru raspuns si cuvintele frumoase, ai pus punctul pe i, nu il impingem, doamne fereste, de la spate, el face cam ce vrea si se joaca cu ce ii place; e o fire foarte interesata de nou si e si plin de personalitate
astfel ca n-am nici o sansa sa il fac sa se joace dupa placul meu ! Cred ca e f. bine si cum spui tu de Vladut despre numarat caci pina la urma fiecare copil e unic si are propriul ritm de dezolvatare si propriile aptitudini. Sa dai o friptura buna lui Vladut la restaurant, da?![]()
![]()
anya spune:
Nici Calin nu stie sa numere mai mult de 5. Mai exact dupa cinci vine 8
, dar nici nu tin minte sa fi numarat cu el. Ce prinde saracu' din zbor. E atat de scump cand vrea sa faca lectiile la "gheza". Matei isi face temele la scoala de engleza si pentru Calin am inventat noi ca una din carticelele lui de colorat e caietul lui de "gheza", asa ca face si el lectiile. Evident ca harnicia ii apuca la 10 seara. Pana si lectiile sunt mai bune decat mersul la culcare.
Deniss, noi am cautat anul trecut orga si am gasit la Kidexpo. Parca am vazut ceva si in Dragonul Rosu, dar nu sunt sigura. Oricum, toate sunt chinezesti, dar cauta una sa nu "miaune" prea urat cand va canta.
In afara de programul de gradinita , Calin mai sta afara cam 2-3 ore, cat Matei face engleza sau karate. Sambata n-au iesit la plimbare, ca au fost cu tati la piscina dar duminica au stat toata ziua. Sa-i laud ca au inotat foarte bine: Calin cu manecute iar Matei fara nimic - evident in bazinul mare!
Pofta buna la restaurant

Antoanela23 spune:
Buna ziua Piticodrom,
La Multi Ani tuturor celor care s-au sarbatorit de Sf Mihail si Gavril, mamici, tatici, fetite si baietei, sa fiti sanatosi si fericiti.
Ne-am intors ieri la Brux, a fost ok zborul, fara intarzieri. Am avut noroc si la check-in la Baneasa ca ne-a luat separat pe cei cu copii, a fost super. Cand am plecat din Brux a fost naspa, am stat vreo ora la coada si nu s-a inghesuit nimeni sa ne lase in fata. Iar in avion, tot la venirea in Bucuresti am avut un cetatean turmentat care statea chiar in fata noastra si era f zgomotos si deranjant, s-a certat si cu stewardezele, not funny.
Scuze ca nu v-am mai scris cat am fost in Bucuresti, dar in ultima saptamana s-a imbolnavit Sonia, a avut un debut de bronsiolita si am renuntat la plimbari si vizite, ea a stat numai in casa mititica.
Am avut si multe alte chestii neprevazute de rezolvat si cum timpul trece f repede mai ales in vacante, nu am mai avut cand sa intru pe net.
Ioana, felicitari pt examen, esti super-tare. Cum a fost la nunta? Imi pare f rau ca nu am reusit sa ne vedem, mea culpa,
+
.
Andreeea, felicitari pt dubla semnatura, iti doresc sa duci sarcina cu bine pana la termen, fara alte emotii.
Tonia, multa sanatate baietilor.
Pupaturi la toata lumea,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) si Victor (8 octombrie 2005)
Poze noi
Sonia la Un An!
Tonnia spune:
Dana, si eu cred la fel, ca nimic nu e mult daca el cere. educatoarea ar trebui sa-i vina in intampinare. Daca nu ea, atunci voi.
Dinu face adunari in viata de zi cu zi, de ex : mai da-mi doua ca sa am 4, faze din astea, de multa vreme, fara sa-l fi invatat cineva, dar nu e nici pasionat, ba chiar il enerveaza daca vreodata il intreb eu ceva "educativ". Daca il las de capul lui, singur vad ca isi numara diverse sau face alte chestii mai destepte. dar n-am voie sa ma bag. In general, el isi cam ascunde abilitatile in dorinta de a ne face surprize, ar vrea sa ne vada cu gura cascata si nu-i prea place sa exerseze cu martori. Asa a facut de exemplu cu desenatul, nici nu punea mana pe un creion, activitatea asta lipsea la noi in casa dar intr-o zi a luat creta si a desenat acum cateva luni 4 omuleti cu tot ce le trebuie iar in alta zi o racheta care chiar semana cu o racheta. dar nici de asta nu e pasionat, haha. El nu prea are faze intermediare, nu l-am vazut muncind sa se imbrace, cand s-a imbracat s-a imbracat din prima etc
Sa, in schimb, e foarte muncitor, la el e la vedere munca, ii vezi pasii. El de-acum munceste sa se imbrace ca tot ziceam de asta, il asteapta un an greu pana va reusi.